26 °C, Budapest
26 °C
Budapest
Holnap
24°
Holnapután
20°
Csütörtök
22°
2019.06.17. hétfõ, Laura

Tőzsde

A BUX 0,43 százalékos emelkedéssel, 40 764,49 ponton zárt hétfőn.
A 2008-as gazdasági válság egyik előrejelzőjeként kapott óriási publicitást Nouriel Roubini, akire akkor a sajtó a Dr Doom, vagyis a Doktor Balsors jelzőt ragasztotta. Noha azóta hallottunk már tőle újabb krizisről is előrejelzést, de az szerencsére nem jött be. Roubini szerint viszont most ismét ...
Két fontos esemény is lesz június végén, egyrészt összeülnek az OPEC képviselői, másrészt a G20-as országok is csúcstalálkozót tartanak. Ezeknek a lehetséges hatásairól beszélt kollégánk, Király Béla a Trend FM hétfő reggeli műsorában.
Már csak jövő héten lehet kereskedni a Konzum-részvényekkel.
„Gondos, jó gazda", aki nem szól bele a bank napi működésébe - mondta a vezérigazgató az MKB-tulajdonos Mészáros Lőrincről. A bank papírjai immár a tőzsdén, elindult a kereskedés.
Nyolc olyan eseményt is találtunk, amelyek ma piacbefolyásolók lehetnek vagy voltak. Politikai feszültség Irán körül, gigatüntetés Hong Kongban, epikus Trump-krach jöhet – cseppet sem indul unalmasan ez a hét sem.
Egy ünnepélyes csengetéssel ugyanis Balog Ádám, az MKB Bank elnök-vezérigazgatója hétfő reggel elindította a bankpapírok tőzsdei kereskedését. Az első órában azonban még nem született ügylet, amihez az szükségeltetik, hogy legyen eladási szándék.
Pluszban indult a kereskedés a főbb európai börzéken.
A pénteki záró értékéhez képest 0,25 százalékkal gyengült a BUX.
A 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatója, Jászai Gellért tőzsdén kívüli ügyletekkel irányító befolyást szerzett az informatikai nagyvállalatban. A piac éllovasává válnának.
Jelentős felvásárlásokra készül Mészáros IT-cége, ahol mostantól egyik kulcsembere, Jászai Gellért lesz a főtulajdonos.
Veszteségbe csúsztak pénteken az európai tőzsdeindexek a közel-keleti olajtanker-incidens okán fokozódó geopolitikai feszültség miatt.
A Chewy online kisállatcikk-kereskedő cég a jelenlegi turbulens, bizonytalan tőkepiaci környezetben is óriási összeget tudott bevonni részvénykibocsátásával. A kibocsátás hatalmas siker, az első napon 70 százalékkal emelkedik az árfolyam. De nem kísért a múlt? Egy hasonló cég régen csúnya sorsra jutott.
A BUX 40 588,18 ponton zárt pénteken.
Még több cikk