29 °C, Budapest
29 °C
Budapest
Holnap
25°
Holnapután
21°
Péntek
27°
2019.06.18. kedd, Levente

Gazdaság

Nyílt levél jelent meg június elején a Financial Times brit gazdasági napilapban, amely az acélipar nehéz helyzetére hívja fel a figyelmet. A hirdetésnek két magyar aláírója is volt, megkerestük őket.
Itt vannak a részletek a Facebook új kriptovalutájáról a Libra-ról
Ma reggel tette közzé a Facebook azt a 29 oldalas dokumentumot, amiben részleteket közöl a vezetésükkel bevezetni kívánt kriptodevizáról, a Libra-ról.
És még a világgazdaságtól is azt kell elvárnunk, hogy jól viselkedjen, különben jöhet a csendes megszorítás.
A digitális gazdaságnak digitálisan felkészült munkavállalókra van szüksége, ennek segítésére a kormány elfogadta a digitális kompetencia keretrendszer fejlesztéséről és bevezetéséről szóló minisztériumi előterjesztést – mondta Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai ...
Varga Mihály pénzügyminiszter tájékoztatása szerint a jegyzés első hetében 529 milliárd forint értékben váltottak ki az érintett magánszemélyek az új, lépcsős kamatozású konstrukciójából, a Magyar Állampapír (MÁP) Plusz kötvényből. A jegyzési érték minden idők legmagasabb egyhetes forgalmi adata a piacon.
Nagyon más képet fest a halálokokról a sajtó, a Google-keresések adatai és a valódi halálozási statisztika. Az amerikai újságok legfőbb témája a terrorizmus és a gyilkosságok, a keresésekben a rák dominál, eközben az emberek 30 százaléka szívbetegségekben, másik 29 százalék rákban hal meg. ...
A Magyar Nemzeti Bank már eddig is sokat tett Kína és Magyarország kapcsolatainak erősítéséért, és folyamatosan a magyar-kínai pénzügyi és gazdasági együttműködés szorosabbra fűzésén dolgozik – mondta Patai Mihály, a jegybank alelnöke a magyar-kínai diplomáciai kapcsolatok felvételének ...
A Magyarország és a boszniai Szerb Köztársaság közötti intenzív politikai és gazdasági kapcsolatok kiépítéséről is megállapodott Orbán Viktor miniszterelnök és Milorad Dodik, a háromtagú boszniai államelnökség soros, szerb elnöke keddi budapesti tárgyalásukon.
Az ÁSZ elemzése bemutatja, hogy a kormányzat elkötelezett a kedvezőtlen demográfiai folyamatok javításában.
Egyre nagyobb az érdeklődés a klímabarát korszerűsítést támogató kölcsönök iránt.
A befizetések már csak alig fél százaléka érkezik készpénzben, a postai csekkes befizetések aránya pedig 2018-ban az előző évi 55%-ról 33%-ra mérséklődött. A banki átutalások aránya viszont átlépte a 66%-ot – derült ki az EOS Csoport kutatásából.
Mészáros Kingát Varga Zoltán, a tulajdonos váltja. A várható távozásról hetek óta pletykáltak már iparági bennfentesek.
A Banco Santander megegyezett a spanyol szakszervezettel a létszámcsökkentésről.
Budapesten tovább akarnak növekedni, de a terjeszkedést megkezdték a vidéki nagyvárosok felé is.
Még több cikk