24 °C, Budapest
24 °C
Budapest
Holnap
27°
Holnapután
26°
Szombat
27°
2019.05.22. szerda, Júlia, Rita

Gazdaság

A vámháborúban mindkét félnek érdeke lenne a megegyezés, de egyelőre tovább mérgesedik a viszony. Kína egyre kevésbé képes kompenzálni az amerikai büntetővámok hatását, mind nagyobb a vállalatok adóssága. Az USA-ban a fogyasztók a következő hónapokban szembesülhetnek a magasabb inflációs szinttel.
Csökkenéssel nyitottak a New York-i tőzsde irányadó indexei szerdán, miután újult erővel lángoltak fel a félelmek az amerikai-kínai kereskedelmi háború kiszélesedése miatt azon sajtóhírek nyomán, hogy a Huawei Technologies után újabb kínai technológiai nagyvállalatot sújthat szankciókkal Washington.
A cég azután került bajba, hogy a tőzsdére ment.
Ambiciózus növekedési tervekről számolt be az AutoWallis vezetése, az árbevételét például öt év alatt több mint duplájára növelné, a nyereségét négyszeresére. Ezen felül akvizíciókat is terveznek, évente egyet, amihez a tőzsdei tőkebevonásra is számítanak. Ezért éppen intézményi befektetőket készülnek meglátogatni.
Nagyon ritka, hogy egyetlen cég bedőlése magával rántsa egy egész ország gazdaságát, de mintha éppen ez történne Izlandon.
2018 második félévében euróban számolva az egész EU-ban Magyarországon volt a legalacsonyabb a lakossági gáz ára, a forint vásárlóerejét figyelembe véve viszont hat országban olcsóbban jutottak hozzá. Az állami földgázkereskedőnek még így is keletkezett 3,5 milliárd forint nyeresége ...
A kistelepülések vannak veszélyben, ahol 2 ezren sem laknak.
A törmelékek között megtalálták az április 15-i tűzben súlyosan megrongálódott párizsi Notre-Dame kereszthajójának zárókövét díszítő négy aranyozott angyalka egyikét - közölte szerdán André Finot, a székesegyház kommunikációs vezetője.
Hungarian mothers with four or more children will be exempted from personal income tax payments for life as of January 2019, Katalin Novák, state secretary in charge of family and youth matters told...
Beiktatta hivatalukba az osztrák államfő szerdán a kormány új minisztereit.
Egy év alatt 100 ezer új munkahely jött létre, 25,5 százalékkal nőttek a beruházások és 6,4 százalékkal az export-teljesítmény, a fizetések pedig átlagosan 8,5 százalékkal lettek magasabbak.
Még több cikk