7 °C, Budapest
7 °C
Budapest
Holnap
15°
Holnapután
15°
Csütörtök
10°
2024.04.22. hétfõ, Csilla

Kié a föld?

Azé, aki megműveli? Mennyi kerül külföldi kézbe? A kormány azt mondja, a magyar gazdákat akarja helyzetbe hozni a nagybirtokosokkal szemben. Kövesd velünk itt az eseményeket, itt kiderülhet, melyik oldalnak van igaza, de ezt nem az egyik vagy másik oldalon megjelenített anyagok darabszáma dönti el!

Kié lesz a föld? Aki megműveli?

A föld érték. Nem csak tágabb értelemben, hanem konkrét gazdasági értelemben is. Magyarországon a mezőgazdaság mindig is fontos szerepet töltött be az ország és az emberek életében, de az elmúlt években mintha egyre jobban felértékelődött volna.

Nem csoda, hisz pl. az uniós támogatásoknak is köszönhetően úgy is szép pénzt lehetett keresni a földtulajdonnal, ha annak birtokosa még nem művelt meg földet. Talán ez lehet az oka, hogy egyre több ember gondolja úgy, hogy ideje visszatérni (létező vagy nem létező) földműves gyökereihez.

Az állami földek szétosztása, illetve elárverezése sokak szerint nagy hiba, sőt, az ország földvagyonának magánkezekbe játszása, vagyis bűn. A kormány viszont azzal érvvel, hogy segíteni kell a mezőgazdaságból élőket, ami nem mellékesen az egész ország érdeke és ennek az egyik alapvető eleme, hogy legyen is földje annak, aki megműveli.

Van-e elég pénze a magyar gazdáknak arra, hogy megvegyék a földeket vagy ahogy az ellenzők állítják, egy hatalmas mutyi tanúi lehetünk?

Fontos szabályok:

  • egy személy maximum 300 hektárra pályázhat
  • magyar állampolgárnak kell lennie
  • helyben lakó gazdák pályázhatnak
  • a licitáláshoz 10% letéti összeg szükséges
  • a licit a piaci ár plusz 10 százalékról indul

Indul a licit!

További részletek
Összes Népszerű
Földpályázat
Földmutyi
Földpályázat
Földmutyi
Földpályázat
Földmutyi
Földpályázat
Földmutyi
További anyagok
Ha szeretnéd beágyazni ezt a gyűjtést az oldaladra illusztrációként, akkor másold be ezt a kódot.
Szélesség

Magasság