23 °C, Budapest
23 °C
Budapest
Holnap
25°
Holnapután
22°
Péntek
21°
2023.06.06. kedd, Norbert

Menekült/Migránsválság

Ez még hosszú menet lesz, számtalan fájdalommal, szenvedéssel, dühvel, olykor erőszakkal, minden fél részéről. Jó megoldás? Jó kérdés. De a két véglet oldaláról közelítve bemutatjuk az eseményeket.

Az európai közvélemény először 2015 tavaszán szembesült a migráns-válsággal, amikor több menekütet szállító hajó felborult a Földközi tengeren és 1000-nél több ember megfulladt.

A menekültáradat oka, hogy fegyveres harcok elől, vagy politikai-vallási okok miatti üldöztetés, eseteg a reménytelen elszegényedés miatt tömegek indultak el több hullámban afrikai államokból (pl. Erithrea) és a Közel-Keletről (Afganisztán, Szíria, stb.) az Európai Unió felé.

Az EU egyelőre nem képes kezelni a problémát, az egyes tagországok nem tudnak megegyezni a megoldást illetően, van, amelyik a humanitárius elvek miatt a befogadást preferálja, vannak, akik a teljes bezárkózást, de egyik véglet sem tűnik  kivitelezhetőnek.

A menekültellenesség mindenhol egyre nagyobb teret nyer, amit az is táplál, hogy a bevándorlók egy része az embereket felháborító bűncselekményeket követ el.

A segítségnyújtást preferáló szempontokat pedig olyan korábbi példák erősíthetik, mint Beloiannisz településünk története is.

További részletek
Összes Népszerű
Mindenki zárkózzon be
Segíteni kell
Mindenki zárkózzon be
Segíteni kell
Mindenki zárkózzon be
Segíteni kell
Mindenki zárkózzon be
Segíteni kell
További anyagok
Ha szeretnéd beágyazni ezt a gyűjtést az oldaladra illusztrációként, akkor másold be ezt a kódot.
Szélesség

Magasság