15 °C, Budapest
15 °C
Budapest
Holnap
15°
Holnapután
19°
Vasárnap
21°
2024.04.25. csütörtök, Márk

Párizsi terror

2015. november 13-án este terrortámadás-sorozatot követtek el Párizs különböző pontjain géppisztollyal felfegyverkezett terroristák, akik ártatlanokra lövöldöztek, és több robbantást hajtottak végre forgalmas helyeken.  Az események, a nyomozás, a háttér, itt megtalálsz mindent, ami fontos lehet.

2015. november 13-án este terrortámadás-sorozatot követtek el Párizs különböző pontjain géppisztollyal felfegyverkezett terroristák, akik ártatlanokra lövöldöztek, és több robbantást hajtottak végre forgalmas helyeken. 21:16-kor három különálló robbantás és hat lövöldözés történt Párizs különböző városrészeiben.

A legtöbb halálos áldozatot (112) a Bataclan színház elleni támadás követelte, ahol a terroristák túszokat ejtettek, majd a kivonuló rendőrséggel tűzharcba keveredtek, ami 00:58-ig tartott. A rendőrök nyolc támadót megöltek, a többi bűntársat a hatóság nagy erőkkel kezdte keresni.

Három robbanás történt a Stade de France közelében, ahol Franciaország Németország csapatával játszott barátságos mérkőzést, a nézőket ezért nem engedték ki az arénából.

További öt helyszínen érte támadás a francia főváros lakóit és a turistákat: a La Belle Équipe kávézóban a rue Charonne-on, a Le Carillon bárnál, a rue de la Fontaine au Roi-nál, illetve a boulevard Voltaire-en is, itt összesen 38 ember vesztette életét. A közösségi médiában az Iszlám Állam követői “Párizs lángokban” hashtaggel ünnepelte a támadássorozatot. François Hollande elnök 23:58-as televízióbeszédben rendkívüli állapotot hirdetett egész Franciaországra, és ideiglenesen határellenőrzést vezetett be.

Ez volt az első országos kiterjedésű rendkívüli állapot a második világháború óta az országban.

További részletek
Összes Népszerű
Az események
Ami mögötte van
Az események
Ami mögötte van
Az események
Ami mögötte van
Az események
Ami mögötte van
További anyagok
Ha szeretnéd beágyazni ezt a gyűjtést az oldaladra illusztrációként, akkor másold be ezt a kódot.
Szélesség

Magasság