13 °C, Budapest
13 °C
Budapest
Holnap
15°
Holnapután
19°
Vasárnap
21°
2024.04.25. csütörtök, Márk

FIDESZ-kongresszus 2015

Az elhangzottakat sokan sokféleképpen próbálják megfejteni, értelmezni, a felszólalók kapnak hideget, meleget.

A FIDESZ tisztújító kongresszusa (ez volt a XXVI.) mindig felkavarja az állóvizet. Függetlenül a pártszimpátiától, az ország választóinak nagy része mindig kiemelt figyelemmel követi az eseményt, majd az ott elhangzottakról szóló elemzéseket is. Az idei kongresszus is adott bőven beszédtémát nem csak az újságíróknak, hanem a közvéleménynek is.

Bár többnyire Orbán Viktor miniszterelnök és pártelnök párttársainak (és az egész országnak) szánt iránymutatásai adnak leginkább súlyt a gyűlésnek, azért a többi felszólaló is kiemelt figyelmet kap.

2015-ben mintha Kövér László házelnök "ellopta volna a bulit" a Miniszterelnök elől, a legnagyobb visszhangot az ő szavai váltották ki, amikor sok nő és családanya életpálya modelljét vázolta fel a saját értékrendje alapján megfogalmazva. Nem meglepő módon sokan felháborodtak kijelentéseit hallva és olvasva, így az internet népét ismerve erős mém áradat várható a témában.

Kövér mellett talán Lázár János alkotott még "maradandót", némi csipkelődéssel vegyített beszéde után állítólag nem várta meg Orbán Viktor fellépését sem, hanem sietve távozott a helyszínről.

Orbán Viktor lehet továbbra is a párt elnöke. A szinte teljesen lecserélt alelnökség egyetlen hölgy tagja maradt meg posztján (Pelczné Gáll Ildikó), míg társai (Lázár János, Pokorni Zoltán, Kósa Lajos) helyére a Gulyás Gergely, Kubatov Gábor, Németh Szilárd triót választották meg simán, ellenjelöltek nélkül.

További részletek
Összes Népszerű
Hideg
Meleg
Hideg
Meleg
Hideg
Meleg
Hideg
Meleg
További anyagok
Ha szeretnéd beágyazni ezt a gyűjtést az oldaladra illusztrációként, akkor másold be ezt a kódot.
Szélesség

Magasság