23 °C, Budapest
23 °C
Budapest
Holnap
25°
Holnapután
22°
Péntek
21°
2023.06.06. kedd, Norbert

Robbantás Manchasterben

Öngyilkos merénylő robbantott helyi idő szerint 22:30-kor Manchester legnagyobb koncert- és rendezvénycsarnoka előtt. A hatóságok terrorcselekményként kezelik a tragédiát, amelynek 22 halálos áldozata van.

Merényletet követtek el Ariane Grande popénekes manchesteri koncertje után. Az első vészhívások helyi idő szerint 22:33-kor érkeztek be a rendőrségre. Kedd reggeli adatok szerint 22-en haltak meg, köztük gyerekek is (a popénekes fiatal rajongói köre miatt). Az 59 sérültet hat kórházra osztották szét. 

A merényletet a robbantás utáni órákban azonnal terrorcselekményként minősítették a brit hatóságok, gyanújuk azóta csak megalapozottabb lett. A manchesteri rendőrség dél körül közölte, letartóztattak egy 23 éves férfit a merénylettel összefüggésben, amelyet a délutáni órákban már magára vállalt az Iszlám Állam.

A hatóságok magyar áldozatokról egyelőre nem tudnak, eddig egy 18 és egy 8 éves kislányt sikerült azonosítani, de mivel egy tinisztár koncertezett, többségében fiatalok vesztették életüket.

 Témánk folyamatosan frissül...

További részletek
Összes Népszerű
Terroristák/ Nyomozás
Áldozatok/ Hősök
Terroristák/ Nyomozás
Áldozatok/ Hősök
Terroristák/ Nyomozás
Áldozatok/ Hősök
Terroristák/ Nyomozás
Áldozatok/ Hősök
További anyagok
Ha szeretnéd beágyazni ezt a gyűjtést az oldaladra illusztrációként, akkor másold be ezt a kódot.
Szélesség

Magasság