6 °C, Budapest
6 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Kedd
2023.12.02. szombat, Melinda

Franciaország választ

Április 23-án Franciaországon lesz a világ politika iránt érdeklődő felének a szeme. Ugyanis aznap tartják a francia elnökválasztás első fordulóját.

Témánkban nyomon követhetik a kampányidőszak fordulatait, a jelöltek tevékenységét és természetesen az előzetes közvélemény-kutatásokról, majd a tényleges választás eredményeiről is számot adunk.

A jelöltek közöl a két legtöbb voksot szerző aspiránsra szavazhatnak majd a választók a második fordulóban. A  jelöltek közül a jobboldali Francios Fillon sokat vesztett népszerűségéből, amikor különböző erősen megkérdőjelezhető pénzügyi manőverei napvilágot láttak. Ő mégsem lép vissza, pedig saját potenciális szavazóinak a nagyobbik fele is ezt várná el. A Nemzeti Front vezetője,  Marine Le Pen jó esélyekkel indul. Sokan azt vizionálják, hogy az ő vezetésével Franciaország is (követve a briteket) kilépne az Unióból. Emmanuel Macron a szocialista kormányban miniszteri posztot birtokolt, most azonban függetlenként indul.  Az elemzők szerint Fillon népszerűségvesztéséből ő profitálhat a legtöbbet, a kínos ügyeknek köszönhetően fog bekerülni a második fordulóba. A szocialista jelöltet, Benoît Hamont és a radikális baloldali Jean-Luc Mélenchont esélytelenként tartják számon.

További részletek
Összes Népszerű
Eredmények
Választási küzdelem
Eredmények
Választási küzdelem
Eredmények
Választási küzdelem
Eredmények
Választási küzdelem
További anyagok
Ha szeretnéd beágyazni ezt a gyűjtést az oldaladra illusztrációként, akkor másold be ezt a kódot.
Szélesség

Magasság