13 °C, Budapest
13 °C
Budapest
Holnap
15°
Holnapután
19°
Vasárnap
21°
2024.04.25. csütörtök, Márk

Offshore-akták

Hatalmas botrányt kavart az a több millió offshore cég, melyek aktái a német Süddeutsche Zeitung nevű újság kezébe kerültek. Magyarországon jelenleg közel 700 vállalkozás van, amelynek tulajdonosai panamai háttérrel működnek.

Most megérkezett a folyatás, a szigetországok adatain alapuló Paradise-iratok, amiben szintén a híres emberek, fontos politikusok, gigacégek, és különböző államok offshore-költései szivárogtak ki. Ebben a témánkban választ találhat az olvasó, hogy a világ leggazdagabb emberei miként használják az adóparadicsomokat arra, hogy védjék és elrejtsék a vagyonukat..

A napokban kiszivárgott Panama-akták elsősorban uralkodók, politikusok, vállalkozók, drogbárok és hírességek offshore ügyeit tárták fel. Közel 12 millió titkos dokumentum szivárgott ki offshore cégekről, egy panamai ügyvédi iroda belső iratanyagaiból. Az iratokat a német Süddeutsche Zeitung szerezte meg. feldolgozásukban pedig az Oknyomozó Újságírók Nemzetközi Konzorciuma (ICIJ) szervezet is részt vett: 76 ország több mint 370 újságírója dolgozott rajta.

További részletek
Összes Népszerű
Magyarország
Külföld
Magyarország
Külföld
Magyarország
Külföld
Magyarország
Külföld
További anyagok
Ha szeretnéd beágyazni ezt a gyűjtést az oldaladra illusztrációként, akkor másold be ezt a kódot.
Szélesség

Magasság