13 °C, Budapest
13 °C
Budapest
Holnap
15°
Holnapután
19°
Vasárnap
21°
2024.04.25. csütörtök, Márk

Oltassak? Ne oltassak?

Az összeesküvés-elméletek frontján újabb jelenség a védőoltás-ellenesség. Egyes (gyakorlatilag bizonyíthatatlan) feltételezések szerint, a sokszor kötelező jellege beadandó vakcináknak haszna nincs, kára pedig annál több. Ugyan elszigetelt jelenségről van szó, de mindig új erővel tör felszínre, ezért érdemes körüljárni a témát és megmutatni mindkét oldalt.

Tragikus, de tény: egyes emberek inkább hisznek a képtelenebbnél képtelenebb összeesküvés-elméleteknek és áltudományos maszlagnak, mint a (kétség kívül döccenős) emberi fejlődés kézzelfogható eredményeinek. Jó példa erre a napjainkban megjelenő oltás-ellenesség. Szülők egy csoportjának sziklaszilárd a meggyőződése, hogy a védőoltások autizmust okoznak, a bennük lévő higany megöli a gyereket és csak a pénzéhes gyógyszergyári lobbi miatt kötelezőek.

Senki nem szeretné kétségbe vonni azt, hogy ezek a szülők szeretik a gyerekeiket és a legjobbat akarják nekik. Viszont az is tény, hogy a bennük lévő vakhit nagyon veszélyes lehet. Minél magasabb arányban vannak nem beoltott gyerekek egy társadalomban annál reálisabb lesz ez a veszély. Egy kis összeállítás, a tudomány és az áltudomány „párharca”.

További részletek
Összes Népszerű
Oltáspárti
Oltásellenes
Oltáspárti
Oltásellenes
Oltáspárti
Oltásellenes
Oltáspárti
Oltásellenes
További anyagok
Ha szeretnéd beágyazni ezt a gyűjtést az oldaladra illusztrációként, akkor másold be ezt a kódot.
Szélesség

Magasság