15 °C, Budapest
15 °C
Budapest
Holnap
15°
Holnapután
19°
Vasárnap
21°
2024.04.25. csütörtök, Márk

A Dal 2016

Kövesd velünk a műsor eseményeit, eredményeit, de összegyűjtjük neked a résztvevőkkel kapcsolatos műsoron kívüli híreket, botrányokat is, ha lesznek.

A Dal című MTVA-s show-műsor keretén belül a nézők és a szakmai zsűri választja ki, hogy ki képviselje Magyarországot a 2016-os Eurovíziós Dalfesztiválon. Jubileumi műsor a 2016-os, mivel ötödik alkalommal fogják kiválasztani az ország dalát ennek a produkciónak a segítségével. Az MTVA 2015. október 19-én tette közzé a pályázati feltételeket és a hivatalos versenyszabályzatot. A dalok leadásának határideje 2015. november 25-e volt.

A döntőt február 27-én tartja az MTVA nyolc előadó részvételével. A végeredmény a nézői szavazás illetve a szakmai zsűri szavazatai alapján alakul ki. A zsűri (Zséda, Pierrot, Frenreisz Károly, Both Miklós) a dalok elhangzása után csak szóban értékeli a produkciókat. Az összes dal elhangzása után, az Eurovíziós Dalfesztivál gyakorlatához hasonlóan pontozza a produkciókat a zsűri. Az első helyezett 10 pontot kap, a második 8-at, a harmadik 6-ot, míg a negyedik 4 pontot. A pontozás során a négy legtöbb pontot szerzett dal közül a nézők A Dal 2016 applikációján keresztül, a műsor hivatalos honlapján vagy SMS-ben küldött szavazatokkal választják ki a verseny győztesét.

A versenyprodukciók mellett extra fellépő lesz a 2009-es Eurovíziós Dalfesztivál norvég győztese, Alexander Rybak, aki a Fairytale-t fogja előadni, illetve Boggie, A Dal 2015 győztese, aki a Camouflagecímű dalával lép fel.

További részletek
Összes Népszerű
A műsorban
A műsoron kívül
A műsorban
A műsoron kívül
A műsorban
A műsoron kívül
A műsorban
A műsoron kívül
További anyagok
Ha szeretnéd beágyazni ezt a gyűjtést az oldaladra illusztrációként, akkor másold be ezt a kódot.
Szélesség

Magasság