9 °C, Budapest
9 °C
Budapest
Holnap
18°
Holnapután
16°
Szerda
12°
2024.03.03. , Kornélia

Kvótaszavazás

A Fidesz kiáll saját álláspontja mellett - nem a betelepítési kvótára -, míg az ellenzék lehetetlen küldetést lát a kormányfő elképzeléseiben és nemet mond a szavazásra.

Szerdán (2016.02.24) délután egy órára váratlanul sajtótájékoztatót hirdetett a Parlamentben Orbán Viktor miniszterelnök, amelynek keretében beszámolt a délelőtti kormányülés döntéséről: népszavazást írnak ki a kötelező betelepítési kvótáról. 

Az uniós kvóta szerint nekünk 1.294 menekültet kellene befogadnunk.

A 2008.03.09-i országos népszavazás költsége 4,470 milliárd forint volt, ennek részletezése itt található.

A kormányfő ismertette a referendum kérdését: "Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?" Beszámolt arról is, hogy kabinetfőnöke a kérdést már be is nyújtotta hitelesítésre a Nemzeti Választási Bizottsághoz. Orbán szerint a demokrácia lényege, hogy nem hozhatunk az emberek feje felett meghatározó döntéseket. A kvóta pedig újrarajzolná Magyarország és Európa vallási, kulturális, etnikai arculatát. Ezért a kormány úgy látjat, hogy erre nincs felhatalmazása Brüsszelnek, és semmilyen uniós testületnek.

A szavazás 2016.10.02.-n történik.

További részletek
Összes Népszerű
Kvóta ellen
Kvóta mellett/Jöhetnek
Kvóta ellen
Kvóta mellett/Jöhetnek
Kvóta ellen
Kvóta mellett/Jöhetnek
Kvóta ellen
Kvóta mellett/Jöhetnek
További anyagok
Ha szeretnéd beágyazni ezt a gyűjtést az oldaladra illusztrációként, akkor másold be ezt a kódot.
Szélesség

Magasság