20 °C, Budapest
20 °C
Budapest
Holnap
13°
Holnapután
17°
Szombat
19°
2024.04.24. szerda, György

Liget-projekt

Egy ekkora beruházás mindig nagy port kavar, sokan támogatják - "Szép lesz, jó lesz" - és sokan ellenzik - "Nincs rá szükség". Itt időrendben követheted ezen két szempont szerint csoportosítva az eseményeket, híreket.

A Városliget Zrt. 2014. októberben írt ki meghívásos nemzetközi tervpályázatot a Liget-projekt részeként a Városliget parkjának megújítására, valamint az odaköltöztetendő múzeumi épületek megtervezésére. 

A 150-160 milliárd forintos megaberuházás részletei többször is változtak. Múzeumok kerültek ki, színház került be, fák tűntek el vagy épp lettek meg, hol nagyobb, hol kisebb zöldfelületetet vízionáltak, így véglegeset valószínűleg csak a tervezett befejezéskor, 2019-ben tudunk meg a ténylegesen megvalósuló tartalommal kapcsolatban.

A tervek szerint az elkészülő épületekbe költözne a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria modern és kortárs anyagának egyesítésével létrehozott Új Nemzeti Galéria, a Néprajzi Múzeum, az újonnan létrehozott Magyar Zene Háza, illetve újjáépülne a lebontott Városligeti Színház és megújulna a Hősök tere, illetve Városliget teljes felülete. A projektnek része többek között az Olof Palme Ház és a Magyar Mezőgazdasági Múzeumnak helyet adó Vajdahunyad várának felújítása, illetve az egykori Vidámpark területén a Fővárosi Állat- és Növénykert számára épülő bővítés. A Múzeumi Negyed előkészítését 2011 óta Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója irányítja, előbb kormánybiztosként, majd miniszteri biztosként.

A projekt saját weboldallal is rendelkezik, ami ezen a címen található meg: http://ligetbudapest.eu/

További részletek
Összes Népszerű
Szép lesz, jó lesz
Nincs rá szükség
Szép lesz, jó lesz
Nincs rá szükség
Szép lesz, jó lesz
Nincs rá szükség
Szép lesz, jó lesz
Nincs rá szükség
További anyagok
Ha szeretnéd beágyazni ezt a gyűjtést az oldaladra illusztrációként, akkor másold be ezt a kódot.
Szélesség

Magasság