13 °C, Budapest
13 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Kedd
2023.12.09. szombat, Natália

Valentin-nap

Itt azoknak segítünk, akik tanácstalanok ajándékozás vagy program tekintetében, hogy valóban szép lehessen ez a nap. 

Ennek a szép magyar hagyománynak (nem) a napja február 14., a Valentin nap. Ilyenkor a teljes web pirosba öltözik, és számtalan módon sulykolják a médiumok, hogy ez a szerelmesek napja, légy szerelmes akkor is, ha nem vagy az. Vagy ne légy szerelmes, de akkor meg önmarcangolhatsz, hogy már megint az orros alá dörgölik, hogy te milyen szerencsétlen vagy. Innen üzenjük, hogy nem vagy az!

Szóval sokakat bosszant ez az "ünnep", sokan viszont lubickolnak benne (azért ezzel sincs ám baj), és ajándékot vadásznak, programot szerveznek, amivel meglephetik kedvesüket, hogy ezzel is kifejezzék, mennyire szeretik őt, nem csak 14-én, hanem örökkön-örökké - or whatever.

Azért ne feldjük, ajándékot nem csak venni, hanem készíteni is lehet! Sőt! Épp ezért mutatunk ilyen ajándék tippeket is.

Ha pedig valaki esetleg nem tudja, miért is Valentin-nap a Bálint-nap, vagyis a szerelmesek napja, akkor egy rövid segítség: Szent Bálint (Valentin, vagy Valentinus) a szerelmesek, a lelkibetegek és az epilepsziával élők védőszentje. Világszerte, de főleg az angolszász országokban Bálint napján (február 14-én) tartják a Bálint-nap (angolul Valentine's Day) ünnepét, amely Magyarországon az angol nyelvű elnevezés közvetlen átvétele miatt sokak számára mint Valentin-nap vált ismertté és népszerűvé az 1990-es évektől kezdődően. Ezen az ünnepen (amelynek vallási eredete az idegen elnevezés elterjedése miatt Magyarországon elhomályosult) a szerelmesek megajándékozzák szerelmüket. Bővebb infó erről itt.

További részletek
Összes Népszerű
Ajándék
Program
Ajándék
Program
Ajándék
Program
Ajándék
Program
További anyagok
Ha szeretnéd beágyazni ezt a gyűjtést az oldaladra illusztrációként, akkor másold be ezt a kódot.
Szélesség

Magasság