28 °C, Budapest
28 °C
Budapest
Holnap
25°
Holnapután
22°
Péntek
22°
2023.06.06. kedd, Norbert

Uber alles?

"Oldják meg és kész!" - mondják a taxisok. "Mi nem teszünk semmi rosszat, csak új munkahelyeket teremtünk és versenyt generálunk" - mondja az Uber. Akkor most mi lesz? Lesz Uber vagy nem lesz Uber? A kormány besegít a taxisoknak?

Az Uber a 2009-es megalakulása óta már több száz városban elérhetővé vált, és folyamatosan növeli globális jelenlétét. Céljuk (természetesen a profiton túl), hogy alkalmazásaik segítségével zökkenőmentesen kössék össze az utasokat a sofőrökkel, hogy egyszerűbbé váljon a közlekedés a városokban, és az utasoknak több lehetősége, a sofőröknek pedig több fuvarja legyen, egyúttal közelebb hozva egymáshoz az embereket és városaikat.

A technológiai fejlődés megállíthatatlan, így egyre több olyan területen jelenhet meg hasonló szolgáltatás, amire egyelőre még nem is gondolunk. Ahogy a turisztikai szektorban már szintén nagy szeletet hasított ki magának az Airbnb. 

Azonban vannak olyan piaci szereplők (az Uber esetében a taxisok), akik minden követ megmozgatnak azért, hogy megakadályozzák az Uber térhódítását. Ehhez a világ számos országában kormányzati segítséget is kapnak, és minden eszközt bevetnek azért (törvényi szabályozás kikényszerítése, sztrájkok, perek), hogy ezt elérhessék. A "meccs" nem lefutott, de nem mondható, hogy nyerésre állnának.

Mindeközben az Uber kitapossa az utat az övékhez hasonló szolgáltatásoknak, és már számos országban vannak jelen hasonló, helyi próbálkozások, és számuk nem csökkenni fog. Csak mondjuk.

További részletek
Összes Népszerű
"Oldják meg és kész!"
Uber alles
"Oldják meg és kész!"
Uber alles
"Oldják meg és kész!"
Uber alles
"Oldják meg és kész!"
Uber alles
További anyagok
Ha szeretnéd beágyazni ezt a gyűjtést az oldaladra illusztrációként, akkor másold be ezt a kódot.
Szélesség

Magasság