26 °C, Budapest
26 °C
Budapest
Holnap
28°
Holnapután
29°
Péntek
30°
2021.07.27. kedd, Olga

Tudomány

Bár 2019 óta már csak a verziószámmal jelöli a Google az Android különböző verzióit, a cégen belül továbbra is édességek után nevezik el a szoftvert.
Az utolsó simításokat végzik a Budavári Palota Szent István-termén
Számos szakértő évek óta tartó munkájának eredményeként augusztus 20-tól régi fényében csodálhatjuk meg a Szent István-termet a Budavári Palotában. A több éves munka immár a végéhez közelít, szinte minden egykori díszítőelem a helyére került. Újra a világhírű Zsolnay-kandallón áll ...
Egy különleges, stadionméretű ballonnal emelnek a sztratoszférába egy, a világűrt vizsgáló teleszkópot a SuperBIT projekt keretében. A ballon révén kristálytiszta felvételek készíthetők az űrről egy Föld körül keringő teleszkóp - például a Hubble - költségeinek töredékéért. Az eszköz ...
A császári hatóságok attól féltek, monarchiaellenes lázadókat nevel óvodáiban Brunszvik Teréz
246 éve, 1775. július 27-én született Pozsonyban Brunszvik Teréz magyar grófnő, az első magyarországi óvodák (korabeli nevükön kisdedóvók) megalapítója, a magyar pedagógia egyik legnagyobb hatású úttörője.
A ballon révén kristálytiszta felvételek készíthetők az űrről, ráadásul olcsó is.
Bár a Clubhouse nevű alkalmazásnak csak 10 millió felhasználója van, a cég adatbázisából a világ telefonszámainak negyede kerülhetett a hackerek kezére.
Nagyon nehéz körülmények között képesek életben maradni.
A hőmérséklettől függ, hogy hímmé vagy nősténnyé fejlődnek.
Franciaország nagyhatalommá emelkedett, az angol korona megrendült a bouvines-i csata után
807 éve, 1214. július 27-én zajlott az a csata, amely fordulópontot jelentett a korabeli Európa történetében. A bouvines-i csatában a franciák a létszámban őket felülmúló német–angol–flamand koalíció ellen arattak sorsdöntő győzelmet.
Az idegen technológiák nyomait kutatja egy most induló tudományos projekt, amiben a világ egyik leghíresebb egyeteme is részt vesz.
A SuperBIT a csillagászati megfigyelések gazdaságos változata kíván lenni. Ráadásul nemcsak olcsó, hanem környezetkímélő is.
Testünk 2-4 millió verejtékmirigye felel hőháztartásunk szabályozásért.
Az eredmények szerint az európai kőkorszaki ember csak lassan változtatta meg táplálkozását.
A tragédia benne volt a levegőben, a tudósok mégsem számítottak ilyen kegyetlen viselkedésre.
Utat mutat egy ősi világba a búvár turisták előtt.
A Sophos új, tavalyi éves adatokat összegző tanulmánya szerint az elmúlt évben az oktatási szektorban okozták a legnagyobb károkat a zsarolóvírusok – itt volt a legtöbb támadás és a legmagasabb helyreállítási költségek.
Elsüllyesztették a Csendes-óceánba a Nemzetközi Űrállomás (ISS) kiszolgált orosz Pirsz kutatómodulját - közölte az Orosz Szövetségi Űrügynökség (Roszkoszmosz). The post Óceánba zuhant a Nemzetközi Űrállomás orosz modulja appeared first on AzÜzlet .
A videós a Mandalorian egyik kulcsjelenetét dolgozta át, miután a Lucasfilm erős kritikákat kapott a rajongóktól a szerintük elbaltázott munka miatt.
A NASA az Artemis-misszióhoz keres partnert, amely leszállásra alkalmas járművet épít űrhajósainak. Eddig úgy volt, hogy Elon Musk lehet befutó, de azóta más szelek fújnak.
Szándékosan külföldre kótyavetyélték el a Romanovok mesés kincseit a bolsevikok
A mesés vagyonok ritkán tartanak örökké, még a többnemzedéknyi takarékoskodásnak is vége szakad egyszer. Nincs ez másként az uralkodói dinasztiák vagyonával sem. De mi történt a pazar családi gyűjteményt felhalmozó Romanovok kincseivel az 1917-es forradalmakat követően?
Jason Robinson véletlenül bukkant a tóba ejtett telefonra, amely egy képet is rejtett. Ez alapján azonosította be a tulajdonost, aki így visszakapta a készüléket.
Még több cikk