12 °C, Budapest
12 °C
Budapest
Holnap
11°
Holnapután
13°
Vasárnap
2018.10.18. csütörtök, Lukács

Tudomány

A pirájaszerű faj 150 millió éve élt.
Feketén-fehéren kiderült, mit néznek az amerikaiak, ha megfosztják őket kedvenc videomegosztójuktól, a YouTube-tól.
Jessikka Aroról azután kezdtek lejárató cikkeket írni, hogy publikálta a Finnországban tevékenykedő orosz trollgyárak működéséről szóló interjúit. A propagandaoldal később már a nő adatait is közzétette az interneten.
Stratégiát váltott a Microsoft, és a mobil Windows világ helyett inkább az iOS-es és androidos ökoszisztémába fektet, sőt még árulni is kezdett androidos (csúcs)telefonokat, köztük az egyik legújabb, játékosoknak szánt készüléket is.
Érdekes bejegyzést tettek közzé a philadelphiai rendőrök Twitter-oldalán a héten történt nagy YouTube-leállással kapcsolatban. És valószínűleg nem véletlenül.
Mivel az épület az Ős-Duna feltöltött medrébe épült, komoly gondokat okoz a vizesedés és a megsüllyedés. [...] Bővebben!
Hónapról hónapra rugalmasan képes igazodni az ügyfelek igényeihez – ezt ígéri új, Telenor Blue+ néven bevezetett tarifacsaládjáról a szolgáltató.
Krúdy Gyulára emlékeznek Nyíregyházán
Konferencia, tárlatvezetés és rendhagyó előadás is szerepel a Krúdy-napok programján Nyíregyházán, ahol két napon keresztül emlékeznek a nyírségi megyeszékhelyen 140 évvel ezelőtt született íróra.
A növény génmódosított változatát már emberek is fogyaszthatják, liszt, fehérjeszelet vagy sós rágcsálnivaló is készíthető belőle.
Ez az első alkalom, hogy valamely ország hatósága videojátékos csalás miatt tartott razziát.
Egy hete történt baleset a Bajkonurból elstartoló Szojuz űrhajóval, szerencsére mindkét űrhajós túlélte az incidenst. Most az amerikai Nick Hague mesélt arról, milyen volt átélni a baleset pillanatait.
November elején debütálhat a RED tavaly óta várt okostelefonja, amelyről eddig csak annyit lehtett tudni, hogy holografikus kijelzőt kap. Most a cég több infóról is lerántotta a leplet.
Megtalálták a legnagyobb szuperhalmaz-kezdeményt
Az ESO távcsövével bukkantak a csillagászok a korai világegyetemben megbújó kolosszusra.
A korai univerzum legnagyobb galaktikus szuperhalmazát fedezték fel csillagászok, a proto-szuperklasztert Hüperionról, a görög mitológia titánjáról nevezték el, aki a napot tartotta.
Még több cikk