12 °C, Budapest
12 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Vasárnap
2019.11.21. csütörtök, Olivér

Tudomány

Nem sokon múlt, hogy az Emirates egyik utasszállítóját villámcsapás érje Új-Zélandon.
A legnagyobb közösségi oldalt, a Facebookot sokan és sokféleképpen kritizálták már. Ezúttal a világ egyik vezető emberi jogi szervezete szólalt fel ellene és a Google ellen is.
A Heliogen nevű cég olyan technológiát fejlesztett ki, amely segítségével 1000 Celsius-fok feletti hő is állítható. A titok a napenergia és a mesterséges intelligencia együttes alkalmazásában rejlik.
Az afrikai trópusi növények egyharmada a kihalás szélén áll egy új kutatás szerint. A növényfajok kipusztulása legjobban Nyugat-Afrikát, Etiópiát, Tanzánia ... The post Az afrikai trópusi növények egyharmada a kihalás szélén áll appeared first on KÖZSZOLGÁLAT.hu .
Az emberi tevékenység hatására veszélybe került a trópusi biodiverzitás: az új adatok szerint Etiópiában, Tanzániában és a Kongói Demokratikus Köztársaságban a legnagyobb a baj, itt a növények 40 százaléka is kipusztulhat.
A rákosi vipera védelmét szolgáló program indult.
Londonban tekinthető meg a világ első nyomtatott karácsonyi üdvözlőlapja
A világ első nyomtatott karácsonyi képeslapja is látható a londoni Charles Dickens Múzeum új kiállításán. A Henry Cole tervezte és John Callcott Horsley által illusztrált lapot 1843-ban nyomtatták, abban az évben, amikor megjelent Charles Dickens klasszikusa, a Karácsonyi ének.
Új funkciót tesztelnek a Twitter webes alkalmazásában, és a felhasználók, akik már próbálgathatják, rajonganak érte.
Egyebek mellett szó esik a Kárpát-medence szikes tavainak különleges algavilágáról is.
Hét borzasztó halálnem a viktoriánus Nagy-Britanniából
A viktoriánus Nagy-Britanniát a közvélemény a konzervatív etikett, a gótikus irodalom és az általános melankólia közegeként ismeri. E külső jegyek...
Az univerzum legerősebb robbanásai sokkal nagyobb energiasugárzást produkálnak, mint korábban gondolták: különleges teleszkópok segítségével két nemzetközi kutatócsoportnak sikerült észlelnie a legnagyobb energiájú gammasugarakat, amelyeket valaha gammakitörésből mértek. A kitörések ...
Az Európai Unió LIFE-programja és az Agrárminisztérium támogatásával, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) koordinálásával megkezdődött „A rákosi vipera természetvédelmi helyzetének javítása a Pannon régióban (LIFE18 NAT/HU/000799)" című LIFE projekt. The post Elindult a ...
Hiába nagyobbak, fejlettebbek az akkumulátorok, a felhasználók sosem elégedettek mobiljuk üzemidejével. Jól jöhetnek ilyenkor az olyan tokok, amelyekben pluszakkumulátor van. Az Apple most kiadta saját hivatalos megoldásait az idei iPhone-okhoz.
A YouTube újfajta hirdetései a kiterjesztett valóság segítségével mutatják meg, hogyan állna a leendő vásárlón a konkrétan hirdetett rúzs.
November végétől lehet megvenni a magyar áruházakban a hangszórós polcot és lámpát.
A hatvanas évek Magyarországának lakosságát a televízió segítségével igyekeztek szocialista emberré nevelni. A televíziózás világnapján visszakapcsolunk abba az évtizedbe, amikor a társadalmat még rá akarták szoktatni a tévénézésre.
Az évek során számos Nazca-vonalat azonosítottak a tudósok, de a világ egyik legismertebb nevezetessége máig munkát ad nekik. Most már a gépi technológia is hatékonyan segíti a rejtélyes vonalak felfedezését, és talán megértésüket is.
Még több cikk