7 °C, Budapest
7 °C
Budapest
Holnap
14°
Holnapután
15°
Kedd
14°
2021.10.16. szombat, Gál

Tudomány

A kidobott elektronikus eszközök tömege idén meghaladja az 57 millió tonnát, ami több, mint a kínai nagy falé – jelentette a BBC. A becslést a kidobott elektromos és elektronikus eszközök globális problémája ellen küzdő nemzetközi szakértői csoport (WEEE Forum) végezte, amely arra is ...
Kísértő kalandor, kádár-kori életmód, kenyérmezei győzelem és a hős pap – ezek voltak a hét legizgalmasabb írásai
Ha lemaradtak volna az elmúlt hét legérdekesebb írásairól, most pótolhatják. Izgalmas utazást tettünk Dél-Amerikába, és megemlékeztünk egy máig kísértő kalandor szelleméről, megvizsgáltuk a Kádár-rendszer társadalmának jövedelmi viszonyait, felelevenítettük a kenyérmezei csatát, illetve ...
Interjú az egyik legismertebb virtuális piactér, a Biano alapítójával, Michael Zelinkával. A kihívásokkal teli elmúlt másfél, két év után, amikor minden az alkalmazkodásról szól, a home&decor szegmens, online kereskedelem egyik világhírű “sztárja”, a www.biano.hu mégsem a lassulás jelét ...
Azt is vizsgálják, hogy a jégolvadás milyen hatást gyakorol a populáció egyedszámára.
A mostani a negyedik űrhajó, amely az épülő kínai űrállomáson landol.
A bolygóképződés ős fosszíliáit fogja tanulmányozni több mint egy évtizedig a Lucy űrszonda.
Először lehet emlősállatra, az őshonos denevérre is szavazni Új-Zélandon az év madara választáson. A szakértők és laikusok véleménye is megoszlik.
Hamarosan nyolc kerékpárúton lehet majd találkozni világító burkolati jelekkel.
A különböző betűk különböző számjegyeket jelentenek, megoldás pedig van. Azt is elmondjuk, hogyan lehet levezetni.
Robert Shane Kimbrough amerikai űrhajós ezredes posztolt egy képet a városról.
Készülékvásárlás esetén 30 napon belüli elállási lehetőséget és cseregaranciát, illetve okoskiegészítőre járó állandó kedvezményt vehetnek igénybe a Hiper tarfiákra előfizető ügyfelek, és az ügyfélszolgálat kényelmi lehetőségei is bővültek számukra – közölte a Telenor.
Nem kell ahhoz orvosi hiba, hogy valaki négy adag koronavírus elleni oltást kapjon. Németországban több olyan orosz vakcinával oltott magyar is él, akinek a háziorvosa az újabb oltási sor mellett döntött, ezúttal azonban nyugati oltóanyaggal. A virológus szerint az eljárás veszélytelen.
A dokumentumok már az Európai Gyógyszerügynökségnél vannak.
Az amerikai szövetségi bíróság azzal gyanúsítja Mark Forknert, hogy megtévesztette a Szövetségi Légügyi Hatóságot (FAA).
Már a magyar felhasználók is válogathatnak a Viber legújabb, kiterjesztett valóságra alapuló AR lencséi közül, melyekkel színesített fotóikat és videóikat közvetlenül beszélgetéseikben küldhetik tovább ismerőseiknek.
Ez lehet az EU-ban az első védőoltás, amelyet az 5-11 éveseknél alkalmazhatnak a Covid-19 elleni védettség kialakítására.
Politikai okból kényszerítették pályafutása befejezésére a rettegett balhorogról ismert Papp Lászlót
18 éve, 2003. október 16-án, 77 évesen hunyt el Budapesten Papp László háromszoros olimpiai bajnok, profi Európa-bajnok ökölvívó, edző, a magyar sportélet egyik legnagyobb és legnépszerűbb alakja.
Ahogy a játékok egyre élethűbbek, úgy igényel futtatásuk egyre több memóriát – nem véletlenül a játék az egyik leginkább memóriaigényes számítógépes tevékenység. A Kingston szakértői kigyűjtötték, hogy melyik népszerű cím mennyi kraftot igényel. Amelyik gépen az újabb játékok jó ...
A porosz király is szégyenkezett a legnagyobb magyar huszárcsíny, Berlin megsarcolása miatt
264 éve, 1757. október 16-án a hétéves háború kiemelkedő, egyben talán legpimaszabb eseményére került sor: Hadik András hadosztálya megsarcolta a meglepett Berlint. Mire Nagy Frigyes porosz király a csapataival visszaért fővárosa alá, a Habsburg-seregnek már csupán hűlt helyét találta.
A közösségi média előnye, hogy az arra alkalmas felületeken pénzt kereshetnek a felhasználók. Az azonban nem mindegy, mekkora megtekintést kell ehhez elérni. A TikTok esetében is érdekesen alakulnak a számok.
Hibrid sétára, repülésre és gördeszkázásra is képes a Caltech Leonardo nevű robotja. A Leonardo egy olyan kétlábú robot, amely képes úgynevezett hibrid sétára, repülésre, sőt, gördeszkázni is tud. A Caltech szakemberei rakták össze, a nevét a LEgs ONboARD drOne szavakból kapta, 76 cm magas. A ...
#FollowFriday: 8 Twitter Accounts For Space Industry Coverage, News And Deals
One stock sector that has seen new investors enter for more exposure in 2021 is space. With the costs of rockets getting less expensive and new space startups going public via SPACs, investors are more interested in finding winners in the sector. read more
Valószínű, hogy a szovjet titkosszolgálat állhatott a máig tisztázatlan eredetű Makarov-levél hátterében De mi is az a Makarov-levél?
A természetvédők Ausztráliában kezdik áttelepíteni a teknősöket a klímaváltozás miatt.
Első ízben kutatja a Jupiter körül keringő aszteroidákat az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA.
Még több cikk