Tudomány

Brazília első saját fejlesztésű, tesztelésű és működtetésű szatellitjét vasárnapra virradóra bocsátottak fel a Satish Dhawan indiai űrközpontból.
Leszakadt egy hatalmas jéghegy a az Antarktisz Brunt-selfjegéről közel a brit antarktiszi kutatóprogram (BAS) Halley kutatóállomásához – jelentették be pénteken a BAS kutatói. The post Egy Londonnyi méretű jéghegy szakadt le az Antarktiszról appeared first on Vásárhely24 .
A közösségi oldal peren kívül állapodott meg haragosaival, egy bíró pedig most rá is bólintott az ügyre.
Egy francia törvénynek köszönhetik a vásárlók, hogy vége az amerikai cég mismásolásának.
A faj egyedei több helyről már évszázadokkal ezelőtt eltűntek.
Pedig csak egy évek óta kóborló merinói juh volt.
Százhúsz éve született Linus Pauling, kétszeres Nobel-díjas kémikus.
Afrika legtitokzatosabb teremtményeinek tartják őket.
A kínai cég vezérigazgatója szerint hamarosan használhatják majd a 3-17 éves korosztálynál is az oltóanyagot.
Az elmúlt öt évben három nagy repedés alakult ki a Brunt-selfjégrendszeren.
Amit csak egyszer kell beadni és a kutatások szerint véd a dél-afrikai mutációval szemben is.
Az ember, aki a 17. században szekérrel kívánt eljutni a Holdra
Amikor Dr. John Wilkins 1640-ben felnézett az éjszakai égboltra, biztos volt benne, hogy az ember még az ő életében fel fog jutni a csillagok közé. Ráadásul úgy vélte, ő tudja is, hogyan. Kész terve volt a holdra szállásra három évszázaddal azelőtt, hogy az első ember valóban az égitestre lépett volna.
Csak ünnepi alkalmakkor használták a pompeji elit tagjai.
A egyoltásos vakcina 85 százalékos hatékonysággal akadályozza meg a koronavírus okozta betegség súlyos szövődményeinek kialakulását.
A Zoomban évek óta elérhető a funkció, ami feliratozza a beszélgetéseket – ám ez csak a fizetős felhasználók számára volt elérhető. Hamarosan viszont mindenki más is megkapja majd.
Egy politikai berendezkedés szubjektív elfogadhatóságát növeli, ha demokráciának nevezik, mert az, ami nem demokrácia, évezredek óta sok-sok ember számára nem elfogadható. De vajon milyen gondolatok kavarognak a fejünkben, amikor kiejtjük azt a szót, hogy demokrácia?
Hogy keveredett Sisi Pest belvárosába, miközben társaival egy szarvast űzött?
A szombathelyi Smidt Múzeum 40 ezer darabos gyűjteményét alapítója, dr. Smidt Lajos nyugalmazott kórházigazgató sebészfőorvos 1968-ban adományozta a városnak és Vas megyének. Hogy cikkünk főszereplője, egy ötvösremek söröspohár honnan került hozzá, erről csak sejtéseink vannak.
Még több cikk