20 °C, Budapest
20 °C
Budapest
Holnap
21°
Holnapután
22°
Péntek
23°
2021.05.18. kedd, Erik

Tudomány

Manapság már minden háztartásban megtalálhatók a különböző számítógépek. Vannak, akik kifejezetten munkavégzésre használják és vannak, akik szórakozás miatt és játékok szempontjából. Azonban minden esetben olyan számítógépeket kell beszereznie, amely illeszkedik igényeihez és amely ...
A Solar Orbiter űrszonda elkészítette első felvételeit a Nap koronakidobódásairól - tette közzé hétfőn honlapján az Európai Űrügynökség (ESA). A kitöréseket (CME) még februárban rögzítette az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) és az ESA 2020 februárjában felbocsátott napszondája, melyet ...
Minél erőteljesebben melegszik a bolygó, annál nagyobb szükség lesz új haszonnövények telepítésére egy új tanulmány szerint.
A sajátos védekezési viselkedésük miatt különösen ki vannak téve a közúti gázolásoknak, mivel a gyorsan érkező járművektől megijedve összegömbölyödnek.
Chhoukra még 2007-ben, nagyon rossz állapotban találtak rá az állatvédők. Mostanra nemcsak meggyógyították, de egy speciális eszköz segítségével újra megtanult járni.
Ugartyúkból a becslések szerint csupán 50-100 pár fészkel Magyarországon; állománya fogyatkozóban van.
Újabb villamosok érkezhetnek a fővárosba
Megállapodott a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a CAF-villamosok gyártójával. A BKK 2022. május közepéig hívhatja le a 2014-es szerződésben foglalt 51 opciós járművet az eredeti árakon. [...] Bővebben!
Téri-vizuális feladatokkal vizsgálták az ELKH Természettudományi Kutatóközpont (TTK) Környezeti Adaptáció és Űrkutatási Csoportjának kutatói a hosszú távú űrutazás agyműködésre és a megismerési folyamatokra gyakorolt hatását. A kutatócsoport elsőként mutatott ki jelentős ...
A kosbor kiskunsági felbukkanásai kifejezetten említésre méltóak.
A trombitás sivatagipintyet a Kárpát-medencében eddig még nem azonosították.
Üzletemberként csődöt mondott a reformkor legtehetségesebb vegyésze, Irinyi János
204 éve, 1817. május 17-én született Irinyi János vegyész, feltaláló a bihari Nagylétán (ma: Létavértes). A közhiedelemmel ellentétben Irinyi nem a gyufa, hanem a „zajongás nélküli”, kisebb-nagyobb robbanásoktól mentesen használható biztonsági gyújtó feltalálója.
Megfigyelések szerint már csak néhány pár jelenik meg nálunk évente.
Nem működik a decemberben indult Hundub, amit az elmúlt hónapok nagy csendje alapján talán egyébként sem sokan akarnának elérni.
A jövőben 5 helyett 31 napig lehet 2-8 Celsius-fok között tárolni azokat a Pfizer-vakcinákat, amelyeket még nem bontottak meg.
Így szeretnék a tudósok megállítani a felmelegedett óceánok okozta pusztítást.
Csak sejtjették jelenlétét, de eddig még nem nyert bizonyítást költése.
Az Apple az Apple Music összes előfizetője számára ingyen elérhetővé teszi a Lossless nevű újdonságát, amivel kiváló minőségben hallgathatnak majd zenét a felhasználók.
Először találtak hidroxilt egy Naprendszeren kívüli bolygó légkörében
Az atmoszférában található vízgőz szinte azonnal szétesik a központi csillag forrósága miatt. The post Először találtak hidroxilt egy Naprendszeren kívüli bolygó légkörében first appeared on 24.hu .
Egy nyolcmillió éves koponya alapján azonosítottak a kutatók egy eddig ismeretlen, mára kihalt krokodilfajt Ausztráliában. A fosszíliát még 2009-ben fedezték fel az Ausztrália középső és északi részét magába foglaló Északi területen, Alice Springstől nagyjából 200 kilométerre - olvasható a ...
Anna Kikina személyében Oroszország 2022 őszén ismét női kozmonautát küld a Nemzetközi Űrállomásra.
XI. Pius pápa is fogadta a kítűnő formaérzékű magyar költőt, Dsida Jenőt
114 éve, 1907. május 17-én született Szatmárnémetiben Dsida Jenő erdélyi magyar költő, műfordító, újságíró. Pályája gimnazista korában indult, korai költészetére a 19. századvég költői hagyománya és a Nyugat modernsége egyaránt hatott.
Még több cikk