22 °C, Budapest
22 °C
Budapest
Holnap
21°
Holnapután
23°
Csütörtök
19°
2019.09.23. hétfõ, Tekla

Tudomány

Miközben 90 és 100 százalék közötti kijelző-készüléktest aránnyal villog ma már néhány csúcstelefon, a Xiaomi újdonsága akár ezt is meghaladhatja, a telefontestnél nagyobb kijelzőt kínálva. Érkezik a Mi Mix Alpha.
Az olasz Vörös Brigádok végét jelentette Aldo Moro elrablása és meggyilkolása
103 éve, 1916. szeptember 23-án született Aldo Moro olasz kereszténydemokrata politikus, miniszterelnök, akit a Vörös Brigádok nevű szélsőbaloldali terrorszervezet nem sokkal azelőtt rabolt el, majd gyilkolt meg, hogy megszületett volna az általa szorgalmazott történelmi kompromisszum, az olasz ...
A Samsung február óta tökéletesítette az összehajtható Galaxy Foldot, hogy ne menjen tönkre egy nap használat után. A feladatot sikerült végrehajtani, de még így is kesztyűs kézzel kell bánni vele.
Az okostelefonoknál az egyik legfontosabb szempont a felhasználók számára a minél hosszabb üzemidő. Úgy tűnik, ezt a Samsung nem bízza a véletlenre, és bivalyerős akkumulátort pakol legújabb okostelefonjába.
Új szintre emelni a karbonsemlegességet az IKEA: a saját energiaszükségleteit már idén kitermeli zöldenergiával, utána másnak is besegítene a klímabarátabbá válásban.
Magyarország számára elismerés, hogy felkérték felszólalásra az ENSZ klímakonferenciáján – ezt nyilatkozta Áder János az M1 Híradójának. A köztársasági elnök vasárnap indul az Egyesült Államokba. The post Áder: Magyarországra szövetségesként tekint az ENSZ a klímaváltozás elleni harcban appeared first on Vásárhely24 .
Gigantikus porfelhővel lehetne a napsugarak útjába állni, hogy a Föld klímája lehűljön – véli egy nemzetközi kutatócsoport.
A csillagászattól az olajkutatásig hasznát vehetik az Atlas 900-nak
Egy őszi hangulatú Google-logó várja ma a kereső főoldalának látogatóit. A Föld északi féltekéjén hétfőn esedékes 2019-es őszi napéjegyenlőségre időzített ünnepi embléma kapcsán egy verset is felidézhetünk.
A náci Mengele csak egy volt a sok orvos közül, aki a tudomány haladása nevében megbocsáthatatlan bűnöket követett el.
A dohányhoz hasonló státuszba kerül a cukor a fejlett világban: megtűrik, de kiemelt kockázatként kezelik, írja a Népszava.
Bár elsőre hihetetlennek tűnhet, a klímaváltozásnak van jó oldala is, méghozzá az, hogy egyre zöldebb a Föld. A növekvő szén-dioxid-mennyiség hatására ugyanis a fák gyorsabban és magasabbra nőnek. Hiába van azonban a több növénynek nagyobb... ...
Több százezer környezetvédő tisztította meg a műanyahulladéktól a tengerparti strandokat, folyópartokat, közparkokat szombaton világszerte, ráirányítva a figyelmet a környezetszennyezés hatalmas ... The post Műanyaghulladékot gyűjtöttek környezetvédők a világ tengerpartjain, folyók mentén ...
Zöldenergiára vált és a tagországok létszámával megegyező számú, százkilencvenhárom napelem is táplálja ezentúl az ENSZ New York-i székházát, a beruházást ... The post Zöldenergiára vált és napelemeket kap az ENSZ New York-i székháza appeared first on KÖZSZOLGÁLAT.hu .
Még több cikk