15 °C, Budapest
15 °C
Budapest
Holnap
12°
Holnapután
13°
Kedd
2019.03.23. szombat, Emõke

Tudomány

A római EUR lakónegyedben egy 1: 250-es méretarányú makett az ősi Róma dicsőségét hirdeti. A Plastico di Roma Imperiale (A császári Róma gipszmakettje) néven ismert makett 1933-ban, Mussolini megbízásából készült, bemutatva Rómát a 4. században, I. Constantinus császár idejében. Jelenleg a ...
A NASA bejelentette, hogy az Opportunity marsjáró végleg beszüntette a működését. 2018. június 10-e óta nem sikerült kapcsolatot teremteni vele, mert bajba került egy globális marsi homokvihar során. Azóta a NASA többször próbálkozott a kapcsolatfelvétellel, utoljára február 12-én. „Ott voltam ...
Magyarország — Nem csupán az ipar tehet a globális felmelegedésről. Olyan hétköznapi tevékenységekkel is hozzájárulunk a klímaváltozáshoz, mint az utazás vagy a lakásunk fűtése. Az sem mindegy, hogy asztali számítógépet vagy laptopot használunk, húst vagy zöldséget vacsorázunk.
Újabb nap és ismét kiderültek egy adatszivárgási botrány részletei. Ezúttal egy olyan cég, pontosabban gyártó került célkeresztbe, akitől ezt igazán nem várnánk.
Budapest ― Roncsokat és mesés víz alatti életet örökít meg Takár Yvette (45) búvároktató, modell és ifjabb Lőrincz Ferenc (49) fotós. A páros 14 év után újra képviselheti hazánkat a CMAS víz alatti fotós-világbajnokságon.
Célzott madárvédelmi projekt indul, aminek keretében több ezer fészektartóval várják a gólyákat. Origo Tudomány A Szigetköz területén valósítják meg a gólyavédelmi programot. origo.hu
Még a Samsung hivatalos háttérképei is elfedik az előlapon lévő, sokak szerint nem túl dizájnos kameralyukat, azonban lehet ezt viccesebb formában is csinálni.
Romlik a vizes élőhelyek állapota szerte a világban, ez alól hazánk és a kontinens egésze sem kivétel. A mezőgazdasági és ipari szennyezés, az időjárás megváltozása, és a hulladékkezelés nélküli országokból érkező szemét akkor is ront a helyzeten, ha a mi vizeink még mindig inkább Európa ...
A laposföld-hívők egy csoportja azt tűzte ki célul, hogy elutaznak az Antarktiszhoz, hogy kiderüljön, valóban az-e a világ széle.
Sorra fordulnak a cégek az Apple ellen: nemrégiben a Kaspersky Lab biztonsági cég nyújtott be panaszt Oroszországban, nehezményezve az almás cég tisztességtelen App Store-os üzletpolitikáját.
Ötvennél is több eddig ismeretlen kambriumi fajt azonosítottak. Origo Tudomány origo.hu
Amiket receptre írhatnának fel az orvosok. Az egészséges ételek drágábbak, ha receptre ártámogatást adnának hozzájuk, sokkal többen táplálkozhatnának egészségesen. Ezzel rengeteg betegség lenne megelőzhető, így összességében megtakarítást jelentene az egészségügynek.
Önjáró, akár egyesével suhanó tehervagonok, vezető nélküli teherexpresszek, városi tehervillamosok – formálódnak a következő évtizedek vasúti fuvarozásának tervei.
Csodálatos felvételeket készített a kenyai Tsavo Nemzeti Park gyönyörű állatáról Will Burrard-Lucas természetfotós, aki nem sokkal a halála előtt örökítette meg az elefántok királynőjeként emlegetett idős nőstényt. A hivatalosan F_Mu1-nek nevezett elefánt 60 évig élt, s könnyedén ...
Rohamosan terjednek az adatközpontok a skandináv, hidegebb országokban, ahol a hűtésen rengeteg energia spórolható meg, de egy szakértő szerint a magyar adatközpontok közül is vannak, amelyek sok területen állják a versenyt.
Nagyon vékony a határ, aközött, hogy valaki használja az okostelefont, illetve a telefon használja őt. És annak, aki benne van, nehéz felismerni, ha átlépte a határt. Figyeljünk egymásra, van 7 jel, ami már függőségre utal.
A magasabb képzettségű anyáknak hosszabb életű lesz a gyereke - állapította meg a Német Gazdaságkutató Intézet (DIW).
Még több cikk