9 °C, Budapest
9 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
17°
Csütörtök
2020.11.23. hétfõ, Kelemen

Tudomány

Amit egyértelműen fontos kerülni, az a dohányzás, aktív és passzív formája is.
Olyan vevők is akadtak, akiknek grillsütőt postázott az e-kereskedő a 449 fontért megrendelt konzol helyett.
Sok izgalmas online programot szervez a pécsi egyetem Magyarország legnagyobb tudomány-népszerűsítő rendezvénysorozatán. The post Kutatók Éjszakája Pécsen: a családfák titkai, vírusvadászat és online „agysebészet” appeared first on pecsma.hu .
Ipari ólomszennyezés nehezítette a vaskori Izrael lakóinak életét
Ipari eredetű ólomszennyeződést találtak a vaskorban Izrael földjén élt emberek maradványaiban - jelentette a Háárec című újság honlapja.
Első lépésként felmérik az erszényesek populációit.
Javult Európa levegője, de még van hová fejlődni
A légszennyezettség javulása miatt kevesebb az azzal összefüggő halálesetek száma is.
Az amerikai Connectitucban élő Charli D'Amelio 2019 májusában regisztrált a TikTokra, ahol alig másfél év leforgása alatt 100 millió követőre tett szert. Ugyanehhez az eredményhez a YouTube legismertebb videósának, PewDiePie-nak kilenc évre volt szüksége a rivális platformon, de persze egy másik korban.
Elkészült az új Görgey park Csepelen
Átadták a megújult Görgey parkot Csepelen, amit a helyi lakosok javaslatai alapján alakítottak ki. A parkban szökőkút, futókör és sportolási lehetőségek is vannak, a zöld területen 40 fát ültettek el. [...] Bővebben!
A felfedezésre az SDSS égboltfelmérési program APOGEE adatainak elemzésekor jutottak.
Azt azonban nem tudni, hogy az étrend miatt alakult így, vagy mert pont a vegánok balszerencsésebbek voltak.
Annak ellenére, hogy a járványügyi korlátozások miatt csökkent az ember okozta kibocsátás.
A Tel-Aviv-i Egyetem kutatói szerint a hiperbár oxigénterápia segítségével megállítható a vérsejtek öregedése, így pedig maga az öregedés is.
Szakértők szerint veszélyeztetett fajjá kéne nyilvánítani a kacsacsőrű emlőst
A kacsacsőrű emlős nem élhet víz nélkül, de az egyre gyakoribb szárazságok miatt az emberek egyre több vizet vonnak el a folyókból, így csökken az állatok élettere.
Hetven kilogrammos török kori mozsárgolyót emeltek ki a Dunából
Egy török hódoltság korabeli mozsárgolyót találtak a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárai a Dunában a közelmúltban tartott gyakorlaton - tette közzé a Magyar Honvédség Tűzszerész és Hadihajós Ezred pénteken a Facebookon.
A túlnyomásos kamrában eltöltött idő után csökkent az öregedő sejtek aránya.
A hírek szerint három iPhone sem kapja meg a jövőre debütáló új iOS-rendszert. Az érintett készülékek mind évekkel korábbi modellek.
A hiperbár oxigénterápia visszafordíthatja az öregedést.
A hiperbár oxigénterápia egészséges idősödő felnőtteknél megállíthatja a vérsejtek öregedését, és megfordíthatja az öregedés folyamatát.
A Tel-Aviv-i Egyetem kutatói szerint a hiperbár oxigénterápia megfordíthatja az öregedés folyamatát.
2020. november 21-én, életének 90. évében elhunyt Kiefer Ferenc akadémikus. Az előfeltevések elméletéről, az aspektus formai és jelentéstani összefüggéseiről, a szóösszetételek természetéről írt munkái révén e területek legjobban ismert nemzetközi szakértői közé tartozott. Kiefer ...
Négyszáz mór sírhelyre bukkantak útfelújítás során Észak-Spanyolországban
Útfelújítás során több mint négyszáz mór sírt fedeztek fel Tauste észak-spanyol városban. A régészek szerint az új lelet része a település mellett található, 2010-ben feltárt muzulmán temetőnek, amelynek kiterjedése a korábbi becslésektől eltérően legalább kéthektárnyi területen ...
Még több cikk