22 °C, Budapest
22 °C
Budapest
Holnap
29°
Holnapután
30°
Péntek
29°
2019.07.16. kedd, Valter

Tudomány

Újabb benchmark adatok kerültek fel a netre, amikből ezúttal a Samsung Galaxy Note10 ereje olvasható ki.
Részleges holdfogyatkozás lesz keddről szerdára virradó éjszaka. A fogyatkozás 66 százalékos, vagyis a holdátmérő mintegy kétharmada merül a Föld árnyékába, ami szabad szemmel is látványos jelenség.
A már látható változásra - magyar idő szerint - kevéssel 21 óra előtt számíthatunk. A részleges fázis 22:01-kor kezdődik, ekkor lép be a Hold széle a teljes árnyékba, majd fokozatosan egyre nagyobb terület változik vöröses-barna színűvé.
Túl sok gyakorlati értelme nincs a „mi lett volna, ha…” kérdésnek, azonban időnként izgalmas eljátszani a gondolattal, hogyan alakulhattak volna a dolgok, ha más irányba fordulnak. Például ha az Androidot ma nem a Google, hanem a Microsoft jegyezné.
A második negyedévben 64,858 millió személyi számítógépet (PC) adtak el világszerte, ami 4,7 százalékkal több az egy évvel korábbi 61,931 milliónál. Az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési piackutató vállalat szerint a piacbővülés nagyobb volt a vártnál ...
Részleges holdfogyatkozás lesz keddről szerdára virradó éjszaka. A fogyatkozás 66 százalékos, vagyis a holdátmérő mintegy kétharmada merül a Föld árnyékába, ami szabad szemmel is látványos jelenség. A fogyatkozás országszerte látható lesz - olvasható az eumet.hu portálon. Mint írják, ...
Az Asus július 23-án mutatja be az új készülékét, amibe a jelenlegi legerősebb Qualcomm-erőforrást pakolják.
A lódarazsak képesek megjegyezni és sokáig megőrizni az emlékezetükben a különböző szagokat - állapították meg kínai kutatók.
Az egészséges életmód csökkentheti az Alzheimer-kór és a demencia más formáinak kockázatát akkor is, ha a betegség kialakulásának rizikóját genetikai tényezők növelik. The post Az egészséges életmód csökkentheti az Alzheimer-kór kockázatát appeared first on Vásárhely24 .
A Bosch összekapcsolja az elektromos autó akkumulátormenedzselő rendszereit a felhővel, mert a mérnökök szerint így jelentős mértékben javíthatnak az akkuk teljesítményén, illetve növelhetik élettartamukat. Az algoritmusok beazonosítják az akkumulátor stresszfaktorait és optimalizálják a töltési folyamatot.
Ismeretterjesztő előadással, középkori fegyver- és harci bemutatóval, apródiskolával, gyermekprogramokkal, táncházzal emlékeznek a nándorfehérvári diadalra a szegedi ferences rendház szomszédságában, a Mátyás téren a hétvégén - tájékoztatott a Rákóczi Szövetség helyi szervezete. MTI  A ...
Többször próbálkozott a rendes vizsgázással, de sehogy sem jött neki össze.
A Facebook jelentette be, hogy sikerült a Google-től elcsábítani azt a Jason Toffot, aki a Vine társalapítója volt.
A tünetek ugyanakkor sokban különböznek a gyerekkoriaktól.
Több felvétel igazolja a sikeres manővert, valamint a mintavételt, jöhet a visszatérés.
Ma már hihetetlennek tűnik, de ha belegondolunk, volt idő, amikor fogalmunk sem volt, hogy Naprendszerünkön kívül is vannak bolygók. Ezek felfedezésének állít emléket egy hangulatos videó.
Meglehetősen furcsán reagált a Twitter arra a bejegyzésre, melyben Donald Trump "hazaküldte" a színesbőrű politikusnőket. Lényegében sehogy.
Még mindig nem sikerült teljesen kijavítani a MouseJack nevű biztonsági rést. A hackerek egy vezeték nélküli egéren keresztül szállhatják meg a számítógépünket.
A PharmaOnline szerint 5-6 különböző bélbaktériumból készült, orálisan szedhető kivonattal hatásosan előzhetők meg, vagy fordíthatók vissza az ételallergiás reakciók.
Még több cikk