26 °C, Budapest
26 °C
Budapest
Holnap
21°
Holnapután
22°
Csütörtök
21°
2018.08.20. hétfõ, István

Tech-Tudomány

Mostanában sok helyen és túl könnyedén használják a "klasszikus" jelzőt (néha még én magam is beleesek ebbe a hibába), de vitathatatlan, hogy vannak olyan darabok, amelyek tényleg megérdemlik. A videojátékok világában különösen nehéz ilyet alkotni, hiszen a minőség nagyon sokban függ attól, ...
A megbetegedések elszaporodása részben a rutin jellegű védőoltások elmaradása miatt van,
Nyár végére fejezik be a Gazprom 462 méteres toronyházának belsőépítészeti munkálatait Szentpéterváron.
A harc és a kütyük Jonah Jameson, a Hírharsona rettegett szerkesztője tovább folytatja a Pókember ostorozását Just the Facts című betelefonálós műsorában. Ezúttal Póki harcmodora és ruhái szúrják a szemét.
Már csak pár hétig vásárolhatjuk meg Xboxra a Forza Horizon 2-t, aztán életciklusa végeztével eltűnik a digitális boltból.
Roppant nagy sikert könyvelhet el a Capcom a Monster Hunter World képében, hiszen mostanra hivatalosan is átlépték a 10 millió eladott példányszámot a játékból világszinten, és ki tudja, hol van még a vége. A PC-s megjelenés előtt még "csak" ://www.gamechannel.hu/cikk/hirblock/tobb-mint-8-millio-peldanynal-tart-a-...
Igaz, ezek felszíni hőmérséklete 200-500 fok körül lehet, ami azt jelenti, hogy a víz elsősorban gőz formájában a felszín felett, illetve jég formájában a felszín alatt található meg.
I don’t think I succumb to schadenfreude any quicker  than the next guy but, for some reason, I’m glad the crypto bollox is starting to fall apart. The figures for crypto mining out of Nvidia are quite astonishing. In Q1, Nvidia had crypto mining chip  revenues of $289 million.  The Q1 forecast for Q2 crypto ...
A más csillagok körüli pályán forgó, a Földnél kétszer-négyszer nagyobb bolygók egyik fő komponense a víz lehet - állítja egy új tanulmány, amelyet a bostoni Goldschmidt konferencián ismertettek a szerzők.
Az exobolygókat kutató Kepler Űrteleszkóp és a Gaia misszió adatai szerint sok eddig megismert bolygót akár 50 százaléknyi víz is alkothat. (A Föld tömegének csak 0,02 százaléka a víz.)
A globális felmelegedés miatt gyorsabban nőnek a fák, ám sűrűségük csökkent, és a könnyebb fáknak alacsonyabb a kalóriaértékük – állapították meg a Müncheni Műszaki Egyetem (TUM) kutatói 150 évre visszamenőleg vizsgálva anyagmintákat.
A Steamen újra a Monster Hunter: World a listavezető eladások terén, utána pedig a Playerunknown's Battlegrounds jön.
Kezdetét vette az idei Gamescom fejlesztői betéteseménye, a Devcom, ahol Cory Barlog, a God of War (egyik) atyaúristene is előadást tartott. A prezentáció fénypontja az a concept art volt, amely az egyiptomi God of Warról készült.
Újraértelmezi a kasszasiker kifejezést a sorozat legújabb felvonása Minden platformon kasszasiker a játék, a Windowsos változat premierjével pedig sikerült elérni egy akkora számot, amely még a Capcom istállójában sem mindennapos.
A Ubisoft egy friss kedvcsináló társaságában jelentette be, hogy aki szeretné, az már most kipróbálhatja az Elijah Wood, alias Frodó által életre hívott Spectrevision első videojátékát, mely a Transference címet kapta a keresztségben. A fejlesztők ugyanis összedobtak egy demót az alkotáshoz, ...
Theo Jansen kinetikus szobra a legunalmasabb vízparti nyaralást is feldobná.
A Three Square Market ételautomatákkal foglalkozik, a tulajdonos Svédországból vette az ötletet.
Nem csak a Battle Royale játékmód, de a járművek vizuális testre szabhatóság sem fog működni a Battlefield 5 megjelenésekor.
Érdemes hozzáadni a könyvtáratokhoz a Forza Horizon 2-t az augusztusi Games with Gold akció keretein belül, majd sietősen összegereblyézni a szimpatikus DLC-ket hozzá, szeptember végén ugyanis leveszik az Xbox Store-ból a játékot.
A kanadai légierő öt vadászgépe érkezik járőrszolgálatra Romániába
A kanadai légierő öt CF-18 Hornet típusú harcászati elfogó-vadász repülőgépe vesz részt szeptembertől decemberig a NATO légterének sértetlenségét garantáló megerősített járőrszolgálatban Romániában – közölte az Agerpres hírügynökség. A kanadai vadászgépek gyakorlatilag a brit ...
Egy támadó, egy védő A korábban már két bejelentett karakter a tesztszervereken a mai naptól lesz kipróbálható a felújított térképpel együtt, de hamarosan már élesben is le lehet majd rájuk csapni.
Tömegek próbálják megtudni a kézzel töltögetett információs táblákról, hogy mikor indul a gépük Nagy-Britannia második legforgalmasabb repülőterén.
Bár néhány nappal ezelőtt még egészen szürke volt a hangulatunk a gamescom 2018 kapcsán - ennek ://www.gamechannel.hu/cikk/exkluziv/mit-varunk-a-gamescom-2018tol cikkünkben hangot is adtunk# -, de úgy tűnik, hogy az utolsó pillanatokban azért összekaphatja magát a rendezvény. Erről árul...
Mouser Electronics is now stocking Intel’s RealSense D400 range of cameras, depth modules and vision processors that support 3D imaging for a variety of indoor and outdoor applications. Mouser is stocking two depth-sensing cameras: the D415 and D435. Both incorporate the latest Intel RealSense Vision Processor D4 to ...
Phoenix Contact has extended its range of PCB connectors, with a pitch of 2.54 mm. The single and double-row MCC 0,5 and DMCC 0,5 connectors are suitable for conductor cross sections from 0.14 mm² to 0.75 mm².  The 2-pos. to 16-pos. connectors are designed for currents up to 6A and voltages up to 160V.  ...
Még több cikk