9 °C, Budapest
9 °C
Budapest
Holnap
14°
Holnapután
15°
Kedd
14°
2021.10.16. szombat, Gál

Zene

A Coldplay együttes 2022-es világturnéja 50 százalékkal alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátással jár majd, mint legutóbbi, 2016-os turnéja. Megújuló energia, lebomló konfetti, kevesebb állomás.
A Honeybeast is csatlakozik a Hősök, a Jónás Vera Experiment, a Margaret Island és a Turbo mellé: az Egyszer volt pálinkacsalád új, meggypálinkája a zenekar egyik leghíresebb slágerének címét fogja viselni. Az „Egyszer volt” tavaly indult a zene világnapján, azzal a céllal, hogy valós ...
Is Apple Music Set To Make An Appearance On PS5?
Apple Inc.’s (NASDAQ: AAPL ) music streaming service Apple Music may soon arrive on Sony Group Corp.’s (NYSE: SONY ) PlayStation 5 console. read more
Bach és Brahms mellett Beethoven a zenetörténet egyik legnagyobb variációszerzője. A variációs gondolkodás, amely egy-egy téma alakváltásaiból formálja meg a művet, kompozíciós módszerének meghatározó eleme.
A hosszú betegség után idén tavasszal tragikusan és váratlanul elhunyt Tallér Zsófia zeneszerző műveiből adtak hangversenyt a művész pályatársai, emléket állítván a nagy hatású zeneszerzőnek és derékba tört életművének.
A női zeneszerzőkről szólva a teljesítményük mellé ma még gyakran odateszik, hogy nő – beleértve, ha nem is mindig kimondva, hogy „noha”, „pedig”, „bár”. A zeneszerzés alkotó tevékenység, s a nők feltűnése ebben sokak számára még mindig különleges.
Hámori Máté karmester, az Óbudai Danubia Zenekar művészeti vezetője
Klasszikus zenei programajánló
A sokadik újrakezdésen van túl a pécsi származású énekesnő, aki tíz év után egy zalai faluba költözött a fővárosból. Elkezdett programokat szervezni és közösséget építeni a környéken, MoJazzter néven pedig új zenekara alakult, amelyet az eddigi legprofibb hozzáállással szeretne menedzselni.
Saját hivatását meglepő módon nagyrészt „szélhámosságnak” nevezi, de nagyon komolyan műveli. Olyan szerencsés volt, hogy Bayreuthban részt vehetett a mű 100. évfordulójára színpadra állított, Boulez–Chéreau-féle Ring ben. Bruckner mellett a kortárs zenével és az operával kapcsolatos tapasztalatairól is beszéltünk.
Klasszikus zenei programajánló a 2021/41. hétre
Aktív zajszűrős Edifier füles rendelhető a hazai árnál olcsóbb
Az Edifier az a HiFi cuccokat gyártó kínai vállalat, akiknek a termékeiket egészen nagy számban forgalmazzák itthon is, és ezért az ismertségük is egészen nagy. Lehet kapni a hangfalaikat, fejhallgatóikat és egyéb kütyüjeiket, többek között a W820NB Bluetooth fejhallgatót is. Ez egy olyan aktív ...
Még több cikk