20 °C, Budapest
20 °C
Budapest
Holnap
21°
Holnapután
22°
Péntek
23°
2021.05.18. kedd, Erik

Kultúra

A színház- és az előadó-művészetet istenkísértés lenne iparosítani, mint a zenét vagy a szórakoztatást. Vagy mégsem? PAPP TÍMEA INTERJÚJA.
Találós kérdés: melyik az a társadalmi jelenség, ami egyszerre publikus, hagyományos, közösségépítő és a négy fal közé zárt szégyellnivaló tabu? OROSZLÁN ANIKÓ KRITIKÁJA.
A Révfaluban élő Most Balázs az ország egyetlen harangszakértője. Öt éve a győri bencés templom harangjainak pótlását vezényelte le, nemrégiben pedig azért került a hírekbe, mert a győri városháza tornyába kerülő harangjátékot ő tervezte meg. Vele beszélgettünk.
Megtervezték, hogy fog dőlni a fa, csak a fával nem egyeztettek
Megint kiderült, hogy a favágás nem való mindenkinek.
Itt maradt nekünk a múltból egy rakás ikonikus, de nem egyszer zsigeri ellenszenvet kiváltó épület. Mint a Magyar Szocialista Munkáspárt egykori pártháza a XIII. kerületben vagy a sötétséget fekete lyukként magába nyelő, évek óta ürességtől kongó Domus Áruház. Ezeket az épületeket azonban ...
Újabb villamosok érkezhetnek a fővárosba
Megállapodott a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a CAF-villamosok gyártójával. A BKK 2022. május közepéig hívhatja le a 2014-es szerződésben foglalt 51 opciós járművet az eredeti árakon. [...] Bővebben!
Tegnap este kezdődött a zsidó közösségekben a sávuot, azaz a Tóra-adás ünnepe. Az egyiptomi fogságból való szabadulás után ötven nappal adta a Teremtő Mózesnek a tízparancsolatot. Az ünnep első estéjét hagyományosan virrasztással töltik, a zsinagóga virágba borul, és tejes ételeket fogyasztanak.
A május 27-én megnyíló Hagyományok Háza az első előadást az egészségügyi és szociális dolgozóknak ajánlja, a nagyközönség május 29-én nézheti meg először a Kolozsvári piactéren című előadást.
Pünkösdhétfőn is nyitva lesz a fertődi Esterházy-kastély.
Az újranyitást követően elsők között jelentette be, hogy Budapesten ad koncertet a Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox csapata. A világhírű zenészek várva várt visszatérésének témája az új “Roaring 20s”, azaz a 20-as évek megünneplése. A modern zene legnagyobb slágerjeit adják elő a ...
Nem mindennapi környezetben, a Nagyerdei Stadion gyepéről követhetik a nézők a közvetítéseket.
Több ezer éves történelmünkben már többször hoztunk létre világraszóló, az adott korban kiemelkedő teljesítményt, amely döntően a nyelvünkben és kultúránkban élő forrásokból merítettek – írta a novekedes.hu portálon Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke Csizmadia Norberttel közös cikkében.
Több ezer éves történelmünkben már többször hoztunk létre világraszóló, az adott korban kiemelkedő teljesítményt, amely döntően a nyelvünkben és kultúránkban élő forrásokból merítettek – írta a novekedes.hu portálon Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke Csizmadia Norberttel közös cikkében.
Az állami milliárdokból indult médiaképzésnek nézett utána a Szabad Európa Rádió. A képzésben résztvevők maguk is tisztában vannak vele, hogy a programban kormánylapok és a közmédia számára nevelnének utánpótlást, de legalább jól fizetnek.
A Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Filmfesztivál másfél órás, Budaörsi Animációs Bázisról közvetített előadásait bárki megnézheti május 21-én a fesztivál és a CEE Animation Facebook-oldalán.
Egy apátfalvi kocsival gyarapodott a napokban a makói József Attila Múzeum gyűjteménye. Egy úgynevezett nagyatádi típusú járműről van szó – ilyet vásárolt Kiss István makói bognártól a nemrég elhunyt Fülöp herceg.
Az Indul a bakterház Patása, Hókuszpók magyar hangja, a Macskák Tustja, a Hamlet Claudiusa. 80 éves Haumann Péter Kossuth-díjas színész, a nemzet színésze.
Még több cikk