4 °C, Budapest
4 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Hétfő
2019.12.13. péntek, Luca

Kultúra

Fodor Ferenc, a Móra Ferenc Múzeum néprajzkutatója kapta a 2019-es Tömörkény-díjat, az elismerést pénteken adták át – tájékoztatta a közgyűjtemény sajtóreferense az MTI-t.
A Vígszínház igazgatója elfogadhatatlannak tartja, hogy egy színházat megbélyegeznek azzal, hogy "zaklató".
A Vígszínház igazgatója a Gothár-ügyről is nyilatkozott.
A színész és felesége 22 évet töltöttek együtt.
Január 27. és február 2. között a Cinema City Aréna moziban hatodik alkalommal rendezik meg BIDF-et, a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivált, a világ legfrissebb, nemzetközi sikereket elért, egészestés, kreatív dokumentumfilmjeinek magyarországi ünnepét és versenyét.
Ismét ortodox karácsony, ismét három városban
Pest legősibb templomában, a Belvárosi Főplébániatemplomban rendezi meg jövő év elejére eső ortodox karácsony keretében a Szent Efrém Férfikar az immár kilencedik Orientale Lumen sorozatot, melynek középpontjában ezúttal a nők állnak.
Munkácsy-kiállítás nyílik szombaton Pákh Imre New York-i üzletember Munkácsy-gyűjteményének darabjaiból a mosonmagyaróvári Cselley-házban – tájékoztatta a Hansági Múzeum az MTI-t.
Az Oscar-díjra jelölt művész az egyik Madonna klipben is emlékezeteset alakított.
Milyen az, amikor Spielbergtől jön a hívás, hogy kikölcsönözne egy filmet, és mit tesz az egyszeri videotékás, amikor fegyvert fognak rá? Csizmazia Gábor Volt egyszer egy téka című dokumentumfilmje egy mára teljesen eltűnt szakmának állít emléket.
Kiállítás nyílt a híres magyar keletkutató életéről a Ybl Budai Kreatív Házban.
Szüts Apor számára korán jött az ismertség a komolyzene világában. Több interjúban is beszélt eddigi munkásságáról, most viszont a belső munkafolyamatokról és szemléletmódjáról tudhatunk meg részleteket, amelyekről talán a lámpalázzal vagy maximalizmussal küzdő fiatal zenészek is ...
A boltokban a Vörös-lázadás sorozat legújabb része
Megjelent magyarul a New York Times bestseller és többszörös Goodreads-díjas Vörös lázadás-sorozat legújabb, ötödik része, A sötétség kora.
Még több cikk