21 °C, Budapest
21 °C
Budapest
Holnap
21°
Holnapután
23°
Szerda
18°
2018.09.23. , Tekla

Díjak

„A félelem megnyomorítja a lelket, tehát le kell küzdeni.” Idézetek Diane Keatontől
Az Oscar és Golden Globe-díjas színésznőt valószínűleg az Annie Hall óta mindannyian imádjuk. Diane Keaton sokak példaképe, hiszen mély gondolataival mindig is példamutató volt a világ számára. Tőle hoztunk most néhány inspiráló idézetet.
Pedig az Doubles vies remek kritikákat kapott Hiába lett fesztiválsiker a Juliette Binoche nevével fémjelzett Doubles vies, mégsem nevezhet a filmvilág legrangosabb elismerésére, amiről a filmet rendező Olivier Assayas-nak is megvan a véleménye.
Egy egyedülálló anyuka dilemmáját dolgozza fel Fenyvesi Lili kisfilmje, a „Ne szeress”, amivel díjat nyert a Firenzei Filmfesztiválon. Vele és Nagy Zsolttal, a film egyik főszereplőjével beszélgettünk.
Steven Spielberg ki akarta írni Jeff Goldblum karakterét a Jurassic Parkból
25 évvel ezelőtt mutatták be az Oscar-díjas alkotást, mellyel kapcsolatban váratlan történettel állt elő az egyik főszereplő. starity.hu (Starity shared a link.)
A Rafiki (szuahéli nyelven: Barát) az első kenyai film, amelyet meghívtak a cannes-i filmfesztivál programjába.
Ki viszi át? Exkluzív interjú Nemes Jeles Lászlóval
Nemes Jeles László továbbra is csak arra vágyik, hogy szép csendben filmeket készíthessen: az már más kérdés, hogy a fogadtatás zajos, ahogyan azt új filmje, a Napszállta esetében is láthatjuk. Erről is mesélt nekünk, és arról is, hogy mivel tölti a hétköznapjait. Sőt, még a magánéletének ...
Ez végre nem vicc! A Másnaposok-trilógiával világhírűvé vált Todd Phillips rendező a héten újra munkához látott, elkezdődött a Joker forgatása. A címszerepet – Jack Nicholson, Heath Ledger és Jared Leto után – az Oscar-díj jelölt Joaquin Phoenix alakítja, partnere a legendás Robert De Niro ...
Kovács István filmrendező Ostrom című rövidfilmjét diák-Oscar-díjjal jutalmazzák. Ezt az elismerést eddig egyetlen magyar alkotó nyerte el.
Még több cikk