11 °C, Budapest
11 °C
Budapest
Holnap
15°
Holnapután
19°
Vasárnap
21°
2024.04.25. csütörtök, Márk
Súgó
Személyes adatok

Személyes adatok súgója

 • Filter fiók - Felhasználói adatok - Felhasználónév

  Kérjük, add meg a felhasználóneved. Ez később az általad létrehozott témák és általad publikált írások miatt is fontos lehet. Ha Facebook fiókkal regisztrálsz, akkor az ott szereplő név jelenik meg itt is.

 • Filter fiók - Felhasználói adatok - Email cím

  Kérjük, add meg e-mail címed. Ez a kapcsolattartás miatt is fontos. Itt tudunk értesíteni az újdonságokról, téged is érintő fejlesztéseinkről, egyéb hírekről. A regisztráció során elfogadtad az Adatvédelmi információnkat, de itt újra elolvashatod.

 • Filter fiók - Felhasználói adatok - Név

  Kérjük, add meg nevedet. (Vezetéknév Keresztnév szóközzel elválasztva) A regisztráció során elfogadtad az Adatvédelmi információnkat, de itt újra elolvashatod.

 • Filter fiók - Felhasználói adatok - Születési idő

  Kérjük, add meg születési idődet. A regisztráció során elfogadtad az Adatvédelmi információnkat, de itt újra elolvashatod.

 • Filter fiók - Felhasználói adatok - Lakhely

  Kérjük, add meg a címedet. A regisztráció során elfogadtad az Adatvédelmi információnkat, de itt újra elolvashatod.

Idővonal
 • SAJÁT TÉMA LÉTREHOZÁSA

  Segítség, tippek-trükkök

  Az oldal használata egyszerű, gyorsan megtanulható. Alább mégis megmutatjuk az egyes lépéseket összegyűjtve, hogy még könnyebben boldogulhass, ha valahol esetleg elakadnál.

  A saját témád elindításával és szerkesztésével egy idővonalra rendezheted azokat a tartalmakat, amik szerinted fontosak. Szebb, jobb, praktikusabb, könnyebben kezelhető lehet, mint pl. egy böngésző könyvjelzője, és még másoknak is segíthetsz azzal, ha egy helyre összegyűjtve találják meg a hasznos tartalmakat. A komment motor segítségével pedig meg is beszélhetitek, ki, mit gondol az adott témáról vagy akár az egyes cikkekről.

  Itt részletesen, pontról pontra leírunk mindent, ha esetleg elakadnál: https://www.filter.hu/cikkek/846/igy-keszits-sajat-temat

 • MI A FILTER?

  Hírek frissen, szűrve

  Egyre kevesebb hírt látsz a FB faladon? Nálunk megtalálsz mindent, ami fontos! Szerkesztett, válogatott hírek az ország legnépszerűbb híroldalairól, blogjairól, hogy könnyebben tájékozódhass - mi időt spórolunk Neked! https://www.filter.hu Címlapunkon megtalálod a legfontosabb aktuális híreket, de témáink segítségével még teljesebb képet kaphatsz róluk az idővonalra szerkesztett anyagok segítségével.

  Sőt, használd a szűrőt/csúszkát egy témánál és nézd meg, mit olvastak és kedveltek mások! Hamarosan olyan egyedi funkciókkal bővül oldalunk, amikkel új lehetőségeket is megnyitunk majd a számotokra! Kövess minket, kövesd velünk a híreket!

  filter.hu egy egyedi hírszűrő platform, egy "eszköz", amit nektek készítünk, hogy segítsen a gyors és hatékony tájékozódásban. A filter.hu működésének lényege, hogy az interneten található információkat könnyen érthető és jól kezelhető témákba rendezi, ami az információk személyre szabottabb szűrését és egy terület alaposabb megismerését is lehetővé teszi mindenki számára. A portál rendszerének alapja a saját fejlesztésű hírgyűjtő szoftver és az egyedi kialakítású webes megjelenítési felület. Egy algoritmus segítségével gyűjtjük az online elérhető megjelenéseket, amelyeket szerkesztői támogatással, időrendi sorrendben, könnyen átlátható felületen teszünk közzé látogatóink számára.

  témák gyűjteménye az aktuális politikai és gazdasági történésektől, a legnépszerűbb bulvár híreken, sztárkapcsolatokon, karikatúrákon, lakberendezésen, érdekes történelmi eseteken, technológiai újításokon, illetve hobbikon át egészen az egyes sportágakig terjed.

  Nem hisszük, hogy mindig az egyik vagy másik "oldalnak", médiumnak lehet csak igaza. Abban hiszünk, hogy az igazsághoz vezető út az ellentétes vélemények megismerésén át vezet. Ezért, ha a téma indokolja, akkor pro és kontra szempontok szerint, máskor pedig két egymást kiegészítő szempont szerint kerülnek be az anyagok idővonalakra, így a módszerünk segítségével az ellentétes vélemények is egy helyen érhetőek el, segítve a kiegyensúlyozott tájékoztatást, ami a platform elindításakor az egyik legfontosabb cél volt - és nem tudunk másik olyan médiumról, ami ezt lehetővé tenné a userek számára.

  Az idővonal miatt bármikor könnyen visszakereshető, visszakövethető egy egy esemény fejlődéstörténete, esetenként sokkal könnyebben használható, mintha a Google segítségével akarna valaki képbe kerülni vagy valamit visszakeresni. Széleskörűbb, mintha ezt csak az Indexen, Origón, 444-en vagy épp a 888-on, Lokálon, Faktoron próbálnátok megtenni.

  Mi nem akarjuk eldönteni, megmondani, mi az igazság, mi segíteni szeretnénk, hogy teljesebb képet kaphassatok a Titeket érdeklő témákban. Azt reméljük, hogy így olyan anyagokat is megtaláltok, elolvastok, megnéztek, amiket egyébként talán nem, vagy amikkel nem is találkoznátok, pedig értékesek.

  ÉV HONLAPJA 2016

  Oldalunk – akkor még Toptalq.hu néven – 2016-ban elnyerte „Az Év Honlapja” díjat média kategóriában alig fél évvel az indulása után, és a zsűri tagjai mind az ötletet, mind a kivitelezést nagyra értékelték.

  REGISZTRÁLJ AZ OLDALRA

  Rendszeresen készítünk olyan, regisztrációhoz kötődő felhasználói funkciókat, amikkel további lehetőségeket is megnyitunk számotokra! Indíts saját témát, írj és publikálj cikkeket, tedd érdekesebbé, mindig aktuálissá céges weboldalad! De ez csak néhány funkció a lehetőségek közül. Érdemes követni minket, mindig frissek, újítók leszünk!

 • HOGYAN HASZNÁLJAM?

  A filter.hu egy hírgyűjtő oldal. Vagyis sok más weboldalról gyűjtjük össze a híreket, amiket aztán rendszerezünk, hogy minél gyorsabban, minél több forrásból merítve megtaláld a legfontosabb híreket.

  Három módon is segítjük számotokra a gyors tájékozódást. Akár bizonyos témákban akartok elmélyülni, akár gyorsan képbe akartok kerülni a nap fontosabb híreivel kapcsolatban. Előbbi esetben a TÉMÁINK, utóbbi esetben a CÍMLAPUNK a megoldás. De ha csak a friss sporthírekre vagy kíváncsi, akkor azt is megtalálod a ROVATAINKBAN.

  A filter.hu egy hírgyűjtő oldal. Vagyis sok más weboldalról gyűjtjük össze a híreket, amiket aztán rendszerezünk, szűrünk, így nálunk már a lényeget találjátok meg.

  Olyan forrásokról is gyűjtünk strukturáltan híreket, amiket biztosan nincs mindenkinek ideje napi vagy akár heti szinten átnézni, és sok olyan forrásból - például blogok - is, amik bár érdekesek, de nem biztos, hogy ismeri mindenki. Időt takarítunk meg, széleskörűen tájékoztatunk, és nálunk egész biztosan mindig lehet találni érdekességeket!

  Oldalunk fő egységei a TÉMÁK. Ebben egy idővonalon rendszerezzük a beérkezett és fontosnak ítél anyagokat. Egy téma szólhat bármiről, lehetnek aktuálisak vagy örökzöldek, komolyak vagy épp humorosak, de mindig érdekesek. Ha használod a csúszkát az idővonal felett, akkor azt is láthatos, mások miket olvastak abban a témában leginkább. Egyfajta "ajánlott olvasmány" listát kaphatsz tőlünk.

  A címlapunkra csak olyan anyagok kerülnek ki, amiket a szerkesztőink érdemesnek találtak erre, azaz megszűrik Nektek azt a 7-9.000 cikket, ami naponta beérkezik hozzánk. Ezzel rengeteg időt spórolunk meg számotokra és mindig találhattok érdekes híreket az oldalunkon.

  Ezeket a cikkeket nem nálunk, hanem mindig a forrásoldalon olvashatjátok el - az az ő szellemi termékük, tulajdonuk -, mi csak a címet, képet és esetleg egy rövid bevezetőt teszünk közzé belőle, ami alapján mindenki eldöntheti, hogy tovább is akarja-e olvasni. Kattintás után a cikk eredeti oldala nyílik meg.

 • REGISZTRÁCIÓ

  Az oldal olvasása nem regisztrációhoz kötött. Azonban vannak olyan funkciók, amik csak regisztrált felhasználók számára érhetőek el. Regisztrálhatsz új fiókként, de akár Facebook profiloddal is megteheted. Regisztrálni csak az Adatvédelmi feltételek és az ÁSZF elfogadásával lehet.

 • MIÉRT JÓ HA REGISZTRÁLOK?

  Bizonyos funkciók csak a regisztrált felhasználók számára érhetőek el. Regisztráció után létrehozhatsz saját témát/témákat téged érdeklő területekről, amihez használhatod az általunk gyűjtött híreket, de te is hozzáadhatsz olyanokat, amiket esetleg nálunk nem találtál meg. Szakértője vagy egy területnek? Akkor segíts, és mutasd meg másoknak, mit érdemes olvasni a témával kapcsolatban.

  Publikálhatsz is saját cikkeket, de témád beágyazásával színesebbé teheheted blogodat is. Hasznos lehet a böngésződ könyvjelzője helyett, mert az idővonalon időrendben, könnyen áttekinthetően tarálhatod a számodra fontos cikkeket, amik között így keresni is lehet. De akár diákjaid, munkatársaid részére is létrehozhatsz ilyen módon egy "ajánlott olvasmány" listát, amit 1-2 mozdulattal könnyedés frissíthetsz. 

  Sőt, akár még pénzt is kereshetsz!

 • MI LEHET EGY TÉMA? MIÉRT JÓ?

  Egy téma szólhat bármiről, Te határozod meg. Gyűjthetsz és közzétehetsz a hobbiddal vagy a szakmáddal kapcsolatos cikkeket, vagy egy helyre rendezheted például a kedvenc színészedről, zenéeszedről, zenekarodról, sportolódról megjelenő híreket, videókat. Szólhat bármiről, ami szerinted másnak is érdekes lehet, de létrehozhatod akár csak a saját kedvedre, hogy könnyebben megtalálj számodra érdekes/fontos cikkeket, és már unod a böngésződ könyvjelzőjében keresgélni. Ráadásul még pénzt is kereshetsz vele! Itt sok példát találhatsz különböző témákra!

  Annyi féle témát készíthetsz, amennyit szeretnél, nem szabunk meg limitet és nem kell Tőlünk egyenként engedélyt kérned rá. Ehhez mi folyamatosan gyűjtjük a webről a híreket és egy sok funkcióval ellátott, de nagyon könnyen használható - egyelőre mobilra nem optimalizált - admin felületet biztosítunk a számodra.

  MIÉRT JÓ?

  Számos dologra hasznos lehet a szolgáltatásunk, de írunk pár példát, ami beiindíthatja a Te fantáziádat is.

  Tegyük fel, hogy testépítő vagy személyi edző vagy. Rengeteg dolgot olvasol a témával kapcsolatban, amit igyekszel használni. Persze csak azt, ami szerinted is jó. De számtalan téves vagy esetenként kifejezetten káros, balesetveszélyes tartalom is kering a neten, amit szeretnéd, ha inkább elkerülnének az ügyfeleid, tanítványaid. Létrehozhatsz egy olyan témát, amiben a legkülönbözőbb helyekről gyűjtöd össze (akár a segítségünkkel) az olyan cikkeket, amik szerinted jók. Mivel minden idővonal, ahol a cikkek megjelennek két oldalra van osztva, két szempont szerint kell (és lehet) csoportosítani az anyagokat. Az egyik oldalra kerülhetnek azok a tanácsok, amik szerinted is hasznosak. A másik oldalra teheted azokat, amiket szerinted érdemes elkerülnie mindenkinek. Sőt, az általad publikált cikkeket is feltöltheted ide, vagy akár beillesztheted ezt a témádat az oldaladra, blogodra, egyszerűen kiegészítve friss tartalommal, érdekességgel. Bármikor megoszthatod másokkal, így a szolgáltatásod részeként egy ilyen pluszt is adhatsz ügyfeleidnek. A téma leírásában a szolgáltatásod elérhetőségét (saját weboldal/blog/telefon/e-mail) is megadhatod.

  Tegyük fel, hogy mezőgazdasági őstermelő vagy, és például sajtokat készítesz. Csinálhatsz egy témát akár sajtkészítéssel kapcsolatban, ahol mondjuk összegyűjtöd egyrészt a tehéntejből (egyik szempont) másrészt a kecsketejből (másik szempont) készített sajtokkal kapcsolatos írásokat. Te döntöd el, hogy csak a készítésükről szóló tanácsok, leírások kerülnek be ide vagy általánosabb, de ezekkel kapcsolatos anyagok. De gyűjthetsz olyan repecepteket, amikhez sajtra van szükség (pl. desszertek, nassok vs levesek, főételek), és természetesen erre nálad mindenki megtalálhatja a megfelelőt. Ha ezt a témát beágyazod a termékeidről szóló oldalak végére, a jól megválasztott receptek egyből kedvet adhatnak a főzésre és persze a vásárlásra is...

  Szereted a kutyákat/macskákat/lovakat, stb.? Létrehozhatsz egy témát, ahol kedvenceiddel kapcsolatos tartalmakat gyűjtesz össze.

  Rajongsz egy színészért/zenészért? Blogot írni nincs kedved, időd, energiád, esetleg úgy érzed, nem tudod jól kifejezni magad írásban? Mégis szeretnél egy kis közösséget építeni és megtalálni azokat, akik szintén rajongói ennek a színésznek/zenésznek? Gyűjtsd össze egy helyre a szakmai vs magánéleti cikkeket róla. Segíts másoknak is, hogy könnyen naprakészek lehessenek kedvenc sztárjukról! Mi hozzuk a híreket, Neked csak válogatnod kell.

  Jártas vagy a közéleti témákban? Úgy érzed, túl sok fontos hír sikkad el vagy szerinted más az igazság, mint amit sokan írnak, mondanak? Megírhatod, szerinted mi, miért és hogyan történt/történik és össze is gyűjtheted az ehhez kapcsolódó írásokat, videókat. Lehet, hogy mások is hasonlóan gondolkodnak, de ezeket még nem olvasták/látták. Akkor ismertesd meg másokkal is.

  Töriből penge vagy és főleg egy bizonyos korszak érdekel? Akkor biztos sok ilyen cikket olvasol. Ha igen, akkor miért ne tennéd elérhetővé mások számára is, hogy könnyen, egy helyen megtalálhassák ezeket? Mi is segítünk a gyűjtésben, de is is hozzáadhatsz számtalan régebbi tartalmat, ami esetleg nálunk nincs bent. A végeredmény egy egyedülálló gyűjtés lehet, Neked köszönhetően. (jobb, mint egy könyv bibliográfiája, hisz interaktív!)

  Esetleg gyakran publikálsz szakmai anyagokat, amihez előtte anyagokat is keresel, gyűjtesz? Unod, hogy ebben nem a legideálisabb segítség a Google keresője sem? Akkor állítsd be nálunk, hogy milyen cikkek érdekelnek és a találatokból az érdekesebbeket rendezd el az idővonalon. A kronológikus megjelenítés könnyen áttekinthetővé teszi számodra a történéseket, és amikor publikáltad a cikket, be is ágyazhatod a gyűjtést alátámasztandó az ott leírtakat.

  Ez csak néhány lehetőség a számtalan közül, ami miatt a filter.hu hasznos lehet a számodra és mások számára is.

 • Filter fiók - Téma (idővonal) cím

  Rövid, de beszédes címet adj a témádnak, ami az URL-t is meghatározza. Lehetőleg csak pár szavas címet használj, ami egyből érthetően megmutatja a látogatóknak, hogy milyen tartalmakat gyűjtesz itt össze. Ha ők és érdeklődnek az ilyen témájú cikkek, videók iránt, akkor gyorsan a követőid lehetnek.

 • Filter fiók - Téma URL

  Ez az url, amelyen az idővonalad megjelenik a publikálást követően. Az URL-t nem tudod módosítani, ezért fontos, milyet címmel publikálod először.

 • Filter fiók - Téma rövid leírása

  1-2 mondatban foglald össze, miről szól a témád, milyen típusú tartalmat gyűjtesz itt össze. Ennek segítségével gyorsan egyértelmű lehet a látogatóidnak, hogy érdekes lehet-e számukra, és akár a weboldalad/blogod is megmutathatod itt. A kereső motorok miatt is hasznos lehet, hogy rád találjanak.

 • Filter fiók - Téma hosszú leírása

  Ha úgy érzed, 1-2 mondatnál hosszabb leírást, bevezetést szeretnél írni a témádhoz, akkor arra is van itt lehetőséged. Ezt nem mutatjuk meg egyből minden látogatónak - hogy a tartalmi rész minél fentebb lehessen, ami mobilon még inkább hasznos -, de a + ikonra kattintva gyorsan előhívhatja és olvashatja mindenki. Például egy sport téma esetén ide akár az aktuális versenynaptár állomásait is beírhatod, hogy ezzel is segíts a látogatóidnak. Csak ne felejtsd el frissíteni a következő évben!

 • Filter fiók - Téma kommentelhetősége

  Beállíthatod, hogy az idővonalad alatt lehetőséget adsz-e a látogatóidnak, hogy hozzászóljanak a témádhoz, az abban gyűjtött tartalomhoz. Hasznos lehet, ha szeretnél egy kisebb, a téma iránt érdeklődő közösséget létrehozni. Beszélgethettek, tanácsot kaphatsz, tanácsot adhatsz. De, ha nem tartasz erre igényt, akkor ki is kapcsolhatod.

 • Filter fiók - Téma mérése Google Analytics

  Saját GA kóddal mérheted a témád olvasottságát. Hozz létre saját fiókot a témádhoz és másold be a követési azonosítódat.

 • Filter fiók - Saját - Google AdSense - banner elhelyezése

  A publikált témaoldaladon hirdetési bevételre is szert tehetsz. (nem kötelező) A jobb hasábban biztosítunk a számodra ehhez helyet, maximum 300x600-as méretben, Google Adsense kód használatával. Hozz létre saját fiókot, és illeszd be a megadott helyre. Népszerűsítsd, szólj az ismerőseidnek, gyűjts követőket, és ha érdekes az embereknek az általad itt gyűjtött tartalom/téma, akkor a szórakozás mellett még pénzt is kereshetsz vele. Miért is ne használnád ki?

 • Filter fiók - téma, ajánlott anyag szűrés beállítása

  A gombok segítségével könnyen beállíthatod, hogy milyen tartalmakat keressünk a számodra a Filter.hu által figyelt oldalakon. Itt csak pár példát mutatunk, de ide kattintva további trükköket is találsz.

  Próbáld megtalálni a beállítás során az egyensúlyt. Ha pl. autótesztekről szóló témát szeretnél indítani, de csak egy szót adsz meg (pl. autó), akkor könnyen lehet, hogy túl sok olyan cikket ajánlunk, amiben ugyan megtalálható a kifejezés, de nem arról szól, amit szeretnél. Ha viszont túlságosan leszűkíted - pl. (Toyota és autóteszt és 1988) -, akkor lehet, hogy csak nagyon kevés olyan cikk lesz, amiben ez a 3 kifejezés együtt szerepel.

  A lehetséges logikai operátorok:
  ÉS = &&
  VAGY = ||  (pl. alt+ctrl W billentyű)
  NEM = !  (logikai tagadás)
  ÉS NEM = &!

  Több szó vagy például nevek együttes figyelése esetén használd az idézőjelet "...". Például: "Kovács István". (ez a név túl gyakori ahhoz, hogy önmagában jól használható legyen. Ha a népszerű ökölvívőnkra gondolsz, akkor pl. ez a megoldás közelebb vihet a célodhoz: (("Kovács István" ÉS ökölvív ÉS (Kokó VAGY "Kovács Kokó"))

  A zárójelekkel - ( vagy ) vagy ( ... )  - logikai összefüggéseket építhetsz fel. Ha minél összettettebb/pontosabb szűrést szeretnél beállítani, akkor itt leírtunk számodra még több példát és hasznos tanácsot, amik a segítségedre lehetnek.

  Ha az így gyűjtött és ajánlott anyagok közül valami tetszik és mással is megosztanád, csak húzd az egérrel (drag and drop módszerrel) az idővonalra. Ilyen egyszerű.

 • Filter fiók - Téma cikk forrás - mindig gyűjtsük

  Ha vannak olyan oldalak, amiknek a tartalma miatt mindig szeretnéd az ajánlott anyagok között látni a cikkeit, akkor itt beállíthatod. Ebben az esetben akkor is mutatjuk neked a cikkeiket, ha esetleg az általad megadott szűrési paraméterek miatt egyébként nem lenne automatikusan ajánlott.

 • Filter fiók - Téma cikk forrás kizárása

  Ha van olyan weboldal, ahonnan semmiképp sem szeretnél ajánlott anyagot kapni, akkor azt is beállíthatod. Ezeket a forrásokat kizárhatod. Bármikor módosíthatod később is.

Források
 • Filter fiók - Filter.hu által szemlézett források

  A Filter.hu által szemlézett források listája. Ha készítesz egy saját témát, oda ezekről a felületekről gyűjtünk Neked cikkeket vagy videókat az alapján, hogy milyen szűrést állítasz be.

  Ha van olyan oldal, ahonnan nem szeretnél a témádhoz ajánlott anyagot kapni, akkor azt itt is "letilthatod" (de a témád szerkesztési részénél is beállíthatod). Az itt található listát arra is használhatod, hogy a weboldal nevére kattintva átböngészd a tőlük beérkezett összes hírt, cikket, esetleg videós anyagot.

  Ha le is tiltasz egy oldalt, a Filter.hu-ra ettől még érkeznek onnan anyagok. Bármikor átnézheted az általunk szerkesztett publikus oldalakon, és a témád szerkesztési oldalán is kerehetsz ezek között is, ha nem az "Ajánlott" fület választod, hanem az "Anyagkereső"-t.

 • Filter fiók - Általad beküldött források

  Általad beküldött források

 • Filter fiók - Forrás beküldése

  Ha van olyan weboldal/blog, amit a fenti listában nem találsz, de szeretnéd, ha onnan is érkeznének tartalmak, akkor itt beküldheted számunkra. Megvizsgáljuk (pl. törvénybe ütköző, szélsőséges, pornó, stb. oldalakat nem szemlézünk) és ha megfelelőnek találjuk, akkor felvesszük a listára.

Saját cikk szerkesztés
 • Filter fiók - saját cikk cím

  Add meg, mi legyen az írásod címe. Később is megváltoztathatod. Érdemes rövid, lényegre törő, de figyelemfelkeltő címet választani. Gondold át, mi foglalja össze legjobban a mondandódat, Te milyen címmel olvasnád. Kerüld a túlzó ("Elképesztően szép") címeket, ha lehetséges.

  Minden módosításod csak a "Publikálás" (vagy "Piszkozat", ha még nem akarod élesíteni) gombra kattintva lesz mentve!

 • Filter fiók - saját cikk URL

  Ezen a linken olvasható a publikált tartalmad. Megoszthatod családoddal, barátokkal, ismerőseiddel és persze a keresők is ezen a címen fogják megtalálni. Oszd meg másokkal is, ha van blogod esetleg ott is belinkelheted, hisz ezzel a cikk pozícióját is javíthatod a keresőkben. Ahogy a blogodét is erősítheted.

  Minden módosításod csak a "Publikálás" (vagy "Piszkozat", ha még nem akarod élesíteni) gombra kattintva lesz mentve!

 • Filter fiók - saját cikk lead

  Érdemes 1-2 mondatos bevezetőt írnod, amiben összefoglalod az írásod lényegét. Célja főként az olvasó érdeklődésének felkeltése és megtartása, szóval segítségével ráveheted a látogatókat, hogy tényleg elolvassák a cikket.

  Minden módosításod csak a "Publikálás" (vagy "Piszkozat", ha még nem akarod élesíteni) gombra kattintva lesz mentve!

 • Filter fiók - saját cikk tartalom

  Ide írhatod a szövegét, amit természetesen szerkeszthetsz, formázhatsz is. Hozzáadhatsz képet vagy linket, beágyazhatsz videót, választhatsz a betűtípusaink közül (az egységesebb megjelenés érdekében ez viszonylag korlátos). Ha elakadtál, nyugodtan kérj segítséget!

  Minden módosításod csak a "Publikálás" (vagy "Piszkozat", ha még nem akarod élesíteni) gombra kattintva lesz mentve!

 • Filter fiók - saját cikk kiemelt kép

  Kattints a ikonra és tölts fel képet a cikkedhez, úgy figyelemfelkeltőbb. Kérünk, hogy szabadon felhasználható képeket használj (ehhez lentebb mutatunk pár helyet)! Ha a képikonra kattintottál, akkor a felugró ablakban találod a szükséges eszközöket. Kattints itt is a kép ikonra, és tölts fel képet a cikkedhez. (a kép url a feltöltés után mutatja a kép előrhetéségét) A bal oldalon látható + jelre kattintva megadhatsz és menthetsz pár méretet is, amihez használhatod a feltöltött képet. Mikor lesz/lehet ennek jelentősége? Ha publikáltad, akkor akár Te, de más filterező is beteheti az általa szerkesztett téma oldal idővonalára, így még több ember találkozhat vele, olvashatja. Az idővonalon pedig a szerkesztője beállíthatja, hogy milyen módon jelenjen meg. Minél több méretet adsz meg, annál több közül tudsz választani, ahogy Ő is. Ha kiválasztottad a méretet és a szerinted megfelelő képkivágást, akkor a "Mentés" gombra kattints.

  Ha végeztél, mindig kattints a "Befejeztem a képszerkesztést" gombra!

  Például itt keresgélhetsz képeket:

  https://search.creativecommons.org/

  https://unsplash.com/

  https://pxhere.com/

  https://www.tineye.com/

  https://www.everypixel.com/

  Minden módosításod csak a "Publikálás" (vagy "Piszkozat", ha még nem akarod élesíteni) gombra kattintva lesz mentve!

 • Filter fiók - saját cikk dátum

  Itt megadhatod, módosíthatod a cikked megjelenésének a dátumát.

  Minden módosításod csak a "Publikálás" (vagy "Piszkozat", ha még nem akarod élesíteni) gombra kattintva lesz mentve!

 • Filter fiók - saját cikk, téma beágyazás cikk végére

  Tartalmad kiegészítéseként könnyen beágyazhatsz egy publikus idővonalat a cikked végére. Ez lehet a saját témád, ami pl. kapcsolódik az írásod témájához, de lehet egy más által készített téma is, ha úgy gondolod, az ott gyűjtött anyagok jól kiegészítik a tartalmadat.

  Mutatunk példát is rá, mi hogyan használjuk:

  https://www.filter.hu/cikkek/2018/07/15/750/megsem-egyetlen-afrikai-torzsbol-szarmazik-az-emberiseg

 • Filter fiók - saját cikk végére téma beágyazás-választó

  Ha úgy döntöttél, szeretnél idővonalat tenni a cikked végére, akkor itt kiválaszthatod, melyik legyen az. Kezd el beírni a címét, és a kereső segít neked a megtalálásában. Kattints a pipára vagy nyomj entert. Ha csrélni szeretnéd, akkor a már kiválasztottat törölheted (csak kattints rá) és válassz másikat.

 • Filter fiók - saját cikk cikk ajánlása másik témához

  Úgy gondolod, hogy az írásod érdekes lenne egy témához? Tedd az ajánlott anyagok közé úgy, hogy elkezded beírni a címét és kiválasztod.

 • Filter fiók - saját cikk címkék

  Add meg azt a pár fontos szót (nem kötelező), ami szerinted segíthet megtalálni a cikkedet azoknak, akik a tartalma iránt érdeklődhetnek. Csak releváns szavakat írj be, többet is megadhatsz, csak írd be vagy válaszd ki a felkínáltak közül és nyomj entert. Ha törölni szeretnéd, csak kattints rá és eltűnik.

  Minden módosításod csak a "Publikálás" (vagy "Piszkozat", ha még nem akarod élesíteni) gombra kattintva lesz mentve!

 • Filter fiók - saját cikk, Facebook megosztási kép frissítés

  A cikked szövegtörzsébe beillesztett első képet hívja be automatikusan a Facebook. Mivel nem mindig frissíti a rendszerük azonnal, ezért néha szükség lehet rá, hogy kicsit felgyorsítsd a folyamatot. Kattints a "Facebook megosztási kép frissítése" gombra, majd a bejövő oldalon a "Fetch new scrape information" gombra, erre néha többször is szükséges. Az oldalon lefelé görgetve megnézheted, az a kép jelenik-e már meg a Facebook-nál, amit beállítottál (és mentettél is!) első képként.

  Minden módosításod csak a "Publikálás" (vagy "Piszkozat", ha még nem akarod élesíteni) gombra kattintva lesz mentve!

Cikkszerkesztés
 • Téma közzététele

  Itt állítható publikusra a témád, hogy más is láthassa. Ha nem szeretnéd, hogy más megnézhesse, használd a Piszkozat gombot. Publikussá akkor tudod tenni, ha képet is adsz hozzá és beállítod hozzá a szükséges méreteket. (erre a reszponzivitás miatt van szükség, így te állíthatod be, hogy mi látdszódjon a képből az egyes méreteknél)

 • Kommentelhető
 • Dátum
 • Szempont

  Adj meg két szempontot (nézőpontot), amik alapján az alá bekerülő tartalmakat csoportosítod. Ez segít a látogatóidnak egyből átlátni, hogy mi alapján gyűjtöd egymás alá a cikkeket. Másrészt egy plusz struktúrát ad a gyűjtésednek. A szempont bármi lehet, te döntöd el. Azt javasoljuk, hogy legyen minél egyértelműbb, lehetőleg 1-2 szavas. Lehet pl. pro és kontra (a cikkek pro része alátámasztja témád fő mondanivalóját, míg a kontra cáfolja vagy más megvilágításba helyezi az alap álláspontot), de lehet két egymást kiegészítő szempont is (pl. hazai hírek és külföldi hírek a témában). Mobil nézetben színekkel jelezzük (nem férnek el egymás mellett) és azokkal szűrhető is).

 • Statisztika kedven forrásaid
 • Statisztika kedvenc rovatok
 • Idővonal szerkesztés közzététel box
 • Idővonal anyagkereső

  Itt gyűlnek azok a tartalmak, amiket a szűréseid alapján a szoftver javasol. Minél pontosabban, jobban állítod be a szűrési feltételeket, annál pontosabb találatokat eredményez. Ha általános, több értelmű szavakat adsz meg, akkor több lehet a számodra kevésbé releváns tartalom az ajánlottak között. De át is állíthatod és kereshetsz az összes hozzánk beérkező cikk között is a kereső segítségével. Beírhatsz egy kifejezést, és akár plusz anyagokat is találhatsz. Új téma indításakor ez segíthet a témád felépítsében, így a már nálunk lévő tartalmak közül is tehetsz cikkeket az idővonaladra, amiket aztán bővíthetsz majd a később érkezőekkel.

 • Filter fiók - Idővonali cikkszerkesztés - Képfeltöltés, szerkesztés

  Itt új képet tölthetsz fel, választhatsz másikat a már fent lévők közül, módosíthatod a képkivágást. Ha beléptél ebbe a funkcióba, akkor a plusz gombnál (bal felső sarok) kiválaszthatod, milyen méretkhez rendelt képet. Utána ezekkel tudod az idővonali megjelenését is beállítani az adott anyagnak. Ha nincs fent kép, adhatsz hozzá, de figyelj rá, hogy a cikk oldalán lévő képek közül válassz/tölts fel. Ne tegyél közzé, ne tölts fel sem saját, sem más cikkhez pornográf, törvénytelen, jogvédett, másokat sértő, megbotránkoztató képeket, mert az oldalról történő kizásárst vonhat maga után!

 • Filter fiók - Idővonali cikkszerkesztés - Megjelenés

  Itt beállíthatod, hogyan jelenjen meg a cikk az idővonalon. Több féle stílusból választhatsz. Segítségükkel hangsúlyosabbá tehetsz egy-egy anyagot a többihez képest. Tapasztalatunk szerint az 1x1 méretű képes megjelenést kedvelik a leginkább az olvasók.

 • Filter fiók - Idővonali cikkszerkesztés - Cím

  Ezzel a címmel jelenik meg a cikk. Kérjük, ne módosítsd, tartsd tiszteletben a közzétevő által választott címet. Ha elírást, betűhiányt vagy helyesírási hibát látsz benne, akkor javíthatod, ha szeretnéd.

 • Filter fiók - Idővonali cikkszerkesztés - Lead

  Ez a cikk szerzői által megadott (általában) rövid ismertető/bevezető a tartalomról. Kérjük, ne módosítsd, ne töröld! Nem minden megjelenítési módnál látható belőle részlet, de van, ahol igen.

 • Filter fiók - Idővonali cikkszerkesztés - Facebook check box

  Ezt jelöld be, ha azt szeretnéd, ezzel a cikk kiemeléssel jelenjen meg a témád, ha Te vagy más megosztja a Facebookon. Előfordulhat, hogy a Facebook nem egyből frissíti, ha korábban más volt beállítva (többnyire gyors, de nem mindig azonnali). Segítünk ezt kijátszani, ezért a téma szerkesztési oldalon jobbra fent találsz egy plusz gombot, aminek a segítségével gyorsíthatod a FB frissítési hajlandóságát. Ha van kép a cikkhez, akkor azt is átadjuk a Facebooknak, így azzal a képpel fog megjelenni, ami az így kiemelt cikkhez tartozik.

 • Filter fiók - Idővonali cikkszerkesztés - Facebook cím

  A témád címe ezzel a címmel fog kiegészülni megosztás esetén. Tehát így fog kinézni: Témád címe - kiemelt cikk címe. Sőt, a felhasználók, amikor a témád oldalára érkeznek, akkor az oldal oda is gördül ehhez a cikkhez. Így, ha már nem az a legfrissebb és van fölötte más, akkor is könnyebben megtalálja a látogatód.

 • Filter fiók - Idővonali cikkszerkesztés - Facebook lead
 • Filter fiók - Idővonali cikkszerkesztés - Dátum

  Ezzel a dátummal érkezett be hozzánk ez az anyag. Szükség esetén módosíthatod. Előfordul, hogy egyes médiumok régebben publikált anyagokat újra közzétesznek, mintha új lenne. Ha te töltesz fel egy új cikket, mert pl. nálunk nem találod meg (sok százezer cikket tárolunk egy időben, de azért nem mindent, ami valaha megjelent a weben), akkor az a dátum jelenik itt meg mentés után, ami a hozzánk történő feltöltésed dátuma. Ha szeretnéd a publikálási (vagy más) dátumot megadni, akkor itt át is írhatod.

 • Filter fiók - Idővonali cikkszerkesztés - Szempont

  Itt megadhatod (akár az idővonalra húzás nélkül), hogy melyik szempont alá kerüljön be a cikk. Minden téma idővonala 2 szempont szerint kerülhet felosztásra. Ez lehet pro és kontra, de akár egymást erősítő szempont is. Erre sok példát láthatsz a mi témáinknál is: https://www.filter.hu/temak

 • Filter fiók - Idővonali cikkszerkesztés - Forrás