Koronavírus

Csaknem három évtizedig veleszületett szívbetegséggel élt együtt Vastag Tamás. Tudta, hogy meg kell műteni, de mindig halogatta a beavatkozást. Végül a karanténidőszakban rászánta magát, és örül, hogy megtette.
Az elmúlt 24 órában 4 469 új koronavírus-fertőzöttet találtak, és elhunyt 72 beteg. Ezzel a halottak száma 14.974-re, a fertőzötteké pedig 428.599-re nőtt. Közben 677.682 embert már beoltottak. A Magyar Orvosok Szakszervezete szerint a kórházakban elrendelt emelt szintű készültség miatt ...
Rövidesen elindul az eddigi legnagyobb orosz oltóanyag-szállítmány Budapestre - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a Facebook-oldalán.
Gulyás Gergely az elmúlt hetek legszomorúbb közéleti fejleményének nevezte, hogy baloldali polgármesterek hívnak fel a Magyarországon bevizsgált és engedélyezett oltóanyagok bojkottjára. Megdöbbentő ez, hiszen a védőoltás az egyetlen lehetőség a járvány megállítására.
Rövidesen elindul az eddigi legnagyobb orosz oltóanyag-szállítmány Budapestre - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a Facebook-oldalán.
Sorsdöntő pontnál vagyunk a járványban, fel kell gyorsítani az oltást.
Minél több embernek akarják beadni az első koronavírus elleni oltást, ezért változik a Pfizer-Biontech és az AstraZeneca vakcinája esetében a második oltás időpontja – közölte Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője az M1 aktuális csatornán ...
Csak a külügyminisztérium listáján szereplő Európán kívüli országokból hazaérkező üzleti utazók mentesülnek majd a karantén alól, a magyar “vakcinaigazolvány” pedig nem fogja tartalmazni a védőoltás típusát.
Napokon belül elindul az eddigi legnagyobb orosz oltóanyag-szállítmány Budapestre.
Meghaladta a 20 milliót a beadott oltások száma Nagy-Britanniában.
Minél több embernek akarják beadni az első koronavírus elleni oltást, ezért változik a Pfizer-Biontech és az AstraZeneca vakcinája esetében a második oltás időpontja - közölte Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője az M1 aktuális csatornán vasárnap.
Módosította a kormány korábbi rendeletét, mégsem lesz rajta az oltási igazolványon, hogy kit milyen vakcinával oltottak be - derül ki a Magyar Közlönyből.
A védőoltás jelenti az egyetlen lehetséges védelmet a koronavírus-járvány ellen - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalára feltöltött videóban vasárnap, azt követően, hogy maga is megkapta a kínai Sinopharm-vakcinát.
Járványügyi szakértők szerint aggályos a pápa iraki látogatása
A vatikáni delegáció minden tagját, illetve a velük utazó mintegy hetven újságírót mind beoltották már.
George Bush's Chief Information Officer offers some advice to Biden about countering the biggest national threat to democracy: misinformation.
A védőoltás jelenti az egyetlen lehetséges védelmet a koronavírus-járvány ellen – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalára feltöltött videójában vasárnap, azt követően, hogy maga is megkapta a kínai Sinopharm-vakcinát. A kormányfő elmondta: a koronavírus-járvány ...
Az oltási terv átalakítását sürgetik német tartományi vezetők az elfekvő AstraZeneca-oltóanyag halmozódása miatt.
Az Európai Uniónak (EU) fel kell gyorsítania a koronavírus-oltóanyag beszerzési eljárásokat - mondta Bojana Beovic, a szlovén kormány koronavírus-járvánnyal foglalkozó szakbizottságának volt vezetője, a Szlovén Orvosi Kamara új elnöke vasárnap.
"Orbán Viktor miniszterelnök úr levelet írt Manfred Webernek, az Európai Néppárt frakcióvezetőjének, melyben jelezte, hogy a tervezett alapszabály-módosítás elfogadása esetén a Fidesz kilép a néppárti frakcióból" - posztolta Novák Katalin.
Megelégelték a várakozást Csehországban, ahol már a húszezret is meghaladta a járvány áldozatainak száma.
Romániában a héten huszonöt százalékkal több ember tesztje mutatta ki a koronavírus-fertőzést, mint a megelőző héten, és vasárnap – február eleje óta először – ismét meghaladta az ezret az intenzív terápián ápolt súlyos esetek száma. A stratégiai kommunikációs törzs vasárnapi ...
Még több cikk