10 °C, Budapest
10 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Vasárnap
2018.12.13. csütörtök, Luca

Zsigmond Vilmos

A Boogie Nights és a Gyilkos túra főszereplője 82 éves volt.
Két Golden Globe-díj, Oscar-jelölés, megszámlálhatatlan óriási siker - és legendás filmek főszereplője.
Ragályi Elemér Kossuth- és Balázs Béla-díjas operatőr munkásságát életműdíjjal ismerték el.
Az idei seregszemlére csaknem négyszáz alkotást neveztek, ezek közül 74 filmet válogattak be a versenyprogramba.
Az operatőri munkát a középpontba helyező fesztiválon öt kategóriában - nagyjátékfilm, kisjátékfilm, kísérleti- és dokumentumfilm, animáció - versenyeznek az alkotások.
Hollywood - Vérig sértette az Oscar-díj-átadón Steven Spielberget Zsigmond Vilmos, aki soha többé nem dolgozott együtt a rendezővel.
Háromszáznyolcvankilenc alkotást neveztek a 2016-ban elhunyt Oscar-díjas operatőr, Zsigmond Vilmos emlékét őrző nemzetközi filmfesztiválra, melyet második alkalommal májusban rendeznek meg Szegeden – jelentette be a szervező Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója ...
Májusban kezdődik a második alkalommal megrendezésre kerülő filmfesztivál.
A Start Plusz vendége Balázs István Balázs operatőr.
Szabó Istvánnal készít egy új, „mai magyar filmet” Koltai Lajos – erről maga a Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar operatőr és rendező beszélt az ATV Start + című műsorunkban. Az érdemes művész ennek kapcsán beszélt arról, hogy egy monodrámát ajánlottak fel neki, amit „a Marival ...
Balázs István Balázs kapta az első Kovács László és Zsigmond Vilmos operatőrverseny diákkategória-dí
Január 28-ig lehet nevezni a 2016-ban elhunyt Oscar-díjas operatőr, Zsigmond Vilmos emlékét őrző, az operatőri munkát fókuszba helyező nemzetközi filmfesztiválra – tájékoztatta a szervező Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. hétfőn az MTI-t.
Január 28-ig lehet nevezni a 2016-ban elhunyt Oscar-díjas operatőr, Zsigmond Vilmos emlékét őrző, az
A Kovács László és Zsigmond Vilmos operatőr verseny első díjátadója január 30-án lesz.
Kovács László és Zsigmond Vilmos Magyar Operatőr Díjat alapított a Magyar Operatőrök Társasága, a Magyar Operatőrök Iskolája és a Sparks kamera és lámpakölcsönző cég.
Jövő májusban ismét a tavaly elhunyt Oscar-díjas operatőr, Zsigmond Vilmos emlékét őrző, az operatőri munkát fókuszba helyező nemzetközi filmfesztivált rendeznek Szegeden.
A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) könyvtárában helyezték el a tavaly elhunyt magyarországi születésű Oscar-díjas amerikai operatőr és rendező, Zsigmond Vilmos gyűjteményének filmezéssel és fotózással foglalkozó albumait és szakkönyveit csütörtökön Budapesten.
Még több cikk