8 °C, Budapest
8 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Kedd
2020.11.28. szombat, Stefánia

Zsigmond Vilmos

Saját tévésorozatot fejleszthet az, aki szerepelt egy Ismerős Arcok-klipben, azt viszont elutasították, akit Amerikába is meghívták sorozatot rendezni. Milyen változások rajzolódnak ki a Nemzeti Filmintézet tévéfilm- és sorozattámogatási döntéseiből?
A történetben Vizy Márta, a negyvenéves idegsebész szerelmes lesz. Fényes amerikai karrierjét hátrahagyva visszatér Budapestre, hogy új életet kezdjen a ... The post Csütörtökön kerül a mozikba Horvát Lili hipnotikus szerelmesfilmje appeared first on KÖZSZOLGÁLAT.hu .
A film a valóság és a képzelt valóság közti keskeny határsávban játszódik.
Harminckét alkotás szerepel a kedden kezdődő IV. Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában - közölte a szervező Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. vezetője hétfőn a Tisza-parti városban.
Harminckét alkotás szerepel a versenyprogramban. Source
A filmes seregszemle névadója születésének kilencvenedik, a Belvárosi Mozi megnyitásának századik évfordulóját köszöntik a kedden kezdődő IV. Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztiválon - tájékoztatták a szervezők az MTI-t. The post Kettős évfordulót köszönt a Zsigmond Vilmos Nemzetközi ...
A versenyprogramba három kategóriában összesen 32 filmet válogatott az előzsűri. Source
Szeptember 17-től kerül a magyar mozikba Szalay Péter Nincs parancs! című dokumentumfilmje, amely 1989 sorsfordító eseményeit dolgozza fel egy magyar és egy német határőr történetén keresztül.
Filmtörténeti kiállítás és VR-élménytár nyílt az idén működésének századik évfordulóját ünneplő szegedi Belvárosi moziban. The post Filmtörténeti kiállítás és VR-élménytár nyílt a szegedi Belvárosi moziban appeared first on Vásárhely24 .
Kívül-belül felújították az art deco stílusú műemlék épületet, korszerűsítették a termeket és a technikát.
Filmtörténeti kiállítás és VR-élménytár nyílt az idén működésének századik évfordulóját ünneplő szegedi Belvárosi moziban.
Felújított régi filmek várják a közönséget az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a Toldi moziban, a Budapesti Francia Intézetben és ingyenes szabadtéri vetítésekkel a Szent István téren szeptember 22-28. között.
A Nemzeti Filmintézet (NFI) immár negyedik alkalommal rendezi meg a főváros legnagyobb nemzetközi filmfesztiválját, a Budapesti Klasszikus Film Maratont szeptember 22-28. között. Az esemény célja, hogy felhívja a figyelmet a magyar filmkultúra értékeire és népszerűsítse a magyar filmeket. A ...
Június 16-án lenne kilencvenéves Zsigmond Vilmos Oscar-díjas operatőr, aki olyan hollywoodi sikerprodukciókat fényképezett, mint a Harmadik típusú találkozások, A szarvasvadász, vagy a Gyilkos túra. Most összeszedtünk hét – a fények és árnyékok festőjének is nevezett művész keze munkáját ...
Június 16-án lenne kilencvenéves Zsigmond Vilmos Oscar-díjas operatőr, aki olyan hollywoodi sikerprodukciókat fényképezett, mint a Harmadik típusú találkozások, A szarvasvadász, vagy a Gyilkos túra. Most összeszedtünk hét – a fények és árnyékok festőjének is nevezett művész keze munkáját ...
Optimista sci-fik 2.
Újabb sci-fi klasszikusokat veszünk elő, amik apokalipszis helyett boldog és kiegyensúlyozott jövőt jósolnak.
A kulisszák mögött a szokásos lendülettel folyik a 4. Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál előkészítése. Az operatőri munkára fókuszáló, minősítéssel rendelkező fesztivált idén május 26-30. között tervezték megrendezni a szervezők, de a világjárvány természetesen ebbe is beleszólt. ...
Az eredetileg tervezett májusi időpont helyett szeptemberben rendezik meg a tervek szerint a kilencven éve született, Oscar-díjas Zsigmond Vilmos emlékét őrző, az operatőri munkát fókuszba helyező szegedi nemzetközi filmfesztivált - tájékoztatta a szervező Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. az MTI-t.
A kulisszák mögött zajlanak az előkészületek.
Cápa: Egy horror, ami még A keresztapát is lenyomta - Mafab.hu
Miért a Cápa volt az első blockbuster? Hogyan nyomta le Spielberg Coppolát? Melyik legendás sort improvizálta a főszereplő? Miért nem vállalta a filmet a világhírű magyar operatőr? És mi közbe van a Cápának a Némó nyomában-hoz? Mindenre válaszolunk az idén 45 éves Cápa kapcsán! :) Miért a ...
Kedves szegedi kollégám, Hollósi Zsolt föltett egy fényképet a közösségi üzenőfalára. Két művész látható rajta. Szabó István filmrendező öltönyben és sötétített szemüveggel, kezében mikrofon. Mellette Stohl András színész farmerben, keresztcsíkos pólóban. Közös munkájuk, a ...
Az Élősködők című dél-koreai alkotás kapta a legjobb filmnek járó díjat a 92. Oscar-gálán vasárnap Los Angelesben. Bong Dzsun Ho műve történelmet írt, nem angol nyelvű film először diadalmaskodott a legjelentősebb kategóriában és összesen négy szobrot gyűjtött be.
Öt kategóriában osztották ki a harmadik alkalommal megrendezett Kovács László és Zsigmond Vilmos Operatőr Verseny díjait. "Ezekben az elismerésekben a névadók szakmai alázata, a szeretet, az emberi arcok mély ismerete és a humánum van jelen" - hangsúlyozta Koltai Lajos.
67 nagyjátékfilmet, 430 kisjátékfilmet és 41 kísérleti filmet neveztek az alkotók.
A hónap végéig várják a nevezéseket a kilencven éve született, Oscar-díjas Zsigmond Vilmos emlékét őrző, az operatőri munkát fókuszba helyező ... The post A hónap végéig várják a nevezéseket a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztiválra appeared first on KÖZSZOLGÁLAT.hu .
2020. február 7-én, a III. a Kovács László és Zsigmond Vilmos Operatőr Verseny díjátadó gálán az idén 89. születésnapját ünneplő magyar operatőr, Vagyóczky Tibor HSC veheti át az Európai Operatőr Szövetség, az IMAGO „The IMAGO International Tribute Award” díját.
Az idén 89. születésnapját ünneplő Vagyóczky Tibor operatőr veheti át az Európai Operatőr Szövetség (IMAGO) The IMAGO International Tribute Award díját, amelyet a III. Kovács László és Zsigmond Vilmos Operatőr Verseny gáláján adnak át február 7-én Budapesten, a Pesti Vigadóban.
Még több cikk