14 °C, Budapest
14 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Vasárnap
10°
2024.02.22. csütörtök, Gerzson

Zsigmond Vilmos

Immár ingyenes a Youtube-on a tavaly mozikba került Vad víz – Aqua Hungarica című természetfilm, mely hazánk legkülönlegesebb vízi és vízközeli életközösségeit mutatja be a kis-balatoni vadon gazdag mocsárvilágától az Aggteleki Nemzeti Park párás, érintetlen erdőségein át a Hévízi-tó ...
Több mint négyszáz alkotást neveztek az Oscar-díjas Zsigmond Vilmos emlékét őrző, az operatőri munkát fókuszba állító idei szegedi nemzetközi filmfesztiválra, melyet májusban rendeznek meg - tájékoztattak a szervezők. MTI A verseny ötlete 2016-ban, a szegedi születésű Zsigmond Vilmos ...
Jövőre ismét májusban szervezik meg a nagysikerű Zsigmond Vilmos Filmfesztivált Szegeden.
Nagylátószög címmel nyílt kiállítás a Ludwig Múzeumban, amely a magyar filmtörténet 120 évét dokumentálja a megszületésétől a némafilmkorszakon és a hangosfilm feltalálásán át egészen napjainkig.
A fesztivál fődíját, a Zsigmond Vilmos-díjat a Portré a lángoló fiatal lányról című francia film fényképezéséért Claire Mathon kapta, de a legjobb film, a legjobb kisfilm és a legjobb kísérleti film kategóriában is női operatőr kapott elismerést. A filmkritikus zsűri tagjaként vettünk részt a szegedi fesztiválon.
Az idei Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál életműdíjas operatőre, Kardos Sándor gyűjteményéből nyílt fotókiállítás a Fekete Házban.
A koronavírus világjárvány miatt szeptemberre tolták a tavaszi időpontról az 5. Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivált, amely hivatalos programja tegnap vette kezdetét. Az operatőr seregszemle szeptember 25-ig tart, és számos kiváló filmélmény mellett kulturális és szakmai programok várják az ...
A Nemzeti Filminézet (NFI) közleménye szerint szeptember 21-26. között negyedik alkalommal rendezik meg Budapest legnagyobb nemzetközi filmfesztiválját, amelynek részeként ismét ... The post Négy estén át mozizhat a közönség a Bazilika előtt appeared first on KÖZSZOLGÁLAT.hu .
A héten rendezik meg az ötödik Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivált, amelynek nem hivatalos programja ma este kezdődik két, versenyen kívüli film vetítésével.
Négy estén keresztül ingyenes vetítések szeptember 22. és 25. között.
A Budapesti Klasszikus Film Maraton keretében négy estére újra ingyenes szabadtéri mozivá alakul a Szent István Bazilika előtti tér. A Nemzeti Filmintézet szeptember 21-26. között negyedik alkalommal rendezi meg Budapest legnagyobb nemzetközi filmfesztiválját. Szegénylegények, Az óceánjáró ...
A Kossuth- és Balázs Béla-díjas operatőr a magyar operatőrvilág egyik vezető alakja, mintegy 40 éves pályafutása alatt több mint 30 játékfilmet, valamint száznál is több tévéfilmet, kisjátékfilmet fényképezett.
Ötödjére várja már a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál a mozivilág rajongóit a jövő héten, sokszínű és szórakoztató programokkal.
Versenyen kívüli magyar és külföldi alkotásokat bemutató nulladik nappal kezdődik szeptember 20-án Szegeden az operatőri munkát a középpontba helyező Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál - közölte Szabó Éva Andrea fesztiváligazgató. MTI A szakember a rendezvény keddi sajtótájékoztatóján ...
Immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Budapesti Klasszikus Film Maraton. Idén többek között Törőcsik Marira emlékeznek a szervezők.
Idén négy helyszínen rendezik a 4. Budapesti Klasszikus Film Maratont szeptember 21-26. között.
Idén ötödik alkalommal rendezik meg a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivált.
A mozinyitást követően, május 13-től kerül országosan a magyar mozikba a Spirál. Felméri Cecília filmjének világpremierje ősszel az ‘A’ kategóriás 36. Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon volt, ahol az első- és második filmesek versenyprogramjában különdíjban részesült. Az Európai ...
A műsor során több versenyzőt is ért már kisebb-nagyobb sérülés, így ennek lehetőségével mindannyiuk számol – azt azonban Kőnig Anna sem gondolta volna, hogy a hétfői versenynapon olyan csúnya balesetet szenved majd, hogy miatta félbeszakítják a futamot.
A kommentelők nem győzték dicsérni a 31 éves műsorvezetőt, aki egy gyönyörű Daalarna ruhában tündökölt a M2 Petőfi TV-n közvetített Kovács László-Zsigmond Vilmos Magyar Operatőr Díj gáláján.
Hat kategóriában adták át Kovács László-Zsigmond Vilmos Operatőr Verseny díjait szombat este a Pesti Vigadóban. A közönség a Facebookon nézhette élőben a rendezvényt.
Egy hónapja derült ki, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem új vezetése bezárja és eladja az egyetem Vas utcai épületét. A múlt héten leszedték az Ódry Színpad-feliratot az épület homlokzatáról. A Heti Napló riportja.
Immár ötödik alkalommal rendezik meg a szegedi születésű, Oscar-díjas operatőr emlékét őrző nemzetközi filmfesztivált. A szeptember 21. és 25. között tartott seregszemle fókuszában ezúttal is az operatőri munka áll majd.
Idén szeptember 21. és 25. között rendezik meg az Oscar-díjas Zsigmond Vilmos emlékét őrző, az operatőri munkát fókuszba helyező szegedi nemzetközi filmfesztivált - tájékoztatták a szervezők az MTI-t. The post Idén szeptemberben rendezik meg Szegeden a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivált ...
Idén szeptember 21. és 25. között rendezik meg az Oscar-díjas Zsigmond Vilmos emlékét őrző, az operatőri munkát fókuszba helyező szegedi nemzetközi filmfesztivált - tájékoztatták a szervezők az MTI-t. The post Idén szeptemberben rendezik meg Szegeden a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivált appeared first on .
Idén ismét szeptemberben tartják az operatőrök szegedi találkozóját.
A Színház- és Filmművészeti Egyetem új vezetése kiadott egy közleményt az új tanárokról, amelyben az egyetemi polgárság szerint egy olyan név is szerepel, akit valójában fel sem kértek.
Koltai Lajos és számos elismert szakember irányítja a SZFE-n induló mozgóképes osztályok munkáját
Az osztályfőnökök a magyar mozgóképművészet és a hazai média elismert személyiségei.
Elismert szakemberek - mások mellett András Ferenc Kossuth-díjas rendező és Koltai Lajos Kossuth-díjas rendező, operatőr, a nemzet művésze - irányítják a Színház- és Filmművészeti Egyetemen (SZFE) szeptemberben induló mozgóképes osztályok munkáját - közölte az egyetem vezetése csütörtökön az MTI-vel.
Elismert szakemberek – mások mellett András Ferenc Kossuth-díjas rendező és Koltai Lajos Kossuth-díjas rendező, operatőr, a nemzet művésze – irányítják a Színház- és Filmművészeti Egyetemen (SZFE) szeptemberben induló mozgóképes osztályok munkáját – közölte az intézmény vezetése ...
A filmügyi kormánybiztos bejelentette, hogy az Színház- és Filmművészeti Egyetem új filmes szaktanárai között szerepel a világszerte elismert, Oscar-díjra jelölt operatőr-rendező, Koltai Lajos.
Elismert szakemberek -- mások mellett András Ferenc Kossuth-díjas rendező és Koltai Lajos Kossuth-díjas rendező, operatőr, a nemzet művésze -- irányítják a Színház- és Filmművészeti Egyetemen (SZFE) szeptemberben induló mozgóképes osztályok munkáját -- közölte az egyetem új vezetése csütörtökön az MTI-vel.
A filmrendező osztályt András Ferenc fogja irányítani.
Saját tévésorozatot fejleszthet az, aki szerepelt egy Ismerős Arcok-klipben, azt viszont elutasították, akit Amerikába is meghívták sorozatot rendezni. Milyen változások rajzolódnak ki a Nemzeti Filmintézet tévéfilm- és sorozattámogatási döntéseiből?
Még több cikk