25 °C, Budapest
25 °C
Budapest
Holnap
28°
Holnapután
29°
Péntek
30°
2021.07.27. kedd, Olga

Zsigmond Vilmos

Idén ötödik alkalommal rendezik meg a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivált.
A mozinyitást követően, május 13-től kerül országosan a magyar mozikba a Spirál. Felméri Cecília filmjének világpremierje ősszel az ‘A’ kategóriás 36. Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon volt, ahol az első- és második filmesek versenyprogramjában különdíjban részesült. Az Európai ...
A műsor során több versenyzőt is ért már kisebb-nagyobb sérülés, így ennek lehetőségével mindannyiuk számol – azt azonban Kőnig Anna sem gondolta volna, hogy a hétfői versenynapon olyan csúnya balesetet szenved majd, hogy miatta félbeszakítják a futamot.
A kommentelők nem győzték dicsérni a 31 éves műsorvezetőt, aki egy gyönyörű Daalarna ruhában tündökölt a M2 Petőfi TV-n közvetített Kovács László-Zsigmond Vilmos Magyar Operatőr Díj gáláján.
Hat kategóriában adták át Kovács László-Zsigmond Vilmos Operatőr Verseny díjait szombat este a Pesti Vigadóban. A közönség a Facebookon nézhette élőben a rendezvényt.
Egy hónapja derült ki, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem új vezetése bezárja és eladja az egyetem Vas utcai épületét. A múlt héten leszedték az Ódry Színpad-feliratot az épület homlokzatáról. A Heti Napló riportja.
Immár ötödik alkalommal rendezik meg a szegedi születésű, Oscar-díjas operatőr emlékét őrző nemzetközi filmfesztivált. A szeptember 21. és 25. között tartott seregszemle fókuszában ezúttal is az operatőri munka áll majd.
Idén szeptember 21. és 25. között rendezik meg az Oscar-díjas Zsigmond Vilmos emlékét őrző, az operatőri munkát fókuszba helyező szegedi nemzetközi filmfesztivált - tájékoztatták a szervezők az MTI-t. The post Idén szeptemberben rendezik meg Szegeden a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivált ...
Idén szeptember 21. és 25. között rendezik meg az Oscar-díjas Zsigmond Vilmos emlékét őrző, az operatőri munkát fókuszba helyező szegedi nemzetközi filmfesztivált - tájékoztatták a szervezők az MTI-t. The post Idén szeptemberben rendezik meg Szegeden a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivált appeared first on .
Idén ismét szeptemberben tartják az operatőrök szegedi találkozóját.
A Színház- és Filmművészeti Egyetem új vezetése kiadott egy közleményt az új tanárokról, amelyben az egyetemi polgárság szerint egy olyan név is szerepel, akit valójában fel sem kértek.
Koltai Lajos és számos elismert szakember irányítja a SZFE-n induló mozgóképes osztályok munkáját
Az osztályfőnökök a magyar mozgóképművészet és a hazai média elismert személyiségei.
Elismert szakemberek - mások mellett András Ferenc Kossuth-díjas rendező és Koltai Lajos Kossuth-díjas rendező, operatőr, a nemzet művésze - irányítják a Színház- és Filmművészeti Egyetemen (SZFE) szeptemberben induló mozgóképes osztályok munkáját - közölte az egyetem vezetése csütörtökön az MTI-vel.
Elismert szakemberek – mások mellett András Ferenc Kossuth-díjas rendező és Koltai Lajos Kossuth-díjas rendező, operatőr, a nemzet művésze – irányítják a Színház- és Filmművészeti Egyetemen (SZFE) szeptemberben induló mozgóképes osztályok munkáját – közölte az intézmény vezetése ...
A filmügyi kormánybiztos bejelentette, hogy az Színház- és Filmművészeti Egyetem új filmes szaktanárai között szerepel a világszerte elismert, Oscar-díjra jelölt operatőr-rendező, Koltai Lajos.
Elismert szakemberek -- mások mellett András Ferenc Kossuth-díjas rendező és Koltai Lajos Kossuth-díjas rendező, operatőr, a nemzet művésze -- irányítják a Színház- és Filmművészeti Egyetemen (SZFE) szeptemberben induló mozgóképes osztályok munkáját -- közölte az egyetem új vezetése csütörtökön az MTI-vel.
A filmrendező osztályt András Ferenc fogja irányítani.
Saját tévésorozatot fejleszthet az, aki szerepelt egy Ismerős Arcok-klipben, azt viszont elutasították, akit Amerikába is meghívták sorozatot rendezni. Milyen változások rajzolódnak ki a Nemzeti Filmintézet tévéfilm- és sorozattámogatási döntéseiből?
A történetben Vizy Márta, a negyvenéves idegsebész szerelmes lesz. Fényes amerikai karrierjét hátrahagyva visszatér Budapestre, hogy új életet kezdjen a ... The post Csütörtökön kerül a mozikba Horvát Lili hipnotikus szerelmesfilmje appeared first on KÖZSZOLGÁLAT.hu .
A film a valóság és a képzelt valóság közti keskeny határsávban játszódik.
Harminckét alkotás szerepel a kedden kezdődő IV. Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában - közölte a szervező Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. vezetője hétfőn a Tisza-parti városban.
Harminckét alkotás szerepel a versenyprogramban. Source
A filmes seregszemle névadója születésének kilencvenedik, a Belvárosi Mozi megnyitásának századik évfordulóját köszöntik a kedden kezdődő IV. Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztiválon - tájékoztatták a szervezők az MTI-t. The post Kettős évfordulót köszönt a Zsigmond Vilmos Nemzetközi ...
A versenyprogramba három kategóriában összesen 32 filmet válogatott az előzsűri. Source
Szeptember 17-től kerül a magyar mozikba Szalay Péter Nincs parancs! című dokumentumfilmje, amely 1989 sorsfordító eseményeit dolgozza fel egy magyar és egy német határőr történetén keresztül.
Filmtörténeti kiállítás és VR-élménytár nyílt az idén működésének századik évfordulóját ünneplő szegedi Belvárosi moziban. The post Filmtörténeti kiállítás és VR-élménytár nyílt a szegedi Belvárosi moziban appeared first on Vásárhely24 .
Kívül-belül felújították az art deco stílusú műemlék épületet, korszerűsítették a termeket és a technikát.
Filmtörténeti kiállítás és VR-élménytár nyílt az idén működésének századik évfordulóját ünneplő szegedi Belvárosi moziban.
Felújított régi filmek várják a közönséget az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a Toldi moziban, a Budapesti Francia Intézetben és ingyenes szabadtéri vetítésekkel a Szent István téren szeptember 22-28. között.
A Nemzeti Filmintézet (NFI) immár negyedik alkalommal rendezi meg a főváros legnagyobb nemzetközi filmfesztiválját, a Budapesti Klasszikus Film Maratont szeptember 22-28. között. Az esemény célja, hogy felhívja a figyelmet a magyar filmkultúra értékeire és népszerűsítse a magyar filmeket. A ...
Június 16-án lenne kilencvenéves Zsigmond Vilmos Oscar-díjas operatőr, aki olyan hollywoodi sikerprodukciókat fényképezett, mint a Harmadik típusú találkozások, A szarvasvadász, vagy a Gyilkos túra. Most összeszedtünk hét – a fények és árnyékok festőjének is nevezett művész keze munkáját ...
Június 16-án lenne kilencvenéves Zsigmond Vilmos Oscar-díjas operatőr, aki olyan hollywoodi sikerprodukciókat fényképezett, mint a Harmadik típusú találkozások, A szarvasvadász, vagy a Gyilkos túra. Most összeszedtünk hét – a fények és árnyékok festőjének is nevezett művész keze munkáját ...
Még több cikk