12 °C, Budapest
12 °C
Budapest
Holnap
13°
Holnapután
12°
Péntek
2019.10.22. kedd, Elõd

Törőcsik Mari

Velem ― Egyre ritkábban hagyja el velemi házát Törőcsik Mari (83), ám a Nemzet Színésze ajtaja mindig nyitva áll a látogatók előtt. Ugyan a Kossuth-nagydíjas, valamint Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas művésznő egészsége megromlott az elmúlt években, kevesebbet mutatkozik, nem felejtették ...
Több, a felsőoktatásban tanuló diákoknak szóló ösztöndíj jelentkezési határideje jár le a következő másfél hónapban. Összeszedtük, milyen támogatásokra pályázhattok.
Hiába szeretne a Nemzet Színésze ismét színpadra állni, egyelőre állapota nem engedi.
Már hosszú ideje, hogy el kellett hagynia a színházat Törőcsik Marinak. A visszatérése azonban még várat magára, hiszen betegsége túlságosan is megviseli a háromszoros Kossuth-díjas művésznő szervezetét.
Már hosszú ideje, hogy a betegsége miatt el kellett hagynia a színházat Törőcsik Marinak. A nemzet színésze azonban mind a mai napig visszavágyik a színpadra.
Patai Anna 2010-ben, a Megasztár ötödik évadában tűnt fel.
Olyan filmeket köszönhetünk neki, mint a Körhinta,az Édes Anna, az Isten hozta, őrnagy úr, A Pál utcai fiúk vagy Az ötödik pecsét. 1994. augusztus 23-án hunyt el Fábri Zoltán filmrendező.
Fábri Zoltán pályája során huszonkét filmet rendezett, közülük a legtöbbnek maga volt a forgatókönyvírója, nem egyszer díszlettervezője is. Sok filmötletét elutasították, 1956-ról nem forgathatott, többször is korlátozták megszólalási lehetőségeit. Művei morális példázatok, arra ...
Fábri Zoltán pályája során huszonkét filmet rendezett, közülük a legtöbbnek maga volt a forgatókönyvírója, nem egyszer díszlettervezője is. Sok filmötletét elutasították, 1956-ról nem forgathatott, többször is korlátozták megszólalási lehetőségeit. Művei morális példázatok, arra ...
Rejtélyes logika lapján dönti el Orbán, kinek küld gratuláló vagy részvétnyilvánító leveleket.
Havasi Bertalan sajtófőnök frappáns magyarázatot adott arra, hogy a miniszterelnök milyen szempontok alapján, kinek küld gratuláló vagy éppen részvétet nyilvánító üzenetet.
Törőcsik Mari unokája, Járai Máté készítene önálló estet a Kossuth-díjas színésznő számára a 80-as években írt dalokból. A zenei feldolgozással kapcsolatban azonban még nem sikerült a dalok szerzőjével megegyeznie - írja a Blikk.
Hiába tervezték, idén biztosan nem mutatják be a háromszoros Kossuth és kétszeres Jászai Mari-díjas színésznő életéről szóló darabot, ami unokája, Járai Máté álmodott meg.  A Blikk úgy tudja, a darabban elhangzó dalokról nem sikerült egyezségre jutnia, hiszen a színésznek nemcsak a ...
Budapest — A tervekkel ellentétben idén biztosan nem mutatják be a Törőcsik Mari (83) életéről szóló színházi darabot.
Törőcsik Mari minden év augusztus 2-án rettentő fájdalmas órákat él meg. Ezen a napon született egykori férje, Maár Gyula rendező, aki hat évvel ezelőtt hunyt el.
A 12. Ördögkatlan Fesztiválon Cseh Tamás kap egy apró szobát, és felbukkannak, muzsikálnak legjobb barátai is, Másik János és Bereményi Géza. A szervezők emlékeznek az énekes-dalszerzőre. Nézze meg a fesztiválon készült videót!
Egy ápoló éjjel-nappal segít a Kossuth Nagydíjas színésznőnek, aki elmondta, hogy mostanában fáradékony és sokat alszik.
Noha kórtermekben a lehető legkevesebb időt szeretné eltölteni, az állandó ápolói felügyeletről nem mondhat le a színésznő - állapota ugyanis nem engedi.
Velem — Nagyon megviseli a szélsőséges időjárás, a kánikula és a hidegfront is Törőcsik Marit (83).
Minden ember tehetséges valamiben, csak meg kell találni – ez is elhangzott Lőrinczy György, Mező Misi és Bagi Iván beszélgetésén Tusványoson.
Még több cikk