24 °C, Budapest
24 °C
Budapest
Holnap
26°
Holnapután
27°
Hétfő
28°
2021.08.06. péntek, Berta

Törőcsik Mari

Mostanra zarándokházzá vált az áprilisban elhunyt Törőcsik Mari velemi otthona. A Borsnak megszólalt Margitka, aki évtizedekig volt a Nemzet Színészének mindenese, s aki a mai napig rendben tartja az épületet. A szomszédasszony szerint az utóbbi hónapokban az utcában jelentősen megnövekedett a forgalom.
Törőcsik Mari egykori szomszédja mesélt arról, mi történik most a színésznő házánál.
Idén a 14. Ördögkatlan Fesztivál várja az érdeklődőket augusztus 3-7. között. The post Már csak párat kell aludni és jön az Ördögkatlan, rengeteg pécsi produkcióval! appeared first on pecsma.hu .
Teraszkoncertekkel, utcaművészeti hétvégével és Törőcsik Mari emléke, életműve előtt tisztelgő filmhéttel folytatódik az Érezd Szombathelyt! elnevezésű programsorozat Szombathelyen - közölték kedden sajtótájékoztatójukon a szervezők. MTI Horváth Soma kultúráért is felelős alpolgármester ...
Péntek esténként Törőcsik Marié a főszerep az M5 csatornán. A közmédia hétről-hétre a Kossuth Nagydíjas művész filmfőszerepeinek legjavát kínálja.
A két színész nyolc éven át alkotott egy házaspárt, de a válás után is közeli barátok maradtak.
A legnagyobb hazai fesztiválokat - Sziget, VOLT, Balaton Sound - ugyan nem tartják meg az idén, de több kistestvérük, ha későbbi időpontra is tolva, mindenképp várja az élőzenére egy éve éhezőket. Hoztunk közülük ötöt, bő műfaji merítéssel, kiemelve a line-up-ból egy-egy személyes ...
A legnagyobb hazai fesztiválokat – Sziget, VOLT, Balaton Sound – ugyan nem tartják meg az idén, de több kistestvérük, ha későbbi időpontra is tolva, mindenképp várja az élőzenére egy éve éhezőket. Hoztunk közülük ötöt, bő műfaji merítéssel, kiemelve a line-up-ból egy-egy személyes ...
Az idei nyár jórészt a munkáról fog szólni a 87 éves Bodrogi Gyulának, ám a sok tennivaló mellett sem feledkezik meg Törőcsik Mariról.
A 87 éves Nemzet Színésze hónapok óta nem képes feldolgozni a néha Törőcsik Mari elvesztését.
Az ország egyik legnépszerűbb színésze, aki 87 évesen újra rendezésre adta a fejét. Az Egy szoknya, egy nadrág próbáján szinte együtt lélegzett a színpadon állókkal, mert persze ilyenkor sem tud kibújni a bőréből, szigorúság helyett inkább velük örül, ha bejön egy poén.
Szombaton zárult a Veszprémben, Balatonalmádiban és Balatonfüreden rendezett Magyar Mozgókép Fesztivál.
A Szerencsekerék televíziós vetélkedő egykori arca újra a nézőkre mosolyog. Prokopp Dóra orvosként gyógyszert fejleszt, négy felnőtt gyermek édesanyja és hosszú idő után műsorvezetőként tér vissza.
Négy nap mozi Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban.
Son még nem áll készen, hogy beszéljen az életéről…
A Kossuth-díjas színésznő édesapjáról és édesanyjáról, valamint fiáról is beszélt a Húzós című műsorban. Udvaros Dorottya a színház jelenlegi helyzetéről azt mondta: nagyon rossz a helyzet, a szakma rémült állapotban van.
Ugyan már hetekkel ezelőtt megválasztották, csak ma vehette át a díjat.
Emlékházként működtetné Törőcsik Mari egykori otthonát a velemi önkormányzat, ám ehhez meg kellene venniük. A becslések szerint az ingatlan piaci értéke negyven–ötven millió forint, de az sem biztos, hogy a Nemzet Színészének lánya eladná azt.
Az önkormányzat venné meg, emlékházat alakítana ki benne.
Emlékházként működtetné Törőcsik Mari egykori otthonát a velemi önkormányzat, csakhogy ehhez előbb meg kell vennie. Az áprilisban elhunyt művésznő ingatlanjának piaci értéke a becslések szerint negyven–ötven millió forint, ám a településnek nincs ennyi pénze.
Tervek már vannak, de a megvalósítás még várat magára. Velem polgármestere a Borsnak árulta el, mi az elképzelésük az idén elhunyt Törőcsik Mari otthonával kapcsolatban.
Idén Takács Katalin Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes művész kapta a Psota Irén-díjat.
Bodrogi Gyula 86 évesen is a színészetnek él. A legendás művész a mai napig aktív karriert folytat, a Nemzeti Színházban havonta többtíz alkalommal megörvendezteti a közönséget. Ritkán látni róla fiatalkori fotókat, ám mi most hoztunk párat.
Izgalmas bemutatókkal várja Nemzeti Színház a 2021/2022-es évadban a nézőit. A Duna-parti teátrum igazgatója, Vidnyánszky Attila szerint újra indul az élet.
Lehoczky Zsuzsa elmondhatatlanul boldog, hogy művészi pályáját az egyik legrangosabb kitüntetéssel koronázták meg. Friss interjújában arról is vallott, hogy mélyszegénységből indult el a hírnév és a siker felé.
Újra a képernyőn mókáznak a Bolondos dallamok felejthetetlen rajzfilmhősei.
Szó sincs átmeneti évadról, gőzerővel készül a 2021/2022-es szezonra a Nemzeti Színház. Kilenc saját és egy vendégelőadás – többek között Bulgakov, Szabó Magda, Hobo és Euripidész darabjai – van repertoáron, a színház június 11-én pénteken a Rómeó és Júlia premierjével nyit újra. ...
Szó sincs átmeneti évadról, gőzerővel készül a 2021/2022-es szezonra a Nemzeti Színház. Kilenc saját és egy vendégelőadás - többek között Bulgakov, Szabó Magda, Hobo és Euripidész darabjai - van repertoáron, a színház június 11-én pénteken a Rómeó és Júlia premierjével nyit újra. ...
Az ünnepélyes díjátadóra a Magyar Mozgókép Fesztivál keretében kerül majd sor. A hazai filmes mustra megemlékezik a nemrég elhunyt Törőcsik Mariról és Jankovics Marcellről, valamint Jancsó Miklósról, aki idén lenne 100 éves. A legfrissebb hazai filmtermés mellett klasszikusokat is láthat majd a közönség.
Még több cikk