16 °C, Budapest
16 °C
Budapest
Holnap
25°
Holnapután
22°
Péntek
23°
2021.09.28. kedd, Vencel

Psota Irén

Számos fővárosi közterület kapott hivatalosan új nevet.
Róna Viktor tizenévesen az Operaház balettkarának tagja lett, később világkarriert futott be.
A 34 alkotást felvonultató virtuális tárlaton a művész munkái mellett történetekkel, anekdotákkal kísérli meg érzékeltetni, mi köti össze képei szereplőivel.   Nem véletlen, hogy az online platformon bemutatott tárlat Weöres Sándor Rongyszőnyeg című versfüzérének 116. darabjával ...
„A tapasztalatom az, hogy azok, akik a túlfizetett focisták miatt a leghangosabban hőbörögnek, csak nagyon ritkán támogatják legalább azzal a többi sportágat, hogy odakapcsolnak a tévén (nem négyévente egyszer), kommentelnek a közösségi médiában az illető posztjai alá, vagy épp bekövetik, ...
Váradi Hédi Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művészként belopta magát az egész nemzet szívébe: nemcsak a színpadon nyújtott alakításaiért rajongtak a nézők, hanem hangjával is mindenkit elbűvölt, hiszen több híres karaktert is megszólaltatott ...
Amilyen szerencsés volt karrierjében, annyira szenvedett magánéleti gondjai miatt.
Csütörtöktől vasárnapig ingyenesen megnézhető három vígjáték a Filmión. Az András Ferenc rendezte Veri az ördög a feleségét, Hintsch György A veréb is madár és Makk Károly Mit csinált felséged 3-tól 5-ig? című alkotása tekinthető meg felújítva. MTI A Filmio TVOD funkcióval bővült, ...
Idén Takács Katalin Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes művész kapta a Psota Irén-díjat.
A színész éppen külföldön volt, amikor nagymamája meghalt, Járai Máté azonban úgy érzi, a legjobb helyen kapta meg a hírt.
Hamarosan lebontják Psota Irén józsefvárosi szülőházát
A régi Budapest egy újabb részlete tűnik el, ugyanis nemsokára indul a józsefvárosi Tömő utca 23/A alatt álló épület bontása. Az 1880-as években épült négyszintes házat, amelyben Psota Irén színésznő is született, 2019-ben adta el az önkormányzat, az új tulajdonos már megkapta a bontási engedélyt. [...] Bővebben!
Lehoczky Zsuzsát az április közepén elhunyt Törőcsik Mari helyére választották meg a nemzet színészei csaknem egyórás tanácskozás után. A nemzet ... The post Lehoczky Zsuzsát választották a nemzet színészévé appeared first on KÖZSZOLGÁLAT.hu .
Lehoczky Zsuzsa Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, érdemes és kiváló művészt választották a nemzet színészévé a cím jelenlegi birtokosai kedden - közölte a Nemzeti Színház az MTI-vel. The post Lehoczky Zsuzsát választották a nemzet színészévé appeared first on .
Lehoczky Zsuzsa Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, érdemes és kiváló művészt választották a nemzet színészévé a cím jelenlegi birtokosai kedden.
Lehoczky Zsuzsa Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, érdemes és kiváló művészt választották a nemzet színészévé a cím jelenlegi birtokosai kedden - közölte a Nemzeti Színház. MTI Lehoczky Zsuzsát az április közepén elhunyt Törőcsik Mari helyére választották meg a nemzet ...
Az irodaházat megvalósító Futureal a komplexum területén önerőből alakítja ki az emlékparkot. A lombos fákkal, különleges vízjátékkal és közösségi funkciókkal ... The post Nemzet Színészéről elnevezett parkkal bővül a budapesti belváros appeared first on KÖZSZOLGÁLAT.hu .
Zöld közösségi térrel bővül Józsefváros a Szigony utca és a Tömő utca találkozásánál.
Várhatóan jövő ősszel nyílik meg a Józsefvárosban az emlékpark, amelyet Psota Irénről neveznek el. The post Emlékparkot neveznek el Psota Irénről first appeared on nlc .
Az új utcanevekről Őrsi Gergely polgármestere számolt be a közösségi médiában, hozzátéve, hogy az elnevezések megválasztásánál szempont volt, „valamelyest módosíthassunk ... The post Közterületet neveznek el Szabó Magdáról, Komlós Juciról és Psota Irénről Budapesten appeared first on KÖZSZOLGÁLAT.hu .
Még februárban tett közzé egy felhívást II. kerületi önkormányzat négy névtelen közterület elnevezésével kapcsolatban.
A II. kerület eddig névtelen közterületei négy meghatározó nő, egy író, két színművész és egy szociológus nevét veszi fel. Mivel a felhívásra további kiváló javaslatok is érkeztek, a kerület folytatja a kezdeményezést.
Pár hete felhívást tettek közzé, melyben javaslatokat vártak a kerület lakóitól, hogyan nevezzék el az eddig névtelen közterületeket. Szerettek volna módosítani az utcanevek arányán is, így többek között Szabó Magda nevét hamarosan közterület viselheti majd.
Joseph Barberával új korszakot nyitottak az animációs filmek történetében.
92 éves korában elhunyt Olsavszky Éva, a Katona József Színház alapító tagja.
A honlappal nem csak megismerhetővé válik a Budapesten kívül működő teátrumok munkája, de egyben segíti is a társulatok együttműködését.
Erős a hite a Jászai Mari- díjas színművésznek, éppen ezért nagy boldog- ságot jelentene számára, ha második házasságát is szentesíthetné a jóisten színe előtt. Ám Szerednyey Béla nem sietteti a dolgot, megvárja, amíg felesége is hasonló késztetést érez.
„Vigyázzon rám! Úgy szeretnék még élni…” – mondta altatás előtt az orvosnak.
A borkirály, borkirálynő és a Tapolcai Ifjúsági Fúvószenekar felvonulásával csütörtökön megnyitották az I. Hévízi Bor- és Gasztrokorzó című programot, ami négy napon át kínál kellemes szórakozási lehetőséget minden korosztálynak többségében a délutáni és az esti órákban a ...
A borkirály, borkirálynő és a Tapolcai Ifjúsági Fúvószenekar felvonulásával csütörtökön megnyitották az I. Hévízi Bor- és Gasztrokorzó című programot, ami négy napon át kínál kellemes szórakozási lehetőséget minden korosztálynak többségében a délutáni és az esti órákban a ...
Még több cikk