22 °C, Budapest
22 °C
Budapest
Holnap
20°
Holnapután
20°
Kedd
18°
2021.05.15. szombat, Zsófia

Psota Irén

Hamarosan lebontják Psota Irén józsefvárosi szülőházát
A régi Budapest egy újabb részlete tűnik el, ugyanis nemsokára indul a józsefvárosi Tömő utca 23/A alatt álló épület bontása. Az 1880-as években épült négyszintes házat, amelyben Psota Irén színésznő is született, 2019-ben adta el az önkormányzat, az új tulajdonos már megkapta a bontási engedélyt. [...] Bővebben!
Lehoczky Zsuzsát az április közepén elhunyt Törőcsik Mari helyére választották meg a nemzet színészei csaknem egyórás tanácskozás után. A nemzet ... The post Lehoczky Zsuzsát választották a nemzet színészévé appeared first on KÖZSZOLGÁLAT.hu .
Lehoczky Zsuzsa Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, érdemes és kiváló művészt választották a nemzet színészévé a cím jelenlegi birtokosai kedden - közölte a Nemzeti Színház az MTI-vel. The post Lehoczky Zsuzsát választották a nemzet színészévé appeared first on .
Lehoczky Zsuzsa Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, érdemes és kiváló művészt választották a nemzet színészévé a cím jelenlegi birtokosai kedden.
Lehoczky Zsuzsa Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, érdemes és kiváló művészt választották a nemzet színészévé a cím jelenlegi birtokosai kedden - közölte a Nemzeti Színház. MTI Lehoczky Zsuzsát az április közepén elhunyt Törőcsik Mari helyére választották meg a nemzet ...
Az irodaházat megvalósító Futureal a komplexum területén önerőből alakítja ki az emlékparkot. A lombos fákkal, különleges vízjátékkal és közösségi funkciókkal ... The post Nemzet Színészéről elnevezett parkkal bővül a budapesti belváros appeared first on KÖZSZOLGÁLAT.hu .
Zöld közösségi térrel bővül Józsefváros a Szigony utca és a Tömő utca találkozásánál.
Várhatóan jövő ősszel nyílik meg a Józsefvárosban az emlékpark, amelyet Psota Irénről neveznek el. The post Emlékparkot neveznek el Psota Irénről first appeared on nlc .
Az új utcanevekről Őrsi Gergely polgármestere számolt be a közösségi médiában, hozzátéve, hogy az elnevezések megválasztásánál szempont volt, „valamelyest módosíthassunk ... The post Közterületet neveznek el Szabó Magdáról, Komlós Juciról és Psota Irénről Budapesten appeared first on KÖZSZOLGÁLAT.hu .
Még februárban tett közzé egy felhívást II. kerületi önkormányzat négy névtelen közterület elnevezésével kapcsolatban.
A II. kerület eddig névtelen közterületei négy meghatározó nő, egy író, két színművész és egy szociológus nevét veszi fel. Mivel a felhívásra további kiváló javaslatok is érkeztek, a kerület folytatja a kezdeményezést.
Pár hete felhívást tettek közzé, melyben javaslatokat vártak a kerület lakóitól, hogyan nevezzék el az eddig névtelen közterületeket. Szerettek volna módosítani az utcanevek arányán is, így többek között Szabó Magda nevét hamarosan közterület viselheti majd.
Joseph Barberával új korszakot nyitottak az animációs filmek történetében.
92 éves korában elhunyt Olsavszky Éva, a Katona József Színház alapító tagja.
A honlappal nem csak megismerhetővé válik a Budapesten kívül működő teátrumok munkája, de egyben segíti is a társulatok együttműködését.
Erős a hite a Jászai Mari- díjas színművésznek, éppen ezért nagy boldog- ságot jelentene számára, ha második házasságát is szentesíthetné a jóisten színe előtt. Ám Szerednyey Béla nem sietteti a dolgot, megvárja, amíg felesége is hasonló késztetést érez.
„Vigyázzon rám! Úgy szeretnék még élni…” – mondta altatás előtt az orvosnak.
A borkirály, borkirálynő és a Tapolcai Ifjúsági Fúvószenekar felvonulásával csütörtökön megnyitották az I. Hévízi Bor- és Gasztrokorzó című programot, ami négy napon át kínál kellemes szórakozási lehetőséget minden korosztálynak többségében a délutáni és az esti órákban a ...
A borkirály, borkirálynő és a Tapolcai Ifjúsági Fúvószenekar felvonulásával csütörtökön megnyitották az I. Hévízi Bor- és Gasztrokorzó című programot, ami négy napon át kínál kellemes szórakozási lehetőséget minden korosztálynak többségében a délutáni és az esti órákban a ...
Egy-egy szerep, különösen, ha jól sikerült, ráég megformálójára. Sokszor olyannyira, hogy még a közvélemény is elhiszi, amit a vásznon lát, valódi. Összegyűjtöttük a történelem leghatásosabb szerepmegformálásait, valamint azokat a színészeket és színésznőket, akiket a barátságon ...
Psota Irén fiatalkorát saját édesapja keserítette meg.
A színésznő ritkán beszélt múltjáról, gyerekkoráról. Főleg édesapja miatt, aki börtönbe került, majd öngyilkos lett.
Kolléganője, Pásztor Erzsi szerint ritkán beszélt a gyerekkori drámáiról Psota Irén. A legendás színésznő édesapja börtönbe került, majd öngyilkos lett.
Kétszer maradt el teltházas előadás a színművész miatt. Mind a kétszer kicsit belehalt, olyan rettenetes érzés tudni, hogy ennyi embernek okoz csalódást. Hátmég ha az egyik maga Psota Irén.
A koronavírus-járvány idején olyan csoda is megtörténik, hogy a számítógép előtt ülve csodálhatunk meg egy különleges tárlatot.
Túláradó volt, sőt rendszerint egyenesen harsány, és mindenkor csakis és kizárólag önmagára hasonlított. Virtuális Psota Irén-kiállításon jártam. LÁSZLÓ FERENC NAPLÓJA.
Kiömlő szennyvíztől szenvednek a lakók Lőrinciben. Szerintük a bűzös lé évek óta áramlik a talajba, ami több utcát...
A Tények Plusz 2020. március 12., csütörtöki adásának promója...
A Tények Plusz 2020. március 12., csütörtöki adásának promója...
Még több cikk