11 °C, Budapest
11 °C
Budapest
Holnap
12°
Holnapután
Hétfő
17°
2019.04.26. péntek, Ervin

Psota Irén

„MINDENT TUD. Káprázatos a muzikalitása, képes vallomásra, tragikumra, és fényes bohóc. Bármit el tud játszani.” Ezekkel a szavakkal köszöntötte Mácsai Pál kollégáját, Für Anikót. Az apropó: Für Anikó, az Örkény Színház színművésze színpadi sokszínűségében, tehetségében, ...
Für Anikó komoly fájdalmakkal került kórházba kedd este, ezért a költészet napja alkalmából tervezett szegedi előadásai biztosan elmaradnak.
A színésznő és a textilművész egy tévéműsor után veszett össze, pedig azelőtt elválaszthatatlanok voltak. Psota halála előtt egy adománnyal engesztelte ki Grétit, aki őrzi a hagyaték egy részét.
A színésznő 90. születésnapján avatták fel az emléktábláját a Bem rakparton.
Emléktáblát avattak Psota Irén (1929-2016), a nemzet színésze, kétszeres Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas színész születésének kilencvenedik évfordulója alkalmából csütörtökön Budapesten, egykori lakóházánál a Bem rakpart 30. szám alatt.
Az elismerést szerdán, a színházi világnapon adták át.
Az elismerést az Örkény Színház színművésze a színházi világnapon vehette át.
A nemzet színésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész nevét viselő díjra minden magyarországi színház állíthat jelöltet.
Medveczky Ilona most őszintén mesélt arról, hogyan is indult a karrierje, melyik volt élete első meztelen jelenete, illetve kik is voltak a szerelmei.
A mai napig találhatunk olyan fotókat a táncművészről, amiken szinte teljesen meztelen. Ez akkoriban egyedülálló volt, most azt mondják, ő az örök nő.
Február végén még vidáman anekdotázott a tévében.
Budapest — Nem unatkozott a hét végén Keleti Éva (87)!
Budapest — Nehéz volt fotózni Psota Irént (†86) – árulta el Keleti Éva (87) fotóművész, aki talán a legtöbb képet készítette a lassan három éve elhunyt legendás színművésznőről.
Nem mehet a köztévébe, de örül, hogy csak őt tiltották ki, a lányát nem. Nagyinterjú a holnapi Narancsban!
Vörös melltartóban mutatta meg magát Kasszás Erzsi
Vadító szettben lépett színpadra Balázs Andi
Mit szólt ahhoz, amikor megkapta Margarida asszony szerepét, akit korábban Psota Irén, Schubert Éva és Sztárek Andrea alakított?  Ilyen klasszisok után először nagyon rémisztő volt, aztán örültem. Szoktam viccelődni, hogy a kétszereplős Tortúra után és az egyszereplős Margarida asszony után ...
Az M2 Petőfi TV műsorán Kerekes Band és Kasabian koncert lesz.
Kémkedéssel gyanúsították a legendás magyar színésznőt
Libáért indult Sümegre, de Párizsban kötött ki. Gyanús lett, figyelni kezdték.
Budapest - Olyan ügynökjelentésekre bukkant egy történész, amelyekből kiderül: Psota Irénről úgy vélték a kommunizmus idején, kémkedik a francia hírszerzésnek.
Újra az év színésznőjének választották a népszerű művészt a Karinthy Színházban. Boldogan mesélt az elismerésről, annak jelentőségéről és az előtte álló kihívásokról.
Még több cikk