0 °C, Budapest
0 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
10°
Szombat
12°
2021.04.21. szerda, Konrád

Péterfy Bori

Lezárult a Nagy Diák Zenei Teszt első fordulója. A játékban több mint 17.000, jellemzően 14 és 24 év közötti fiatal vett részt. Válaszaikból kiderült, hogy nagyon jól ismerik a magyar slágereket és a dalszövegeket. A legtöbb jó megoldás a Kelemen Kabátban Maradjatok gyerekek című dalára ...
Kampány indult a kis klubok megmentéséért. The post Péterfy Bori a klubokért küzd "a receptre készülő rádiópop egyre unalmasabb világában" first appeared on 24.hu .
A frissen indult EEnlarge Europe az "SOS: Save Our Sources" kampánnyal szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy a járvány miatt nagy veszélyben lévő kis klubok mennyire fontosak a zenei ökoszisztémában. Ismert zenészek - többek között Apey, Beck Zoli és Péterfy Bori - mondják el, számukra ...
A fentről hajigált kultúrbombákkal szemben csak annak nincsenek masszív fenntartásai, aki annyira korlátolt, hogy nem képes a világot – így a zenét, a kultúrát és a művészetet is – politikai keretrendszeren kívül értelmezni.
Ha a korlátozások engedik, április végén nyit a Monyo Land a X. kerületben átlag heti két koncerttel.
A koronavírus-járvány miatt a magyar zenészek is bajban vannak, hiszen sem lemezbemutatóik, sem klubkoncertjeik, sem fesztiválmeghívásaik nem voltak idén, pedig az anyagok minőségén és energiáin nem múlott volna, hogy hatalmas bulikat csapjanak. Közéleti odamondogatás, melankólia, szerelmes ...
"Nem vagyok nagy szakács, de mikor nyaranta Visegrádon töltöm szabadnapjaimat, akkor az ottani kerti zöldségekből és fűszernövényekből szeretek ehhez hasonló, egyszerű, gyors, egészséges ételeket készíteni. Ráadásul a kisfiam is imádja."
Ötvenhatosok tere, Műegyetem Rakpart, Mamut, Corvin Köz és Kossuth tér. A legismertebb, leglátogatottabb 1956-os emlékhelyek, minden nagyszabású koszorúzási ünnepség, megemlékezés helyszínei. A november 4-i nemzeti gyásznapon, az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének, a szovjet csapatok ...
A rombolás új dimenzióit ismertük meg októberben, de a szorongást sok röhögéssel is tudtuk oldani. Ez itt egy visszatekintés 2020 tizedik hónapjára, azon belül az Élet + Stílus és a Kult rovat cikkeire. Mesék, dalok, polipok. Vidnyánszky, Benedek, Pintér.
A Dalszerzők napját 2018-ban hívta életre az Artisjus, hogy a jól ismert előadók mellett a dalok szerzőivel is megismerkedhessen a közönség. Az ünnepnap alkalmából sorra vettük, milyen szövegek és dallamok állnak a legközelebb a szívünkhöz. Ez itt a hvg.hu Kult rovatának a szubjektív toplistája.
Végre elkészült a Psycho60, Végh Vozó Zoltán háromperces és hatvan jelenetből álló fekete-fehér alkotása. Nem kell sokat gondolkozni, a magyar rendező Alfred Hitchcock Psycho című filmjének zuhanyzós jelenetét forgatta és vágta újra a kulturtörténeti film 60. születésnapja alkalmából. A ...
Snittenként mást és mást felvonultatva Alfred Hitchcock legendás jelenetét snittről snittre más színésznővel reprodukálták. Mutatjuk a végeredményt.
Ma ünnepli az 51. születésnapját a vadóc énekesnő.
Csütörtökön debütál online a Psycho60 - szülinapi zuhanyjelenet, és még Törőcsik Mari is benne lesz.
„Hozzáedződtünk a trolltámadásokhoz” – Péterfy Bori az új albumukról és az SZFE-ről
A karantén alatt írta meg és nyáron hozta ki darkdiszkós, Szikra című új albumát a Péterfy Bori & Love Band. A zenekart érő trolltámadásról, a raktárkoncertekről, az SZFE-ügyről beszélgettünk Péterfy Borival, és arról is, hogy meg lehet-e szokni a trollokat.
Bajban van a főváros egyik legszerethetőbb helye, ahol Cseh Tamástól Csurka Istvánig, Péterfy Boritól Boncz Gézáig rengeteg ismert művész és sportoló megfordult. De máig betévednek ide az éjszakában megfáradt fiatalok is, és nem ritka, hogy Járai Márk vagy Hajós András zenél éppen. A Calgary ...
A járvány sújtotta idei szezont rengeteg újratervezés jellemezte. A Budapest Park azonban semmiképp sem szerette volna élőzene nélkül hagyni látogatóit, ezért igyekeztek a helyzetből a maximumot kihozni, ezt pedig remekül prezentálja az utolsó másfél hét színes programkavalkádja is. Ezzel ...
Mint ahogyan arról a Blikk beszámolt lezajlott a Várkert Bazárban a 12. Glamour Women of the Year gála. A rendezvényt eredetileg márciusra tervezték, ám a koronavírus járvány miatt ezt el kellett halasztani.
A Glamour Women of the Year gálát idén március 19-én került volna megrendezésre, azonban az új koronavírus járvány miatt ezt akkor elhalasztották. Mint oldalukon írták az adott helyzetben nem hozhattak más döntést. Ráadásul az akkori kormányrendelet értelmében a 100 fő feletti zárt térben ...
Idén tizenkettedik alkalommal került megrendezésre a gála
Azt mondják, a kés Paganinije volt. Mert bebizonyította, hogy gyógyítást is lehet művészi szinten űzni. Ő volt Kulka Frigyes mellkassebész, tüdőgyógyász professzor, aki a mai napig etalon az orvostársadalomban. A hétköznapi embernek inkább a Kulka név üti meg a fülét, ami nem véletlen: a ...
Az idén nagyon hányatott sorsúra sikeredett könyvhetet végül részben online tartják meg, de ez nem jelenti azt, hogy a könyves újdonságokból ne lehetne csemegézni!
Az amerikai költő/énekes nem most ismerkedik a magyar irodalommal: korábban egy Krasznahorkai kötettel töltötte az éjszakáját.
A Partitúra harmadik szériájának következő adása, most szombaton, szeptember 19-én 14.30-tól Visegrádon és környékén kalandozik a Duna tévén. A műsorvezetők, Miklósa Erika operaénekes és Batta András zenetudós – többek között – a Péterfy-családnál is vendégségben jártak. Péterfy ...
"A becsületes, jó érzésű embereknek most össze kell kapaszodniuk, és megtenni mindent, amit lehet" - mondja az énekesnő.
Szolidaritást vállalt a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) erőltetett módon végrehajtott átalakítása, autonómiájának megszüntetése ellen tiltakozó hallgatói mellett Péterfy Bori és zenekara, mire sokan nekik támadtak. Azt mondja, mostanra hozzászoktak a trolltámadásokhoz.
Bödőcs Tibor nem először készített kifigurázott, szórakoztató politikai témájú tartalmat a YouTube-csatornájára. A legújabb videójában az évet foglalta össze egy híradóban.
Ezért lemondták a Nemzeti Színházban bemutatandó előadásukat.
Újabb híradó-paródiával jelentkezett Bödőcs Tibor. Ember legyen a talpán, aki meg tudja mondani, melyik bejátszás nem férne el az M1-en!
Lovasi András, Péterfy Bori, és Horváth Charlie a szolidarítók között.
Ugyanis már több mint ezer zenész írta alá a nyilatkozatot, amiben a Színház- és Filmművészeti Egyetemmel történtek ellen tiltakoznak. Időközben pedig a Corvinus diákjai is csatlakoztak.
Tiltakoznak az egyetem autonómiájának drasztikus felszámolása ellen.
Egyetlen nap alatt több mint ezer zenész, zeneközeli háttérember és támogató írta alá azt a nyilatkozatot, amelyben a Színház- és Filmművészeti Egyetem önkényes átalakítása és autonómiájának erőszakos felszámolása ellen tiltakoznak – írja a HVG .
A szerdán indított petíciót péntekre több mint 1100 zenész és zeneközeli háttérember írta alá.
A kényszerű járványszünet után premierrel tér vissza a színház.
Még több cikk