9 °C, Budapest
9 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
10°
Vasárnap
15°
2021.02.25. csütörtök, Géza

Matolcsy György

Szép reggelt! Aki eddig nem fagyott meg, az már ne tegye, mert hamarosan emlékezni sem fogunk a télre. Legfeljebb, ha hitelt kellett felvenni a tüzelő vagy a fűtésszámla finanszírozására, mert akkor egy darabig még biztosan emlékezni fog rá az ember. Közösségi terjedésnek indult Müller Cecília és ...
Megtartotta a tavaszi ülésszezon első ülését az Országgyűlés, melynek első feléről ebben a cikkben beszámoltunk már. Kocsis Máté a Facebook-oldalán közzétett fényképhez azt írta, hogy a baloldal semmit sem változott: most sem szavazták meg a veszélyhelyzet meghosszabbítását, ha rajtuk ...
Gyurcsány Ferenc szerint a felemelkedés elárulása zajlik. Kocsis Máté pedig arról beszélt, Gyurcsány Ferenc nem beszélhet morális fölényről. Jakab Péter afrikai kuruzslóhoz hasonlította Orbán Viktort.
Ismét egymást bírálta a pénzügyminiszter és a jegybank elnöke. Varga Mihály egy írásbeli kérdésre adott válaszba bújtatva felelt Matolcsy György bírálataira. Az elemző szerint Matolcsy veszített a politikai súlyából. A közgazdász hozzátette: a jegybanknak a saját teendőit kellene előtérbe ...
A környezeti és a társadalmi fenntarthatóságot nevezte a 21. század döntő tényezőjének a jegybank elnöke.
Matolcsy György jegybankelnök ismét éles kritikát fogalmazott meg a magyar gazdaságpolitikával szemben. Bodnár Zoltán szerint van jel arra, hogy esélyes a kormányváltás 2022-ben, ezért Matolcsy jól teszi, ha igyekszik olyan viszonyt kialakítani, amelyben más kormánnyal is együtt tud működni.
A gazdaságvédelmi akcióprogram véget ért – jelentette be Orbán Viktor. A gazdaság újraindítását a kormány a brüsszeli mentőcsomagból finanszírozná – ám pont ezt az apróságot hallgatta el a miniszterelnök az MKIK gazdasági évadnyitóján. Nem jelentett be érdemi új intézkedést a ...
A miniszterelnök szerint a vakcina megjelenése után ennek van realitása, de meg kell kérdezni az embereket.
Az ATV Start vendége Bodnár Zoltán, az MNB korábbi alelnöke.
A jegybankelnök szerint a most látott tőkepiaci szárnyalás megértéséhez érdemes tanulmányozni a 17-ik századból ismert tulipánmánia eseményeit.
A Párbeszéd országgyűlési képviselője reagált a jegybankelnök minap felvetett kritikáira. Mellár Tamás az egyetemek 1500 milliárd forintos támogatásával kapcsolatban is kifejtette a véleményét, szerinte az oktatói bérek emelésére is kellene fordítani az összegből.
A Magyar Nemzeti Bank elnöke szerint Magyarország nem rendelkezik hosszútávú versenyképességi programmal, a fenntartható felzárkózás szóösszetétel pedig nem is létezik.
Újabb gazdaságpolitikai kritikákat fogalmazott meg a jegybankelnök hétfői írásában.
Újabb gazdaságpolitikai kritikákat fogalmazott meg a jegybankelnök hétfői írásában, Matolcsy György egyebek mellett az ország egységes jövőképét és az állam működésének mérését, a visszacsatolást hiányolta leginkább. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke a Növekedés.hu-n megjelent ...
„Amíg Gyurcsány nem mond új őszödi beszédet, nincs esély Orbán leváltására”
A magyar politikából fájdalmasan hiányzik a konzervatív-liberális alternatíva, ami a nyugati civilizáció egyik legerősebb tartóoszlopát képezi. Pedig az Orbánban csalódó jobboldali szavazókat ilyen tartalommal lehetne megfogni, állítja vendégszerzőnk, Papp József.
Mint minden évben, idén is megérkeztek január 31-ig a vagyonnyilatkozatok a politikai személyektől is, amikből megállapítható, hogy az adott személyek hogyan is élhetnek, milyen költségeik voltak az előző évben - többnyire azonban nem kaphatunk pontos képet a valóságról.
Az országgyűlési képviselők és az állami csúcsvezetők is eleget tettek a január 31-i határidőig a vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségüknek.
"Orbán Viktor szokásos pénteki rádióinterjújában beszélt a kormány döntéséről, mellyel meghosszabbították a korlátozásokat március 1-ig, egyben üzent a vendéglátósoknak is. Mint mondta: egy járványról van szó, ezért emberek halhatnak meg azért, mert "nem bírtuk ki még néhány hétig.” ...
Most, hogy ugyanott tartunk az államadósság szintjével, ahol tíz éve, érdemes lenne egy olyan adósságszabályt alkotni, amely mögött szakmai konszenzus van.
Matolcsy György válaszírása a Financial Times Töröljük a 2020-as GDP-adatokat és megtaláljuk a kiutat a koronavírus okozta károkból című cikkére.
Franciaországban és Belgiumban egyre többször érik atrocitások az egyenruhásokat.
Hivatalosan is kezdetét vette az alkotmányos vádeljárás Trump ellen
Az Egyesült Államok képviselőháza megküldte a távozó elnök elleni vádiratát a szenátusnak.
A gyerekek érzékenyítése hatalmas felháborodást váltott ki.
Továbbra is az Egyesült Államok a legfertőzöttebb ország.
A korábbi főpolgármester szerint a baloldal politikai kommunikációjának kampányeszközévé silányult a Lánchíd felújítása.
A megkérdezettek 77 százaléka úgy látja: a vakcinák nélkül nem lehet megállítani a járványt.
Még több cikk