8 °C, Budapest
8 °C
Budapest
Holnap
14°
Holnapután
15°
Kedd
15°
2021.10.16. szombat, Gál

Matolcsy György

Zalaegerszegen kérdeztük a jelöltet, aki szerint az euró bevezetéséért, a tisztességes munkakörülményekért, a demokratikus jogokért, a jogállamért, a bíróságok függetlenségéért és a korrupció ellen folytatott küzdelem minden dolgozónak emelni fogja az életszínvonalát.
A piaci hullámokon szörfölő alapkezelőt és a makrogazdasági témákkal foglalkozó szakújságírót arra kértük, segítsen értelmezni a magyar állam pénzügyeit a választási kampány előtt. Kudarc, hogy ismét a 2010-es szinten van az államadósság; februárig 1500 milliárd forint pluszjövedelmet ...
1990-ben még a térség legalacsonyabb fejlettségi szintjével rendelkezett Románia, ám 2020-ra a román gazdaság érte el a legnagyobb felzárkózási ütemet – állítja az MNB elnöke.
Érdekes olvasmány, különösen a jegybankelnök tollából.
A lengyelek jobban kihasználják a modernizáció legfontosabb eszközeit, mint Magyarország – írta Matolcsy György jegybankelnök a Magyar Nemzet Online hétfői cikkében.
Novemberben 80 ezer forint nyugdíjprémiumot kapnak a nyugdíjasok – jelentette be Orbán Viktor a Kossuth Rádióban az Infostart szerint.
Új típusú nyugdíjrendszerrel, sokszínű lakáshoz jutási konstrukciókkal és a házimunka anyagi és társadalmi elismerésével ösztönöznék a gyermekvállalást az 59. Közgazdász Vándorgyűlés demográfiai szekciójának szakértői. A novekedes.hu írása .
A járvány utáni gyors gazdasági helyreállás hozadéka a drágulás.
Nőtt a lakosság inflációs várakozása és okkal: az MNB szerint is a vártnál lassabban csökken az infláció, de az élelmiszerek esetében még gyorsulás is várható – írja a Népszava .
Az MNB szerint jövőre az élelmiszerárak az átlagos áremelkedést meghaladva drágulnak majd.
Magyarországon is megjelent az infláció, ami egy olyan közellenség, mai ellen a a jegybanknak kötelező harcolnia, mondta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke csütörtökön a Közgazdász Vándorgyűlésen.  A […] The post Matolcsy: az infláció közellenség, a harcot megkezdtük first appeared on Forbes.hu .
A DK alelnöke szerint a kormányzat azért vesz fel devizakölcsönt, mert felesleges beruházásokra költötte a pénzt, és mert egyre többe kerül megtartani a hatalmát.
Szabó Balázs, a HOLD Alapkezelő portfóliómenedzsere a Bankárképző oktatója is, a vele készült teljes interjú a bankarkepzo.hu-n olvasható. Matolcsy György nemrégiben azt nyilatkozta, hogy „Egyre... The post Az embernek szembe kell tudnia néznie saját magával, a döntéseivel appeared first on HOLDBLOG .
Hiba alulbecsülni az infláció tartós megemelkedésének kockázatát - hangsúlyozta Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke az Aegon Alapkezelő csütörtöki budapesti szakmai rendezvényén.
A Covid-19 járvány sokkhatásainak hosszútávú következményeit szedte csokorba a Magyar Nemzet online oldalán megjelent hétfői írásában Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke. Arra következtésre jut, hogy a járvány egy sor olyan korábbi folyamatot gyorsított fel, amelyek kétezer után ...
A Covid-19 járvány sokkhatásainak hosszútávú következményeit szedte csokorba a Magyar Nemzet online oldalán megjelent hétfői írásában Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke. Arra következtésre jut, hogy a járvány egy sor olyan korábbi folyamatot gyorsított fel, amelyek 2000 után ...
A Covid-19 járvány sokkhatásainak hosszútávú következményeit szedte csokorba a Magyar Nemzet online oldalán megjelent hétfői írásában Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke. Arra következtésre jut, hogy a járvány egy sor olyan korábbi folyamatot gyorsított fel, amelyek 2000 után ...
Azt írta az újság  – a Momentum kecskeméti önkormányzati képviselőjének posztjára hivatkozva -, hogy olybá tűnik: a kecskeméti Fidelitas alelnöke egy nyomozás során készített tanúvallomás szerint felsőbb utasításra trollhálózatot üzemeltet. Érdemes teljes egészében is elolvasni ...
A magyar származású üzletember szerint dollármilliárdokat önteni most Kínába tragikus hiba. Soros György a Wall Street Journalban megjelent véleménycikkében úgy fogalmazott, hogy a BlackRock részéről "tragikus hiba", hogy dollármilliárdokat fektetnek most Kínába, és valószínűleg komoly pénzt ...
Az utóbbi időben egyre többet hallani az inflációról, ami az elmúlt évtizedben viszonylag alacsony volt. A 2008-as válság után a világ jegybankjai csökkentették a kamatokat, és azóta is alacsonyan tartották azokat. Az utóbbi hónapokban azonban az árak mintha elkezdtek volna elszabadulni. A Hetek cikke.
Szakítani kell azzal a gondolkodásmóddal a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint, hogy a versenyképesség záloga az olcsó munkaerő – írja a HVG .
„A nemzetstratégia sikeres fordulatait még ez a nem teljes gőzzel működő gazdaságpolitika is képes volt segíteni”.
A 2010-2019 közötti évtized történelmi értékét az adja, hogy a Trianon utáni időszakban ekkor mentek végbe a magyar nemzet hosszútávú érdekeit támogató, tehát pozitív nemzetstratégiai fordulatok – írta legfrissebb cikkében Matolcsy György a Magyar Nemzetben. Az MNB elnöke elemző írásában ...
Még több cikk