13 °C, Budapest
13 °C
Budapest
Holnap
13°
Holnapután
15°
Szombat
18°
2021.05.12. szerda, Pongrác

Matolcsy György

Miért ne építhetnénk a magyar jövőkép elérését egy olyan forrásra, amit minden magyar gyermekkorától birtokol, használ, fejleszt, amiben bővelkedünk, és amiről tudjuk, hogy a legnagyobb kincsünk? Miért ne építhetnénk a magyar nyelvre?
A magyar nyelvre kell építeni a jövőképet Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke szerint. The post A magyar nyelvre kell építeni a jövőképet Matolcsy György szerint appeared first on Vásárhely24 .
A magyar nyelv „teremtő, kreatív és újrakezdő”, egyben a „gazdagság, sokrétűség, bőség és sokszínűség nyelve”.
A magyar nyelvre kell építeni a jövőképet Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke szerint.
A Költségvetési Tanács szerint a kormány túl nagy hiánnyal tervez a jövő évi költségvetésben, de a Pénzügyminiszter szerint az eddig a kormánnyal mindenben egyetértő szervezet túlaggódja a dolgot, a laza fiskális politikára viszont szükség lesz még 2022-ben.
Magyarország hat olyan növekedési forrással rendelkezik, amelyekhez társítani lehet a koreai, izraeli, dubaji/emirátusi, szingapúri és a három kínai sikerváros fejlődési motorjait–írta Matolcsy György jegybankelnök a Növekedés.hu portálon Csizmadia Norberttel, a Pallas Athéné Domus Meriti ...
Az utóbbi tíz évben öles léptekkel haladtunk egy olyan kizsákmányolóbb politikai intézményrendszer felé, ahol egyre kevesebb ember rendelkezik egyre nagyobb hatalom felett. Matolcsy két legjobb példája pont nem ilyen.
A kormány 2022-es költségvetési költekezése túlfűtheti a magyar gazdaságot – olvasható a Költségvetési Tanács elemzésében. Az erőltetett növekedés ára a választások utáni kiigazítás lehet, ám lehet, hogy ezzel már egy másik kormánynak kell bajlódnia – olvasható a Népszava cikkében .
A Költségvetési Tanács (KT) azt szeretné, ha a kormányzat csökkentené az idei költségvetési hiányt.
A gazdasági környezet a jövő évi költségvetési törvényjavaslatban szereplő 5,9 százalékos GDP-arányos deficitnél gyorsabb ütemű hiánycsökkentést, 3 százalék közeli hiányt is lehetővé, illetve szükségessé tesz - ismertette a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Költségvetési Tanács keddi ...
Veszélybe kerülhet a fővárosi tömegközlekedés ellátásbiztonsága azért, mert több fontos intézkedés elmaradt a főpolgármester részéről.
Schmuck Erzsébet azt állította, hogy a tápiógyörgyei szociális otthonban több hétig nem volt meleg víz, ennek illusztráláshoz azonban egy Oroszországban készült képet használt fel.
Az Emberi Erőforrások Minisztere üdvözli az Egészségügyi Világszervezet elképzeléseit.
Magyarország fenntartható felzárkózásának mintái már nem Nyugaton, hanem Keleten, Kelet-Ázsiában és a Közel-Keleten találhatóak - veti fel Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke a Növekedés.hu portálon hétfőn megjelent legfrissebb írásában.
A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője híradónknak azt mondta, hogy a robbanás után tűz keletkezett, ami átterjedt a tetőszerkezetre is.
A Magyar Nemzeti Bank elnöke úgy véli, Magyarország fenntartható felzárkózásának mintái már nem Nyugaton,Kelet-Ázsiában és a Közel-Keleten találhatóak.
Magyarország fenntartható felzárkózásának mintái Kelet-Ázsiában és a Közel-Keleten találhatóak – minderről Matolcsy György beszélt a novekedes.hu internetes portálnak. A Magyar Nemzeti Bank Elnöke ebben úgy fogalmazott: Magyarországnak, a V4 országoknak, sőt, a kelet-közép-európai térség ...
Miért ne mondhatnánk ki azt, hogy Magyarország fenntartható felzárkózásának mintái már nem Nyugaton, hanem Keleten működnek, ezen belül Kelet-Ázsiában és a Közel-Keleten találhatóak.
„Megvan a pénz arra, hogy adómentes legyen a minimálbér! Üzenem Orbánnak: ezt nem lophatjátok el” – írja Facbook-posztjában az MSZP társelnöke.
Kiderült: Óriásit kaszált Matolcsy György jegybankja a gyenge forinton
Az MNB számára kiemelkedőnek számított a járvány éve.
Büszke, szuverén jó reggelt kívánok mindenkinek! Mindenkinek is. Sem a Szuperliga körüli, miniszterelnöki megszólalásokért kiáltó vergődésről, sem Majka Szijjártó Péterrel való spontán bulvártalálkozásáról nincs mondanivalóm. Ellenben azokat külön is üdvözlöm, akik szerint nincs semmi ...
Történetében először a sarkára állt a Költségvetési Tanács és feladatokat adott a kormánynak a 2021-es költségvetés tervezett módosításával kapcsolatban – olvasható a Népszavában .
A nyugati szankciók felgyorsították az átmenetet az Atlantizmus korából Eurázsia korába.
A polgári kormány miniszterei mondják el a 2010 óta tartó kormányzás tapasztalatait, többek között a migrációról, gazdaságpolitikáról és a világon egyedülálló magyar családtámogatásokról az Alapjogokért Központ „Újra naggyá teszik Magyarországot 2010-2020” projekt részeként elkészült filmben.
Újra naggyá teszik Magyarországot – film készült a polgári kormányzás tíz évéről
A visegrádi négyek egysége még soha nem volt olyan erős, mint manapság, az ehhez vezető út azonban közel sem volt zökkenőmentes. Az Alapjogokért Központ “Újra naggyá teszik Magyarországot 2010-2020” címmel készített videója a polgári kormányzás tíz évét mutatja be, ami őszinteség, ...
Az új, kereszténydemokrata kormány 2010-ben nemzeti érdekekre alapozott politikájával szakított a korábbi korszakkal, hozzálátott a posztkommunista hagyaték felszámolásához és mára mintaadóvá vált a kontinensen. Az Alapjogokért Központ „Újra naggyá teszik Magyarországot 2010-2020” című ...
Még több cikk