15 °C, Budapest
15 °C
Budapest
Holnap
17°
Holnapután
12°
Szerda
14°
2019.10.20. , Vendel

Matolcsy György

A Magyar Nemzeti Bank elnöke a Növekedés.hu-n 10 pontban foglalta össze, hogyan tüntethetők el hazánk szégyenfoltjai. Az egészségügy is szerepel.
A ferihegyi gyorsvasút mielőbbi megépítését, cukoradó kivetését, illetve a termékenységi problémákkal küzdő, gyermekre vágyó nők kezeléseinek állami támogatását sürgeti legfrissebb írásában a Magyar Nemzeti Bank elnöke, de javaslatot fogalmaz meg Matolcsy György a bölcsődei influenza ...
A lélektani 70 százalék alá esett az ország államadóssága. Az euroövezethez tartozó tagországokban hivatalosan nem lehet több 60 százaléknál, ennek ellenére az uniós átlag 86 százalék.
Egymilliárd forint közpénznél többet csak a NER-oligarchák kaphattak - derül ki a Népszavából.
A Párbeszéd határozati javaslatot nyújtott be a parlamentnek, amelyben azt sürgeti, hogy Magyarország tegyen határozott lépéseket az euró minél korábbi bevezetésének érdekében.
Felgyorsítják a Budapest-Belgrád vasútvonal építéséhez kapcsolódó hitelszerződésről szóló tárgyalásokat a Pénzügyminisztérium és a kínai Exim Bank között - állapodott meg Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Vang Ji kínai külügyminiszterrel New Yorkban helyi idő szerint hétfőn.
Palkovics László szerint az e-sport a legdinamikusabban fejlődő sportággá nőtte ki magát, az 5G-s hálózatok megjelenésével pedig a lehetőségek határtalanok a további előrelépésre.
A LOT Polish Airlines elindította vasárnap a Budapest és Szöul közötti közvetlen légi járatot.
Csath Magdolna közgazdász szerint a gazdasági fejlődés hosszútávú fenntartásához Magyarországnak a képzésbe, a tudásba kell befektetnie.
Harmadával csökken 2022-ig az adók száma, jövőre négy adófajtával lesz kevesebb, egyebek között megszűnik az egyszerűsített vállalkozói adó (eva) is. A Pénzügyminisztérium mintegy 17 ezer érintett vállalkozásnak segít a lehető legkedvezőbb adózási mód kiválasztásában, az evások ...
Szinte csordultig teltek a magyarországi gáztárolók: a legfrissebben regisztrált készletszint 6,139 milliárd köbméter, amely közel 97 százalékos töltöttséget jelent a 6,33 milliárd köbméteres kapacitást tekintve - írta a Magyar Nemzet szombaton.
A kultúra és az egészségügy területén megvalósítható együttműködési lehetőségekről tárgyalt Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere pénteken Podgoricában.
Még az ellenségeink sem tudják tagadni a magyar gazdaságpolitika sikerét, ilyen alacsonyan még soha nem volt a munkanélküliség, ekkora megtakarítása még soha nem volt a társadalomnak, és ekkora fogyasztása sem; szárnyal az ország - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön, a ...
A jegybank elnöke ismét figyelmeztetett az újabb kihívásokra A jegybank elnöke ismét figyelmeztetett az újabb ki magyarhirlap.hu
Édes nosztalgia öntötte el a lelkemet, amikor kitört a balhé a hyperjet nevű balatoni attrakció körül. Ó, boldog békeidők, szakasztott ugyanezt a vitát folytatták le a motorcsónak-párti és a motorcsónak-ellenes erők a hetvenes évek kellős közepén! Még az érvek is szinte ugyanazok, mint amelyek ...
Több mint ötven nemzetközi és magyar hátterű, hazai székhellyel rendelkező vállalat felsővezetője vett részt a növekedési kötvényprogramot (nkp) bemutató szemináriumon, melyet második alkalommal rendezett meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) - közölte a jegybank kedden az MTI-vel.
Hajnalban még előfordulhatnak záporok.
A legutóbbi napokban Orbán istenkedett, Kövér partizánozott, Matolcsy versengett, Tarlós fölerősített, Pálinkás kormányt kritizált és Dobrev pezsgetett a nyilvánosság fórumain. Lefülelt mondatok.   Ilyen fejlődési ütem mellett nehéz lesz ellenállni a kísértésnek, hogy az Isten helyébe ...
Nyolcszáz embert küld el az Electrolux Jászberényből; szervezkednek az utasok a vasúti káosz miatt; tovább esik a forint árfolyama. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.
Durván nekiment Varga Mihály pénzügyminiszternek Matolcsy György jegybankelnök, amivel a korábban megindult üzengetést koronázta meg.
Ha a jegybank célja a gyenge forinttal a versenyképesség javítása, akkor nem kell megállniuk 333 forintnál.
Jó szórakozást!
A németek készülnek a recesszióra, és minden jel szerint meg is van az okuk erre, a magyarok azonban mintha egész más pályán mozognának.
Cuki cicaharc bontakozott ki a jegybankelnök és a pénzügyminiszter között, és ez azért fontos, mert több érdekes következtetés levonható Matolcsy György rövid írásából: https://novekedes.hu/mag/aranykor-nincs-vege-meg-csak-most-kezdodik-matolcsy-gyorgy-irasa Talán...
Még több cikk