-2 °C, Budapest
-2 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Vasárnap
11°
2020.02.27. csütörtök, Ákos, Bátor

Matolcsy György

Tavaly júniusban kevesebb, decemberben sokkal több gyermek született, mint 2018-ban, amiben talán már a babaváró hitelnek is szerepe volt.
Fidelitas: Számos intézkedéssel segítette a fiatalok életkezdését a kormány
A Fidelitas elnöke azt nyilatkozta a Magyar Nemzetnek, hogy a Fidesz a legnépszerűbb párt a fiatalok körében.
ZRI Závecz Research Intézet közvélemény-kutatásából kiderült, hogy a biztos pártválasztók több mint fele támogatja a Fideszt.
Magyar Nemzet: Nyár végéig tombolhat a koronavírus
Az optimista jóslatok azt mondják, néhány hónap múlva kifulladhat a járvány.
Jóval szigorúbban lép fel a terroristákkal szemben London
Nem bocsátható automatikus próbaidőre a jövőben az, akit terrorcselekmény elkövetésért elítéltek.
Jóval kevesebb pénzt szán az utak felújítására, és parkosításra az egri polgármester, mint az a korábbi években megszokott volt.
Csókay András hitvallása, hogy imádság nélkül nem lehet gyógyítani, ami manapság egy különleges és értékes hozzáállás.
Vágó István szerint a tüntetők voltak erőszakosak 2006 őszén, nem pedig a rendőrök.
Igazságtalan és ezért az EU jövője szempontjából hibás a mostani uniós költségvetési alkudozásban mutatott nyugati álláspont Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke szerint.
A vihar különösen az ország déli részében okozott károkat.
A nyilvánosságra került felvételeken az látszik, hogy a tüntetés után csomagokat osztottak a résztvevőknek.
Igazságtalan és ezért az EU jövője szempontjából hibás a mostani uniós költségvetési alkudozásban mutatott nyugati álláspont Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke szerint.
Az elmúlt 15 évben a régióban nem épült ki nyugati színvonalú infrastruktúra.
Az MNB elnöke kifogásolja azt is, hogy a pénzről folyó viták nem érintik az EU legnagyobb pénzügyi forrását.
4,2 milliárdos eredményt hozott 2019-ben a Pallas Athéné-alapítványoknak a jegybank által rájuk bízott 266 milliárd. Az alapítványok PADME néven egyesültek, az új szervezet már vagyona 84 százalékát egyik megörökölt leányvállalatában tartotta. A Pallas-birodalomban alig maradt ingatlan, bár ...
Nagyot ugrottak idén januárban a fogyasztói árak. A KSH adatai szerint a 4,7 százalékos áremelkedés leginkább az élelmiszereket, az üzemanyagárakat és a szolgáltatásokat érinti. Az MSZP szerint a kormány nem ad választ alapvető kérdésekre. A kormány szerint az inflációs adatokat nem egy ...
Az EU és Budapest is költségvetést készít; Orbán Viktor olyan zöld akciótervet hirdetett, amelyben régi vállalásokat és uniós kötelezettségeket tett új csomagolásba; már a főpolgármester előtt van a jelentés, mi alapján kért az Állatkert távozó főigazgatója extra húszmilliárd forintot a ...
Mellár Tamás és Tordai Bence időpontot kért Matolcsy Györgytől, mert az inflációról és a Magyar Nemzeti Bank monetáris politikájáról akartak tájékoztatást kapni.
Az MNB monetáris politikájáról szeretnének érdeklődni, Matolcsy viszont nem szeretne velük erről beszélgetni.
A Magyar Nemzeti Bank elnöke arra hivatkozott, hogy sérelmet okozhatna a rendeltetésszerű működésben Mellár Tamás és Tordai Bence látogatása.
Úgy tűnik, Deutsch Tamás lett a vészharang fideszéknél. A nagyszerű, hozzáértését már sokszorosan bizonyító politikus éppen a jogállamiságot védi teljes erőből. Érthető is, hiszen neki és pártjának – természetesen Orbán Viktorral az élen – nem létezik fontosabb ügy, mint a ...
Varga Mihály pénzügyminiszternek fáj a forint gyengülése, de az MNB-nek nincs mondanivalója arról, hogy múlt héten 340 forint felé ment az euró.
Botos Máté nemcsak a 2050-es történelemkönyv egy lehetséges házi feladatát fogalmazta meg, hanem áttekinti az addigi még harminc év várható politikai eseményeit is. Spoiler: Orbán 2030-ig biztosan marad, Gyurcsány még utána is.
Történelmi mélypontra gyengült a forint: egy euró reggel 340 forintnál is többe került. A nemzeti fizetőeszköz délelőtt feljebb kapaszkodott, az erősödés azonban csak átmeneti volt. Az elemző szerint a jegybanknak is fontos szerepe van az árfolyam alakításában, mégsem szigorított a monetáris ...
Havi hetvenezret fizet egy lakásért, amely piaci áron 300 ezer forint körüli lakbérbe kerülne.
Felülvizsgálják a budai várban található önkormányzati lakások bérleti díját, emelés jöhet.
Ötvenmilliárdot szedtek ki ingatlanos cégeikből a Magyar Nemzeti Bank alapítványai. Minden bevételüket beleöntötték fekete lyukként működő vagyonkezelőjükbe, amely 2019 végén már 238 milliárdon ült.
A jövő kihívásaira a "kanyartan" és az előzés tudományának elsajátítását ajánlja a magyar gazdaságnak a jegybankelnök, amelynek része egyebek mellett a versenyképesség, az egészségügy és a felsőoktatás nagy részének erősítése.
Sok versenytárs lassul, egyesek szinte leállnak majd, így van lehetőség felvenni az előzéshez szükséges jó helyzetet.
A jegybankelnök szerint könnyű hibázni, de elmondta azt is, hogy szerinte mi kell ahhoz, hogy a magyar gazdaság megelőzzön másokat.
A magyar gazdaságnak a „kanyartan” és az előzés tudományát kell elsajátítania – jegyzi legfrissebb írásában a jegybankelnök.
Még több cikk