7 °C, Budapest
7 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Szerda
2020.11.29. , Taksony

Matolcsy György

Napsugaras jó reggelt! Vagy legalább kevésbé nyálkásat, ködöset. Ha az idővel nem is vagyok kibékülve, arra igazán nem panaszkodhatom, hogy unalmas volt ez a hét. Pedig elképzelni sem tudok jobb dolgot, mint azt, hogy az összes újság összes újságírója, minden portál publicistája és valamennyi ...
„Elsősorban a minőségre épülő társadalomképének maradtam a híve” – mondta egy interjúban.
De MKB sem lesz már sokáig, mert a tervek szerint hamarosan összeolvad a Takarékbankkal és a Budapest Bankkal.
Az újfajta adónemből befolyó összeggel a veszélyeztetett munkahelyeket lehetne megsegíteni.
A BKIK és tizenegy nagy országos szakmai érdekképviselet nem támogatja a fővárosi válságadó ötletét.
Új definíciót alkotott a kormány arra, hogy mi a közpénz, és ezt beírják az alaptörvénybe is. A meghatározás jóval szűkebb, mint a köznapi és a bírósági értelmezés, a fociba ömlő tao-támogatásokat például nem fedi. Ha a kormány komolyan gondolja a közpénztelenítést, úgy a definíciót ...
Kedden nyújtotta be az igazságügyi miniszter az Alaptörvény kilencedik módosítására irányuló javaslatot, amelyben nem csak azt mondanák ki, hogy „az anya nő, az apa férfi”, de gondoltak a különleges jogrendekre és a közpénzekre is. Mutatjuk a legújabb alkotmánymódosítást!
Kaposvár szülötte 1953 óta minden gazdasági reformprogramban részt vett. Nagy Imre számára is dolgozott ki programot.
Magyarország egyik legismertebb közgazdásza volt.
Az ország egyik legismertebb közgazdásza februárban lett volna 99 éves.
99 éves korában elhunyt Kopátsy Sándor közgazdász, a közgazdaság-tudomány akadémiai doktora, a Magyar Közgazdasági Társaság Közgazdász Életműdíjának kitüntetettje.
Életének 99. évében elhunyt Kopátsy Sándor közgazdász, a közgazdaság-tudomány akadémiai doktora – közölte a Magyar Közgazdasági Társaság vasárnap a honlapján. Azt írták, Magyarország egyik legismertebb közgazdászának több, mint fél évszázados pályája a gazdasági reformprogramoktól a ...
Életének 99. évében elhunyt Kopátsy Sándor közgazdász, a közgazdaság-tudomány akadémiai doktora - közölte a Magyar Közgazdasági Társaság.
Elhunyt Kopátsy Sándor közgazdász
Életének 99. évében elhunyt Kopátsy Sándor közgazdász, a közgazdaság-tudomány akadémiai doktora.
A ma reggeli órákban, 98 éves korában elhunyt Kopátsy Sándor közgazdász, a magyar közgazdász közösség egyik legmeghatározóbb, legismertebb tagja – közölte közösségi oldalán a Magyar Nemzeti Bank.
A jegybankelnök szerint a magyarországi válságkezelés sikeres, dobogós az unión belül.
Az MNB-nek 2019-ben 254,7 milliárd forint nyeresége volt.
Kivételes sikert ért el a Magyar Nemzeti Bank a világ jegybankjai között.
Várhatóan nagyon polarizálódnak a lakáshelyzetek: lesznek a nagyon gazdagok, akik a nagyon nagy, nagyon jó lakásokban laknak, és lesznek azok az emberek, akik a nagyon rossz minőségű, drágán fenntartható, kicsi, zsúfolt lakásokban.
Senki sem gondolta volna, de mégis megtörtént: úgy tűnik, a magyar autóipar túljutott a válságon. A járműiparág tavaszi leállása után a negyedik negyedévben majdnem minden járműipari vállalat kapacitásának határait megközelítő szinten termel majd az országban – jelentette ki Pintér ...
A forint többször is megközelítette a történelmi mélypontját, áttörnie azonban nem sikerült. A héten kiderült, sokan veszítették el az állásukat szeptemberben, 260 ezer forint felett van a nettó átlagkereset, nagy gondba kerülhet az egészségügy, illetve az is, hogy az állam annyi ...
Szerda délután 4 órakor már 3 forintnál is nagyobb gyengülésben volt a magyar valuta az euróval szemben. Belátható közelségbe került a történelmi mélypont.
A fogyasztói árindex 2017 óta közel állandóan a jegybanki célsávon belül alakul, biztosított az árstabilitás Matolcsy György jegybankelnök szerint.
28 hónapja hazánkban a legolcsóbb a gáz
28 hónapja Magyarországon a legolcsóbb a földgáz az Európai Unión belül - közölte a magyar energetikai és közmű-szabályozási hivatal szóvivője.
A keleti nyitás politikáját méltatta és a keleti együttműködés elmélyítésének közös érdekét hangsúlyozta a jegybankelnök és a külgazdasági miniszter a Budapest Eurázsia Fórum 2020 című, online konferencián; Matolcsy György úgy fogalmazott, hogy új korszak, Eurázsia kora következik, ...
Október 23-án délután jelentkeztek a tünetei, amelyek a tüdőgyulladásra emlékeztették.
Több mint kétszáz koronavírusos egy Veszprém megyei szociális intézményben
202-en fertőződtek meg koronavírussal a Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézményében.
Az antirasszista tüntetők azután vonultak az utcára, hogy a rendőrök meglőttek egy színes bőrű férfit.
Még több cikk