12 °C, Budapest
12 °C
Budapest
Holnap
17°
Holnapután
14°
Csütörtök
16°
2020.09.21. hétfõ, Máté

Matolcsy György

A jövő héten tartja a Magyar Nemzeti Bank (MNB) keddi kamat-meghatározó ülését és publikálja a szeptemberi Inflációs jelentést is.
Újabb intézkedéseket jelentett be a kormányfő a koronavírus elleni küzdelem jegyében, bár sokan kételkednek, hogy ez a jó irány. Matolcsy György új lakáshitelt talált ki, a főváros pedig új szintre emelte a biciklis kalandtúrákat. Megállhat a sertéshús árának emelkedése. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.
Emlékeztetőül: Matolcsy György jegybankelnök „Új Otthon Programról” szóló írása hétfőn jelent meg a növekedés.hu oldalon. A program tervezete olcsó, 0 The post Szakértői vélemény Matolcsy nulla százalékos zöldház-hitel javaslatáról appeared first on Ingatlanhírek .
Legalább 250 ezer forintos nettó fizetés kellhet majd a jegybanki lakáshitel igényléséhez.
Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait? Miben maradhatunk le végletesen a járvány miatt? Kik... The post Meddig tart majd a járvány utáni válság? appeared first on alapblog .
A régiós devizáktól elszakadva gyengült a forint. Az amúgy is magas infláció mellett ez nem jó, a jegybank ezért várhatóan be fog avatkozni.
A minap véletlenül a kezembe került a Puskás Arénában megrendezésre kerülő labdarúgó UEFA Szuper-kupa ünnepi műsorterve. Íme:   14:00: A Puskás Aréna ünnepélyes kitapétázása nemzeti konzultációs ívekkel, hogy összetartsák a betont. 15:00: Képzőművészeti kiállítás – miután Vincent ...
Matolcsy György jegybankelnök friss írása a Növekedés.hu-n jelent meg, amelyben vadonatúj lakáspiaci ösztönzőket javasol, közülük is kiemelkedő az új, energiatakarékos The post Jöhet az ingyen-hitel az új, zöld otthonokra! appeared first on Ingatlanhírek .
A Magyar Nemzeti Bank “Új Otthon Program” bevezetésével támogatná az új, “zöld” lakások vásárlását, építését. Ezen program keretében kamatmentes lakáshitelt is lehetne igényelnie a családoknak közvetlenül a jegybanktól, melyet új építésű lakások vásárlására, lakásépítésre ...
Megközelítette a 29 és fél milliót a koronavírus-fertőzöttek száma a világon
Eddig 933 ezren vesztették életüket és több mint 21 millióan gyógyultak meg.
Tízmilló forintnál 4-5 milliót is meg lehetne spórolni a jegybanki hitellel, viszont a havi törlesztőrészlet jóval magasabb lehet, mint egy piaci kölcsön esetében.
A jegybankelnök szerint hiba volt visszaemelni a lakásépítés áfáját, az ötletével viszont 30-40 ezer új lakást lehetne építeni, és még a demográfiai problémák is megoldódnának.
800 millió forintnyi új beszerzéssel lett biztonságosabb a munka a Jávorszky Ödön Kórházban Vácott.
A két társelnökjelölt Tóth Bertalan és Kunhalmi Ágnes.
Szigorúbb büntetés vár Budapesten azokra, akik nem hordanak szájmaszkot
Péntektől a mozikban és színházakban, cirkuszi előadáson valamint a hasonló intézmények zárt tereiben is kötelező lesz a maszkviselés.
Egyelőre több a kérdés, mint a válasz a rozsdaövezeti programmal kapcsolatban. Elég garancia-e az 5 százalékos áfa arra, hogy elérhető árú lakások épüljenek, és ne szívódjon fel a pénz az építési láncban, akárcsak a csoknál vagy a korábbi áfacsökkentésnél? Mi lesz a rozsdaövezeten ...
Lakáspolitikai fordulatot szorgalmaz Matolcsy György. A jegybankelnök legfrissebb írásában egyebek mellett nulla százalékos hitelt kínálna az új, zöld otthont építőknek és vásárlóknak tízéves futamidővel és a források megosztásával. Matolcsy György kifejtette: a jelenlegi lakáspolitika nem ...
Állandó megfigyelés alá került Ferenc pápa, mert egy koronavírus-fertőzött bíborossal találkozott.
Lakáspolitikai fordulatot szorgalmaz Matolcsy György.
Lakáspolitikai fordulatot szorgalmaz Matolcsy György jegybankelnök, aki egyebek mellett 0 százalékos hitelt kínálna az új, zöld otthont építőknek és vásárlóknak tízéves futamidővel és a források megosztásával.
Matolcsy György energiatakarékos lakások építését szorgalmazta nulla százalékos hitelből.
A legtöbb európai országban már látszik, hogy elszáll a költségvetési hiány. Itthon a pénzügyminisztérium most 7-9 százalékos hiánnyal számol a korábbi 4 helyett - Török Zoltán, a Raiffeisen Bank vezető elemzője szerint ez egy teljesen reális számítás.
Növekvő forgalomban gyengült a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten, a BUX 34 836,82 ponton zárt pénteken, 5,69 ponttal, 0,02 százalékkal alacsonyabban az előző heti kereskedés záróértékénél.
A Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán kommentálta, hogy ismét 360 forintos árfolyamon mozog a forint.
V helyett Nike-pipa alakja lehet a válságnak Magyarországon már jegybanki szakértők szerint is – állítja a Reuters. Pedig az MNB messze a legoptimistább a gazdaság szereplői közül.
Budapest — Átmenetileg el lehet engedni a költségvetési hiányt és az államadósságot, de 2022 után kötelező lesz visszafordulni az egyensúly és növekedés bevált receptjéhez – hangsúlyozta a jegybankelnök hétfőn megjelent írásában. Matolcsy György (65) kiemelte, hogy a magyar ...
Átmenetileg el lehet engedni a költségvetési hiányt és az államadósságot, de 2022 után kötelező lesz visszafordulni az egyensúly és növekedés bevált receptjéhez - hangsúlyozta a jegybankelnök hétfőn megjelent írásában. The post Matolcsy: csak átmenetileg lehet elengedni a hiányt ás az ...
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 8,78 pontos, 0,03 százalékos emelkedéssel, 34 851,29 ponton zárt hétfőn.
Történelmi kockázat vár Magyarországra Matolcsy György szerint, ha a következő 20-25 évre nem készül világos mentrenddel, amelynek célja Ausztria gazdasági fejlettségi szintjének, életszínvonalának és életminőségének utolérése.
Matolcsy György kiemelte, hogy a magyar gazdaságtörténetben példátlan pénzügyi forrásbőség lép fel az unióból.
Átmenetileg el lehet engedni a költségvetési hiányt és az államadósságot, de 2022 után kötelező lesz visszafordulni az egyensúly és növekedés bevált receptjéhez – hangsúlyozta a jegybankelnök hétfőn megjelent írásában. Matolcsy György kiemelte, hogy a magyar gazdaságtörténetben ...
Még több cikk