29 °C, Budapest
29 °C
Budapest
Holnap
28°
Holnapután
29°
Péntek
30°
2021.07.27. kedd, Olga

Matolcsy György

A júniusi tömeges halpusztulás után újra nagy számban borították haltetemek a Velencei-tavat, a múlt hét végére ráadásul szennyezettség magas foka miatt a fürdőzők elől is el kellett zárni a strandokat.
A 27 EU-ország között az állami beruházások aránya is a legmagasabb Magyarországon, ezek háromnegyed része azonban építési beruházás. Az állam "vasba és betonba", nem pedig képességekbe, intézményekbe és agyakba fektet - összegzi a jegybank elnöke.
Az állam “vasba és betonba”, nem pedig képességekbe, intézményekbe és agyakba fektet – a beruházások szerkezetét bírálja és ebből a The post Matolcsy: az állam vasba és betonba, nem pedig agyakba fektet appeared first on Ingatlanhírek .
A jegybankelnök a beruházások szerkezetét bírálta.
Az állam "vasba és betonba", nem pedig képességekbe, intézményekbe és agyakba fektet - a beruházások szerkezetét bírálja és ebből a szempontból érvel a magas költségvetési deficit ellen a Magyar Nemzet online kiadásában megjelent e heti írásában Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke.
Meghaladja a 94,5 tonnát a Magyar Nemzeti Bank aranytartaléka. A régióban mostantól Magyarország rendelkezik a legmagasabb egy főre jutó aranytartalékkal. A XX. században átlagosan 30–60 tonna volt az aranykészletünk, ami a rendszerváltás idején három tonnára csökkent. A Gyurcsány-kormány nem ...
Rekord magasan az infláció. Az Eurostat kimutatása szerint az Unióban Magyarországon emelkedtek leginkább az árak tavaly júniushoz képest. A portfólió elemzője szerint a magyar áremelkedés a korai újraindítás miatt is lehetséges, Bodnár Zoltán a jegybank korábbi alelnöke viszont úgy látja, a ...
A régióban mostantól Magyarország rendelkezik a legmagasabb egy főre jutó aranytartalékkal.
A Demokratikus Koalíció alelnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a törvény szerint ha az üzemanyag ára meghalad egy szintet, akkor ezt a kormány csökkentheti is. Ám szerinte Orbán Viktorék erre teljesen érzéketlenek. Az ellenzéki politikus abban bízik, hogy még a Fidesz-szavazók között is vannak ...
A volt pénzügyminiszter vázolta fel az Egyenes beszédben, hogy mekkora a baj, mivel találkozhat a kormány 2022 után és van-e értelme bevezetni az eurót Magyarországon, ahogy azt mondjuk Dobrev Klára ígéri a lehetséges ellenzéki ciklus végére.
Hitelkockázati, IT, tőkeszámítási, adatszolgáltatási és vállalatirányítási hiányosságok miatt. A Telex szerint 32,5 millió forintos bírságot szabott ki az Magyar Nemzeti Bank a Takarék Bankcsoport tagjaira. A jegybank 2019. november elsejétől […] The post 32,5 millióra bírságolja az MNB a ...
Róna Péter közgazdász az Egyenes beszédben magyarázta el, hogy kell értelmezni Matolcsy György jegybankelnök értékelését a válságkezelésről. Róna szerint most még meg lehet fogni az inflációt, de drasztikus változásokra van szükség.
A jegybank elnöke szerint az arany biztonsági és stratégiai szempontból is fontos. Orbán Viktor miniszterelnök pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy zavaros, veszélyes idők jönnek, ezért van szükség tartalékra.
Veszélyes idők jönnek, nem tudja folytatni a világ az életét ott, ahol a járvány előtt abbahagyta, és ilyenkor tartalékra, fedezetre és biztonságra van szükség - jelentette ki a miniszterelnök kedden, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) budapesti logisztikai központjában a jegybankelnökkel tartott sajtótájékoztatóján.
Veszélyes idők jönnek, nem tudja folytatni a világ az életét ott, ahol a járvány előtt abbahagyta, és ilyenkor tartalékra, fedezetre és biztonságra van szükség – jelentette ki a miniszterelnök kedden, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) budapesti logisztikai központjában a jegybankelnökkel tartott ...
Ahhoz, hogy az embereknek legyen pénzük, arra van szükség, hogy a pénznek legyen értéke – mondta Orbán Viktor miniszterelnök.
Úton a pénzügyi függetlenség felé
Egészséges szerkezetűvé tette az Orbán-kormány az államadósságot, amin a koronavírus-járvány sem változtatott. Magyarország külső sérülékenysége ma már a múlté.
Matolcsy György szerint Magyarország 2020-as válságkezelésének mérlege vegyes, a teljesítmény közepes, és csak a hitelállomány bővülése miatt nem omlott össze a magyar gazdaság. "Ha nem működött volna példásan a magyar pénzügyi rendszer, akkor az egyik legrosszabb gazdasági válságkezelést ...
A kamatemelési ciklus havi lépésekben halad előre, és a mértékeket illetően a Magyar Nemzeti Bank (MNB) júliusi döntése bizonyosan meghatározó lesz - jelentette ki Virág Barnabás, az MNB alelnöke a Világgazdaságnak adott interjúban, amely a lap hétfői számában jelent meg.
Még több cikk