9 °C, Budapest
9 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
10°
Szombat
2020.11.25. szerda, Katalin

Koltai Róbert

A televíziós krimisorozatok régóta közönségkedvencek, számos ikonikus fiktív nyomozó született meg a kisképernyőn. Ami közös bennük, hogy zsenialitásuk mellett néha ugyanolyan esendőek, mint bármelyikünk.
Olvasztó Imre seggbe rúgta a rendezőt, és majdnem megvakította Koltai Róbertet, aki pedig a házat döntötte rá kollégáira. Horváth Teri torkig volt a fejkendős nénikkel, Haumann Péter verekedéseket szerelt le a Sanyikám szóval.
Közel négy évtizednyi házasság után vált el Koltai Róbert és Pogány Judit. Bár Koltai nem számított rá, hogy újra társra talál, Gaál Ildikó mellett most mégis boldog párkapcsolatban él.
A színész példája is bizonyítja, hogy soha nem késő újrakezdeni.
A Nemzet Színészeit és a Halhatatlanok társulatának tagjait kereste fel a Heti Napló stábja, hogy mondják el ők, sok évtizednyi szakmai tapasztalattal a hátuk mögött, hogyan látják az SZFE-ügyet, hogyan látják a szakmájuk sorsát. A Heti Napló riportja.
A színésznő a járvány eső hulláma előtt úgy érezte, gyökeres változásra van szüksége, ezért akkor azt fontolgatta, hogy a gyermekével Thaiföldre utazik egy évre.
Először nyilvánította ki véleményét az SZFE sorsáról a magyar színművész, nehezen tudja értelmezni a keresztény színjátszás jelenségét.
A Heti naplónak Bodrogi Gyula, Koltai Róbert és Hernádi Judit nyilatkoztak a színházi világ politikai megosztottságáról és arról, hogy mit jelent a nemzeti vagy a keresztény színjátszás.
Óriási szeretet fogadta szombat délelőtt Benedek Miklóst, aki heted magával csatlakozott a Halhatatlanok Társulatához. A színművészt jó volt látni mosolyogni.
Óriási szeretet fogadta szombat délelőtt Benedek Miklóst, aki heted magával csatlakozott a Halhatatlanok Társulatához. A színművészt jó volt látni mosolyogni.
Szombat délelőtt újabb lábnyomokkal gazdagodott a Pesti Broadway az Operettszínház előtt. Az 1996-ban alapított Halhatatlanok Társulata öt év kihagyás után választott új tagokat májusban, most pedig ünnepélyes keretek között avatták fel a díj részeként a fémbe öntött lábnyomokat.
Elhelyezték a Halhatatlanok Társulata legújabb tagjainak lábnyomát a pesti Broadwayn az Operettszínház előtt. A Halhatatlanok Társulatát a Magyar Televízió egykori kulturális műsorszerkesztősége hozta létre, most pedig 5 év kihagyás után az ATV-n indult újra.
Benedek Miklós lábnyoma is mostantól az Operettszínház előtti téren díszeleg.
Újabb nyolc taggal bővült a Halhatatlanok Társulata, 2020-ban Esztergályos Cecília és Hernádi Judit (színésznők), Benedek Miklós és Koltai Róbert (színészek), Miklósa Erika és Csavlek Etelk (operaénekesek) valamint Medveczky Ilona és Oláh Zoltán (táncművészek) csatlakoztak az elit tagsághoz.
Nyolc hónapja nem állt színpado Benedek Miklós. Rónai Egon szombat esti Húzós című műsorában lesz látható az az interjú, amelyben a Kossuth-és Jászai Mari-díjas színész először beszélt a fia elvesztéséről.
A Kossuth-és Jászai Mari-díjas színész nyolc hónapja nem állt színpadon. Rónai Egon szombat esti Húzós című műsorában lesz látható az interjú, amiben szó esett Színház-és Filmművészeti Egyetemről, ahol tiszteletbeli hallgató, és a tragédia óta először beszélt fia elvesztéséről is.
Budapest — 150 ezer eladott jeggyel Kölcsönlakás című első filmrendezése lett a múlt év legnézettebb magyar mozija, és Dobó Kata (46) megint sikervárományos filmet forgat: az El a kezekkel a papámtól! címmel Lakner Artúr (†51) regényét, az Édes mostohájának átiratát viszi filmre sok gyerekszereplővel.
SZFE-szalagokat tett a pódiumra Vámos Miklós író a Dunapest címmel megjelent új könyve bemutatóján.
Koltai Róbert legújabb citromdíjas alakítása: fia helyett Vidnyánszkytól félti a „szakmát”
Filmproducer fiacskáját több milliárdos síbolással, költségvetési csalással vádolják, de apuci, azaz Koltai Róbert Vidnyánszky Attilától félti a „szakmát”. A kis Koltai – a vád szerint – jogtalanul, fiktív számlákkal igényelt vissza irgalmatlan összegű áfát az államtól – de apuci ...
Mint ahogyan arról a Blikk is beszámolt, tüntetések kezdődtek a Színház- és Filmművészeti Egyetemért azt követően, hogy a kormány kinevezte az egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumát Vidnyánszky Attila vezetésével - vele készített most a Népszava exkluzív interjút.
Az Elviszlek magammal történetében először – egy rövid kitérő után – álló autóban zajlott a beszélgetés az epizód vendége, Mácsai Pál színész-rendező kérésére.
Az államosított gyűjtemény
Másfél év szünet után szerdán a Fővárosi Törvényszéken tárgyalták újra az Esterházy-kincsek tulajdonlásáról szóló pert. Ítélet szeptember 23-án születhet. (Kultúra)
Budapest — Nem rejti véka alá a véleményét Stohl András (53): több neves kollégája után a közismert színművész is őrt állt a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) homlokzatának párkányán.
Mint ahogyan arról a Blikk is beszámolt, tüntetések kezdődtek a Színház- és Filmművészeti Egyetemért azt követően, hogy a kormány kinevezte az egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumát Vidnyánszky Attila vezetésével. Ezt követően rengetegen mondtak fel és vettek búcsút az egyetemtől.
Szeretnivaló, önmagát lustának kikiáltó ember, nagy európai humanista. Egy véletlen folytán lett – mellesleg Oscar-díjas – filmrendező, aki nem nagyon szeret moziba járni, és olyan sokat dolgozott Magyarországon, hogy köztársasági keresztet is kapott. Jiří Menzel filmjei és szellemisége ...
82 esztendős korában hosszú betegség után szombaton elhunyt az európai filmművészet egyik legnagyobbika, Jiří Menzel. Az Oscar-díjas cseh rendező 2017-es agyműtétje óta ritkán mutatkozott a nyilvánosság előtt, halálhírét felesége, Olga Menzelová erősítette meg a közösségi oldalán. ...
A színművész szerint Vidnyánszky Attila darabjaiból tehetség és erő sugárzik, de az erőt nem megfelelően használja.
A legtermészetesebb, hogy ha az embert ilyesmire hívják, akkor megy. Ez az én iskolám, de ha nem az lenne, akkor is kiálltam volna mellette. Erről Koltai Róbert beszélt az ATV Start Pluszban, amikor az SZFE-ügyről kérdezték.
A 82 éves Oscar-díjas cseh rendező szombaton hunyt el. The post Elhunyt Jiří Menzel Oscar-díjas cseh rendező appeared first on pecsma.hu .
Szolidaritási akciót szerveztek hétfőn déltől ELTE-s diákok az egyetem Lágymányosi Campusának Északi Épületénél.
A Start Plusz vendége Koltai Róbert színművész, rendező.
A Magyar Játékfilmrendezők Egyesülete egy közleményben tudatta, hogy szolidaritanak az SZFE-vel, az intézmény autonómiájáért kell küzdeni.
A színházi seregszemléről a Buborékok című darab két elismerést is elhozott.
Még több cikk