14 °C, Budapest
14 °C
Budapest
Holnap
16°
Holnapután
20°
Szombat
21°
2020.09.23. szerda, Tekla

Koltai Róbert

SZFE-szalagokat tett a pódiumra Vámos Miklós író a Dunapest címmel megjelent új könyve bemutatóján.
Koltai Róbert legújabb citromdíjas alakítása: fia helyett Vidnyánszkytól félti a „szakmát”
Filmproducer fiacskáját több milliárdos síbolással, költségvetési csalással vádolják, de apuci, azaz Koltai Róbert Vidnyánszky Attilától félti a „szakmát”. A kis Koltai – a vád szerint – jogtalanul, fiktív számlákkal igényelt vissza irgalmatlan összegű áfát az államtól – de apuci ...
Mint ahogyan arról a Blikk is beszámolt, tüntetések kezdődtek a Színház- és Filmművészeti Egyetemért azt követően, hogy a kormány kinevezte az egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumát Vidnyánszky Attila vezetésével - vele készített most a Népszava exkluzív interjút.
Az Elviszlek magammal történetében először – egy rövid kitérő után – álló autóban zajlott a beszélgetés az epizód vendége, Mácsai Pál színész-rendező kérésére.
Az államosított gyűjtemény
Másfél év szünet után szerdán a Fővárosi Törvényszéken tárgyalták újra az Esterházy-kincsek tulajdonlásáról szóló pert. Ítélet szeptember 23-án születhet. (Kultúra)
Budapest — Nem rejti véka alá a véleményét Stohl András (53): több neves kollégája után a közismert színművész is őrt állt a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) homlokzatának párkányán.
Mint ahogyan arról a Blikk is beszámolt, tüntetések kezdődtek a Színház- és Filmművészeti Egyetemért azt követően, hogy a kormány kinevezte az egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumát Vidnyánszky Attila vezetésével. Ezt követően rengetegen mondtak fel és vettek búcsút az egyetemtől.
Szeretnivaló, önmagát lustának kikiáltó ember, nagy európai humanista. Egy véletlen folytán lett – mellesleg Oscar-díjas – filmrendező, aki nem nagyon szeret moziba járni, és olyan sokat dolgozott Magyarországon, hogy köztársasági keresztet is kapott. Jiří Menzel filmjei és szellemisége ...
82 esztendős korában hosszú betegség után szombaton elhunyt az európai filmművészet egyik legnagyobbika, Jiří Menzel. Az Oscar-díjas cseh rendező 2017-es agyműtétje óta ritkán mutatkozott a nyilvánosság előtt, halálhírét felesége, Olga Menzelová erősítette meg a közösségi oldalán. ...
A színművész szerint Vidnyánszky Attila darabjaiból tehetség és erő sugárzik, de az erőt nem megfelelően használja.
A legtermészetesebb, hogy ha az embert ilyesmire hívják, akkor megy. Ez az én iskolám, de ha nem az lenne, akkor is kiálltam volna mellette. Erről Koltai Róbert beszélt az ATV Start Pluszban, amikor az SZFE-ügyről kérdezték.
A 82 éves Oscar-díjas cseh rendező szombaton hunyt el. The post Elhunyt Jiří Menzel Oscar-díjas cseh rendező appeared first on pecsma.hu .
Szolidaritási akciót szerveztek hétfőn déltől ELTE-s diákok az egyetem Lágymányosi Campusának Északi Épületénél.
A Start Plusz vendége Koltai Róbert színművész, rendező.
A Magyar Játékfilmrendezők Egyesülete egy közleményben tudatta, hogy szolidaritanak az SZFE-vel, az intézmény autonómiájáért kell küzdeni.
A színházi seregszemléről a Buborékok című darab két elismerést is elhozott.
Budapest — „Nincs szerencsém, a szerelemben nincs szerencsém, mert soha-soha nem szerettem, csak olyat, aki tönkretett” – amerikai kutatás igazolta, hogy tudományos alapja van az Apostol együttes szomorkás slágerének. Egy amerikai egyetemi kutatás következtetése szerint bizonyos ...
Nézd vissza A miniszter félrelép című filmet szeptember 20-ig a SuperTV2 oldalán!
A "Vidnyánszky pápa” mellett is sok téma összejött az utóbbi időben.
Műsorajánló - Nézd a Miniszter félrelép című filmet augusztus 21-én, pénteken a SuperTV2-n!
A hatékony ellenállás első lépése a hatalom stratégiájának megértése, amelyhez összefüggéseiben kell látnunk a kritikus és független gondolkodást közvetítő egyetemek elleni támadásokat.
Az igazi programbőség majd az ünnepi hosszú hétvégén várható a Balatonnál, de ezen a héten is bőséges választékot kapnak a Balatonnál nyaralók, kirándulók a kulturális és más szabadidős rendezvényekből
Ma hatvanöt esztendős a világszerte legismertebbnek számító magyar filmrendező, Tarr Béla, a melankólia alkimista. A neves magyar filmes művészt a The Guardian brit országos napilap egyenesen a 13. legjobb filmrendezőnek választotta egy 2003-as felmérés során (ezzel olyan nemes és magas körökben ...
Hetedik éve várja vendégeit minden nyáron a Zsombói Szabadtéri Színpad. Eddig több mint 10 ezer néző találkozhatott a színházművészet legkülönbözőbb műfajaival - írja a szegedma.hu. The post Koltai Róbert és Vándor Éva is közönség elé lép az idei Zsombói Szabadtéri Színpadon appeared first on Vásárhely24 .
Magyar színészek, rendezők, operatőrök, forgatókönyvírók, dramaturgok írták alá a levelet.
Az Emmy- és Kossuth-díjas operatőr, filmrendező, Ragályi Elemér kezdeményezésére született nyílt levél aláírói arra kérik Semjén Zsoltot, hogy vonja vissza a Színház- és Filmművészeti Egyetem átalakításáról szóló törvényjavaslatot.
Spiró György, Rudolf Péter, Ascher Tamás, Mácsai Pál, Pogány Judit és Börcsök Enikő is a Színművészeti függetlenségét támogatja.
Nyílt levélben kérik Semjént, hogy vonja vissza a törvénytervezetet, Palkovicsot pedig hogy kezdjen érdemi tárgyalásokat az egyetemi közösség képviselőivel.
A törvénytervezet visszavonását, és az érintettek tárgyalóasztalhoz ültetését kérik.
Tönkre lehet minket tenni, de a tudást nem vehetik el.
Még több cikk