14 °C, Budapest
14 °C
Budapest
Holnap
12°
Holnapután
Hétfő
17°
2019.04.26. péntek, Ervin

Donald Trump

A szlovák miniszterelnököt a Fehér Házban fogadja Trump elnök. De vajon lesz-e Orbán-Trump találkozó idén? A magyar kormányzat milyen lépésekkel segíti a Trump-vizitet, s mi az, ami még nyugtalaníthatja Cornstein nagykövetet?
Egy szövetségi bíró Washingtonban felfüggesztette Donald Trump elnöknek azt a rendeletét, amely megvonta volna az állami támogatást az abortuszt ajánló egészségügyi intézményektől.
Kim Dzsong Un észak-koreai látogatásra hívta meg Vlagyimir Putyin orosz elnököt a Vlagyivosztokban folytatott tárgyalásaik során - jelentette pénteken a KCNA hírügynökség.
Az orosz elnök állítólag rögtön elfogadta a meghívást. Putyin és Kim Dzsong Un Vlagyivosztokban tárgyaltak.
A vlagyivosztoki találkozójuk után. Az észak-koreai hírügynökség szerint a meghívást el is fogadták.
Phenjan kétmillió dolláros számlát nyújtott be Washingtonnak a kómába esett, azóta pedig elhunyt amerikai diák, Otto Warmbier „ápolásáért” – jelentette csütörtökön a The Washington Post.
A brit külügyminiszter szerint meg kell engedni az amerikai elnöknek, hogy júniusi londoni látogatása alatt beszédet mondhasson a brit parlament két házának tagjai előtt.
Joe Biden, az Obama-kormányzat alelnöke csütörtökön videoüzenetben jelentette be indulását a Demokrata Párt elnökjelöltségéért, és elemzők szerint azonnal a legesélyesebb elnökjelölt lett. Donald Trump Twitteren azonnal reagált a bejelentésre, mint írta, „Isten hozott a versenyben, Álmatag ...
Kétmillió dolláros számlát nyújtott be Észak-Korea Otto Warmbier „ápolásáért”. A számla Washingtonban van, kiegyenlítése kérdéses.
Phenjan kétmillió dolláros számlát nyújtott be Washingtonnak a kómába esett, azóta elhunyt amerikai diák, Otto Warmbier "ápolásáért" 2017-ben - jelentette csütörtökön a The Washington Post.
Mint a diktatúrákban, győzelme után le akart számolni ellenfelével. Csak a beosztottjai engedetlensége mentette meg attól, hogy komoly törvénysértést kövessen el.
Már két sikertelen próbálkozása volt 1988-ban és 2008-ban. Amerika legidősebb hivatalba lépő elnöke lenne, ha győz.
Elindul az amerikai elnökválasztáson Joe Biden
Hosszas gondolkozás után hozta meg a döntést.
Kisbabájára hivatkozva kerüli el a találkozót Donald Trumppal Meghan hercegné.
„Minden jel arra mutat”, hogy az Iszlám Állam nevű terrorszervezet inspirálta a Srí Lanka-i merényletek elkövetőit – jelentette ki Mike Pompeo amerikai külügyminiszter a CBS televíziónak adott interjújában szerdán.
Észak-Korea csütörtökön elítélte az éppen zajló amerikai-dél-koreai légi hadgyakorlatot és válaszlépést jelentett be.
"Minden jel arra mutat", hogy az Iszlám Állam nevű terrorszervezet inspirálta a Srí Lanka-i merényletek elkövetőit - jelentette ki Mike Pompeo amerikai külügyminiszter a CBS televíziónak adott interjújában szerdán.
Közös dokumentum, sajtótájékoztató nem lesz, de mindkét félnek jól jön az első kétoldalú találkozó.
A terrorista fenyegetéssel változatlanul számolni kell – emelte ki az amerikai külügyminiszter.
Jóval kisebb nemzetközi visszhangot vált ki Vlagyimir Putyin orosz államfő és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető csütörtöki csúcstalálkozója, mint Donald Trump és a phenjani diktátor két korábbi találkozója. Pedig sok szempontból döntő lehet, miben állapodik meg Vlagyivosztokban Putyin és Kim.
Phenjan aligha kaphat Moszkvától annyi segítséget, amennyit szeretne az Amerikával való sikeres kötélhúzáshoz, hiszen Oroszország mégiscsak az atomhatalmak klubjának a tagja. (Külföld)
Az amerikai elnök kilátásba helyezte, hogy újabb katonák küld a határhoz.
Az elnök felszólította Mexikót, hogy azonnal fékezze meg őket, vagy lezáratja a határszakaszt.
Újabb katonák határhoz küldését helyezte kilátásba az amerikai elnök.
Még több cikk