20 °C, Budapest
20 °C
Budapest
Holnap
21°
Holnapután
22°
Péntek
23°
2021.05.18. kedd, Erik

Deák Bill Gyula

Tehetséges futballistának indult, később operaénekest akartak faragni belőle, de szerencsére megismerkedett szerelmével, a blueszal, ami élete végéig a társa marad. Deák Bill Gyulával diskuráltunk egy kicsit a múltról, a jelenről és a jövőről.
Műfajt teremtett Magyarországon, ironikus hangvételű, könnyen érthető, szellemes párbeszédekkel tűzdelt filmjei - mély tartalmuk és igen kemény, komoly mondandójuk ellenére - mindig nagy közönségsikert arattak. Megszállott híve volt a táncházmozgalom és az autentikus népi zene ...
Műfajt teremtett Magyarországon, ironikus hangvételű, könnyen érthető, szellemes párbeszédekkel tűzdelt filmjei – mély tartalmuk és igen kemény, komoly mondandójuk ellenére – mindig nagy közönségsikert arattak. Megszállott híve volt a táncházmozgalom és az autentikus népi zene ...
A zenész és felesége a Moderna vakcináját kapták, egyelőre még nem tudják, mikor kell menniük a másodikért.
Deák Bill Gyula végre fellélegezhet, mert feleségével megkapták a koronavírus elleni védőoltást. Marika számára életmentő volt a vakcina, hiszen tavaly infarktust kapott, azt követően pedig egy komoly, légzési nehezítéssel járó tüdőbetegséggel küzd.
Megszámlálhatatlan koncertje maradt el az elmúlt időszakban a blues hazai királyának. Tavaly nyáron még volt egy nagy buli a Barba Negrában, azóta csend veszi körül Deák Bill Gyulát.
Nem sokkal azután, hogy kilépett a zenekarából, Juhász Marcell saját szerzeménnyel jelentkezett. A Nomad korábbi frontemberének szólókarrierje a Süllyedő hajó című dallal indul, amit várhatóan ősszel egy stúdióalbum követ.
Sorra üzennek a zenészek saját közösségi oldalaikon az ünnepek alkalmából, Földes László Hobo sem maradt ki a sorból. A bluesénekes egy kisebb összefoglalót írt a 2020-as évről - és sajnos ő sem tudott túl sok pozitív dolgot leírni soraiban.
77 éves korában, hosszan tartó betegség után elhunyt az Omega együttes alapítója, a magyar rockzene meghatározó alakja, Benkő László – közölte Facebook oldalán a zenekar.
Meghalt Nemes László, a roadok roadja, akit mindig is nagy tisztelet és szeretet övezett a magyar rockszakmában. A legendás hangmérnök többek közt olyan zenekarokkal dolgozott, mint a Hungaria, az Omega, az LGT, a Republic vagy a Beatrice – egykori zenésztársai a közösségi oldalukon búcsúznak a kiváló szakembertől.
Ma ünnepli hetvenkettedik születésnapját Deák Bill Gyula, a magyar blues királya. Az alábbiakban a legfeketébb hangú fehér énekes életének legfontosabb állomásait szedtük össze, és a legjobb koncertfelvételekből is szemezgettünk. MM-061.hu Opera. Fiatalon járt énektanárokhoz, akik mind ...
Deák Bill Gyula életét nemcsak a világjárvány nehezítette meg idén, családi tragédiákat is át kellett élnie.
Felesége szívinfarktusa és a menye rákbetegsége után újabb tragédia történt Deák Bill Gyula családjában: néhány hónapja elveszítették az énekes húgát is.
Budapest — Deák Bill Gyula (71) számára most az élet a legbúsabb blues! A legfeketébb hangú magyar énekes nehezen tér napirendre szeretett húga, Rózsa halála felett, akit néhány hónapja, még a koronavírus okozta karantén előtt veszített el.
Budapest — Deák Bill Gyula (71) számára most az élet a legbúsabb blues! A legfeketébb hangú magyar énekes nehezen tér napirendre szeretett húga, Rózsa halála felett, akit néhány hónapja, még a koronavírus okozta karantén előtt veszített el.
Tragédiák sora érte idén a magyar blueskirályt. Neki úgy kell most a közönség szeretete, mint egy falat kenyér.
A Kálmán Imre Kulturális Központ nyári ingyenes koncertjeinek, gyermekprogramjainak helyszíne részben változott, a főtéri koncertek az intézmény belső udvarába kerültek át, de az érdeklődés, a siker legalább olyan, mint a múlt évben.
A HammerWorld metál- és hard rock magazin nem akárkivel készített interjút a júliusi-augusztusi számában. Varga Mihály pénzügyminiszter ezúttal zenei ízléséről árult el egy s mást.
“Ti ilyen popzenét játszotok, ha jól tudom…” – hangzott el egy prímástól, aki próbálta elhelyezni a Kerekes Bandet a műfaji nagytérképen. Erre Fehér Viktor, a zenekar dobosa azt felelte: a népzenéhez képest popzene, de a Halott Pénzhez képest rétegzene. Nehéz belőni, de a legtalálóbbak a ...
“Ti ilyen popzenét játszotok, ha jól tudom...” - hangzott el egy prímástól, aki próbálta elhelyezni a Kerekes Bandet a műfaji nagytérképen. Erre Fehér Viktor, a zenekar dobosa azt felelte: a népzenéhez képest popzene, de a Halott Pénzhez képest rétegzene. Nehéz belőni, de a legtalálóbbak a ...
Szörényi Levente, az örökifjú beatlegenda
Hihetetlen, de Szörényi Levente a napokban ünnepelte 75. születésnapját. Hihetetlen, de Szörényi Levente a napokban ünnepelte 75. születésnapját. Hihetetlen, mert bár korántsem vagyunk egy generáció, az én fejemben ő még mindig egy fiatal srác, aki a bisztrók teraszán táncoltatta meg nyaranta ...
A blueskirály szerint ilyesmire semmi szükség, hiszen, ha otthon maradunk, azzal megelőzhetjük a bajt.
A végzetes műhiba után az orvos rá akarta hagyni a vagyonát, a zenész szülei azonban hallani sem akartak róla. Ahogy arról sem, amikor elkezdett zenélni – egészen pontosan azt meg hallgatni nem akarták. Később a színpadon látni nem akarták a fél lábú Billt az ORI munkatársai. Ma mégis ő a legnépszerűbb blues zenész.
Földes László, vagy ahogy mindenki ismeri, Hobo Kossuth-díjas előadóművész, bluesénekes, dalszerző február 13-án hetvenöt éves. Az MTVA Sajtóadatbankjának portréja: Apja, ... The post Földes László Hobo 75 éves appeared first on KÖZSZOLGÁLAT.hu .
Még több cikk