18 °C, Budapest
18 °C
Budapest
Holnap
18°
Holnapután
17°
Péntek
12°
2020.09.29. kedd, Mihály

Bernardo Bertolucci

Farkas Attila Márton és Puzsér Róbert néhány hete buddhista filmekről értekeztek. Mi a társadalmi következménye a buddhizmus csaknem teljes depolitizálásának? Kigyomlálása mindennek, ami más lehet politikailag, mint a fennálló rendszer.
A new wave of writers are exploring what it means – and looks like – to be a Parisian woman in 2020, calling out an outdated myth about femininity in the process.
Tarantino a lakásáig ment, hogy felkérje egy filmhez, Clint Eastwood segített neki olaszról angolra fordítani. Elmúlt 80 éves, mire megkapta a már rég kijáró Oscar-díját, pedig már hatéves kora óta komponált. Nem riadt vissza a fröcsögős horrortól, a politikai drámáktól és a hollywoodi ...
El músico romano universal ha fallecido en Roma a los 91 años, tras ser ingresado por una caída, solo unas semanas después de haber sido galardonado con el Premio Princesa de Asturias de las Artes junto a John Williams. Su música nos ha hecho emocionarnos muchas veces delante de la pantalla. Repasamos sus mejores ...
Elhunyt a világhírű zeneszerző Ennio Morricone. A La Repubblica című olasz lap szerint a mester hétfőn hajnalban hunyt el egy római kórházban. Ennio Morricone 91 éves volt. Nemrégiben baleset érte, egy esés miatt combnyaktörése volt, ennek a szövődményei okozták a halálát.
The House Is Black is a poetic documentary classic from 1962 all about social isolation and illness and their disproportionate effects on the dispossessed Coronavirus and culture – a list of major cancellations Coronavirus – latest updates See all our coronavirus coverage In the autumn of 1962, the celebrated ...
Március 16-án lenne nyolcvanéves Bernardo Bertolucci, az egyetlen olasz filmes, aki elnyerte a legjobb rendezőnek járó Oscar-díjat.
Március 16-án lenne nyolcvanéves Bernardo Bertolucci, az egyetlen olasz filmes, aki elnyerte a legjobb rendezőnek járó Oscar-díjat.
Március 16-án lenne nyolcvanéves Bernardo Bertolucci, az egyetlen olasz filmes, aki elnyerte a legjobb rendezőnek járó Oscar-díjat. Olyan filmalkotások fűződnek a nevéhez, mint az Utolsó tangó Párizsban, az Álmodozók, Az utolsó császár vagy a Huszadik század. MTI, 061.hu Parmában született, ahol ...
Március 7-én ötvenéves Rachel Weisz Oscar-díjas angol színésznő, akit egyáltalán nem zavar az idő múlása. “Nem bánt, hogy egyre idősebb ... The post Rachel Weisz Oscar-díjas színésznő 50 éves appeared first on KÖZSZOLGÁLAT.hu .
Milánóban díjazták a Pilátus alkotóit, a Szabó Magda regényéből készült tévéfilm a legjobb film díja mellett a legjobb rendező, a ... The post Milánóban díjazták a Pilátus című film alkotóit appeared first on KÖZSZOLGÁLAT.hu .
A Pilátus című tévéfilm a Cross Dot Film gyártásában készült.
Jeremy Irons lesz a 70. Nemzetközi Berlini Filmfesztivál, a Berlinale zsűrijének elnöke – írják közleményükben a szervezők. “Nagyon örülök és ... The post Berlinale – Jeremy Irons lesz a zsűri elnöke idén appeared first on KÖZSZOLGÁLAT.hu .
Jeremy Irons lesz a 70. Nemzetközi Berlini Filmfesztivál, a Berlinale zsűrijének elnöke - írják csütörtöki közleményükben a szervezők.
Jeremy Irons lesz a 70. Nemzetközi Berlini Filmfesztivál, a Berlinale zsűrijének elnöke - írják csütörtöki közleményükben a szervezők.
Az Oscar-díjas angol színész lesz a február 20-án kezdődő filmes seregszemle zsűrijének elnöke.
Jeremy Irons lesz a 70. Nemzetközi Berlini Filmfesztivál, a Berlinale zsűrijének elnöke - írják csütörtöki közleményükben a szervezők.
Paul Schrader A hitehagyott című filmhét vetítették, amikor négy nézőt megtámadtak.
A producer kimaradt az elhunytakra emlékező videóból Nem csak a jelölések során fordult elő, hogy valakit mellőzött az Akadémia: az elhunytakra emlékező videóösszeállításból kimaradt Andy Vajna.
Botrány az Oscar-gálán: Nem emlékeztek meg Andy Vajnáról
A filmügyi kormánybiztos neve nem hangzott el, amikor az elhunyt filmesekről szóltak Az idei évben, 91. alkalommal osztották ki legrangosabb filmes díjakat. Noha a ceremónia időpontját épp Vajna halála miatt szervezték át, annál érthetetlenebb, hogy miért nem szóltak munkásságáról. magyarhirlap.hu
Még több cikk