8 °C, Budapest
8 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Csütörtök
2018.10.15. hétfõ, Teréz

Külföld

A két Korea hétfőn megegyezett, hogy november végén vagy december elején megkezdi a közös vasút- és úthálózat-fejlesztéseket, amelyek célja, hogy összekössék a két ország közlekedési hálózatát.
A cseh és lengyel kormányfők egyetértenek a bevándorlás kérdésében.
Csehország és Lengyelország egyetért a bevándorlást érintő és a héten esedékes EU-csúcstalálkozó fő napirendjén szereplő kérdéseket illetően - közölte újságírókkal hétfőn a Varsóba látogató Andrej Babis cseh kormányfő Mateusz Morawiecki lengyel hivatali kollégájával közösen.
Magyarország a jószomszédi kapcsolatokban érdekelt Ukrajnával, és azt kívánja, hogy keleti szomszédja erős és demokratikus ország legyen, amely tiszteletben tartja nemzetközi kötelességeit, és erőforrásként tekint a határain belül élő nemzeti kisebbségekre, köztük a magyar közösségre - ...
Lévén az Ír Köztársaság és Észak-Írország határának majdani ellenőrzésének mikéntjére máig nem sikerült megoldást találni, az Európai Unió okozottan készül arra a lehetőségre, hogy az Egyesült Királyság megállapodás nélkül távozik a tömbből jövő tavasszal.
Elkezdődött hétfőn a németországi Hamburgban a 2001. szeptember 11-én az Egyesült Államokban végrehajtott terrortámadások ügyében indított eljárások első elítéltje, Munir el-Motaszadek kitoloncolása – jelentette a Westdeutscher Rundfunk (WDR) német regionális közszolgálati médiatársaság.
A férfit súlyos, nyílt sebekkel vitték kórházba.
Túszejtés történt hétfőn a németországi Kölnben, a nagyváros főpályaudvaránál.
A génmutáció minden ötmilliomodik férfit érinthet.
A politika szereplői iránti bizalom megcsappanásának tulajdonítható a bajorországi tartományi választás eredménye – mondta Angela Merkel német kancellár hétfőn Berlinben. A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) testvérpártja, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke kiemelte, hogy ...
A politika szereplői iránti bizalom megcsappanásának tulajdonítható a bajorországi tartományi választás eredménye - mondta Angela Merkel német kancellár hétfőn Berlinben.
Lágyszöveteivel együtt őrzött meg egy csaknem százmillió évvel ezelőtt élt csigát egy mianmari borostyánkő - számolt be legfrissebb eredményeiről egy paleontológusokból álló nemzetközi kutatócsoport.
A kancellár szerint nagyobb erővel kell dolgoznia, hogy az eredmények „láthatóvá váljanak”.
Kísérteties hasonlóságokat talált az Origo Soros György 2015-ös írásai és a Frontex mostani tervezett átalakítása között. Az uniós határvédelem célja gyakorlatilag, hogy menedzseljék a migrációt. Hasonlót javasolt pár éve az amerikai tőzsdespekuláns is. Az Alapjogokért Központ szerint az ...
A francia elnök a kormányválság kellős közepén önfeledten szórakozott.
Rendőri akcióval véget ért a túszejtés a németországi Kölnben hétfő délután, az elkövető súlyosan megsebesült.
Aganccsal a fején, füles sapkában énekelt.
Még több cikk