6 °C, Budapest
6 °C
Budapest
Holnap
13°
Holnapután
Szerda
2019.12.08. , Mária

Belföld

Több mint harminc javaslat elfogadásával zárhatja idei munkáját a parlament
Megválaszthatják az OBH új elnökét és a NMHH Médiatanácsa tagjait is.
Adva van egy ország, ahol a kormány ikonikusan hajtalan és hajlíthatatlan államtitkára szerint a sajtónak nem dolga a hatalom ellenőrzése, a magukat független újságíróknak mondók pedig valójában a tudjukki(k)nek a politikai aktivistái. Ezt a körmöst Kovács Zoltán államtitkár válasznak szánta ...
Emellett megválaszthatják az OBH új elnökét és a NMHH Médiatanácsának tagjait is.
"A HVG információi szerint a kormány arra készül, hogy szoros állami ellenőrzés alá vonja a könyvkiadókat is. A tervezet szerint a miniszteri biztos által felügyelt Országos Széchenyi Könyvtár a jövőben számtalan érzékeny adathoz férne hozzá, többek között az írók, szerzők személyes ...
Az akciót támogatja többek között Babos Tímea, Petrás János, Rúzsa Magdolna, Hosszú Katinka, a Nemzeti Táncegyüttes, Vásáry Tamás és Bródy János is.
Fontos, hogy ebben a négy hétben az emberek saját magukkal is foglalkozzanak.
A Nyíregyházi Rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetése miatt folytat nyomozást egy 17 éves nyírteleki lakos ellen.
Hamarosan itt van a Luca-nap, ami a jövő évi időjárást is megjósolja.
Irán csak a natanzi létesítményben lévő 5060 IR-1-es centrifugával folytathatott urándúsítást.
Az Országgyűlés háromnapos üléssel zárja ez évi munkáját.
Már megjelent az influenza A vírusa Magyarországon, de csak januárban várható a fertőzés elterjedése, így még most sem késő beadatni a védőoltást - hívta fel a figyelmet Horváth Ildikó egészségügyi államtitkár.
Csütörtökön egy 17 éves fiú, a Győri Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának tanulója késelte meg tanárát.
Hat személyt vettek őrizetbe Szlovákiában a hét emberéletet követelő tragikus eperjesi (Presov) gázrobbanással kapcsolatban - közölte a szlovák rendőrség vasárnap honlapján.
Az adventi időszak felkészülés a karácsonyra testileg és lelkileg is - mondta Tátrai Zsuzsanna néprajzkutató.
A férfi az arcát egy kendővel eltakarva augusztus 8-án 4 óra körül bement az egyik pécsi dohányboltba, ahol egy gáz- és riasztófegyverrel a kezében a bevételt követelte az eladótól. The post Bedrogozva, gázpisztollyal rabolt ki egy kertvárosi trafikot – megy a bíróságra appeared first on pecsma.hu .
A buszsofőrök egyik legnagyobb rémálmainak kellős közepén találhatta magát az a nyíregyházi sofőr, akit egy háromtagú, nagyrészt fiatalkorúakból álló banda kezdett el bántalmazni december 6-án, péntek éjszaka.
Horváth Ildikó felhívta a figyelmet, hogy már megjelent az influenza A vírusa Magyarországon, de csak januárban várható a fertőzés elterjedése, így még most sem késő beadatni az influenza elleni védőoltást.
Keddig várja a karácsonyi ajándékokkal teli cipősdoboz-adományokat a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom és a Magyar Cserkészszövetség. The post Angyalváró-Cipősdoboz adománygyűjtés: december 10-ig várják az ajándékokat appeared first on pecsma.hu .
Egy építkezési cég vezetőit és alkalmazottait a rendőrség azzal vádolja, hogy felelősek azokért a munkálatokért, amelyek összefüggenek a tragédiával.
A szombaton őrizetbe vett személyeket, egy építkezési cég vezetőit és alkalmazottait, a rendőrség azzal vádolja, hogy felelősek azokért a munkálatokért, amelyek valószínűleg összefüggenek a tragédiával. The post Hat embert vettek őrizetbe az eperjesi robbantással kapcsolatban appeared first on pecsma.hu .
Várhatóan a jövő hét elején kiengedik a kórházból a győri iskolában csütörtökön megkéselt tanárnőt - hangzott el az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli Híradójában.
Negyvenen Röszke, tízen pedig Csanádpalota felől érkeztek.
Hétfőn 18 órától tüntetést tartanak a szabad színházakért és a kultúra függetlenségéért a Városházánál. Pintér Béla, Borbély Alexandra, Nagy Ervin, Ónodi Eszter, Nagy Zsolt, Kováts Adél, Bálint András, Pogány Judit, Gálffi László, Péterfy Bori és Mácsai Pál most egy közös Facebook-videót tettek közzé.
Hat személyt vettek őrizetbe Szlovákiában a hét emberéletet követelő tragikus eperjesi gázrobbanással kapcsolatban - közölte ma a szlovák rendőrség.
Harmadszor játszott a magyar válogatott Argentína ellen.
Még több cikk