26 °C, Budapest
26 °C
Budapest
Holnap
21°
Holnapután
22°
Csütörtök
21°
2018.08.20. hétfõ, István

Belföld

Baleset miatt 20-60 perces késésekre kell számítani a Budapest-Kecskemét Szeged vasútvonalon. A balesetet okozó autó tilos jelzésben hajtott a sínekre.
Kihallgatták a rendőrök azt a soproni férfit, aki vasárnap a gyanú szerint bedrogozva verte szét egy soproni templom berendezését.
23 településen tartanak ünnepi tűzijátékot a Balatonnál az államalapítás ünnepén.
Demény Pál demográfus, közgazdász, a Magyar Tudományos Akadémia külső tagja, a University of Hawaii volt professzora, a New York-i Population Council volt tudományos főmunkatársa kapta idén a Magyar Szent István érdemrendet. A tudóssal 2014-ben készített interjút a HVG, azt idézzük most fel.
Baleset miatt nem járnak a vonatok Kecskemét és Kiskunfélegyháza között; emiatt a Budapest-Cegléd-Szeged vonalon akár jelentős késések is lehetnek - közölte a Mávinform hétfő délután az MTI-vel.
Azt a tanulságot érdemes levonni az óriási életműből, amelyet Szent István hátrahagyott, hogy a függetlenséghez szükség volt arra, hogy az ország bekapcsolódjon az európai keresztény kultúrkörbe - mondta az Országgyűlés elnöke az Echo Tv-ben augusztus 20. alkalmából.
A nacionalizmus kifejezés meglehetősen rosszul csengett az I. világháború után, majd a II.-at követően még rosszabb lett a helyzet. Yoram Hazony a “The Virtue of Nationalism” (A nacionalizmus erénye) című könyvében az új-nacionalizmust elemzi, amely a brexit és Donald Trump elnökké választását ...
A sok napsütés mellett nappali gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Helyi zápor, zivatar kialakulhat, hétfőn a Tiszántúlon, kedden a Dunántúlon kisebb a csapadék esélye.
Nem járnak a vonatok Kecskemét és Kiskunfélegyháza között.
Fantasztikus képek az augusztus 20-i eseményről.
Magyarázatot nem adott a dologra, de elismerte a bűncselekményt.
Elképesztő mennyiségű ember gyűlt össze hétfő délután a Kossuth térnél.
Egy 35 éves férfit gyanúsítanak a templom szétverésével.
A hódmezővásárhelyi polgármester egy európai uniós integrációról szóló beszélgetés után beszélt szándékairól.
Büszkék lehetünk itt Közép-Európában, mert szinte egyedülálló mennyiségű nyári szabadtéri színházat működtetünk és egyedülálló mennyiségű új produkcióval vártuk a magyar családokat és a külföldről Magyarországra látogató vendégeket - értékelte az Emberi Erőforrások ...
Az alkotmányos jogállam leépítését próbálja Orbán Viktor megideologizálni, amikor a liberális demokrácia végéről elmélkedik.
Mutatjuk, hol és mikor lövik fel a rakétákat.
Áder János köztársasági elnök a Sándor-palotában adta át az elismerést a szakembernek, akinek van néhány formabontó ötlete a születésösztönzésre. Például szavazati jogot adna a gyerekeknek is.
A soproni rendőrök rövid időn belül elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 35 éves helyi férfit. Kábítószert is találtak nála.
Még több cikk