-4 °C, Budapest
-4 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Péntek
2018.12.11. kedd, Árpád

Hírek

Jövőre minden eddiginél több forrást fordít a kormány a családokra, és további jelentős lépések várhatók, amennyiben a magyar emberek a nemzeti konzultáción megerősítik a kormány elképzeléseit.
Az összes megyeszékhelyen kértek engedélyt a félpályás útlezárásokra.
Átlépett a csillagközi térbe az 1977-ben útnak indított Voyager 2 űrszonda, amely ikertestvére, a Voyager 1 után a második olyan, ember alkotta űreszköz, amely „elhagyta Naprendszerünket” – jelentette be hétfőn az amerikai űrkutatási hivatal (NASA).
Napi egy kis pohár narancslé jelenősen csökkentheti a demencia kialakulásának kockázatát – ezt állapította meg egy nagy léptékű, hosszú távú amerikai kutatás.
Hét fiatal magyar high tech szakember ismerkedik az izraeli startupok sikerének titkaival a Visegrádi Négyek (Lengyelország, Csehország, Szlovákia és Magyarország) valamint Izrael közötti együttműködés első közös tanulmányútján.
Elpusztult Roger, Ausztrália híres boxoló kenguruja: a több mint két méter magas és 90 kilogrammos állat 12 éves volt.
A vevő egy meg nem nevezett kínai magángyűjtő, aki telefonon licitált.
Rablások miatt ítélték el a 39 éves férfit.
Tízperces rákteszt fejlesztésén dolgoznak ausztrál kutatók: az új vizsgálat 90 százalékos bizonyossággal lesz képes észlelni a fejlődő kórt a páciens vérében.
Őrizetbe vettek két újságírót Jordániában egy, a helyi keresztényeket sértő kép közzététele miatt – jelentették helyi források hétfőn. Egy hírportál Leonardo da Vinci: Az utolsó vacsora című híres festményének egy átalakított változatát közölte le.
Észak felől hidegörvény közeledik az ország felé, ami meghatározza a következő napok időjárását – hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn Facebook-oldalán közzétett videójában.
Nem kapcsolta ki mikrofont, rengetegen hallották a nő sikolyát, és a gyerekeik sírását.
Több mint egynegyede nő a Magyar Tudomány Akadémia (MTA) új levelező, rendes, külső és tiszteleti tagjainak javasolt kutatóknak – közölte a köztestület az MTI-vel hétfőn.
Országos általános sztrájkot szerveznek a munkavállalói érdekképviseletek, ha a parlament szerdán megszavazza a Munka törvénykönyvének módosítását – közölte a Zoom.hu-val a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke. A következő napokban felmérik, mekkora az akció támogatottsága.
Ahol nincs értelmiség, ott hosszú távú fejlődés nem lehetséges.
A jövőkép és az alternatíva hiánya teszi olyan végtelenül reménytelenné a mai szakszervezeti mozgalmat: nincs semmi, amit az orbáni neoliberalizmussal szembe állíthatna a baloldal.
Nem tudta megakadályozni az ellenzék, hogy napirendre vegye az Országgyűlés a túlóramódosítást. Nemesdy Ervint javasolja a BKK élére a főpolgármester Dabóczi Kálmán helyére. Elhalasztják a londoni alsóházban a keddre tervezett szavazást a brexit-megállapodásról. A nap legfontosabb hírei december 10-én.
Még több cikk