15 °C, Budapest
15 °C
Budapest
Holnap
18°
Holnapután
15°
Péntek
17°
2019.04.23. kedd, Béla

Gasztro hírek

Trump kereskedelmi háborút indított, drágább lesz a bor és a sajt
Vámriposzt A " Trump kereskedelmi háborút indított, drágább lesz a bor és a sajt " cikket a MiFérfiak.hu juttatta el hozzád -
A champagne az italok Ferrarija, a hasonlat csak annyiban sántít, hogy Franciaország büszkesége ez a habzó bor. Ennek megfelelően a pezsgőhöz kapcsolódó szakkifejezések túlnyomó része francia eredetű. A degorzsálást például már egyértelműen és végérvényesen átültettük a magyar nyelvbe, de ...
Minden, amit tudni akartál, vagy tudnod kell(ene) a világ legnépszerűbb borvidékéről. Öt nap, 5 teszt, egyre nehezedő kérdésekkel. Ma a pezsgőkészítés rejtelmeibe merülünk alá.
Egy balatoni olaszrizling és egy cabernet franc lett az idei, Hortobágyon rendezett XIII. Országos és Nemzetközi Bioborverseny csúcsbora. Idén két ország hét borvidékének 10 pincészete képviseltette magát a hortobágyi Ökotúra vendégházban megrendezett versenyen. A fehérborok kategóriájában ...
2019-ben is jön a Winelovers 100 - a 100 legjobb magyar bor kiadvány. A menetrend már fix, a visszaszámlálás is elindult a július 1-i tesztig és a szeptember 5-i megjelenésig. Mostantól kezdve a teszt kezdetéig minden nap bemutatunk egy bort a 2018-as 100-ból. Ma a 69. van soron.
Egy tálba rakjuk a felkockázott barackot, ráöntjük a konzerv levét is. Vaníliás cukorral, frissen facsart citromlével ízesítjük. Hozzáöntjük a fehérbort, rátépkedjük a bazsalikomleveleket, és pár órára a hűtőszekrénybe
A kacsamellet beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk, friss kakukkfűágat teszünk mellé, majd a bőrös részével lefelé serpenyőbe helyezzük, és nagy lángon sütni kezdjük. Körülbelül 7-8 percig sütjük a bőrös oldalán, majd mérsékeljük
Ezek után következhet a halak elkészítése. A tőkehalat és a pontyot egyenlő nagyságú szeletekre vágom, és enyhén sós, babérleveles és citromos vízben puhára párolom. A lazacot a gyufaszálra vágott leveszöldséggel együtt
Ha a sonkás tésztán már túl vagytok, és még mindig van a húsvéti sonkából, próbáljátok ki ezt! A siker garantált! ;-) A húsvéti sonkából nem lehet pont annyit venni, amennyi épp elég: vagy túl kevés, vagy egy hétig ehetnénk - ha bírnánk. Mindig megmarad annyi, hogy még egy fogás kifér ...
Mangós sajttorta recept
A mangó -nem véletlenül- az egyik legnépszerűbb gyümölcs, hiszen édes és lédús, ráadásul nagyon finom akkor is, ha smoothiet vagy krémlevest készítünk belőle, de szerintünk süteményekhez is rendkívül jó választás. Különösen igaz ez a sajttorta esetében, hiszen édes íze rendkívül jól ...
Még több cikk