14 °C, Budapest
14 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
10°
Szombat
2018.12.12. szerda, Gabriella
videkize.hu
VIDEKIZE
ELŐKÉSZÍTÉS: 1 óra - SÜTÉS: 7 perc - Vékony piskótát sütünk a hozzávalókból, hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a krémet.
Előbb a tölteléket készítem el, ehhez a darált húst (esetleg a ledarált maradék pörköltet vagy melegszendvicskrémet) hagymával, fokhagymával, ...
Kis kockákra felvágjuk a húst. A sárgarépát, a gyökeret és a zellert meghámozzuk, szintén apró kockára vágjuk. A zsiradékot felforrósítjuk egy ...
A mézet felforraljuk 6,5 dl tejjel, hozzáadunk egy beáztatott, kinyomkodott zselatinlapot. Apránként a csokira öntve felolvasztjuk azt, majd ...
A Sződligeti Jobbik csapatát Zima Istvánné terelgette a bogrács körül. Társaival először a kockákra vágott vöröshagymát dinsztelték meg a ...
A rizst megfuttatjuk egy kevés olajon, felengedjük másfélszeres mennyiségű vízzel, és egy kevés sóval ízesítve megpároljuk. A gombát ...
A húst megmossuk, megtöröljük, és kicsontozzuk úgy, hogy egyben maradjon. Ezt követően a késünkkel vékonyítjuk a húst, lehetőleg egy darabban ...
Egy serpenyőben felmelegítjük a vajat. Beletesszük a lisztet, felöntjük egy deci tejjel, sűrűre főzzük. A főtt tojásokat aprítógépben (vagy ...
Ehhez a jellegzetes csípős öntethez a hozzávalókat apró kockákra vágjuk, és egy tálban elkeverjük. Állni hagyjuk 5 percig, azután ízesítjük sóval, borssal.
A tésztához való alapanyagokat összegyúrjuk, és egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljára nyomkodjuk. A mascarponét kikeverjük a tojásokkal. A ...
Leszedjük az ágról a mentaleveleket, és apróra vágjuk. Összekeverjük a joghurttal. Mézzel, sóval, őrölt fekete borssal, citromlével, ...
A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat, végül a lisztet és az áfonyát. A tésztát kivajazott, ...
A felolvasztott zsíron az apróra vágott hagymát aranysárgára pirítjuk. A tűzről levéve belekeverjük az összetört fokhagymát meg az őrölt ...
Összekeverjük kukoricadarát a két egész tojással, ízesítjük egy kis reszelt citromhéjjal, és az összevágott petrezselyem zöldjével. Öntünk rá ...
Fehéredésig pirítjuk a vajon a kockára vágott húst. Hozzátesszük a felaprított zöldségeket, rádobjuk a mustárt, a sót, a csombort, majd ...
Konyhai papírtörlővel leszárítjuk a húst, könnyedén sózzuk és borsozzuk, betekerjük a baconba. Cérnával átkötjük, és serpenyőben ...
A cukrot fél evőkanál vízzel és a tojások sárgájával habosra keverjük, azután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet meg a tojások kemény ...
ELŐKÉSZÍTÉS: 25 perc - FŐZÉS: 2-3 óra - Kevés zsiradékon üvegesre dinszteljük a felaprított vöröshagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, ...
ELŐKÉSZÍTÉS: 80 perc - SÜTÉS: 1,5 óra - Beáztatjuk az áfonyát a konyakba egy-két órára. Leszedjük a hús szűz részét és a többi leeső ...
Megmossuk, leszárítjuk a sertéshúst. Sóval és zöld borssal bedörzsöljük. Kevés zsiradékon minden oldalról körbepirítjuk. Áttesszük egy kisebb ...
Szétválasztjuk a tojásokat, a sárgájukat kikeverjük a porcukorral, majd hozzászitáljuk a lisztet. A tojássárgájás masszához óvatosan ...
A rizst egy evőkanálnyi olajon megfuttatjuk, majd sóval ízesített, másfélszeres mennyiségű vízben megpároljuk. A szőlőleveleket egy pillanatra ...
Az aszalt szilvát egy napra vörösborba áztatjuk. A combot felszúrjuk, a hús és a bőr közti hártyát óvatosan, fakanál végével vagy ujjal ...
A tésztához való lisztet és a sót nagy tálba szitálom. A vajat kézzel eldolgozom benne úgy, hogy morzsalékos tésztát kapjak. Hozzáadom a vizet, ...
Kisebb lángon kiolvasztom a szalonnát, párolom a hagymát, és már mehet is a bográcsba – ahogy a horti vadászok emlegették – a „geda” húsa. ...
Egy kis lábasba beletesszük a cukrot, öntünk rá 1 deci vizet, és kis lángon, fedő nélkül, néha megkeverve 10-15 percig forraljuk. Ez idő alatt ...
Meghámozzuk a burgonyát, csíkokra vágjuk. Lábasba rakjuk, adunk hozzá egy nagy csipet sót, és forrás után még négy percig főzzük. Leszűrjük, ...
PIHENTETÉS: 2,5 óra - ELŐKÉSZÍTÉS: 20 perc - Meghámozzuk a vöröshagymát, mindegyiket félbevágjuk, majd nagyon vékonyan felszeleteljük. ...
A tejet a mézzel fölforraljuk. Hozzáadjuk a beáztatott zselatinlapot. 3 részben a csokira öntjük, közben folyamatosan keverjük, amíg az föl nem ...
A sütőt 240 fokra előmelegítjük. A vajat felolvasztjuk, habzásig hevítjük benne a lisztet. Apránként, habevővel kevergetve hozzáöntjük a forró ...
Bedörzsöljük a húsokat sóval, őrölt fekete borssal, mustárral, 2-3 evőkanálnyi Worcester-szósszal. Bedobozoljuk, és hűtőben hagyjuk érni ...
A babot éjszakára beáztatjuk, majd szűrőben lecsepegtetjük. A szalonnát csíkokra vágjuk, a zsírját kiolvasztjuk, majd megpároljuk benne a ...
ELŐKÉSZÍTÉS: 30 perc - KELESZTÉS: 2 óra - SÜTÉS: 40 perc - Az élesztőt felfuttatjuk langyos tejben, majd a tojással, a többi tejjel, egy evőkanál ...
ÁZTATÁS: 1 éjszaka - ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 1 óra - Előző este beáztatjuk a babot. Új sós vízben felrakjuk másnap főni. Puhára főzzük. Az ...
Beáztatjuk kevés vízbe a zselatinlapokat. A paprikákat apró kockákra vágjuk. Összekeverjük a kétféle krémsajtot, beledolgozzuk a kicsavart és ...
A csirkemellet és a májat csíkokra vágjuk, azután sóval és frissen őrölt borssal fűszerezzük. A csirkefalatokhoz 1-1 darabka kimagozott datolyát ...
Közeledvén a húsvét, már böjti szelek fújnak. Ennek tudható be, hogy ez a kis mákos összeállítás bizony húsmentesre sikerült. A kifliket ujjnyi ...
A saláta hozzávalóit – a sóskát meg a radicchiót – megmossuk, szárazra rázzuk, és nagyobb darabokra tépkedjük. Beletesszük egy salátástálba, ...
Meghámozzuk a krumplikat. Az egyiket a sajtreszelővel szálasra, a másikat a reszelő apró rombuszos oldalán inkább pépesre reszeljük. Tálba tesszük, ...
A csirkemelleket nagyobb szeletekre vágjuk. Megsózzuk, és a forró olajban mindkét oldalán megsütjük. Ne süssük sokáig, hogy ne száradjon ki! Az ...
ELŐKÉSZÍTÉS: 20 perc - SÜTÉS: 30 perc - Egy tálban összekeverjük a kétféle lisztet a fahéjjal, a sütőporral, a sóval. A puha vajat elektromos ...
Lereszeljük a vöröshagymát. A csilit kimagozzuk, és apró kockára vágjuk. Az összes hozzávalót egyszerre egy kis lábasba rakjuk, és kis lángon ...
Habosra keverjük a vajat a tojások sárgájával és 20 dkg cukorral. Hozzáadjuk a szódabikarbónát, a tejet és a lisztet. Jól összedolgozzuk, és ...
A zöldségekkel kezdtem: a krumplik és a nagy hagymák tetejét levágtam, majd kivájtam a közepüket úgy, hogy nagyjából egy-másfél centi vastag ...
Egy tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, a kakaóporral, a sóval meg a lereszelt vagy apró darabokra tördelt tejcsokoládéval. Egy másik ...
Egy nyolcba vágott limettet 2-3 teáskanálnyi barna nádcukorral együtt vastag falú pohárba teszünk. Mozsártörővel alaposan szétnyomkodjuk. A poharat ...
Amíg puhul a hús meg a káposzta, bedagasztjuk a tésztát: a lisztet tálba rakjuk, hozzáadjuk a langyos vízben feloldott élesztőt. Ízlés szerint ...
Szétválasztjuk a tojásokat. Először a fehérjékből habot verünk. Utána egy másik tálban a tojások sárgáját elektromos habverővel nagyon habosra ...
Még több cikk