22 °C, Budapest
22 °C
Budapest
Holnap
25°
Holnapután
24°
Kedd
22°
2018.08.18. szombat, Ilona
videkize.hu
VIDEKIZE
A burgonyát meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, majd burgonyanyomóval áttörjük. Hozzáadunk 10 dkg vajat, a tojások sárgáját, a finomra vagdalt ...
Az omlós tészta hozzávalóit sima tésztává összedolgozzuk, és fóliába csomagolva 2 órát pihentetjük a hűtőszekrényben. Egy 26 cm-es ...
Az aszalt gyümölcsöt apróra vágjuk, beáztatjuk a rumba. A joghurtot a tojásokkal simára elkeverjük. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, ...
A sütőt előmelegítjük 180-200 fokra. A körtéket megmossuk, leszárítjuk, kivesszük a magházukat, és vékony, 2-3 mm vastag kockákra vágjuk. Egy ...
ELŐKÉSZÍTÉS: 30 perc - PIHENTETÉS: 1 óra - SÜTÉS: 75 perc - Elkeverjük a lisztet a sütőporral, a cukorral és a keményítővel. Ráreszeljük a ...
Kibélelünk sütőpapírral egy 25 × 25 cm-es tepsit. 180 fokra előmelegítjük a sütőt. Kikeverjük a tésztához a tojást a cukorral, vajjal, majd ...
A zsályát leöblítjük, szárazra rázzuk, és lecsipkedjük a levelét. A tököt karcsú cikkekre szeleteljük, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, és ...
Először elkészítem az öntetet: a húsalaplét egy fazékban felmelegítem. A hagymákat megtisztítom, finomra vágom, majd az alapléhez adom, és ...
Megmossuk a mazsolát, aztán félórára beáztatjuk az evőkanálnyi rummal elkevert meleg vízbe. A cukrot habosra keverjük a tojások sárgájával meg a ...
A citromot és a narancsot felszeleteljük, a szőlőszemeket elfelezzük és kimagozzuk. Az egészet egy bólésedénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a ...
A tarját felszeleteljük, besózzuk, egy kicsit kiveregetjük, majd bedörzsöljük zúzott fokhagymával. A zsemléket felkockázzuk, és a sütőben egy ...
A hús bőrös részét kockásra bevagdossuk, besózzuk, azután egy mély tepsibe helyezzük. Ízlés szerint szórunk mellé a fűszerekből, és köré ...
A csirkemellfilét csíkokra vágjuk, kevés forró olajban hirtelen megpirítjuk. Amikor majdnem kész, rászórjuk a szezámmagot, és azzal is ...
Tisztítsuk meg a halakat, ha szükséges. Egy nagy edényben olívaolajon futtassuk meg az összezúzott fokhagymát, egy icipici erőspaprikát, majd adjuk ...
A káposztát az olajban az almalével felöntve félpuhára pároljuk. Hozzáadjuk a szeletekre vágott almát és a cukrot, amivel néhány percig pároljuk, ...
Megmossuk a szárnyast, majd a szokásos módon feldaraboljuk. Egy fazékba tesszük, engedünk rá hideg vizet. Hozzádobjuk a meghámozott, feldarabolt ...
A burgonya héját ledörzsöljük, majd enyhén sós, köménymagos vízben megfőzzük, és a levében hagyjuk kihűlni. A salátát nagyobb darabokra ...
Meghámozzuk a krumplit, felkockázzuk. Berakjuk egy fazékba, öntünk rá annyi vizet, amennyi ellepi, sózzuk, és addig főzzük, míg a krumplidarabok el ...
Kezdjük a füstöléssel! Egy bogrács aljára körülbelül 3 maréknyi fűrészport szórunk. A bográcsba rácsot helyezünk, erre fektetjük a bőrétől ...
A padlizsánt fél centis karikákra vágtam, melyeket sózva-borsozva minimális olajon megsütöttem. A burgonyákat szintén felkarikáztam, majd besamel ...
A halat meglocsoljuk az egyik citrom levével, megkenjük mustárral, majd 3 evőkanálnyi forró vajon a szeletek mindkét oldalát pár perc alatt ...
ELŐKÉSZÍTÉS: 40 perc - KELESZTÉS: 1,5 óra - SÜTÉS: 30 perc - Egy kis pohárban kikeverjük az elmorzsolt élesztőt egy evőkanál cukorral, és ...
Az édesburgonyákat meghámozzuk, félbevágjuk. Karalábévájóval kiszedjük a közepüket, felkockázzuk. A töltelékhez összekeverjük a túrót az ...
A palacsinta édesen, sósan egyaránt megunhatatlan, körözöttel megrakva pedig igazán különleges. Egy keverőtálban összedolgozom a tojásokat a tej ...
Serpenyőben olajon néhány perc alatt elősütjük a sóval bedörzsölt 4 nagy pulykamellszeletet. Ezután ráfektetünk 2-2 szelet sonkát, ráhalmozzuk a ...
Mielőtt hozzálátnék a tészta elkészítéséhez, érdemes feltenni vizet forralni egy nagy fazékban. A lisztből, a tojásokból – az egyik ...
A kalácsot felszeleteljük, meglocsoljuk egy kevés tejjel, majd a szeletek felét vastagon kivajazott tálba helyezzük. Rárakjuk a karikákra vágott ...
A konyhakész tyúkot egy nagy fazékba tesszük, és annyi hideg vizet öntünk rá, amennyi bőven ellepi. Fedő nélkül felforraljuk, a keletkező habot ...
A birsalmát meghámozzuk, négybe vágjuk, kimagozzuk, és nagyobb darabokra vágjuk. Fazékba tesszük, öntünk rá annyi vizet, amennyi ellepi, majd ...
ELŐKÉSZÍTÉS 25 perc. - PIHENTETÉS 30 perc. - SÜTÉS 30 perc. - Összegyúrjuk a lisztet, a sütőport, a cukrot, a tojást és a vajat három evőkanál ...
ELŐKÉSZÍTÉS: 10 perc - PIHENTETÉS: 1 éjszaka - SÜTÉS: 2 óra 45 perc - Az oldalast sózzuk-borsozzuk, és fólia alatt 140 fokon 2 órát sütjük.
A krumplit meghámozzuk és sós vízben félkészre főzzük. Leszűrjük és félretesszük. Két vöröshagymát felaprítunk, olaj és vaj keverékén ...
Felszeleteljük a húst, megsózzuk, majd kevés zsiradékon mindkét oldalát pirosra sütjük. Enyhén sós, bő vízben megfőzzük a bulgurt. Teszünk ...
ELŐKÉSZÍTÉS: 1 óra - FŐZÉS: 3 óra - Alaposan megmossuk a birset, majd héjastul negyedeljük. A csutkát és a hibás részeket kivágjuk, hámozni nem ...
Az almát félbevágjuk, kiszedjük a magházát, a húsát karcsú hasábokra vágjuk, majd 10 percig érleljük a narancslében. Azután összekeverjük a ...
A tojásokat fölverjük, felváltva hozzáadjuk a lisztet és a sört. A tésztát enyhén megsózzuk, és simára keverjük. A szilvákat kettévágjuk, ...
Ha szárazbabot használunk, sós, babérleveles vízben megfőzzük. Felszeleteljük a fokhagymát, kis zsiradékon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a nagyobb ...
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Az aszalt gyümölcsöket felkockázzuk, majd meglocsoljuk a rummal, és hagyjuk 30 percig pihenni. Addig nagyobb ...
A lisztet összemorzsoljuk az 5 egész tojással meg az 5 tojássárgájával. Hozzáadjuk a puha vajat, a langyos tejben felfuttatott szalalkálit meg a sót, ...
Egy kis pohárba morzsoljuk az élesztőt, szórunk rá egy nagy csipet cukrot, öntünk rá kevés langyos tejszínt. Elkeverjük, hagyjuk felfutni. Ha ...
A hússzeleteken kis zsebet vágunk, kívül-belül sóval és borssal fűszerezzük. A zsebeket megkenjük szederlekvárral, és mindegyikbe beletöltünk 2-2 ...
A karalábékat vékonyan meghámozzuk, félbevágjuk, levágunk a talpukból egy-egy korongot (hogy biztosan álljanak), és kivájjuk a belső részüket ...
Vendégváró falatkákból sosem elég! Nem minden locsolónak van ideje a nagy, krémes torták körülményes elmajszolására, a kisfiúk pedig – a ...
FŐZÉS: 20 perc - ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 1 óra - Héjastul megfőzzük a krumplit. Meghámozzuk, krumplinyomón áttörjük. A vöröshagymát apróra vágjuk, ...
A spenótból bizony nemcsak főzeléket lehet készíteni. Íme, egy újabb jó ötlet a zöld vitaminforrás felhasználására. A lisztet a sóval, az ...
Vékony csíkokra vágjuk a füstölt sonkát. A salátákat megtisztítjuk, megmossuk, salátacentrifugával vagy papírtörlő segítségével ...
ELŐKÉSZÍTÉS: 1 óra - SÜTÉS: 10 perc - PIHENTETÉS: 4 óra - Habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral, majd több részletben hozzáforgatjuk ...
A lisztet elvegyítjük az egész tojásokkal, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a sütőporral, a mandulával, a piskótamorzsával, csipetnyi sóval, a ...
Még több cikk