10 °C, Budapest
10 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Vasárnap
2018.12.13. csütörtök, Luca
urbanlegends.hu
URBANLEGENDS
Egy egyetemi házi feladat egy közel nyolcmilliós nézettségű vírusvideót szült.
Megvan az esélye annak, hogy napjaink autoriter vezetői megismételjék a múlt hibáit, de a direkt történelmi összehasonlítások alapján hozott ...
A havi hoaxkvízben valós hírek keverednek álhírekkel. Tippelhetsz is, de érdekesebb a teszt akkor, ha válaszadás előtt utánanézel az egyes állításoknak.
Szépen illusztrált páros portrét közölt a BBC egy amerikai álhírgyárosról és egy brüsszeli tényellenőrzőről. És még az is lehet, hogy nem ...
A neves filozófus-történész gondolatai a tények megtagadásának lehetséges hatásairól, valamint a propaganda szerepéről az elnyomás felé vezető úton.
Női ruhában jöhetett át az elítélt macedón miniszterelnök a magyar határon - írták meg a múlt héten magyar lapok is. A hír félreértésen alapult.
Létezik-e természet adta tehetség, vagy a fenomének sikere esetleg magyarázható valami mással is? - teszi fel a kérdést Anders Ericsson.
A technológia segíthet mind az álhírek visszaszorításában, mind a társadalmi kompromisszum létrejöttében - vallja a netes bizniszben 40 éve aktív ...
Legalábbis ezt állítja egy Facebookon terjedő szöveg. Tamás Ildikó folklórkutató segít értelmezni a halandzsa mondókák eredetét és funkcióit.
Idén először Magyarország is bekerült az oxfordi egyetem Computational Propaganda projektjének éves jelentésébe, amelyet az Index.hu szemléz.
A havi hoaxkvízben valós hírek keverednek álhírekkel. Tippelhetsz is, de érdekesebb a teszt akkor, ha válaszadás előtt utánanézel az egyes állításoknak.
A fejlett világ gyerekei ma jobb helyzetben élnek, mint bármikor a történelem folyamán. Ám a megbecsülés végtelenné fokozása néhány ...
Daniel Kahneman munkássága alapjaiban forgatta fel a döntésekről alkotott korábbi elképzeléseket. A HVG Extra A nő magazinba írt cikkemben öt ...
Bálint gazda nem zakkant meg - ezt a címet viseli az a cikk, amelyben az ismert kertész a vele kapcsolatos különböző álhírekre reagál.
Hogyan kerülhetjük el, hogy megvezessenek minket napjaink bonyolult, egyetlen ember számára megérthetetlen világában? - teszi fel a kérdést új ...
Az Eszty-torta története, avagy hogyan lett egy kiskapus üzleti gyakorlatból politikai törleszkedés vádja, majd pillanatok alatt bojkottfelhívás.
Anders Ericsson kiválóságkutató új könyvében arról is szót ejt, hogyan értelmezte félre megállapításait a 10 ezer órás szabály atyja, Malcolm Gladwell.
Még több cikk