6 °C, Budapest
6 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Péntek
2021.01.19. kedd, Sára
medicalonline.hu
MEDICALONLINE
Egy Salgótarjánban született kislány az első gyermek 2021-ben vidéken. Kisfiú lett az első fővárosi újszülött.
Új szabályok léptek életbe pénteken az Egyesült Királyság és az Európai Unió kapcsolatrendszerében, miután véget ért a brit EU-tagság tavaly ...
A koronavirus.gov.hu pénteki adatai szerint 2764 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést és meghalt 130 beteg.
Már 21 kórházi oltóponton zajlik az egészségügyi dolgozók beoltása. Jövő héttől pedig már 25 áll munkába. Az oltópontokon közvetlenül is be ...
A világban már 83 445 600-ra emelkedett a koronavírus-fertőzöttek, 1 818 387-re a halálos áldozatok és 47 034 325-re a gyógyultak száma.
A magyar kormány kiemelt támogatást nyújt a hazai egészségügyi rendszer megújítására, írja közleményében a szaktárca.
A magyar társadalom körülbelül egyharmada azonnal beoltatná magát, mondta Gulyás Gergely az atv.hu-nak adott szilveszteri interjújában.
Az idén ugyan az egész életet felforgatta a pandémia, 2021-re viszont úgy lépünk át, hogy bár még tart a koronavírus-járvány, az új évben már ...
Tájékoztatást tett közzé az egészségbiztosítási alapkezelő az év végi maradvány felosztásáról és a többletkapacitások befogadásáról.
A koronavirus.gov.hu csütörtöki adatai szerint 2971 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést és meghalt 108 beteg.
A járványszakértők azt feltételezik, hogy első ízben Délkelet-Angliában azonosított vírusmutáció már terjed az USA-ban, írja az MTI nyomán a hvg.hu.
A világban már 82 709 354-re emelkedett a koronavírus-fertőzöttek, 1 805 002-re a halálos áldozatok és 46 731 540-re a gyógyultak száma.
A miniszterelnök az emberi erőforrások miniszterének javaslatára január 1-jétől az Emberi Erőforrások Minisztériuma helyettes államtitkárává ...
Munkahelyük megőrzése érdekében ismét bértámogatásban részesülhetnek a KFI szektor magasan képzett szakemberei.
Gépjárművekre és kiegészítő támogatásra pályázhatnak a fogyatékossággal élőknek szolgáltatást nyújtók fenntartói összesen több mint félmilliárd forint értékben.
Karikó Katalin biokémikus, a BioNTech cég alelnöke kapta először a Közmédia Év Embere Díjat, közölte az MTVA Sajtó Osztálya.
Növekvő tendenciát Debrecenben és Kaposváron mértek, a koncentráció Egerben, Győrben és Szombathelyen csökkent.
Január elején huszonötre nő az oltóhelyek száma Magyarországon az újabb vakcinaszállítmányoknak köszönhetően, mondta az országos tisztifőorvos ...
Minden akadály elhárult az elől, hogy Argentína legyen az első nagy dél-amerikai ország, ahol legalizálják az abortuszt, írja a hvg.hu.
Az egészségügyi unió megteremtése az egyik legfontosabb céljuk az európai intézményeknek a következő időszakban.
Ünnepélyes keretek között szerda reggel aláírták az Európai Unió és az Egyesült Királyság közötti jövőbeni kétoldalú kereskedelmi és egyéb ...
Mintegy fél tucat rendelettel a kormány „átrajzolta” az egészségügyi ellátórendszer teljes palettáját, írja a Népszava.
Törvénnyel tilthatják meg Németországban a kivételezést az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) elleni oltással rendelkezőkkel.
Nem ötvenezer, hanem feltehetően félmillió, vagyis a korábbiakban közölteknél tízszer több fertőzött volt Vuhan városában, ahonnan elindult ...
A koronavirus.gov.hu szerdai adatai szerint 1972 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést és meghalt 137 beteg.
Megérkezett Magyarországra a koronavírus elleni német-amerikai vakcina második, 70 ezer oltóanyagot tartalmazó szállítmánya szerdán kora reggel.
Világszerte 81 997 581-re emelkedett a koronavírus-fertőzöttek, 1 789 912-re a halálos áldozatok és 46 349 388-ra a gyógyultak száma.
Az OTSZ Online szerint a jelentősebb depressziós zavart mutató egyénekben sokkal valószínűbb az inzulin-rezisztencia fennállása, mint azokban, akik ...
Legkevesebb 12 eddig ismeretlen mélytengeri fajt fedeztek fel a kutatók az elmúlt csaknem öt évben az Atlanti-óceánban.
Ahogy a szegény országokra jellemző, a magyar háztartások kiadásainak nagy szeletét teszik ki az élelmiszerek, írja a hvg.hu.
Az alvásmedicina az alvás-ébrenlét zavarokkal foglalkozó multidiszciplináris klinikai specialitás, melynek ellátási területéhez számos, ...
Az elmúlt három nap alatt 2461 egészségügyi dolgozó kapta meg a koronavírus elleni védőoltást. A héten újabb vakcinaszállítmány érkezik, így ...
Figyelmeztetést kaptunk, mondta Michael Ryan, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) veszélyhelyzeti igazgatója, akit a 444 idéz.
A Fővárosi Önkormányzat „Budapestért” díjjal ismerte el dr. Papp Magor háziorvosi és szakellátás-vezetői tevékenységét.
A miniszter utasítása szerint január 1-jétől folytatja miniszteri biztosi munkáját Tóvizi Attila, írja a Weborvos.
Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke értékelte az évet az Index-nek.
Jók a tapasztalatok a koronavírus elleni oltóanyaggal, és biztató az is, hogy csökken az új fertőzöttek száma, foglalta össze a járványügyi ...
A koronavirus.gov.hu keddi adatai szerint 902 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést és meghalt 131 beteg.
Világszerte 81 260 603-ra emelkedett a koronavírus-fertőzöttek, 1 774 130-ra a halálos áldozatok és 45 969 222-re a gyógyultak száma.
Várhatóan 2021-ben is kiugró népszerűségnek örvend majd a SZÉP-kártya  – jelzi előre a BDO Magyarország elemzése alapján a HRPWR.
Az Origo szerint a vérkeringés legszűkebb hajszálereibe is bejutó eszközt fejlesztettek svájci kutatók vezetésével.
Szakemberek részletesen megfigyelték, monitorozták olyan művészek művészetének alakulását, akik Alzheimer-kórosak lettek. Több esetben észlelték, ...
A koronavírusnak nincs direkt hatása a visszerességre, de trombózisra hajlamosít. Dr. Bihari Imre érsebész szakorvos, egyetemi docens válaszolt a ...
Könnyítés a veszélyhelyzet alatt fennálló keresőképtelenség igazolásában, hogy a dokumentumok e-mailben is továbbíthatók.
Biztatóan alakulnak a járványügyi adatok Magyarországon; eddig 1094-en kapták meg a védőoltást – hangzott el az operatív törzs tájékoztatóján.
A hiteles és pontos információkért a felvi.hu oldalra érdemes ellátogatnia mindenkinek, aki szeretne továbbtanulni.
A Napi.hu szerint a koronavírusos-halálozás területi különbségeire derítenek fényt ez európai statisztikai hivatal adatai.
Kiss László Széchenyi-díjas csillagász, kutatóprofesszor kapta idén Az év ismeretterjesztő tudósa díjat.
Még több cikk