27 °C, Budapest
27 °C
Budapest
Holnap
24°
Holnapután
20°
Péntek
23°
2018.08.21. kedd, Sámuel
medicalonline.hu
MEDICALONLINE
Az e-cigaretta belélegzett párája károsíthatja az immunrendszert – állapította meg egy új brit kutatás, amelyről a BBC News számolt be.
A nemdohányzók fokozottabb védelméhez szükséges intézkedések felügyeletével és koordinációjával bízták meg Lázár Jánost.
Magánrendelőket ellenőrzött az adóhatóság, hatvanmillió forint be nem fizetett közterhet kért számon, adja hírül a Magyar Idők.
Tonga miniszterelnöke új kihívást indított. A hvg.hu szerint a cél az, hogy a vezetők egy év alatt leadják súlyfeleslegüket, példát mutatva a lakosságnak.
Az utóbb időszakban azon területeken is egyre gyakoribb a skorbut, ahol lenne lehetőség a megfelelő C-vitamin-bevitelre, írja a 24.hu.
A rezsitámogatás mellett a beavatkozásokra is több dotációt kapnak az alapellátó fogorvosok, tudta meg a Magyar Idők.
Az Emmi egészségügyért felelős államtitkársága alá rendelt gazdálkodási és intézményfelügyeleti kabinet vizsgálja felül a kórházak ...
Szabó Bálintot, az ÁEEK főosztályvezetőjét a Magyar Hírlap kérdezte az EESZT használatáról és a csatlakozásra kötelezett intézmények köréről.
A Policy Agenda egy küszöbönálló egészségügyi reform lehetőségeit mérlegelte a politikai időzítés szempontjából, közli az ATV.
Az ARWU rangsort megjelentető SanghaiRanking frissen kiadott szakterületi listáin több kategóriában is szerepel a Semmelweis Egyetem.
A heti 45 órát meghaladó munkaidő a nőknél jelentősen növeli a 2-es típusú diabétesz kialakulásának a kockázatát, írja a PharmaOnline.
Egy speciális vegyület révén képesek csökkenteni bizonyos zöldségek, köztük a káposzta vagy a brokkoli a bélrák kialakulásának kockázatát.
A Magyar Narancs csütörtöki lapszámában Sinkó Eszter egészségügyi közgazdásszal próbálják értelmezni az ÁSZ-elnök nyilatkozatát.
A parlagfű okozta tünetek komplexitása miatt keresik fel sokan az orvost – mondta Nékám Kristóf allergológus a Kossuth Rádióbana Híradó szerint.
A TP53 olyan anyagot állít elő, amely képes kimutatni a sejtekben a DNS-károsodást, majd a hibák kijavítására serkenti a sejtet írja a 24.hu.
A gluténmentes étrend növelheti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát – találták kínai kutatók a Magyar Idők szerint.
Nem reális a Szent Imre bővítése, toldozgatás után sem felelne meg centrumkórháznak, mondta a Vasárnapi Híreknek Bedros J. Róbert.
A fizikai aktivitás és a kiegyensúlyozott táplálkozás mellett a szaunázás és a hideg fürdő, a jégkamra lehetnek azok az elemek, amelyek jelentősen ...
A fővárosi Olimpiai parknál lévő rakparti részen a fogyatékkal élők, mozgáskorlátozottak nézhetik majd meg az augusztus 20-ai esti tűzijátékot.
A hideg- és a melegfront is segítheti a szülés beindulását, önmagában a kánikula miatt viszont nem születik több baba.
Hosszútávon mindenképpen javít az egészségi állapoton a dohányzás abbahagyása, még akkor is, ha ez erőteljes hízáshoz vezet – írja a Zoom.
Nem volt külsérelmi nyom, nem sérült meg az a konténer, ami miatt szerdán este le kellett zárni a Liszt Ferenc-repülőteret, közölte az OKI szakértője.
Több mint kétszáz, a világ számos országából érkező fesztiválozót szállítottak be és láttak el a Honvédkórházban a Sziget Fesztivál alatt.
Tavaly óta háziorvosok is elvégezhetik a körzetükbe bejelentkezett amatőr sportolók sportorvosi vizsgálatát, írja a TEOL.
A Figyelő szerint a budai centrumkórház megérdemelné, hogy a magyar egészségügyben kiemelkedő személyről nevezzék el.
Az LG mutatta be azt az érintőkijelzős, fali konzolos kórházi televíziót, amely kényelmes és biztonságos megoldásokat kínál a betegeknek és orvosoknak.
Az egészségügy mely területein van a legnagyobb baj? – tette fel a kérdést a Hetek Sinkó Eszter egészségügyi közgazdásznak.
Sipka Balázs szerint még nem oldották meg azt az adminisztrációs problémát, amely miatt nem tudnak rezidenseket felvenni a kórházak, írja az InfoRádió.
Júliusban a megszokott mértékben, 3,5 milliárd forinttal nőtt a kórházadósság, amely így átlépte a 38 milliárd forintot, írja a Napi.hu.
Az Országos Mentőszolgálat komplex mentésirányítási tervet dolgozott ki, és az ünnepre külön mentésirányítási központot hoznak létre.
Rétvári Bence, az EMMI miniszterhelyettese augusztus 20-a alkalmából állami kitüntetéseket és szakmai díjakat adott át a Pesti Vigadóban.
A vírusok együttműködve képesek legyőzni a baktériumok ellenük kifejlesztett védekező rendszerét, a napjainkban génszerkesztésre használt ...
Akár egyes kórházak élén is lehetnek változások – mondta Kásler Miklós miniszter a Magyar Időknek adott interjúban.
AMiniszterelnökséget vezető miniszter beszélt a Magyar Időknek az egészségügy és a közigazgatás nagyszabású átalakításáról is.
Az Emmi az alapellátási a kasszából szüntetné meg a betegszállítás forráshiányát és a gyermekellátás költségeinek alultervezettségét, írja a 168 óra.
Minél több növényi alapú ételt fogyasztunk, annál alacsonyabb a korai halálozás kockázata.
Minden harmadik szürkehályog-eltávolításkor cilinderes műlencsét is beültetnek a páciens szemébe a győri kórházban, közölte a Kisalföld.
Nagyobb valószínűséggel születik autista gyereke azoknak a nőknek, akiknek a terhesség ideje alatt magas DDT-szintet mérnek a vérében.
Újabb sikeres műtétet végeztek el a fejüknél összenőtt bangladesi ikerpár szétválasztásán dolgozó magyar orvosok.
A MaNcs lehozta az új ciklusról írt jóslásaim, találgatásaim, közli Kincses Gyula.
A 444 szerint az arizonai Mesa városának kórházában az ápolószemélyzet 10 százaléka mehet hamarosan szülési szabadságra.
A hőség miatt néhány megyére és a fővárosra a másodfokú figyelmeztetést is kiadták keddre.
Meglehetősen provokatív javaslattal állt elő Nagy Ákos keszthelyi fogorvos, az Országos Alapellátási Szövetség alelnöke, írja a Népszava.
Az adminisztrációs hiba után valószínűleg kommunikációs hiba akadályozza, hogy gördülékenyen tudjanak kórházakhoz szerződni a rezidensek, írja ...
Idén harmadik alkalommal lehet pályázni a Nekem Szól! Egészségértés Díjra.
A WHO a védőoltások általánossá tételét sürgette a kanyaró európai terjedésének megfékezése érdekében.
Hőségriasztást rendelt el kedd déltől az országos tisztifőorvos, tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az MTI-t.
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere állami kitüntetéseket adott át ...
Még több cikk