12 °C, Budapest
12 °C
Budapest
Holnap
16°
Holnapután
Péntek
10°
2020.11.24. kedd, Emma
medicalonline.hu
MEDICALONLINE
Már a magyarországi települések 91 százalékában van igazolt fertőzött, hangzott el az operatív törzs keddi, online sajtótájékoztatóján.
Az infektív megbetegedéseknél, virális, bakteriális és gomba által okozott gyulladást különítünk el, azonban sinusitis esetén a gomba és ...
Hazánkban elsőként továbbított röntgenfelvételt egy diák az Innomed és az NMHH segítségével, Vodafone 5G-n keresztül.
Szlávik János szerint ismertetni kell az emberekkel, mi történik a szervezetükben a Covid-vakcina hatására, hogy minél többen beadassák.
Külföldön az egészségügyi minisztériumok készítenek etikai ajánlást – nyilatkozta a Pesti Hírlapnak a MOK Etikai Kollégiumának elnöke.
Különös figyelmeztetést szúrt ki a Népszava az aneszteziológus és intenzív terápiás orvosok szakmai kollégiumának honlapján.
A koronavirus.gov.hu kedd reggeli adatai szerint 3929 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 117 beteg.
A tüdőrák évente mintegy nyolcezer ember haláláért felelős, a kórt hamarabb felismerve a betegek több mint felének esélye lenne a túlélésre.
A kiemelkedő teljesítményt nyújtó magyar kutatók a jövő évi Élvonal kutatási kiválósági programra 2021. február 16-áig pályázhatnak.
A fővárosi egészségügy fejlesztéséről beszélgetett a Magyar Hírlap Tóvizi Attilával, az ÁEEK főigazgató-helyettesével.
A koronavírus-fertőzöttek száma 59 131 816-ra emelkedett, a halálos áldozatok száma 1 395 865-re, a gyógyultaké pedig 37 853 018-ra nőtt.
A húsmentes étrend követői a csonttörés, különösen a csípőtörés nagyobb kockázatával nézhetnek szembe egy új tanulmány szerint.
Naponta 10-15 ezer mintavételt koordináló új Covid-irányítási központ kezdte meg munkáját Budapesten, tájékoztatott az OMSZ.
Októberben 710 millió forinttal csökkent a  kórházak tartozása, amely így 40,8 milliárd forintot tesz ki a MÁK adatai szerint, írja a Napi.hu.
Jövőre már havi 8000 forintot kell fizetniük azoknak, akiknek nincs egészségbiztosításuk, írja az adóhatóságra hivatkozva a 24.hu.
A légszennyezéssel összefüggő halálesetek száma még így is mintegy 400 ezer korai halálesethez vezet a kontinensen, közölte az Európai Bizottság.
A célzott tesztelés elsősorban azokat a csoportokat és közösségeket érinti, akiknél felmerülhet a fertőződés esélye, hangzott el az operatív ...
Jól látszik már, mennyivel növeli az összhalálozást a koronavírus-járvány Magyarországon. A KSH legfrissebb adatait elemezte a Napi.hu.
A hiperbár oxigénterápia egészséges idősödő felnőtteknél megállíthatja a vérsejtek öregedését, és megfordíthatja az öregedés folyamatát.
A vásárlási idősáv bevezetését javasolták az Idősek Tanácsának tagjai, de a tavaszitól eltérő gyakorlattal, közölte Novák Katalin a közmédiával.
A felhívás óta már több mint 350-en jelentkeztek vérplazmadonornak, közölte az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) szakmai főigazgató-helyettese.
Vályi-Nagy István, a DPC főigazgatója a Magyar Nemzetnek elmondta, vizsgálják, hogy az emberek egy része miért nem kapja el a betegséget.
A koronavirus.gov.hu hétfő reggeli adatai szerint 3334 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 91 beteg.
Szlovéniában ma megkezdik az egészségügyi dolgozók rendszeres és kötelező, gyors koronavírus-tesztelését, írta a helyi média.
Magyarországon szétterjedt a koronavírus, a vasárnapi adatok szerint a települések kilencven százaléka érintett, mondta Müller Cecília.
Az orvosi kamara szerint népesedéspolitikai okai vannak annak, hogy a nőgyógyászokra nem vonatkozik a törvény, hangzott el az RTL-en.
A koronavírus-fertőzöttek száma 58 615 834-re emelkedett, a halálos áldozatok száma 1 387 179-re, a gyógyultaké pedig 37 477 986-ra nőtt.
Ha a kormány tartja az ígéretét, 150 milliárd forintot kell szánnia arra, hogy az alapellátásban dolgozó orvosok és szakasszisztensek fizetése ...
A nemzet egy emberként tisztelettel adózik az egészségügyi és szociális dolgozók teljesítménye előtt, jelentette ki az emberi erőforrások minisztere.
Életbe lép a daganat gyanúval beutalt betegek esetében a 7+3 napos szabály: 7 napon belül a vizsgálatot elvégzik és további 3 nap alatt a felvétel ...
A koronavirus.gov.hu vasárnapi adatai szerint 4320 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést és meghalt 111 beteg.
A nyilvántartott koronavírus-fertőzöttek száma 58 095 887-re nőtt vasárnapra, a halálos áldozatok száma 1 379 839-re, a gyógyultaké 37 170 883-ra.
A szerb és a szlovén kormány is szigorítja a koronavírus-járvány megfékezését szolgáló intézkedéseket. Nemzetközi kitekintés.
A Magyar Nemzet szerint fogyasztóvédelmi vizsgálatot indított az ITM egy budapesti székhelyű magáncég weboldalán olvasható felhívás miatt.
Megkaptuk a kormányrendelet tervezetét, amiről két egyeztetés is volt. Kedden Pintér Sándornál a pártok és a MOK járt, szerdán az EMMI-ben az ...
Egy új, nagy léptékű tanulmány szerint az új típusú koronavírus okozta Covid-19 a tünetek jelentkezésekor, majd az ezt követő öt napban a ...
A koronavirus.gov.hu szombati adatai szerint 4397 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést és meghalt 121 beteg.
A világon 57 517 850 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 1 371 589, a gyógyultaké pedig 36 825 360.
A súlyos demenciában szenvedők eutanáziája előtt az orvosok altatót keverhetnek a páciensek ételébe vagy italába, ha fennáll a lehetősége, hogy ...
Majdnem minden második magyar arról számol be az Európai Parlament reprezentatív felmérésében résztvevők közül, hogy a járvány miatt csökken a ...
Az eredetileg az ebola- és a marburg-vírusfertőzés kezelésére kifejlesztett antivirális gyógyszer drága és semmi nem bizonyítja, hogy hatásos ...
A kormány az orvosegyetemi hallgatók segítségét kéri a koronavírus-járvánnyal szembeni egészségügyi védekezésben.
A világon 56 895 516 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 1 360 342, a gyógyultaké pedig 36 508 620.
Az asszisztált reprodukciós eljárások nem növelik a petefészekrák kialakulásának kockázatát egy új tanulmány szerint.
E-cigarettával szokik rá a dohányzásra a tizenéves fiatalok többsége, mert nincsenek tudatában annak, hogy ez ugyanúgy károsítja a tüdőt, mint a ...
Az Ericsson 2020 végére mintegy 190 millió 5G-s mobilelőfizetéssel számol globálisan, számuk 2025-re a távközlési cég szerint 2,8 milliárdra nő.
A koronavírus-járvány rávilágított az egészségügyi szakdolgozók hiányára az európai országokban a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési ...
Maszkviseléssel elkerülhetőek a koronavírus-járvány miatti újabb lezárások Európában, vélekedett a WHO európai irodavezetője.
Még több cikk