8 °C, Budapest
8 °C
Budapest
Holnap
11°
Holnapután
12°
Hétfő
17°
2021.04.23. péntek, Béla
medicalonline.hu
MEDICALONLINE
A metformint több mint hat évtizede használjuk a 2-es típusú diabétesz kezelésében. Ez idő alatt számtalan tudományos vizsgálatban és a klinikai ...
Hétfőtől új főigazgató és orvosigazgató irányítja a mosonmagyaróvári kórházat, írja a Kisalföld. Dr. Takler Ágnes és dr. Rumi Márk váltja ...
A koronavirus.gov.hu pénteki adatai szerint a beoltottak száma 3 508 846, közülük 1 490 478-en már a második oltást is megkapták.
A mai nappal megnyílt az online oltási időpontfoglaló. Mostantól már minden még nem beoltott és érvényes regisztrációval rendelkező tud interneten ...
A lakosság élelmiszervásárlási és fogyasztási szokásait felmérő nagy karatén kérdőívet április végéig még ki lehet tölteni.
Megvan a 3,5 millió beoltott, így a teraszok szombat reggeltől kinyithatnak, jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, ...
Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggeli Facebook-bejegyzése szerint 3,5 millióan már megkapták a koronavírus elleni védőoltást.
A világon 144 408 954 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 3 069 570.
Az „Ember, nem adat” oldalt két önkéntes hozta létre azért, hogy nyilvános megemlékezési lehetőséget biztosítsanak a gyászolóknak.
A Nemzeti Kibervédelmi Intézet ismét riasztást adott ki az interneten terjedő magyar nyelvű, zsaroló hangvételű levelekkel kapcsolatban.
A „Mindenki gargalizál” akció keretében az osztrák fővárosban naponta több mint 31 ezer gargalizálós koronavírus-tesztet végeznek.
A Political Capital kutatást végzett és felmérte a koronavírussal, valamint a járvánnyal kapcsolatos, a magyar nyilvánosságban megjelenő leggyakoribb ...
Gulyás Gergely miniszter szerint most már nagy biztonsággal kijelenthető, hogy holnap elérjük a 3,5 millió oltást, így szombaton a teraszok ...
A Pulzus Kutató legfrissebb, a Napi.hu megbízásából készített közvéleménykutatása szerint a válaszolók 38 százaléka állt ki az oltás kötelezővé tétele mellett.
A magyar Oncompass Medicine rákkutató cég nyert a Get in the Ring! nemzetközi innovációs versenyen.
A koronavirus.gov.hu csütörtöki közlése szerint a beoltottak száma 3 419 450 fő, 1 453 300-an már a második oltást is megkapták.
Az egészségügyi minisztérium államtitkárát, Ioana Miahaila endokrinológus főorvost jelölte egészségügyi miniszternek a román miniszterelnök.
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai igazgatója elismerően nyilatkozott a magyar vakcinabeszerzésről.
Az Országos Mentőszolgálat úgy döntött: országos online adatbázist készít a szolgálatban lévő mentőket támogató vendéglátóhelyekről.
A világon 143 511 162 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 3 055 894.
Az Európai Bizottság közzétette a mesterséges intelligencia szabályozására vonatkozó tervét, amelynek elsődleges célja, hogy korlátozza a magas ...
Elültette a 100 ezredik fáját a 10 millió Fa Alapítvány, amely az április 22-i Föld napja alkalmából akcióhetet is hirdet.
A 18 éven felüli fiatalokat is várják véradásra a következő hetekben, közölte a Magyar Vöröskereszt.
Meghatározható, hogy mennyire súlyos a beteg depressziója, mekkora a kockázata annak, hogy a betegnél a későbbiekben súlyos depresszió alakul ki, ...
A kormány kísérleti jelleggel kipróbál egy új időpontfoglaló rendszert. A lehetőség első körben Budapesten, Pécsen, Debrecenben és Szegeden, ...
Termőre fordultak az Egészségipari Beruházási Támogatás fejlesztései; újabb három beruházás valósult meg összesen 2,5 milliárd forintból.
Két informatikai tendert is kiírt az egészségügyi közbeszerzéseket intéző Országos Kórházi Főigazgatóság, jelzi a G7.
Az egyetemi oltópontokon a kormány kísérleti jelleggel kipróbál egy internetes foglalási rendszert, közli a Kormányzati Tájékoztatási Központ.
A koronavirus.gov.hu szerdai adatai szerint a beoltottak száma 3 363 596, közülük 1 425 124-en már a második oltást is megkapták.
A 2007-ben bezárt II. kerületi Budagyöngye Kórházban nővérszállót és oktatóközpontot alakítanak ki, írja a Napi.hu.
A brit kormány ősztől legalább két olyan gyógyszert szeretne forgalomba hozni, amelyek elejét veszik a koronavírus terjesztésének és a felépülést.
A világon 142 642 783 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 3 041 753, a gyógyultaké 81 733 921.
A PharmaOnline szerint a BMI1 gén olyan új funkcióit fedezték fel, amelyek segíthetnek az Alzheimer-kór prevenciójában.
Epidemiológiai modellt állítottak fel, amely a gyomorbetegségeket okozó fertőzés és az antibiotikum rezisztencia kapcsolatát vizsgálja.
A módosítás lehetővé teszi, hogy a járvány elleni védekezéshez és a gazdaság újraindításához szükséges források továbbra is maradéktalanul ...
Az ST-elevációs infarktus miatt kórházba kerültek száma a nemzetközi adatok szerint 30−40%-kal csökkent. Ennek oka elsősorban a fertőzéstől való ...
A javuló járványügyi adatokban már az oltások hatása is közrejátszik, a vakcinák iránt egyre nő a lakosság bizalma, mondta az országos tisztifőorvos.
A koronavírus-járvány második hulláma alatt is biztonságban érezte a gyermekét a szülők és gondviselők többsége a Magyar Gyermekorvosok ...
A koronavírus-járvány kihívásaira reagálva 8 hetes online szülésfelkészítő tanfolyamot indított a Szent János Kórház.
A szakellátó fogorvosok számára is fontos lenne biztosítani a többletfinanszírozást, írja a Világgazdaság.
A beoltottak száma 3 317 052, közülük 1 400 703-an már a második oltást is megkapták, írja kedden a koronavirus.gov.hu.
Hamis oltási ajánlatokkal próbálják kicsalni a gyanútlan internetezők személyes adatait, pénzét, és alaptalan kijelentéseket terjesztenek az ...
A világon már 141 828 958 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 3 027 604, a gyógyultaké 81 122 562.
Mobiltelefonokhoz és egyéb hordozható készülékekhez fejlesztenek vírusfelismerő érzékelőket, írja a GyártásTrend.
Mindenki elmondhatja Brüsszelnek, hogy miért szereti vagy nem szereti. Az EU elindította a Konferencia az Európai Unió jövőjéről nevű kezdeményezést, írja a 24.
Az osztrák főváros egyetemi kórházában a súlyos Covid-fertőzés miatt műtüdő-kezelésre szoruló betegek háromnegyede túléli a betegséget.
A UCLA Fogorvosi Intézetének kutatói állati modellszervezetekben egy új módszer segítségével képesek voltak jelentősen lelassítani fej-nyakrák ...
A 15. héten tovább folytatódott a szennyvíz eredmények országos átlagában a korábbi hetekben megfigyelt, enyhén csökkenő tendencia.
Még több cikk