32 °C, Budapest
32 °C
Budapest
Holnap
26°
Holnapután
25°
Szombat
26°
2019.06.26. szerda, János
medicalonline.hu
MEDICALONLINE
Bezárás helyett a kórházak tevékenységét kell úgy átalakítani, hogy az a lakosság érdekét szolgálja, mondta Kásler Miklós az Origonak.
Az egyes intézményi szövetségek átfogó jellegűek, mások szűkebb területekre, például a globális egészségügyre összpontosítanak.
Az adategyeztetést előíró törvény hatálya alá tartoznak az önkéntes egészség- és nyugdíjpénztárak, valamint az életbiztosítások is.
Riasztó méretű betegségterhet jelentenek kontinensünk lakosai számára a krónikus emésztőszervi betegségek, állapította meg a bécsi székhelyű, ...
A vezető európai gasztroenterológusok arra figyelmeztetnek, hogy Európa-szerte a kolonoszkópiák minőségének jelentős javulására van szükség, csak ...
Betegsegítő applikáció, szemüveg, amely hallássérülteknek feliratozza a beszédet; fiatalok ötletelttek egy kihívásban, írja a Marketing&Média.
Meghalt Rohánszky Magda onkopszichológus, a Szent László kórház onkológiájának egykori pszichológusa, írja a Rákgyógyítás.
A kezeletlen gyermekkori ADHD felnőttkorban is komoly problémákat okozhat, a későbbi karrierre és az érzelmi életre egyaránt kihatással van.
Magyarországon egyedülálló, a mikroorganizmusok komplex vizsgálatához kapcsolódó kutatás-fejlesztési központot hoztak létre a Szegeden.
A megkérdezettek 23 százaléka gondolta úgy, hogy a gyerekeket ki kell tenni a kórokozóknak, hogy erősödjön az immunrendszerük, írja a Híradó.hu.
Ficzere Andrea, az MKSZ elnöke a Weborvost kereste meg, hogy üzenete eljusson a kormányhoz: az ágazatnak szüksége van a nyugdíjas orvosokra.
A fiatal nemzedékek nikotinfüggőségének megelőzése érdekében tiltják be e-cigaretták árusítását, jelentette az NPR.
A súlytalanságnak kitett fagyasztott spermaminták lényegükben nem különböznek a földi környezetben tartott mintáktól, írja a Qubit.
A feldolgozott élelmiszerek fogyasztása lehet az oka annak, hogy növekszik az autizmus gyakorisága – vélik amerikai kutatók.
Egy kutatás szerint világszerte az emberek csupán fele kalkulál egészségügyi kiadásokkal, amikor a nyugdíjmegtakarításra gondol, írja a 24.hu.
Kevésbé termékenyek az egészségtelen étrendet követő fiatalok, a feldolgozott hús fokozottan veszélyes a spermaszámra, írja a hvg.hu.
Mindössze egyetlen érsebésszel van kevesebb a fővárosban, máris instabillá vált az akut érbetegek ellátása – értesült a MedicalOnline.
A bélbaktériumok a gyerekek agyfejlődésére is hatással lehetnek, számol be egy kutatásról az Index a New Scientist nyomán.
Az Origo egy új tanulmányról ír, amely szerint hét angliai kórházban gyűjtött minden 10 rovarból 9 hordozott potenciálisan veszélyes baktériumokat.
A Nottinghami Egyetem tudósai felfedezték, hogy a kávé képes stimulálni az energiaégetésben szerepet játszó barna zsírszövetet.
Szlovákia Lengyelországgal, Magyarországgal és Csehországgal együtt a legszennyezettebb levegőjű európai uniós tagállamok közé tartozik.
Öt közalkalmazotti terület sztrájk idején biztosítandó még elégséges szolgáltatásainak javaslatát küldték el a miniszterelnöknek – tudta meg a Népszava.
Feltárják a waterlooi csatamező tábori kórházát, amelyet az európai szövetséges csapatokat vezető wellingtoni herceg hozott lére Mont-St-Jeanban.
Téves azt gondolni, hogy a halál beálltának megállapítása kizárólag orvosi kérdés, inkább érdemes folyamatnak tekinteni, írja a Qubit.
Az újpesti Árpád úti kórházról és a klímavédelemről is volt szó napirend előtt hétfőn az Országgyűlés rendkívüli ülésén.
Egy 60 ezer betegre kiterjedő vizsgálat szerint a családilag öröklődő Alzheimer okozta memóriavesztési tünetek már a betegek korai húszas éveiben kimutathatók.
Bérkompenzációt és a működési körülményeik javítását várják a kormánytól a rögzített áras gyógyászati segédeszköz gyártók és forgalmazók.
Ismét a Városmajori klinika fiatal szakorvosjelöltjét találta a legjobbnak a nemzetközi zsűri a második európai pacemaker versenyen, Valenciában.
Megjelent a Központi Statisztika Hivatal (KSH) Magyar Statisztikai Zsebkönyve, 2018. A 444.hu az egészségügyre vonatkozókat is összeszedte.
Európai tudományos konferenciát rendeztek a Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján június 20-án és 21-én.
Hány mellkasröntgennyi röntgensugárzás ér fel egy atomkatasztrófával? A kérdésre a Csernobil című sorozat nyomán a radiologia.hu keresi a választ.
A hazai vállalatok szűk köre mondhatja el magáról, hogy átgondolt és kidolgozott vállalati egészségstratégiája van, írja a HRportál.
A GKI Gazdaságkutató Zrt. Az egészségügy helyzete Magyarországon címmel készített kutatást, amelyet a 168 óra elemez.
Az „előrelátó” forrásteremtést hiányolja az egészségpolitikából Bodrogi József közgazdász, akit a Népszava kérdezett.
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert az RTL Híradó kérdezte az egészségügyi szakdolgozói béremelésről.
Hazánkban egyetlen amputációra specializálódott sebészeti osztály működik. A Magyar Nemzet az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben járt.
Ha valaki tíz éven át túlórázik, 45 százalékkal nagyobb eséllyel kaphat agyvérzést, mutatták ki a hvg.hu szerint francia tudósok.
Dunaharasztiban, az ország egyetlen, kifejezetten női szenvedélybetegeket gyógyító bentlakásos intézményében járt a 24.hu.
Járványügyi vizsgálatot folytat a Baranya Megyei Kormányhivatal, mert az elmúlt napokban sokan rosszul lettek az orfűi Fishing on Orfű fesztiválon.
A Testnevelési Egyetem és a Magyar Kardiológusok Társaságának útmutatója arról, hogy miként fussunk úgy, hogy az jó legyen.
A rehabilitációs otthonban pszichológiai ellátást, gondozást nyújtanak az onkológiai központokban kezelt gyermekeknek és családtagjaiknak.
A NAIH elnöke szerint közérdek, hogy közbeszéd tárgyává lehessen tenni az intézményekben uralkodó állapotokat, írja a hvg.hu.
A küldetés során különféle beavatkozásokat teszteltek a legénységen, illetve egészségügyi és pszichológiai változásokat figyeltek meg.
Dr. Garamszegi László Zsolttal, az MTA Ökológiai Kutatóközpont Ökológiai és Botanikai Intézetének igazgatójával a 24.hu beszélgetett.
A korábbi alkalmaknál kevésbé feszült légkörben, de továbbra is konkrét eredmények nélkül egyeztettek a magyar orvosképzés jövőjéről.
A Mayo Clinic metaanalízise szerint a jógagyakorlatok és a relaxáció kimutathatóan csökkenti a vérnyomást.
Őszig adtak időt a traumatológusok a kormánynak, hogy rendezze a szakma finanszírozását, értesült a Népszava.
Hivatalosan 243 fogorvosi praxis betöltetlen tartósan az Állami Egészségügyi Ellátó Központ június 1-jei adatai szerint, írja a 24.hu.
Még több cikk