-1 °C, Budapest
-1 °C
Budapest
Holnap
-8°
Holnapután
-3°
Vasárnap
-1°
2019.01.24. csütörtök, Timót
medicalonline.hu
MEDICALONLINE
A várakozásokon túlmutatóan is sikeres és eredményes a Hungaropharma leányvállalataként ismert Patika Management Kft. diabéteszprogramja, amelyet ...
Az év második kormányinfóján Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert a Honvédkórházról is kérdezték, írja a Mérce.
Hosszú távon hat a válás a gyermekek mentális egészségére, derült ki a Norvég Közegészségügyi Intézet (NIPH) új tanulmányából.
Influenzajárvány miatt szerdától látogatási tilalmat rendeltek el a II. Sz. Belgyógyászati Klinikán és a II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikán is.
Már nemcsak a mesterképzésben, hanem a felsőoktatási alapképzésben részt vevő ápolók is pályázhatnak Mihalicza-ösztöndíjra.
Miközben a Népszava arról írt, hogy szűkítik az ellátást a PIC-en, a minisztérium szerint zavartalan az ellátás a koraszülött intenzív osztályon.
Valóban az összeomlás határán volt tavaly augusztusban a Honvédkórház sürgősségi centruma, írja az annak éléről most távozó vezető levelére hivatkozva a hvg.hu.
New York államban életbe lépett az a törvény, amely előírja, hogy a biztosításoknak kötelezően vállalniuk kell az abortusz finanszírozását.
Romániában 34-re emelkedett az influenza halálos áldozatainak száma, szerdán öt ember halt meg a vírusfertőzés miatt, főleg krónikus betegek.
A hvg.hu szerint a 2020-2021-es költségvetés sarokszámait lefektető kormányhatározat arra utal, hogy befagyasztják az Emmi alá tartozó költéseket.
Roska Botond az első magyar, aki Louis-Jeantet orvosi díjat kapott, amelyet évente 2-3 orvosnak ítélnek oda, írja a Qubit.
Az ELTE kutatóinak vizsgálata szerint érdemes és fontos a különböző kognitív készségeket párhuzamosan fejleszteni kisgyermekkorban.
A kormány által egyes termékcsoportoknál bevezetni tervezett vaklicit hatására még inkább a gyenge minőség felé tolódhat el az ellátás.
A Debreceni Egyetemen működik a hazai felsőoktatás történetében elsőként megalakult és máig egyetlen Népegészségügyi Kar.
Tovább nőtt az influenzás panaszok miatt orvoshoz fordulók száma: január 14-20. között kétszer annyi beteget regisztráltak, mint egy héttel korábban.
Több helyen egészségtelen a levegő minősége a magas szállópor-koncentráció miatt - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ szerdán.
Kutatók szerint az Egyesült Államokban felírt antibiotikumok csaknem negyedét teljesen feleslegesen írja fel az orvos, írja a PharmaOnline.
Napi 25-29 gramm rostbevitellel számos krónikus kórkép incidenciája csökkenthető lenne. A fejlett országok lakosságának a rostfogyasztása ennél kevesebb.
A díj emelkedett, az egyetlen változás, hogy háziorvosok helyett szakorvosok végzik majd a minősítést, objektívebb szempontrendszer alapján.
Újabb betegségekkel bővült az a kormányrendelet, amely alapján adókedvezmény igényelhető – jelentette be az egészségügyért felelős államtitkár.
A VálaszOnline bemutatja, hogyan esett áldozatul a régóta szükséges székesfehérvári kórházberuházás más városok erős embereinek.
Az Európai Unió közbeszerzési értesítőjéből kiderül, hogy kik szállítják a vastagbélszűréshez szükséges egységcsomagokat, írja a Világgazdaság.
A téma kutatóinak több elméletük is van a jelenség megmagyarázására, a valódi ok valószínűleg ezeknek az összeadódó hatása lehet, írja az Index.
Civilek és politikusok is önálló magyar oktatási struktúrák létrehozását követelik a marosvásárhelyi orvosi egyetemen, írja a Magyar Idők.
Benkő Tibor honvédelmi minsizter szerint valótlan és megtévesztő volt a honvédelmi alkalmazotti jogállás bevezetésével kapcsolatos pánikkeltés.
A HM-hez tartozó munkahelyeken dolgozó civilek 99 százaléka elfogadta a honvédségi alkalmazotti státuszt, írja a Népszava.
Az egyik kórházban egy, a másikban nyolc hónapot kell várni ultrahangra. Budapesten csak várólistára vették volna az RTL riporterét, mert nincs orvos.
Az Origo szerint a várandósság 12-14. hetében lehet az a kínai nő, aki szintén részt vett Ho Csian-kuj sencseni tudós tudományos kutatásában.
A várandósok akár 20 százalékánál is kialakul a terhességi cukorbetegség, azonban eddig nem volt információ arról, hogyan hat mindez a gyerekekre.
Magyarország kormánya 505 millió forint támogatást nyújt a "Nyitott Kórházak" programot megvalósító olasz AVSI Alapítvány számára.
Amerikai kutatók szerint kolin táplálék-kiegészítővel örökletesen csökkenthető az Alzheimer-kór kialakulásának kockázata, írja a PharmaOnline.
Azért dolgozik, hogy az egészségügyi ellátás elérhető legyen és találkozzon a lakosság igényeivel, mondta az államtitkár Üllésen.
A laktózintolerancia nem betegség, hanem az emlősök természetes állapota, derül ki a Qubit összeállításából.
A nemzetközi előrejelzések szerint 2050-re a jelenleginek háromszorosára nő a demenciával, Alzheimer-kórral élők száma, s elérheti a 130-150 milliót.
Nem írta alá a dolgozókra kényszerített szerződést, és távozik a Honvédkórház koraszülött intenzív osztályának vezetője – értesült a hvg.hu.
Már a feledékenység és más tünetek megjelenése előtt megbízhatóan jelzi az Alzheimer-kórhoz vezető agyi károsodásokat egy egyszerű vérvizsgálat.
Az elmúlt 25 évben csupán 15 százalékkal sikerült csökkentenünk a daganatos betegségek miatti halálozást; a cseheknek harminccal, írja az Index.
Magyarországon – a legutóbbi reprezentatív táplálkozási felmérés szerint – sem a nők, sem a férfiak nem fogyasztanak elegendő rostot.
Az Innovációs Nagydíjon kívül összesen hat innovációs díjra lehet pályázni 2019. február 13-ig. A díjátadás március 28-án lesz az Országházban.
Az Echo TV Jó reggelt! című műsorában dr. Onódi Lívia belgyógyász, egészségpolitikai szakértő beszélt az új sürgősségi rendszer részleteiről.
A jövőben a kormányzat újradefiniálhatja az ellátások körét, eldöntve, mi maradhat az alapbiztosítások között, írja a Világgazdaság.
Hazai és nemzetközi szinten elismert diploma, high-tech skill laborok, hallgatóbarát campus – ezt nyújtja a Debreceni Egyetem orvostudományi kara.
Egy friss meta-analízis eredményei szerint krónikus migrén esetén mérsékelt, de szignifikáns hatással rendelkezik a „botox” injekció, írja a PharmaOnline.
Egy orvos azért perelte be a Google-t, mert az nem volt hajlandó eltávolítani az őt negatív színben feltüntető oldalakat a találatok közül, írja az Index.
Az alapellátás színvonalának további emelése érdekében, praxisközösségek létrehozására 5,8 milliárd forintot különít el a központi költségvetés.
Az LMP országgyűlési képviselője közérdekű adatigényléssel fordult az Emberi Erőforrások Minisztériumához, a választ Mérce közli.
Hollósi Gábor jogtörténész kötete az Antall-Boross-korszak jelentős egészségpolitikai döntéshozóival tartalmaz beszélgetéseket, írja a Dehír.
Létszámleépítés kezdődött az ELTE Bölcsészettudományi és Természettudományi Karain, közli az Oktatói Hálózat.
Még több cikk