3 °C, Budapest
3 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Vasárnap
2020.01.23. csütörtök, Zelma
medicalonline.hu
MEDICALONLINE
Egereken végzett vizsgálatok során megfigyelték, hogy az őssejtek, melyek a bőr és a haj színét meghatározzák, intenzív stressz hatására sérülnek.
Elindult a mentők munkáját segítő ÉletMentő elnevezésű mobilapplikáció, amely gyorsabbá és egyszerűbbé teszi a mentőhívást.
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete javasolja a jelenlegi jogszabály módosítását azon irányba, hogy a közösségbe járó gyermekek mulasztásáért ...
Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere felszólalt a Közép- és Kelet-európai Onkológiai Akadémia budapesti alakuló ülésén csütörtökön.
A mulasztások igazolására vonatkozó előírásokat a nevelési-oktatási intézmény házirendjében kell szabályozni.
A magyarok egészségét befolyásoló kockázati tényezők között a túlsúly és a mozgáshiányos életmód a legfontosabbak egy friss kutatás szerint.
Az Érdi Járási Hivatal eljárást indít a fertőzéseket okozó budaörsi szakrendelő, egynapos szemészeti sebészet működési engedélyének ügyében.
A gyógyítást nem lehet átpolitizálni, mondta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a Demokrata hetilapnak adott interjúban.
A Népszavának nem adta ki a mentőszolgálat azokat az adatokat, amelyekből kiderülne, valóban úgy javul a teljesítményük, ahogyan hirdetik.
Tavaly az egészségbiztosítási alap kiadásai 2540,8 milliárd forintot tettek ki, ami 4 százalékkal több a tervezettnél.
Borbély Zoltán ügyvéd az ATV Start című műsorban elmondta, helyes, ha az etikai szabályok ezt tiltják, de a hálát nem lehet megtiltani.
A COPD kezelésében a neutrofilek apoptózisát serkentő kináz-gátló vegyület alkalmazása vezethet eredményre, írja a PharmaOnline.
Magyarországon még nem találtak ilyen beteget – mondta a Népszavának Falus Ferenc egykori tiszti főorvos.
Oroszország megkezdte az új kínai koronavírus elleni vakcina kidolgozását, jelentette be Anna Popova, a fogyasztóvédelmi felügyelet vezetője.
A komáromi Selye János Kórház 140 millió forintos ösztönző támogatást kapott, mivel az intézmény adósságmentesen működik.
Az utóbbi egy napban majdnem megduplázódott Kínában a tüdőgyulladást okozó új koronavírusban elhunytak száma.
Akár egyharmadára csökkenthetne a sugárterápiával járó súlyos mellékhatások gyakorisága, ha gamma-sugárzás helyett protonsugárzást alkalmaznának.
Fejér és Heves megye több kórházában is látogatási tilalmat rendeltek el az influenzás megbetegedések halmozódása miatt.
Új mélyagyi stimulációs eszközt ültettek be egy előrehaladott Parkinson-kórban szenvedő betegnek szerdán Szegeden.
A World Association of Sleep Medicine/World Sleep Society hazai partnerszervezete, a Magyar Alvás Szövetség 2020-ban meghirdeti az Alvás Évét.
Az orvos-technológiai innovációkkal foglalkozó MedTech4 Europe képviselői Magyarországon tekintették át a legújabb szakmai fejlesztéseket.
Öt évvel ezelőtt fogalmazódott meg Wáberer Györgyben, hogy egészségügyi centrummal bővítené a portfólióját. A Világgazdaság interjúja.
Európa-szerte egyre többen szenvednek rákban, és ahogy öregszik a társadalom, ez egyre inkább így lesz, írja a 444.hu.
A Magyar Nemzet kíváncsi volt arra, indít-e etikai eljárást a Magyar Orvosi Kamara (MOK) a budaörsi szemészeten történtek ügyében.
A Magyar Nemzet kíváncsi volt arra, indít-e etikai eljárást a Magyar Orvosi Kamara (MOK) a budaörsi szemészeten történtek ügyében.
A hvg360 szerint óriási tévedés volt 13 éve magánkézbe adni Borsodban a megyei állami onkológiai ellátást.
Az Egyesült Államok északnyugati tagállamában, Washingtonban diagnosztizálták az első új típusú koronavírusos tüdőgyulladást.
Óvintézkedéseket vezettek be a közép-kínai Vuhanban a tüdőgyulladás-járvány megfékezésére; élesen megváltozott a hivatalos kommunikáció.
Az emberi immunrendszer egy frissen felfedezett eleme felhasználható arra, hogy egyszer a "rák sok fajtáját gyógyíthassa", számol be a BBC hírportálja.
Okostankönyvek, high-tech szimulációs laborok, barátságos campus és nemzetközileg elismert oktatók a Debreceni Egyetemen.
Az altatószerek új csoportját jelentő gyógyszerek hatásossága felülmúlja a benzodiazepinek csoportjába tartozó szerét, írja a PharmaOnline.
A Bach Mindenkinek Fesztivál idei eseményei is ingyenesek, de a közönség  adományokkal segítheti a Magyar Gyermekmentő Alapítványt.
A gondozóhálózat megerősítése és a pszichoterápiás kezelések hozzáférhetőségének javítása áll az MPT küzdelmeinek középpontjában.
Együttműködési megállapodást írt alá Horváth Ildikó magyar egészségügyért felelős államtitkár és Zoran Gojković tartományi egészségügyi titkár.
A jogszabályi tiltás célja nem néhányak börtönbe juttatása avagy szakmától eltiltása lenne, hanem a fogalom átalakítása, olvasható az Indexen.
Korszerű biobankot alakítanak ki a Szegedi Tudományegyetemen, amely csatlakozik az európai biobankokat összefogó kutatási hálózathoz.
Kínában több mint 200 esetet diagnosztizáltak, 4 halálesetet jelentettek, a HírTV szerint a vírus Dél-Koreában, Japánban és Thaiföldön is megjelent.
A szívelégtelenségben szenvedő betegek kockázatbecslését segíti a Városmajori klinikán kifejlesztett rizikóbecslő rendszer.
A Magyar Kórházszövetség elnöksége szerint tartózkodni kell minden olyan eszköztől, amely a betegellátás biztonságát veszélyeztetheti.
Eddig a magánklinikák nem igazán voltak érdekeltek abban, hogy mihamarabb létrejöjjön a terhesség, írja a Privátbankár.
Kincses Gyula a MOK elnöke a Hírklikknek nyilatkozva azt mondta, hogy a hálapénzmentes egészségügy minden magyar állampolgár érdeke.
Büntető feljelentést tett Budapest Főváros Kormányhivatala a budaörsi szakrendelő ügyében, írja közleményében a hivatal.
A kórházfejlesztések újabb fázisában a korábbiakon túl további öt egészségügyi intézmény újul meg és alakul át, írja a Magyar Építők.
A hazai orvosi szakmák helyzete és perspektívái a 21. század elején I. címmel kötetet jelentetett meg az MTA Orvosi Tudományok Osztálya.
Míg a Fidesz szerint magára hagyta a betegeket Budaörs vezetése, a város önkormányzata szerint nem ők tehetnek a fertőzésekről.
Az eredmények segítenek tisztázni az S100 kalciumion-kötő fehérjecsalád tagjainak szerepét a krónikus gyulladások és az áttétek kialakulásában.
A február 8-i Semmelweis Egészség Napon a Pető András Kar (PAK) konduktorainak segítségével fontos témákról tájékozódhatnak az érdeklődők.
A dohányzásról való leszokás részeként a „részben” e-cigarettára való áttérés jelentősebben károsíthatja a tüdőt, írja a PharmaOnline.
Még több cikk