13 °C, Budapest
13 °C
Budapest
Holnap
20°
Holnapután
20°
Kedd
24°
2020.05.30. szombat, Zsanett, Janka
medicalonline.hu
MEDICALONLINE
Újabb 26 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3867 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.
Mindenki, aki kapja a vérplazmás kezelést, már jó állapotban van – nyilatkozta a növekedés.hu-nak Vályi-Nagy István.
Washington megszünteti minden kapcsolatát a WHO-val, valamint visszavonja Hongkong különleges kereskedelmi státusát.
Az alapellátás speciális igényei és problémái, a várható átalakítások indukálták a Magyar Orvosi Kamara Háziorvosi Csoportjának megalapítását.
A járvány első hulláma itthon lecsengőben van, de a vírus más földrészeken még erősen terjed, hangzott el az operatív törzs tájékoztatóján.
Van olyan elektronikus újítás, ami a járvány után is megmarad, az e-Recept könnyített kiváltása viszont nem, írja a Weborvos.
A világban 5,8 millióan fertőződtek meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 360 ezer, a gyógyultaké pedig 2,4 millió.
A 2030-ig előretekintő program megvalósítása érdekében megfeszített munka folyik, amely Kásler Miklós szerint hónapokon belül elkezdődik.
Újabb 25 magyar állampolgárnál mutatták ki COVID-19-et, ezzel 3841 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb nyolc beteg.
A Yale Egyetem kutatói több mint 435 ezer ember génkészletét elemezve azonosították az alkoholproblémákkal kapcsolatos 29 génváltozatot.
Az Európai Bizottság új, 9,4 milliárd euró költségvetésű egészségügyi programot javasolt a 2021-2027 közötti időszakra.
Kitüntette a Semmelweis Egyetem a háziorvost, aki felismerte iráni hallgatójukon az új típusú koronavírus fertőzés tüneteit.
A műegyetemen fejlesztett lélegeztetőgép prototípusának gyártását tekintette meg három miniszter: Kásler, Pintér, Palkovics.
A letelepedett mezőgazdasági életforma javította az emberek egészségi állapotát, amit jelez, hogy ritkábban kaptak középfülgyulladást.
Az eddig elért eredményekről számolt be az orvostudományi kutatási konzorcium az eddig elért eredményekről a kórházak főigazgatóinak.
A páciensek igényei miatt világszerte a kozmetológia, az esztétikai bőrgyógyászat a bőrgyógyászat rohamosan fejlődő ágazatává vált.
Idehaza nem magas a koronavírus-fertőzés miatti halálozások száma a lakosságszámhoz képest, hangzott el az operatív törzs mai tájékoztatóján.
Kitérő választ adott Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a háziorvosi praxisok államosítására vonatkozó kérdésre a Kormányinfón.
A világban 5 millió 693 ezer 66-an fertőződtek meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 355 653, a gyógyultaké pedig 2,35 millió.
A Napi.hu szerint minden negyedik magyarnak keletkezett egészségügyi problémája a felfüggesztett egészségügyi ellátások miatt.
Öngyilkossági kísérletekig fajuló krízishelyzetek is kísérték egyébként is sérülékeny lelki életünket a járvány idején. A 168 óra összeállítása.
Nem volt ágykiürítés, a tervezhető beavatkozásokat a betegek is lemondták, ezért is csökkent április végére a foglalt ágyak száma, írja az ATV.
Mi az oka annak, hogy ennyire eltérő eredménnyel járt a járvány Európa különböző államaiban? Erre a kérdésre kereste a választ az Origo.
Újabb 23 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, így 3816 azonosított beteg van. Elhunyt újabb négy krónikus beteg.
Becslések szerint hazánkban 60 ezren eshettek át a Covid-járványban a vírus okozta fertőzésen a reprodukciós szám alapján, írja a Weborvos.
Franciaországban a klinikai teszteken kívül szerdától nem engedélyezett az eddig malária ellen használt hidroxiklorokin a Covid-19 betegeknél.
Közzétette a Magyar Orvosi Kamara azt a dokumentumot, amit Pintér Sándor kérésére készítettek, írja a Népszava.
A Privátbankár pontokba szedte, mennyiben különböznek az idei tervezett egészségügyi kiadásoktól a jövőre tervezettek.
Japán kutatóik olyan mesterséges ízközvetítő gépet hoztak létre, amely képes az öt alapízt különböző felosztásokban szimulálni, írja a Qubit.
Változatlanul alacsony az új igazolt koronavírusos megbetegedések száma az egész ország területén, mondta az országos tisztifőorvos.
A metasztatizáló kolorektális daganattal küzdő betegek trifluridin+tipiracil-kezelése jobb adherencia mutatókkal írható le, mint a regorafenib-kezelés.
Az idei évben rendhagyó az ünneplés, mivel a járványügyi helyzet kiemelten érintette a sürgősségi ellátórendszert.
Varga Mihály szerint a költségvetés lehetővé teszi olyan változások előkészítését és elindítását, amelyek  hatékonyabbá teszik az egészségügyet.
A világban 5 millió 589 ezer 932-en fertőződtek meg a koronavírus-járványban, a gyógyultak száma 2 millió 286 ezer 957-re emelkedett.
Lantos Gabriella egészségügyi menedzser az ATV-ben mondta el, hogyan látja a belügyminiszter szerepét az egészségügyben.
Újabb 22 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírust, 3793 főre nőtt az igazoltfertőzöttek száma. Elhunyt hat idős, krónikus beteg.
Volt olyan kártevő, amely az egészségügyi intézmény komplett rendszerét megbénította, mások részlegeket vágtak el, írja az Origo.
Egy demenciakockázatot növelő génmutáció befolyásolhatja a Covid-19 súlyosságát, állapították meg brit szakemberek.
Nagyon sokszor állapítanak meg pajzsmirigydaganatot olyan esetekben, ahol a tumor nem okozott volna tüneteket, írja a 24.hu.
A Covid-19 fertőzés legenyhébb formájával megfertőződöttek szervezete is termel olyan antitestet, amely több hétig tartó immunitást ad.
Két héten belül megszavazhatja az Országgyűlés a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet és különleges jogrendi állapot megszüntetését.
Magabiztosabban tekintenek a neurológusok a koronavírus-járvány újabb hulláma elé, legalábbis ami a sclerosis multiplexes betegek kezelését illeti.
Idén január és március között lassult a népesség természetes fogyása, 8,5 százalékkal kevesebb volt a halálozások száma, mint tavaly ugyanekkor.
Az arcmaszk viselése mindennapossá vált a koronavírus-járvány alatt, de kétévesnél fiatalabb gyermeknél nem szabad használni azt.
Pintér Sándor belügyminiszter több, az ágazatban meghatározó szerepet betöltő személyt invitált megbeszélésre. Köztük volt dr. Póta György, a ...
Minden területre többet fordítanak jövőre, mondta Varga Mihály pénzügyminiszter, mielőtt átadta a 2021-es költségvetés tervezetét a házelnöknek.
A világban 5 millió 495 ezer 61-en fertőződtek meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 346 232, a gyógyultaké pedig 2,23 millió.
Pert indít az Emberi Erőforrások Minisztériuma  ellen a Magyar Helsinki Bizottság a kórházi ágyak kiürítése kapcsán, számol be a Mérce.
Még több cikk