4 °C, Budapest
4 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Vasárnap
2019.11.14. csütörtök, Aliz
medicalonline.hu
MEDICALONLINE
Feltárták a kutatók azokat a molekuláris mechanizmusokat, amelyek előidézik az elektromos cigaretta ér-, agy- és tüdőkárosító hatását.
Közösen indítanak egészségügyi szakképzést a történelmi egyházak, az erről szóló szándéknyilatkozatot szerdán Budapesten írták alá.
Amerikai kutatók vizsgálati eredményei szerint az utóbbi 10 évben megduplázódott az ADHD-ben szenvedő felnőttek aránya az Egyesült Államokban, bár ...
Meg kell változtatni a házi gyermekorvosi ellátás finanszírozását ahhoz, hogy kevesebb orvos el tudjon látni több gyermeket a HGYE elnöke szerint.
Minden tizedik magyar fordul magánegészségügyi szolgáltatóhoz is, negyedük viszont kizárólag az állami ellátást veszi igénybe, írja a Portfolio.
Amerikában úgynevezett kanyarópartikat tartanak a gyerekeknek, hogy kanyarós társuktól elkapják a betegséget, hangzott el a KlubRádióban.
Rosszul csomagolták, így a betegektől is visszahívják a köszvény elleni szer egy gyártási tételét, a patikákban biztosítani kell a cserét.
Az ápolók és az orvosok munkáját digitális csodaeszközök segítik, a hvg.hu szerint még arra is odafigyelnek, hogy a betegek jókedvűek legyenek.
Négyszeresére nőttek a sportkiadások – a jólétiek jó, ha harmadával, derül ki az Mfor összehasonlító elemzéséből.
Kásler Miklós tárcája törvénymódosítási javaslatot nyújtott be, hogy javítsák az egészségügyben a szolgáltatások minőségét, írja az Index.
Hiába képeznek egyre több orvost és ápolót, és hiába magasabb a fizetés, vagy a pályát, vagy az országot hagyják el a dolgozók, írja a G7.
Az adósság az ágazat alulfinanszírozottságból is fakad – fogalmazott a Magyar Hangnak Rékassy Balázs orvos, egészségügyi szakközgazdász.
Jövő év július 1-jétől egységes, 18,5 százalékos kulcs alá vonja a kormány a társadalombiztosítási járulékokat, írja az Adózóna.
Jogellenes, ha a szakrendelők az időpontkéréshez is időpontot adnak, mondta Kovácsy Zsombor egészségügyi szakjogász az RTL Híradónak.
A kutatók hálózatépítését és a tehetséggondozást támogatja a Universal Scientific Education and Research Network (USERN) kongresszus.
Idén is megrendezik a családszervezetek adventi jótékonysági vásárát, amelynek bevételéből a szívbeteg gyerekeket támogatják.
Azok a nők, akik a menopauzát követően is aktívak maradnak fizikailag, ritkábban szenvednek el csípő- és gerinctáji töréseket, mint a nem mozgó kortársaik.
Az Országgyűlés alelnöke szerint a társadalmi szolidaritás eszméje és a szociális munka iránti igény egyidős az emberrel.
A magánszemélyek is hanyagul bántak dokumentumaikkal: a papírhulladékban találtak leleteket, recepteket, szövettani eredményeket is.
Hétfőn megjelent a kórházi fertőzésekről szóló 2018-as összefoglaló jelentés – vette észre a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ).
A kormány eddig is nyitott volt, ezután is nyitott minden a szociális dolgozókat érintő tárgyalásra, reagált a szociális ágazat sztrájkterveire az Emmi.
A Független Egészségügyi Szakszervezet elfogadhatatlannak tartja a kórházi létszámstopot, így az intézkedés azonnali visszavonását kéri.
Miközben egyre nagyobb az orvos- és ápolóhiány, nem vehetnek fel új embereket az igazgatók a fenntartó utasítása alapján, írja a Népszava.
Amikor az orvosok még nem látnak semmi rendelleneset, a mesterséges intelligencia (MI) már megjósolja a páciens halálát, írja az Index.
A kannabinoidok pszichés kórképekben való alkalmazására vonatkozóan hiányosak a rendelkezésre álló ismeretek, írja a PharmaOnline.
Sztrájkolnak a szociális ágazat dolgozói szerdán, ha addig sikerül a kormánnyal megállapodni a még elégséges szolgáltatásokról.
Amerikai kutatók újabb bizonyítékkal szolgáltak Alzheimer-kórban az abnormálisan viselkedő mikroglia-sejtek és a sejteken belül képződő tau ...
Az egészségügyért felelős államtitkár arra szólít fel, hogy a november 21-i "Ne gyújts rá!" világnapon senki ne dohányozzon.
A korszerű, új antiepileptikum brivaracetam a másodlagosan generalizált tónusos-klónusos rohamok kontrolljában is hatékony szer.
A magyarok 74 százaléka betegen is dolgozik, internetes öngyógyítással pedig 46 százalék próbálkozik – számol be egy kutatásról a HRportál.
Gyakorlatilag lehetetlen védőoltást kifejleszteni a HIV-vírus ellen – mondta Szlávik János infektológus főorvosa az M1 aktuális csatornán.
Vasárnap elhunyt Szívós István olimpiai bajnok vízilabdázó, az SE Gyermekfogászati és Fogszabályozási Klinika adjunktusa.
2020-ban újabb 40 milliárd forint a budapesti egészségügyi fejlesztésekre, írja közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériuma.
Jogi értelemben nem létezik az orvosi műhiba fogalma, sem a polgári, sem a büntetőjogban, írja a 24.hu-n dr. Sándor Zsuzsa, nyugalmazott bíró.
Emberek százainak segíthet a húsz éve Magyarországon is elérhető eljárás, írja riportjában a Magyar Nemzet.
Egyre korábban csináltatnak plasztikai beavatkozásokat a fiatalok, mondta Hegedűs Beáta esztétikai orvos az M1 aktuális csatornán.
Lehet-e még az idén kormánydöntés az orvosi béremelésről és szigorítás a hálapénz ügyében? A kérdésre Éger István az InfoRádióban válaszolt.
Az akadémiai jelölőbizottság a Qubit információi szerint november 6-án ült össze az elnökválasztás lebonyolításának ügyében.
Amerikai kutatók felfedezése szerint a nyirokrendszer kapillárisai igen fontos szerepet játszanak a bőrszövet és a haj regenerációjában.
A pulmonális artériás hipertóniában (PAH) nem túl gyakori, de minden korosztályt, nőket és férfiakat egyaránt érinthet, írja a Magyar Nemzet.
Már az időpontkéréshez is időpontot kell kérni a szakrendeléseken, derült ki az RTL Híradó összeállításából.
Újabb pályázatokat várnak családbarát szülészetek kialakítására; a második körben 3,4 milliárd forintra pályázhatnak a kórházak.
Nyugdíjba vonulás után a havi bevételek 23 százaléka megy majd el egészségügyi kiadásokra, áll a K&H biztos jövő felmérésében, amit a ProfitLine idéz.
350 millió forintos befektetést kapott a 3D fogászati technológiát fejlesztő Dental Scanner Solutions.
Még több cikk