29 °C, Budapest
29 °C
Budapest
Holnap
24°
Holnapután
24°
Kedd
23°
2021.07.31. szombat, Oszkár
medicalonline.hu
MEDICALONLINE
Több ezren tüntettek szombaton a szakdolgozók és szimpatizánsaik közül a budapesti Hősök terén a többi közt béremelést, új szakdolgozói ...
Az EMA döntését követően Magyarországon is lehetővé vált Modernával a 12 éven felüli korosztály oltása.
Vasárnaptól ismét elindul a Zala Megyei Szent Rafael Kórház újjászerveződött traumatológiai osztálya.
Idegrendszeri és mentális betegségek okainak vizsgálatát segíti egy új magyar orvostechnológiai fejlesztés.
A világon 197 324 486 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 4 207 830.
Vasárnap éjfélig meghosszabbította a hőségriadót Müller Cecília országos tisztifőorvos.
A rendelet augusztus 15-én lép hatályba, és az egészségügyben dolgozóknak 15 napjuk van arra, hogy megkezdjék az oltási sort.
Augusztus elsejétől a felnőtt és a gyermek alapellátási ügyelet az OMSZ felügyelete mellett a Klinikai Központ területén valósul meg, írja a Dehír.
Kezdeményezik az Egészségügyi Szolgálati Érdekegyeztető Fórum alakuló ülésének sürgős összehívását és a nagygyűlésen elhangzó problémák napirendre tűzését.
A teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 431 600, a kedvezmények nélkül számolt nettó átlagkereset 287 000 forint volt.
A koronavirus.gov.hu pénteki adatai szerint a beoltottak száma 5 617 260, közülük 5 428 980-en már a második oltást is megkapták.
A miniszter utasítására egységes szakmai irányelv készült a tüdőátültetés indikációs és kontraindikációs köréről.
137 milliárd forintos pályázatot hirdet a cégek kutatásainak és fejlesztésének erősítésére a kormány, közölte a pénzügyminiszter.
A PharmaOnline szerint a lozartán alkalmazása javíthatja az immunterápiák hatásosságát.
A világon 196 571 404 ember kapta el eddig a koronavírus-fertőzést, a halálos áldozatok száma 4 198 195.
Az egészségügyi szolgáltatók nem hozhatnak létre új jogviszonyt olyan egészségügyi dolgozóval, aki nem veszi fel az oltást és meg kell szüntetni ...
A GLP-1 receptor agonista semaglutid heti 2,4 mg-os injekciója új korszakot nyithat az elhízás kezelésében, közli az OTSZ Online.
A YouGov mérései szerint 25 százalékot esett a vakcinát elutasító vagy az oltás hatásában kételkedők száma, írja a 444.
A halottasház tervezésekor a gazdaságosság és a klímavédelem volt a két fő szempont. Az energiaellátást napelemek biztosítják.
Az eeszt.gov.hu időpontfoglalóban a kórházi oltópontok már meghirdették a foglalható időpontokat.
Lezárult a Nébih projektje, amelynek egyik célja az élelmiszerek kettős minőségének vizsgálata, a tapasztalatok gyűjtése volt.
Az európaiak 13-40%-a D-vitamin-hiányos, attól függően, hogy miként definiálják a D-vitamin-hiány limitértékét ([LT] 30 nmol/l, illetve [LT] 50 ...
A D-vitamin elégtelen szintje számos (időskori) akut és krónikus kórkép emelkedett gyakoriságával, súlyosabb lefolyásával, magasabb ...
A közép-európai régióban a 25(OH)D-vitamin szérumszintek az optimálisnak tekintett 30-50 ng/ml alatt vannak. Októbertől májusig a D-vitamin-hiány ...
Az eddig tiltólistán szereplő mintegy háromszáz anyag mellé kilenc új is felkerült a büntethető anyagok közé, közölte Rétvári Bence.
A WHO és a CDC is olyan ajánlást tett közzé, amely szerint a beoltott embereknek továbbra is célszerű maszkot viselni, jelzi a Qubit.
A koronavirus.gov.hu csütörtöki adatai szerint 79 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 13-an vannak lélegeztetőgépen.
Hónapok után újra megjelent Pekingben a fertőzés. Az idősek újraoltására készülnek Izraelben. Nemzetközi kitekintés.
A világon 195 911 151 ember kapta el eddig a koronavírus-fertőzést, a halálos áldozatok száma 4 186 657.
A nők foglalkoztatásának ösztönzése az innovációban és a szellemi tulajdonjogi területeken számos előnnyel jár.
Huszonéves magyar mérnökök egy ötletversenyből indultak el termékükkel, egy diagnosztikai karpereccel, írja a Forbes.
A Journal of Hepatology folyóiratban jelent meg az ESPRESSO vizsgálat összefoglalása, mely szerint az elhízott édesanyák gyermekeinél háromszoros a ...
Az Index szerint jelentős áttörést hozhat az agydaganat elleni küzdelemben az a különleges, mágnesterápiás sisak, amely sikerrel összezsugorította ...
A nem K-vitamin-antagonista orális alvadásgátlók (NOAC, non-vitamin K antagonist oral anticoagulant) paradigmaváltást hoztak a non-valvuláris ...
A Forgalmazók az Egészségért Szövetség gyógyászati segédeszközöket gyártó és kiszolgáló tagjai csatlakoznak a szakdolgozók megmozdulásához.
A koronavirus.gov.hu szerdai adatai szerint 70 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen.
Mint azt az országos tisztifőorvos kedden jelezte, a szennyvízminták SARS-CoV-2 eredményeinek országos átlaga ismét emelkedni kezdett.
A világon 195 270 056 ember kapta el eddig a koronavírus-fertőzést, a halálos áldozatok száma 4 176 630.
Tényleg tudunk a mindfulness gyakorlásával érdemi hatással lenni arra, hogyan érezzük magunkat? A Mindfulness Itthon blog bejegyzését a HRPWR idézi.
A GyártásTrend szerint újfajta mesterséges szívet ültettek be egy hirtelen fellépő szívelégtelenséget szenvedett, 39 éves férfi testébe.
A 4K fontos feladata, hogy szakmai támogatást nyújtson az egyetemen folyó klinikai gyógyszervizsgálatokban részt vevő orvosoknak, szervezeti egységeknek.
Egyetemek és vállalkozások tudáskapacitásából, szellemi tulajdonából állítanak elő magas hozzáadott értékű új termékeket és eljárásokat.
A Science Advances folyóirat hasábjain számolt be a Johns Hopkins, az Alberta és a barcelonai Pompeu Fabra Egyetem közös kutatócsoportja új ...
A koronavírus variánsai okozhatják az új megbetegedések többségét, ezért egyes sérülékeny csoportoknál indokolt a harmadik oltás, mondta el az ...
Vasárnaptól kezdődik a 60 év felettiek oltási akciója, közölte az országos oltási munkacsoport vezetője kedden a közmédiával.
Húsz új mentőautó érkezett kedden az Országos Mentőszolgálathoz, további 42 járművet a napokban kapnak meg.
Megvalósult az EU azon célkitűzése, hogy az európai felnőtt lakosság 70 százaléka július végéig megkapja a védőoltásnak legalább az első adagját.
Semmelweis-díjat kapott dr. Csanádi Zoltán, a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar Kardiológiai Intézetének intézetvezető egyetemi ...
Még több cikk