18 °C, Budapest
18 °C
Budapest
Holnap
15°
Holnapután
15°
Péntek
20°
2020.09.22. kedd, Móric
medicalonline.hu
MEDICALONLINE
A Magyar Orvosi Kamara örömmel üdvözli, hogy a magyar társadalom régi adósságának, a méltatlanul alacsony orvosi bérek problémájának rendezése ...
Ismét szükség lesz az orvosképző egyetemek összehangolt helytállására – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.
Az igazolt fertőzöttek között változatlanul a 20-29 éves fiatalok vannak túlnyomó többségben, ezért van szükség a szórakozóhelyek bezárására 23 órakor.
Mobilházakkal támogatják a Veszprém Megyei Tüdőgyógyintézetet a járványügyi feladatok megoldásában.
Gondos Miklós lesz a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet főigazgatója – értesült a MedicalOnline; átalakításra vár az Állami Egészségügyi Ellátó Központ.
Ma, fél tizenegykor veszik át megbízóleveleiket az átalakított Egészségügyi Szakmai Kollégium és tagozatainak új vezetői a Vígadóban.
A koronavirus.gov.hu szerint 633 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19).
A gazdaságvédelmi alap terhére 185 milliárd forint, a járvány elleni védekezési alapból pedig 26 milliárd forint egyszeri átcsoportosítását ...
Olyan új eljárásrendet vezettek be, ami az eddiginél kevesebb PCR-vizsgálattal járhat. A jelek szerint ennyit bírt a rendszer, írja a Népszava.
Már 31 245 797 ember fertőződött meg világszerte a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 963 693, a gyógyultaké pedig 21 394 593.
A koronavírus miatti járványhelyzet a személyes rehabilitációs foglalkozásokat is megnehezíti, ezért a Gyógyulj Velünk Egyesület elindította az ...
A Semmelweis Egyetem kutatóinak először sikerült az aktív, fertőzőképes koronavírus szerkezetét megvizsgálni.
Újból üzembe helyezik a Dél-Pesti Centrumkórház (DPC) sátorrendszerét, amelyben a koronavírus-fertőzöttek előzetes szűrését végzik.
Kibertámadás! címmel indít podcastet, online rádióműsort a Nemzeti Kibervédelmi Intézet, hogy felhívja a figyelmet az IT-biztonság kérdéseire.
Idén ősztől a 7. osztályos fiúk, illetve szüleik is igényelhetik a humán papillomavírus (HPV) elleni védőoltást.
Mától egységesen 10 nap a kötelező hatósági házi karantén – hangzott el az újra rendszeresen jelentkező operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján.
Távozik tisztségéből Adam Vojtech cseh egészségügyi miniszter. Három évig irányította a tárcát, lemondólevelét már át is adta.
A koronavirus.gov.hu szerint 876 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19).
Tavasszal egyszer már sikerült, együtt ősszel is sikerülni fog, írta a koronavírus-járvány elleni védekezésről Orbán Viktor miniszterelnök a ...
Több mint 9000 dolgozó hiányzott Magyarországon az egészségügy-szociális ellátásban a második negyedévben, közli a Portfolio.
Már 30 929 163 ember fertőződött meg világszerte a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 959 528, a gyógyultaké pedig 21 159 457.
Maszkot már nem csak a közösségi közlekedési eszközökön, hanem az állomási és megállóhelyi helyiségekben is kötelező hordani.
Amennyiben valakinek a kontaktkutatás kapcsán szükséges a tesztelése, a háziorvos időpontot kérhet a 17 ambuláns mintavételi pont valamelyikére, ha ...
Kulka Frigyes mellkassebész, tüdőgyógyász professzor a mai napig etalon az orvostársadalomban, írja a Fidelio.
Ingyenes tesztet akar a lakosság majdnem kétharmada, derül ki a Napi.hu számára a Pulzus Kutató által készített friss közvélemény-kutatásból.
Még szeptemberben egyeztetések kezdődnek az innovációs tárca, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal és az MTA vezetősége között ...
Már 30 685 001 ember fertőződött meg világszerte a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 955 843, a gyógyultaké pedig 20 921 799.
Mától ismét rendszeresen tart sajtótájékoztatót az operatív törzs. Készen állunk arra, hogy a koronavírus-járvány további terjedését korlátok ...
A háztartásoknak nyújtott hitelmoratóriumot (bizonyos társadalmi csoportok esetében) 2021. január 1-jétől további hat hónapig meghosszabbítják.
Átvezénylik a dolgozókat a Korányi Intézetbe – derül ki a Népszava birtokába került iratból. Pedig a kormányfő szerint ott nincs létszámhiány.
A koronavirus.gov.hu szerint 809 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19).
Ha az igények szükségessé teszik, bevonják az ellátásba a kiskunhalasi mobilkórházat, de lesz egy "katonai kórház" a Szent László Kórház ...
Már 30 397 759 ember fertőződött meg világszerte a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 950 493, a gyógyultaké pedig 20 681 095.
Szeptember 21-étől lépnek életbe a már bejelentett védelmi intézkedések. A részleteket a Magyar Közlönyben megjelent rendeletek tartalmazzák.
A HIV-fertőzöttek száma hazánkban sem csökken, a fertőzöttek között azonban egyre több a 18-20 éves fiatal, írja a PharmaOnline.
A szociális intézmények felkészültek a második hullámra, felhalmozott egészségügyi készleteik legalább három-négy hétre elegendőek.
374 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 29-en vannak lélegeztetőgépen, közölte pénteken reggel a koronavirus.gov.hu.
Tízezer ágyunk van, ahol el tudjuk látni a Covid-19 betegeket, felkészítettük az egészségügyet, mondta a miniszterelnök a Magyar Nemzet szerint.
Az őszi, online szemesztert az SE rektorának a koronavírus-járvány tanulságairól szóló előadása nyitja meg szeptember 28-án.
A Népszavának nyilatkozó szakember becslése szerint a magánszolgáltatók napi 3500-4000 tesztet végeznek, ez a kapacitás azonban eltűnhet.
Már 30 071 314 ember fertőződött meg világszerte a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 944 887, a gyógyultaké pedig 20 432 852.
Az Emmi szerint egyetlen kórházban sincs akkora munkaerőhiány, hogy az az ellátást negatívan befolyásolná, hangzott el az ATV-ben.
A koronavírus kimutatását célzó PCR-tesztért azoknak kell majd fizetniük, akiknek a saját döntése, hogy elmennek a mintavételre.
Családbarát kórház díjat nyert a Bethesda Gyermekkórház, és tizenöt Családbarát kórházi osztály címet adományoztak.
Mára 5000 fölé emelkedett a mentőkhöz beérkező mintavételi megrendelések száma, közölte Győrfi Pál szóvívő a szervezet Facebook-oldalán.
Falus András immunológus az ATV-ben hangsúlyozta: ez egy új vírus annak ellenére, hogy a koronavírusokat mintegy 40-50 éve ismerjük.
A járvány miatt otthoni tanulásra szoruló krónikus beteg gyerekek oktatására ajánl segítséget a KórházSuli Alapítvány.
Még több cikk