24 °C, Budapest
24 °C
Budapest
Holnap
21°
Holnapután
22°
Csütörtök
21°
2018.08.20. hétfõ, István
medicalonline.hu
MEDICALONLINE
Az OKI másodfokú riasztást adott ki a magas pollenkoncentráció miatt, mivel a parlagfű komoly tüneteket okozhat az allergiásoknak.
Elhunyt Rozsos István professzor. Az endoszkópos sebészeti eljárás kifejlesztőjét, Kaposvár díszpolgárát életének 86. évében érte a halál.
A TASZ szakmai igazgatója egy baleset miatt megismerhette az olasz sürgősségi betegellátást, tapasztalatairól a szervezet blogján számolt be.
A mostaninál kevesebb érsebészeti centrum is el tudná látni a betegeket Magyarországon, ha ott biztosítottak a szakmai minimumfeltételek. Viszont a ...
A Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkár a július 29-én 12 órakor kiadott vörös kód figyelmeztetést visszavonta.
Komolyan kellene venni a külföldön tapasztalatokat gyűjtött, hazájukon segíteni akaró orvosokat, írja dr. Gaál Csaba négy évtizede Németországban ...
A források célzottabb felhasználására is szükség lenne ahhoz, hogy világsikerű magyar startupok szülessenek – mondta a Világgazdaságnak Fürjes ...
Domokos László az InfoRádióban azt mondta, ha az intézményeknek idő előtt elfogy a pénze, ne kérjenek, hanem készítsenek reorganizációs tervet.
A teljes körű iskolai egészségfejlesztés elkötelezett hirdetőjével és szakértőjével, Somhegyi Annamária főorvossal a Magyar Idők beszélgetett.
Rékassy Balázs egészségügyi szakközgazdász politikai indíttatású kijelentéseknek tartja az ÁSZ elnökének felvetéseit, írja a Magyar Hang.
Nem várt eredményt hozott a légszennyezettség és a cigarettázás összehasonlítása, írja a Greenfo nyomán a Propeller.
Kilenc éven át vezette a II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikát dr. Szabó András, aki örömmel adja át a helyét a fiatalabb generációnak októberben.
Az emberi erőforrások miniszterének vizsgálatot követő beszámolójára vár a kormány a kórházak gazdálkodásáról, hangzott el a Kormányinfón.
A köldöknézegetés, a látszatcselekvés, a mellébeszélés és az egymásra mutogatás ideje lejárt, olvasható a Magyar Időkben.
A JAMA Psychiatry tanulmánya szerint az anorexia nervosában szenvedők agyában megváltozik az agyi jutalmazó rendszerek működése, ami biomarkerként ...
Különleges programokkal várja a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Egyesülete a látássérült egyetemistákat, diplomásokat.
Az Egészséghősök pályázat keretében hat kategóriában keresik azokat, akiknek munkája példaértékű lehet, írja a 24.hu.
Az e-cigaretta belélegzett párája károsíthatja az immunrendszert – állapította meg egy új brit kutatás, amelyről a BBC News számolt be.
A nemdohányzók fokozottabb védelméhez szükséges intézkedések felügyeletével és koordinációjával bízták meg Lázár Jánost.
Magánrendelőket ellenőrzött az adóhatóság, hatvanmillió forint be nem fizetett közterhet kért számon, adja hírül a Magyar Idők.
Tonga miniszterelnöke új kihívást indított. A hvg.hu szerint a cél az, hogy a vezetők egy év alatt leadják súlyfeleslegüket, példát mutatva a lakosságnak.
Az utóbb időszakban azon területeken is egyre gyakoribb a skorbut, ahol lenne lehetőség a megfelelő C-vitamin-bevitelre, írja a 24.hu.
A rezsitámogatás mellett a beavatkozásokra is több dotációt kapnak az alapellátó fogorvosok, tudta meg a Magyar Idők.
Az Emmi egészségügyért felelős államtitkársága alá rendelt gazdálkodási és intézményfelügyeleti kabinet vizsgálja felül a kórházak ...
Szabó Bálintot, az ÁEEK főosztályvezetőjét a Magyar Hírlap kérdezte az EESZT használatáról és a csatlakozásra kötelezett intézmények köréről.
A Policy Agenda egy küszöbönálló egészségügyi reform lehetőségeit mérlegelte a politikai időzítés szempontjából, közli az ATV.
Az ARWU rangsort megjelentető SanghaiRanking frissen kiadott szakterületi listáin több kategóriában is szerepel a Semmelweis Egyetem.
A heti 45 órát meghaladó munkaidő a nőknél jelentősen növeli a 2-es típusú diabétesz kialakulásának a kockázatát, írja a PharmaOnline.
Egy speciális vegyület révén képesek csökkenteni bizonyos zöldségek, köztük a káposzta vagy a brokkoli a bélrák kialakulásának kockázatát.
A Magyar Narancs csütörtöki lapszámában Sinkó Eszter egészségügyi közgazdásszal próbálják értelmezni az ÁSZ-elnök nyilatkozatát.
A parlagfű okozta tünetek komplexitása miatt keresik fel sokan az orvost – mondta Nékám Kristóf allergológus a Kossuth Rádióbana Híradó szerint.
A TP53 olyan anyagot állít elő, amely képes kimutatni a sejtekben a DNS-károsodást, majd a hibák kijavítására serkenti a sejtet írja a 24.hu.
A gluténmentes étrend növelheti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát – találták kínai kutatók a Magyar Idők szerint.
Nem reális a Szent Imre bővítése, toldozgatás után sem felelne meg centrumkórháznak, mondta a Vasárnapi Híreknek Bedros J. Róbert.
A fizikai aktivitás és a kiegyensúlyozott táplálkozás mellett a szaunázás és a hideg fürdő, a jégkamra lehetnek azok az elemek, amelyek jelentősen ...
A fővárosi Olimpiai parknál lévő rakparti részen a fogyatékkal élők, mozgáskorlátozottak nézhetik majd meg az augusztus 20-ai esti tűzijátékot.
A hideg- és a melegfront is segítheti a szülés beindulását, önmagában a kánikula miatt viszont nem születik több baba.
Hosszútávon mindenképpen javít az egészségi állapoton a dohányzás abbahagyása, még akkor is, ha ez erőteljes hízáshoz vezet – írja a Zoom.
Nem volt külsérelmi nyom, nem sérült meg az a konténer, ami miatt szerdán este le kellett zárni a Liszt Ferenc-repülőteret, közölte az OKI szakértője.
Több mint kétszáz, a világ számos országából érkező fesztiválozót szállítottak be és láttak el a Honvédkórházban a Sziget Fesztivál alatt.
Tavaly óta háziorvosok is elvégezhetik a körzetükbe bejelentkezett amatőr sportolók sportorvosi vizsgálatát, írja a TEOL.
A Figyelő szerint a budai centrumkórház megérdemelné, hogy a magyar egészségügyben kiemelkedő személyről nevezzék el.
Az LG mutatta be azt az érintőkijelzős, fali konzolos kórházi televíziót, amely kényelmes és biztonságos megoldásokat kínál a betegeknek és orvosoknak.
Az egészségügy mely területein van a legnagyobb baj? – tette fel a kérdést a Hetek Sinkó Eszter egészségügyi közgazdásznak.
Sipka Balázs szerint még nem oldották meg azt az adminisztrációs problémát, amely miatt nem tudnak rezidenseket felvenni a kórházak, írja az InfoRádió.
Júliusban a megszokott mértékben, 3,5 milliárd forinttal nőtt a kórházadósság, amely így átlépte a 38 milliárd forintot, írja a Napi.hu.
Az Országos Mentőszolgálat komplex mentésirányítási tervet dolgozott ki, és az ünnepre külön mentésirányítási központot hoznak létre.
Rétvári Bence, az EMMI miniszterhelyettese augusztus 20-a alkalmából állami kitüntetéseket és szakmai díjakat adott át a Pesti Vigadóban.
Még több cikk