8 °C, Budapest
8 °C
Budapest
Holnap
11°
Holnapután
12°
Hétfő
17°
2021.04.23. péntek, Béla
g7.hu
G7
A Forbes magazin dollármilliárdosokat rangsoroló listáján hat német nő szerepel új belépőként, és mindegyikük leginkább a háttérben dolgozik.
Munkatársanként 1,2 milliárd forintos árbevétel, állami milliárdok, uniós támogatások, majd egy büntetőfeljelentés az MNB-től a magyar informatikai csodacégnél.
A franciák felpuhították a tiltást, a németek inkább ösztönöznének, az angolok nem is beszélnek róla.
Hiába jobbak a megélhetési lehetőségek a nagyvárosokban, a fejlődő országok vidéki lakosai közül sokan csak a legközelebbi városba tudnak költözni.
Több mint 40 nagy magyarországi céget kérdeztünk meg.arról, hogyan viszonyul a dolgozók beoltásához.
A fertőzöttek száma minden visegrádi országban csökken és a halálozási statisztikákat nézve is körvonalazódnak a járvány visszaszorulásának jelei.
A Szuezi-csatorna eltorlaszolása, vagy a járvány miatt felboruló szállítás komoly problémának tűnik, de Ázsia elhagyásához képest ezek csak rövid kis epizódok.
Az egészségügyi dolgozók adminisztrációs terheit csökkentené, és a betegek helyzetén is javítana két napokban kiírt tender.
A globális felmelegedés ellen folytatott küzdelem sikeréhez a szupranacionális szervezetek és az országok mellé a vállalatoknak is be kell szállniuk.
A szakmai ellenérvek figyelmen kívül hagyásával, az érintetteket gyakorlatilag kényszerítve nyitottak ma újra az iskolák alsó tagozatai és az óvodák.
Beindult a nyílt turisztikai lobbizás a minél szabadabb utazásért, az ágazat a tavalyi forgalomkiesés után az életben maradásért küzd idén.
A kormány 300 milliárdot kér Brüsszeltől, hogy nőjön az egészségügyi alkalmazottak bére idén - a már eldöntött béremelés szinte pontosan ennyibe kerül.
Az etikai problémák mellett sokszor még csak nem is hatékonyak az állatkísérletek, amelyeknél vannak már sokkal jobb lehetőségek.
A startup alapítója szerint a bőr alá varrt mikrochipes fizetés egyszer majd pont olyan népszerű lesz, mint amilyen most a kártyás.
Kína lesz az első nagy ország, amely közvetlenül bocsát ki blokklánc alapú digitális pénzt. De elég lesz ez a világuralomhoz?
Véleményt formáló vendégeinek közel 80 százaléka szörnyűnek tartotta a Monarchia Oldot, most érdeklődő sincs a kiadó üzlethelyiségre.
A teljes külkereskedelemre látható hatása volt itthon a járvány miatti importnövekedésnek, különösen az iszonyatosan drága lélegeztetőgép-beszerzéseknek.
Győri kutatók a 3D-nyomtatásban használt anyag bioműanyag alternatíváin dolgoznak, többek között erről a projektről is mesélt a G7 Podcast e heti ...
A helyenként zavaros járványadatok ellenére az is feltűnő, hogy nagyon mások a túlélési esélyei annak, aki Budapesten kapja el a koronavírust, mint ...
Újabb átalakítási program készül, de ha nem fogadják el, akkor legrosszabb esetben meg is szűnhet a márka.
A fuvarozásban sokszor hivatkozik egyenlő bánásmódra Németország, az egyik fontos hivatala azonban mégis elismeri, hogy ez nem mindig humánus.
Budapestnek és vonzáskörzetének 3000 milliárd forint juthat az európai újjáépítési pénzekből, a főváros 600 milliárdot kér, de valószínűleg ...
Két-három hét múlva radikálisan kisebb kockázattal lehetne meglépni ugyanezeket a lazításokat, de a kórházak leterheltsége még akkor is magasabb ...
Magyarország helyzete rendkívüli a járványban: halálozásban és átoltottságban is a top 10-ben vagyunk. A lakosság többsége azonban csak az ...
Éves szinten 560 kilogramm szemetet hagyunk magunk mögött fejenként, aminek csökkentése nem kis feladat. Az elmúlt években azonban látok egy ...
Sok példa van már a gyerekeknél jól bevált módszer alkalmazására, miszerint az oltásért ajándék jár.
Roham indult a napelemes ingyenpénzért, de ha elkezd valaki alaposan számolni, akkor hamar rájön, hogy hosszú távon a konstrukcióval nem feltétlenül jár jól.
A múlt héten még némi optimizmusra adtak okot a környező országok járványstatisztikái, de a friss tendenciák kevésbé bizalomkeltők.
Jó ideig úgy tűnt, hogy sikerül kordában tartani a járványt a világ második legnépesebb országában, most azonban elszabadulni látszik, tragikus ...
A gyártók behozzák majd a lemaradást, de addig is a szűkösebb kínálat miatt a vevőknek mélyebben kell a zsebükbe nyúlniuk, akkor is, ha használt kocsit vesznek.
Kezd megmutatkozni, hogy az online értékesítés felfutásának milyen hatása lesz a hagyományos üzletekre és ezen keresztül a belvárosokra és plázákra.
A lengyel-magyar vétó elhárulásakor úgy tűnt, hogy már egyenes út vezet az európai újjáépítési alap 750 milliárd eurós forrásainak ...
Húsz kétkezi dolgozóval beszéltünk, ami alapján egész áruházakban, gyárrészlegekben nincs egyetlen beoltott sem. A kollégák jelentős része nem ...
Az extrém laza amerikai jegybanki és költségvetési politika miatt a gazdaság túlfűtötté válhat, miközben Európában erről szó sem lehet.
Évek óta heves viták folynak a modern élelmiszer- és kozmetikai ipar által előszeretettel használt pálmaolaj környezeti hatásairól, Srí Lankán ...
Járvány nélkül is rendkívül magas a halálozások száma Magyarországon, és még régiós összevetésben is indokolatlanul sok magyar hal meg.
Egy kísérletben kiderült, hogy a buszokon elhelyezett poszterek a figyelemfelhívásra jók, de nem változtatják meg az emberek viselkedését.
Kelet-Közép-Európában jelentősen többen dolgoznak a feldolgozóiparban a nyugati országokhoz képest, ami szerepet játszhatott a járvány ...
Még több cikk