10 °C, Budapest
10 °C
Budapest
Holnap
13°
Holnapután
Szerda
2019.03.24. , Gábor

Otthon, kert

Több mint 4000 gólyafészek tartóval indult az energiacég célzott madárvédelmi projektje a Balaton-felvidéki Nemzeti Park együttműködésében, áprilisban és májusban a Fertő-Hanság Nemzeti Park kérésére a Szigetköz területén valósul meg gólyavédelmi program.
Kína egy éve leállította a legtöbb műanyag és egyéb hulladék importját. 25 éven át a világ újra feldolgozható hulladékának csaknem a felét ott dolgozták fel – most viszont drámaian új helyzet állt elő – írja a Piac és Profit. Gondban a nagy hulladéktermelők.
A Kína középső részén fekvő Hunan tartományban 34 vízerőmű működését állították le, és 10 duzzasztógátat bontottak le egy rezervátumban az elmúlt 2 évben, hogy megóvják az ott élő óriásszalamandrákat, amelyeket a kihalás veszélye fenyeget.
Ez a gép az egyik leghasznosabb eszköz, mellyel az egészen kicsi kertet és a hegyoldalban fekvő bozótos elhanyagolt területet is gond nélkül rendbe lehet tenni. Számtalan változata létezik: a viszonylag kis teljesítményű, mellyel puha pázsitunk széleit vághatjuk, és erős, testvérei, melyek nagy ...
Az elektromos meghajtású személyautók miatt egyelőre nem kell aggódniuk az olajtermelőknek, némileg más a helyzet azonban az e-buszokkal, különösen Kínában. 2019 végén már napi 270 ezer hordó gázolaj elégetését váltják ki a világszerte közlekedő elektromos buszok, döntő részben az ázsiai országban.
Még több cikk