14 °C, Budapest
14 °C
Budapest
Holnap
13°
Holnapután
15°
Szombat
18°
2021.05.12. szerda, Pongrác

Egészség

Akik válogatnak a vakcinák között, még azok is hozzá tudnak jutni a COVID elleni oltáshoz. Kiválóan szervezett a munka, ahogy megérkezik az oltóanyag, néhány órán belül pedig az oltópontokra vagy a háziorvosokhoz kerül – hangsúlyozta a Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn Cegléden, ...
Ezentúl nem tekinthető biztonságosnak az élelmiszerek színezékeként használt titán-dioxid - tette közzé az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA). A E171 jelű adalékanyag további sorsáról az Európai Bizottság dönt majd. ...
A receptköteles gyógyszerek forgalma az előző hónaphoz képestnövekedett, ugyanakkor a patikák jövedelmezősége továbbra is stagnál.
Szúr? Fáj? Vérzik, amikor a toalettre megy? A legtöbben olyan kínosan érezzük magunkat, ha ilyen kellemetlen tünetekről kell beszélnünk, hogy amíg csak lehet, halogatjuk az orvosi vizsgálatot. Pedig az aranyérre is igaz, mint ami sok más... ...
Mivel a klinikai vizsgálatokban kevesen vettek részt, csak korlátozottan állnak rendelkezésre biztonságossági adatok a kínai vakcináról.
A vakcinák „mixelése” azért is előnyös, mert csökkenhet annak a rizikója, hogy rezisztencia fejlődjön ki valamelyik oltóanyag ellen.
Számos betegénél a járvány hónapjai alatt vált (volna) esedékessé az operáció, de őket nem lehetett időpontra felvenni.
A megrendelt 2 millió adag Szputnyik vakcinából mostanra az összes oltóanyagot megkapta Magyarország.
A kártyákhoz képest több információt tartalmaz majd az applikáció, például mutatni fogja a kapott vakcina típusát is.
Nagy-Britannia igazolását, melyet az ottani egészségügyi szolgáltató, az NHS állít ki, egyelőre nem tervezik elfogadni az EU-ban.
Több mint egymilliárd euró adózás utáni nyereséget ért el az idei első negyedévben a BioNTech német biotechnológiai kutatóvállalat, amely a Pfizer amerikai gyógyszeripari óriáscéggel kifejlesztette az Európai Unióban elsőként engedélyezett védőoltást... ...
A Magyar Hírlap szerint elkészült a védettségi igazolvány telefonos applikációja, amely a külföldi utazásoknál is komoly haszonnal járhat.
Eddig a Magyarországra szállított Pfizer-BioNTech vakcina mennyisége meghaladja a 3.2 millió adagot.
Amíg a legtöbb uniós állam végigoltja a népességét, Magyarország az összes korosztályból „kicsipegeti” az oltásbarátokat.
A 2022-es költségvetés fedezi a béremeléseket, és jut pénz a fejlesztések folytatására is.
Hiányoznak a népegészségügy eszközei, korlátozottak az erőforrásai, nincs adatfelvétel és monitoring, miközben tovább romlik a lakosság egészségi állapota.
Az esti fogmosás után sokan elégedetten dőlnek hátra a fotelben, karosszékben annak tudatában, hogy a fogaik patyolattiszták. Ha a fogköztisztítás elmaradt, akkor bizony nem végeztek alapos munkát.
Március eleje óta postázzák ki a beoltott, vagy fertőzésen igazoltan átesett lakosoknak a védettségi igazolványokat. A plasztikkártyák kiállítása és kézbesítése azonban nem zajlik zökkenőmentesen, sokan panaszkodnak arról, hogy hetekkel a vakcinázást... ...
Olyan kemény több mint 12 hónap van mögöttük, amit az elmúlt 100 évben nem csinált végig senki.
Még több cikk