22 °C, Budapest
22 °C
Budapest
Holnap
26°
Holnapután
22°
Szombat
23°
2019.08.21. szerda, Sámuel

Egészség

Vécé lehúzásakor a kirepülő vízcseppek - és a baktériumok - akár 2 méterrel arrébb is landolhatnak, beszennyezve ezzel a fürdőszoba különböző felületeit. Ha fenn szeretnénk tartani a fürdőszoba higiéniáját, rendszeres takarításra lesz szükség. De mit... ...
Nap mint nap hallunk, olvasunk a helyes táplálkozás és a rendszeres mozgás fontosságáról. De arról már jóval kevesebbet tudunk, milyen lényeges fogaink és ínyünk állapota egészségünk és bőrünk szépségének megőrzése szempontjából. ...
Csupán néhány olyan hazai intézmény van, ahol esélyt kapnak a terápiás kutyák. A Népszava az egri kórházban Flow, a border collie nyomában járt.
Roska Botond neurobiológus kutatóorvos vehette át idén a Magyar Szent István-rend kitüntetést Áder János köztársasági elnöktől.
Nettó másfél-hárommillió forintos fizetést adna az orvosoknak Lázár János, de „onnantól kezdve vége a biznisznek”.
A magyar orvoskutatók sok esetben megkerülhetetlenek a gyógyítás történelmében, az egész világ sokat köszönhet nekik.
Azoknál a fiataloknál, akiket tizenéves korukban diagnosztizálnak 2-es típusú cukorbetegséggel, a 20-es éveik közepére ijesztő arányban lépnek fel a cukorbetegség veszélyes szövődményei. ...
Leszedették a tájékoztatást, és szerződésszegésre hivatkozva ellenőrzést helyeztek kilátásba több tatabányai fogorvosnál, írja a 168 óra.
Az egyik kislány már jól van, a másikat mélyaltatásban tartják, mindketten lázasak, vírusfertőzésen esnek át.
Altatás nélkül operált meg egy daganatos beteget a szolnoki Hetényi Géza Kórházban dr. Szántó Zoltán mellkassebész és csapata.
Immár két hónapja nem kap nyugdíjpótló ellátást a közkórházakban dolgozó idős orvosok egy része a Népszava szerint.
Nincs több kifogás, ha eddig nem volt meg a napi 10 ezer lépésünk. ...
Életmentő ECMO berendezést vásárol a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikája számára.
Magyarországon a világon egyedülálló módon szabályozott a vizsgáztatás és a kutyaterápia.
Több beteget megölt és megsebesített egy infúziós állvánnyal a Buzau megyei Sapoca község neuropszichiátriai kórházának egyik páciense.
Lehetséges, hogy a magas vérnyomásnak előnye is van? Nos, a különböző fejfájások kialakulásának esélyét csökkenti, beleértve a migrént is - állítják kutatók.
Amerikai kutatók olyan géncsoportra bukkantak, amelyek hajlamosító tényezőként viselkednek mind a korai, mind az időskori Alzheimer-kór kialakulása szempontjából.
A Fülöp-szigeteken masszőrök helyett kígyókkal kezelik a pácienseket. ...
Néhány éve személyes érintettsége révén kezdett el foglalkozni a hormonmentes fogamzásgátlás lehetőségeivel, mára pedig tabudöntögető videóival majd százezer feliratkozójának segít eligazodni a szexualitás útvesztőiben. Cserháti-Herold Janka... ...
Szemszárazság, vörös, könnyező szemek, szemhéj-rendellenességek, homályos vagy kettős látás. Ha a felsorolt problémák valamelyike az Ön számára sem ismeretlen, érdemes elolvasnia Prof. Balázs Csaba írását.
A lézerrel vagy IPL-lel végzett szőrtelenítés legkorszerűbb és legmegbízhatóbb eljárás, ha véglegesen meg akarunk szabadulni a zavaró szőrszálaktól.
Betegségek és életvitel Az erekciós diszfunkció azt jelenti, hogy egy férfinak tartós gondja van a merevedés elérésével vagy fenntartásával. Kezelés nélkül a közösülés gyakorlatilag lehetetlenné válik. Az erekciós zavar a 40-es években jelentkezhet először. Milyen betegségek vagy életmód ...
Tényleg nem vagyok jó anya vagy csak túl stresszelem? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
A Richter Gedeon Nyrt. a Terrosa bioszimiláris teriparatide készítményének európai bevezetéséről tájékoztatott kedden.
A méhnyakrák megelőzésében a rendszeres szűrés mellett igen nagy szerepe van a HPV elleni oltásnak, friss tanulmányok szerint hatására az utóbbi időkben jelentősen visszaszorul a méhnyakrákos megbetegedések száma. A vakcinával kapcsolatos leggyakoribb kérdéseket és azok válaszait dr. Hernádi ...
Még több cikk