8 °C, Budapest
8 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Csütörtök
2018.10.15. hétfõ, Teréz

Egészség

Nem tud elaludni? Nincs egyedül! Már az ókori emberek is találkoztak ezzel a problémával, manapság pedig többen szenvednek alvászavarokkal, mint bármikor korábban. Milyen készítményekkel segíthetjük pihenésünket? ...
Egyre többen döntenek úgy felnőtt korban, hogy szabályoztatják a fogsorukat. Hiszen sok múlhat egy szép mosolyon. Vannak akik azért nem vágtak eddig bele, mert vagy féltek a fájdalomtól, vagy pedig a fogszabályzó látványától idegenkedtek, pedig ma már a technikai újítások mindkét problémára ...
A minél önállóbb élet elősegítése a legnagyobb segítség a fogyatékossággal élő, köztük a vakok és gyengénlátó emberek számára.
A minél önállóbb élet elősegítése a legnagyobb segítség a fogyatékossággal élő, köztük a vakok és gyengénlátó emberek számára.
Csendes reflux esetében nem jelentkeznek a jellegzetes panaszok – gombócérzés, gyakori fertőzések és kialvatlanság figyelmeztethet rá.
A cukorbetegség kialakulásának okai nem tisztázottak, de egyre több kutatás foglalkozik a lehetséges okairól. A túlsúly és a mozgáshiány mellett a magnézium is fontos szerepet játszik ezen betegség kialakulásában.
20 milliós kártérítést kér Székely László elhunyt betegének özvegye és lánya a Kardiológiai Intézettől. Nem perelni, hanem megegyezni szeretnének - mondta a pénteki Egyenes beszédben a család ügyvédje. ...
Nemcsak a cukorbetegeknek, hanem az egészséges embereknek is fontos, hogy a vércukorszintjük minél egyenletesebb legyen, vagyis ne emelkedjen és ne csökkenjen túl hirtelen. A következő összeállításból kiderül, hogy mit tehetünk a vércukorszint ingadozása ellen?
Kéz a kézben sétálva készült fel Meghan Markle és férje arra, hogy bejelentsék, kisbabát várnak.
Ismét indul az egy hónapon át tartó öngondoskodó tréning, ahol a cél megint az, hogy jobban megismerhessük a sóvárgásainkat.
Az alvászavar a leggyakoribb orvosi panaszok egyike. A különböző felmérések szerint a felnőtt lakosság 20-30 százaléka küzd átmeneti, 10 százalék pedig hosszabb ideig tartó alvási nehézségekkel. ...
Idén is megrendezik a "Látás hónapja" programsorozatot, az októberi kampány ezúttal a digitális vilá
Bármennyire is szidjuk néha a férfiakat, vannak akadnak azért olyanok jócskán, akik királylányként bánnak élete szerelmükkel. Csak jól kell választani!
Bár már hűvösek az éjszakák, még nem állt át igazán a szervezetünk a hideg évszakra, ilyenkor könnyen megfázhatunk. Összeállításunkból kiderül, hogyan próbálhatjuk meg mégis elkerülni a náthát, a meghűlést.
A biatorbágyi egészségház például majdnem 113 millió forint forráshoz jut, ebből egy korszerű digitális röntgent vásárolnak, és kiépítik az ahhoz szükséges informatikai rendszert.
A túlsúlyos vagy elhízott nőknek akár kétszer magasabb lehet a kolorektális daganatok (vastag- és végbélrák) kialakulásának kockázata 50 éves koruk előtt, mint azoknál, akiknek testtömegindexe (BMI) a normális tartományban mozog.
A Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet elbocsátott főorvosa, Székely László az ATV Heti Napló Sváby Andrással című műsorában adott interjút. Azt mondta, a betegeiért vállalta a tévés szereplést. ...
Még több cikk