12 °C, Budapest
12 °C
Budapest
Holnap
15°
Holnapután
19°
Vasárnap
21°
2024.04.25. csütörtök, Márk
filter.hu filter.hu

Életfogytiglant kapott a tizenéves gyilkos

A 18 éves Conner Cowperre a kis skót faluban, Holytownban támadt rá a 17 éves lány.

A késelés még tavaly áprilisban történt egy házibulin. A részeg és bedrogozott lány akkor terhes volt, azóta a vizsgálati fogságban már szült. Az edinburghi ítélőtábla bírája szerint a lány legalább 16 évet fog őrizetben tölteni. Lord Arthurson bíró azt mondta a lánynak: - Ez a támadás szándékos, brutális, indokolatlan és vérengző volt! Maga 17 évesen, még kiskorúként gyilkolt, kokainos és alkoholos befolyásoltság hatása alatt!

A tárgyaláson elhangzott, hogy Conner „bírta” a lányt, de ő egy másik fiatalembert csókolt meg a házibulin. A Koronabíróság szerint a lány „imádott a figyelem középpontjában lenni” és megpróbálta összeugrasztani a két fiatalembert.

A rendőrség lezárta az utcát.

Amikor azonban Cooper „alacsony kis hülyének” nevezte, a lány felrobbant. Kést ragadott, és nyakon szúrta Coopert, majd elrohant.

Egyébként valószínűleg ő a legfiatalabb női gyilkos Skóciában. 11 éves korában kicsapták az iskolából.  

Az esküdtszék azt is megtudta, hogy a szúrás 11cm mély volt.

A lányt tavaly decemberben ítélték el a glasgow-i törvényszéken, de a végrehajtást felfüggesztették, a lányt orvosok még vizsgálják.

A tárgyaláson a védőügyvéd szólt arról, hogy a lány beismerte a „destruktív cselekedetet”, ami miatt Cooper családja elvesztette a fiút. Elhangzott, hogy a lány állítólag nemcsak megbánta, amit tett, hanem együtt is érez az áldozat hozzátartozóival. A bírónak azonban kétségei vannak, hogy ez valóban így van-e.

Conner Cowper, az áldozat

– Tárgyalásvezető bíróként én nem tapasztaltam a maga részéről együttérzésnek semmi jelét.  Maga egykedvűen, semlegesen viselkedett. Maga egy nagyon veszélyes és instabil egyén! – jelentette ki. A büntetési tételt a törvény rögzíti – tette hozzá.

„Aranyos fiú”

A tárgyaláson a lány tagadta a gyilkosságot: állítólag azért szúrta meg Connert, mert félt, hogy az megveri. Valaki már korábban zaklatta, annak a kapcsolatnak a hatása alatt is állt a házibuli éjszakáján – mondta. A bulin ismerte meg Connert, addig csak a facebook-on chat-eltek. Az esküdtek előtt most „aranyos fiúnak” nevezte az áldozatot. Kiderült azonban, hogy akkor nem tett semmit érte, hagyta meghalni, miközben a többiek próbálták megmenteni a fiú életét. Ott állt nem messze, a rendőrök hallották, hogy „nevet”. Később megkérdezte az egyik rendőrtől, hogy visszakaphatja-e a kést, mert „jól lehet vele hagymát vágni”.

Forrás: BBC

Itthon
Külföldön
Itthon
Külföldön
Itthon
Külföldön
Itthon
Külföldön
További anyagok