12 °C, Budapest
12 °C
Budapest
Holnap
15°
Holnapután
19°
Vasárnap
21°
2024.04.25. csütörtök, Márk
filter.hu filter.hu

Milyen lenne, ha a fiúk úgy csinálnának az Instagramon, mint a lányok?

Ashley Hesseltine, a ’Bros Being Basic’ (kb. Plázakandúrok) Instagram-oldal mögött álló komikuslány jól tudja, milyen sokrétű a ’plázacica’ fogalma körüli irónia. Ahogy egyre több ember használja, úgy kelt önálló életre kelt a szó, ami eredetileg Kaliforniában a középosztálybeli, főleg fehér, a trendeket vakon követő lányokat akarta kigúnyolni.

Idővel a sütötökös tejeskávét, az Instagramra föltett csücsörítő szelfiket, a legginget és a plázacica fogalmához társított összes többi dolgot imádó lányok úgy döntöttek, nem érdekli őket a gúnyolódás – éppenséggel elkezdték ünnepelni a plázacicaságukat. És mivel a plázacica lényege éppen az, hogy nincs tudatában annak, hogy ő plázacica, ez az öntudat sikerrel kihúzta a gúnyolódás méregfogát.

A reagálás pozitív volt – mondta Ashley. – Gúny helyett szinte tiszteletadásként jött le a dolog. Én nő vagyok és feminista, tehát az általam kialakított tartalom nem sérti a nőket, sőt a mi csodálatos női követőink magukon és a saját „plázacicás” dolgaikon is tudnak nevetni. A jól eltalált paródia mindig vicces, és a tartalom akár mindkét nemnek is rokonszenves lehet. Végső következtetésben a tartalom nagy része nem is arról szól, hogy fiúk gúnyolnak lányokat, hanem önmagukat adják. A fiúk ÉPPEN olyan plázakandúrok lehetnek az Instán, mint a lányok!

Ashley 2014-ben, a „plázacica” trend beindulásakor kezdett gondolkozni az oldalon. – Eredetileg a blogomon gondoltam egy ilyen bejegyzésre: Milyen lenne, ha a fiúk úgy csinálnának az Instagramon, mint a lányok? – mondta. – Az összes fiúbarátomat összeszedtem a fotókért, és amikor a blog vírus-sebességgel terjedt, megszületett az Instagram oldal ötlete. Travis May barátnőm segítségével a Hálaadás napján indítottam el az oldalt, ami azonnal viharosan sikeres lett.

Eddig 865ezer követője van a plázakandúr-oldalnak. Alább bemutatunk néhány fotót, nézd meg Te is!

#1 A barátnőm azt mondta: tényleg laza, semmi extra. Erre én:

#2 Úgy érzem, aranyos vagyok. Lehet, hogy később kitörlöm

#4 Minden lány ilyen az Instán szakítás után

#5 Egy olyan nap után, amikor semmit, de semmit nem voltam képes befejezni a munkahelyen

#6 Ha valaki esetleg szólna, hogy a legging nem hosszúnadrág

#9 Amikor künn tél van, de a szívemben nyár van

#10 Minden lánycsapat a Coachella-i fesztiválra tart

Forrás: Bored Panda

További humoros vagy szerzőik által annak szánt cikkek olvashatóak kicsit lentebb...
Ez fáj
Nevessünk
Ez fáj
Nevessünk
Ez fáj
Nevessünk
Ez fáj
Nevessünk
További anyagok