12 °C, Budapest
12 °C
Budapest
Holnap
15°
Holnapután
19°
Vasárnap
21°
2024.04.25. csütörtök, Márk
filter.hu filter.hu

Mi lesz 2019 bútortrendje?

Nagyon sokan furcsának tartják, hogy még csak 2018 decemberét írjuk, de máris tudni véljük, mi lesz 2019 bútorainak divatja.

Van, ami 2019-ben is állandó marad: a rohanó világ, a szűkülő életterek a városokban, a modernebb szemlélet, környezettudatosság, természetközeliség. Ezeket mind-mind beépítik a bútorok tervezői ötleteikbe, láthatjuk a kivitelezéseikben. Vannak például kifejezetten öko-anyagokból tervezett bútorok. Egyesek a modernebb, mások hűvösebb fémben láttak fantáziát. Találunk kifejezetten újrahasznosított anyagokból készült bútorokat, mert a környezettudatosság az élet minden területére lassan-lassan kihat.

Multifunkciós darabok a praktikum jegyében

Bútor és kreativitás. Ezen berendezési tárgyak alkotóinál érezhetjük, hogy kicsit elszálltak a földről, de ami tény, az tény. Amit megterveztek, megalkottak azok a bútorok különlegesek, és nagyon sok esetben praktikusak. Leginkább, ha az ember egy kicsi lakásban próbál teret nyerni. Első ránézésre furcsának tűnnek, de jobban belegondolva pont a "nekem ez kell" kategóriát fogják megütni. Mely bútordarabok ezek? Tényleg mindegyik praktikus, vagy van köztük egy-kettő furcsa szerzet? Néhány példa erejéig felsoroljuk őket:

  • Bővíthető kerekasztal - mert nem mindenki díjazza a szögletességet, de szereti a vendégeket.
  • Szekrény és lépcső egyben - nem mindenki született óriásnak, de a ruháinkat tárolni kell.
  • Kanapé-íróasztal-ágy kombinációja: mert nem mindenkinek van többszáz m2-es lakása. Helytakarékos, igazi multifunkciós darab, rengeteg előnnyel.
  • Kép-szék. Igazából annyira elvont, amennyire különleges. Egy igazi nagy dobása lehet a lakásunknak.
  • Asztal és pad egyben. A hivatalos megnevezése szófa, de mikor kinyitjuk az asztalt, minket inkább emlékeztet egy kellemes kerti piknik helyszínére, mint otthonunk sikkes, dekoratív szófájára.
  • Mikor a polcrendszer együtt nő a hellyel. Ez viszont egy remek találmány, mert amíg nincs sok könyvünk, addig nagyon kis helyen elfér, hiszen összeilleszkedve összecsukható. Térelválasztó funkcióját már most imádjuk, és van még egy nagy előnye: könnyű szállítani.
  • Ugyan nem a lakásunk trendje, de mindenképp bónusz pontos bútordarab a biciklisek asztala. Ezt leginkább gyorséttermek kinti asztalaihoz ajánljuk kiegészítésként. A biciklisünk csak begurul, rendel, fizet, eszik és elhajt anélkül, hogy akár egy percre is le kellett volna szállni a kerékpárról. Más kérdés az, hogy mennyire kényelmes vajon egy nyeregben enni?

Milyen színek fognak uralkodni a bútorok világában?

Nagyon valószínű, hogy a piros, a szenvedély színe ismét teret fog hódítani 2019-ben a bútorok terén is. Dinamizmust és szenvedélyt sugároz bármilyen bútordarabnak. A piros mellett új befutó a lila szín, melyet 2018-ban éppen, hogy kezdtünk megkedvelni. Ez 2019-ben tovább fokozódhat.

A konyhabútoraink színében változás fog beállni. A 2019-es konyhatrendek azt mutatják, hogy a klasszikus fehér és szürke jövőre már nem lesz trendi. Helyette berobban a feketeség, a luxus konyhagépek. Aki pedig a vidámabb megoldásokat kedveli, kezdheti is átfesteni a konyhát cukorkaszínre, vízkékre, esetleg babarózsaszínre.

Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
További anyagok