13 °C, Budapest
13 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Kedd
2023.12.09. szombat, Natália
filter.hu filter.hu

Hír- és tudásmegosztó rendszert dolgozott ki közösen az AImotive és a Filter.hu

Az önvezetőjármű-technológiákat fejlesztő magyar startup, az AImotive számára alakított ki belső információs rendszert a Filter.hu. Ez az első alkalom, hogy az innovatív hírszűrő platform motorjával tudásmegosztó vállalati felület jön létre.

Híralapú információs és edukációs belső rendszert hozott létre az AImotive a Filter platformja és algoritmusa használatával. A cég munkatársai a belső elérésű felületen hamarosan folyamatosan hozzájuthatnak a legfontosabb szakmai, üzleti és iparági hírekhez. A kollégák hozzá is szólhatnak a hírekhez, így a korábbi e-mailes véleménycsere is átkerülhet a Filter által kialakított felületre. A létrejövő adatbázis segítséget nyújt abban, hogy a munkatársak tudását folyamatosan naprakészen tartsa a vállalat, miközben szűrten és áttekinthetően rendszerezve találják meg a szakmai híreket a nemzetközi hírvilágból.

A rendszer támogatja az AImotive külső tartalomszolgáltatását is. Az adatbázisban szereplő, elsősorban külföldi forrásokból származó hírek, vagy akár a cég saját cikkei – szerkesztői döntés alapján – kikerülhetnek akár a vállalat publikus online felületeire is.

Az AImotive egy, nemzetközi szinten jegyzett, hazai startup, amely az önvezető autózás megvalósításán dolgozik. Partnerei között van a PSA csoport, a Volvo és a SAIC is. A cég elsőként kapott engedélyt a magyar hatóságoktól, hogy önvezető autóit forgalomban tesztelje 2017 nyarán. Az AImotive képviseletet működtet a Szilícium-völgyben, tesztautói Kaliforniában és Franciaországban is futnak, emellett Japánban, Kínában és további amerikai államok közútjain is tervez tesztelést. A 200 főt – mesterségesintelligencia-kutatókat, robotikai szakembereket, autóipari mérnököket, szoftverfejlesztőket és -tesztelőket, illetve szimulációs csapatot – foglalkoztató cég év elején 38 millió dollár (mintegy 10 milliárd forint) kockázatitőke-befektetéshez jutott, amelynek segítségével folytatják a fejlesztéseket és a nemzetközi terjeszkedést.

A Filter.hu az interneten található információkat rendezi könnyen érthető és jól kezelhető témákba. A portál rendszerének alapja a saját fejlesztésű hírgyűjtő szoftver és az egyedi kialakítású webes megjelenítési felület. A portál jelenleg több mint 100 témában automatizáltan, algoritmus segítségével gyűjti az online elérhető megjelenéseket, amelyeket szerkesztői támogatással, időrendi sorrendben, intuitív felhasználói platformon két, esetenként pro és kontra szempont szerint csoportosítva tesz közzé. Az egyes hírek címe, illetve pár szavas bevezetője alapján a látogatók továbbkattinthatnak az eredeti hírforrásra.

„Az AImotive önvezető rendszere a rohamtempóban fejlődő mesterséges intelligencián alapul. Ahhoz, hogy a terület innovációival lépést tudjunk tartani, kulcskérdés, hogy kollégáink mindig könnyen hozzájussanak a legfrissebb tartalmakhoz, és azokat meg is tudják beszélni egymással” – mondta Kis Dávid, az AImotive CTO-ja.

„A együttműködés keretében első alkalommal fejlesztettünk olyan vállalati belső információs felületet, amely a Filter motorjával fut” – hangsúlyozta Grégász Zsolt, a Filter.hu egyik alapító tulajdonosa.Algoritmikus, automatizált alapjainak köszönhetően portálunk az információcserét és a tudásmegosztást támogató rendszerek fejlesztésére is alkalmas. Az újfajta megoldással a minőségi információ iránti növekvő hazai és nemzetközi igényre tudunk hatékony választ adni.” – tette hozzá.

Hazai cikkek
Külföldi érdekességek
Hazai cikkek
Külföldi érdekességek
Hazai cikkek
Külföldi érdekességek
Hazai cikkek
Külföldi érdekességek
További anyagok