12 °C, Budapest
12 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Kedd
2023.12.09. szombat, Natália
filter.hu filter.hu

8 szatirikus rajz az életről, melyek gondolkodásra késztetnek - remélhetőleg...

Átrohanunk az életen vagy az élet rohan át rajtunk? Ez sokszor tőlünk függ. Talán ezek az illusztrációk megállásra, gondolkodásra késztetnek valamennyiünket, hogy értékelni tudjuk, ránk melyik verzió az igaz. Titeket melyik érintett meg?

Az izraeli művész, Asaf Hanuka rajzait saját élete ihlette. De ha végignézzük őket, biztosan sokan tudunk azonosulni egy-egy szituációval.

A szülőktől a körülöttünk lévő modern társadalomig Asaf Hanuka szatirikus illusztrációkat készít, egy-egy humoros csavarral. Asaf meghív minket az életébe és elméje képzeletbeli belsejébe. Ez a díjnyertes "The Realist" sorozat olyan, mint egy kreatív képaláírás-napló, amivel a művész igyekszik értelmet adni a politikának, a technikának és a napi aggodalmainak. 

A "Második esély a nyerésre" címűben egy apát látunk, akinek álmát a fiának kellene beteljesítenie, azt az álmot, melyben ő veszített.

A "Likecoholic" a közösségi média túlzott befolyása életünkre, ami szinte függőséget okoz sok, a modern társadalomban élő ember számára.

Ezen a képen egy feleséget látunk, aki kimerülten próbál kapcsolatot teremteni férjével, miközben annak elméje az űrben jár, mint egy asztronautáé.

Az "Underworld" megmutatja a gyerekeknek adott ajándékok mögött rejlő, olykor visszás valóságot. Az ő boldogsága vajon mások szomorú sorsának az ára? Sajnos néha igen...

A "Smile" olyan apát és lányát, kapcsolatuk változását mutatja be, a ő korai gyermekévektől kezdve egészen a halálos ágyig. Az apa figyelte, ahogy felnő a lánya a képernyő mögött, amíg a szerep visszafordul és szomorúan elhalad. De akkor már hiába van a lánya kezében a fényképező/telefon. Talán más élmények is maradhattak volna, mint a puszta képek, ha...

A "Local Wonder" azt mutatja, hogy Asaf a feleségét Wonder Womanként dicsőíti, ahogy a hétköznapi munkát végzi, például takarít. Ez azt a tiszteletet és hálát képviseli, amelyet a feleségek sokszor nem kapnak meg, még ha heroikus küzdelmet is folytatnak azért, hogy a családdal járó sok-sok feladatot nap mint nap leküzdjék. Vajon mennyien gondolkodnak így?

‘It’s Not A Bird’ - "Ez nem egy madár" - az izraeli környékeken indított légi csapások és bombázások szomorú valóságát jelképezi. A cím kéz a kézben jár a Superman-nek öltözött fiúval, aki már sajnos tudja, ez nem madár, nem repülő, hanem bomba...

A "Monstext" azt illusztrálja, hogy milyen stresszt képes bennünk a mobilunk okozni. A kép azt mutatja, ahogy a nyugalomtól a hulk-szerű őrjöngésig halad, mielőtt végül visszatérne a valóságba.

 

Ha szereted az elgondolkodtató vagy esetleg megható illusztrációkat, akkor a "Karikatúrák" témánkban, itt lentebb még sokat találhatsz. A csúszka népszerűség szerint szűkít, de akár követést is beállíthatsz a téma oldalán.
Elgondolkodtató
Vicces
Elgondolkodtató
Vicces
Elgondolkodtató
Vicces
Elgondolkodtató
Vicces
További anyagok