13 °C, Budapest
13 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Kedd
2023.12.09. szombat, Natália
filter.hu filter.hu

Személyre szabott ruhát tervez a Google

Közösen tervez ruhákat a Google és a H&M. A két cég egy közös alkalmazáson dolgozik, ami követi majd, hova mennek a felhasználók, milyen időjárás jellemző a lakóhelyükön, illetve mit csinálnak szabadidejükben.

A Google összeáll a H&M csoport egyik leányvállalatával, az Ivyrevel digitális divatházzal. Az együttműködés célja, hogy divatossá tegyék az adatot és teljesen személyre szabott ruhákat tervezzenek, amelyeket aztán a felhasználók meg is vásárolhatnak maguknak.

A két cég egy androidos alkalmazással gyűjt össze személyes információt a felhasználókról. Követik utazásaikat, megjegyzik lakóhelyük időjárását, hova járnak szórakozni, mit szeretnek csinálni szabadidejükben, melyek a szokásaik vagy kikkel érintkeznek. Ezeket az adatokat összesítve végül személyes ruhát terveznek nekik.

Az app a Google Awareness API programjára épül majd, amely a telefon minden szenzorját egyszerre használja. A projekt tesztelési fázisban van, de 2017-ben piacra kerülhet.

Az nem teljesen tiszta, a ruha hogyan lesz képes megjeleníteni az adatokat, de kiszivárgott képek alapján úgy tűnik, lesznek elegáns és hétköznapi darabok is. 

Magában a ruhában nem tesznek semmilyen technológiát, mint beépített fényeket vagy aktivitásmérőt. Csak a dizájnja lesz teljesen egyedi. Az adatokat egyébként a Google Awareness API-ján alapul, amely a mobilokban lévő összes szenzort használja. Érzékeli, hogy a felhasználó sétál vagy vezet, látja a környező Bluetooth kapcsolatokat, tudja, be vannak-e dugva a fülhallgatók és felismeri a pontos tartózkodási helyet.

Az alkalmazást egyelőre nem lehet letölteni, még korai alpha fázisban van. Az Ivyrevel azt reméli, hogy 99 dollárért tudja majd adni az így készült ruhát, de ez még változhat.

Forrás: http://www.businessinsider.comhttp://www.kreativ.hu

Addig is, amíg elkészülne az új aplikáció, segítünk az öltözködésben :)